Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39401) V/ válasza Menki (#39400) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor nem sértődtek meg, volt olyan bank aki csak pénztári kifizetés, nincs utalás, de annak van ára módszert használta. De így is meg lehet oldani.

(#39402) btf


btf
aktív tag

Sziasztok

Lejárt a bankkártyám, ezért gondoltam eltávolítom a PP accountom mellől, és az újat adom hozzá (csak a lejárat ideje és a CVV szám változott)

Eltávolítani sikerült, de hozzáadni már nem, mivel "Ez a kártya már csatolva van egy másik Paypal számlához" hibaüzenetet kapok.

Eszembe jutott hogy kb. 3 éve csináltam egy Szingapúri PP accountot, beléptem és tényleg ott volt a kártya hozzáadva. (itt is figyelmeztetett arra hogy a csatolt kártya lejárt)

Töröltem a kártyát, kiléptem, vissza a Magyar accounthoz, de maradt ugyanaz a helyzet.

Ami érdekes, hogy azt nagyon ritkán használtam anno, de néhány tranzakció aminek az első accounton kéne lennie ezen a másodlagos accounton látszódik.

Kiváncsiságból megpróbáltam hozzáadni a másodlagos acc-hoz a kártyát, de úgy tűnik a 2 account egymásra mutat. (jelenleg egyik mellé sincs csatolva fizetési eszköz)

Lehet hogy a másodlagos accountot zárnom kéne?

“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)

(#39403) V/ válasza btf (#39402) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy személyes és egy üzleti fiók. Ugyanaz a kártya nem lehet egy magyar és egy szingapúri fióknál. Most már szerintem a kártyaszámot zárolta a biztonsági rendszer és csak segítségükkel lehet hozzáadni.

(#39404) lacentos


lacentos
aktív tag

Sziasztok.
Olyan gondom lenne,hogy az Aliról vissza küldené az eladó a vételárat de kérdezi a PayPal számlaszámot amire utalhat. Ezt hol találom ill. mit adjak meg.
Köszönöm.

(#39405) btf válasza V/ (#39403) üzenetére


btf
aktív tag

Köszi a gyors választ! :R

“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)

(#39406) V/ válasza lacentos (#39404) üzenetére


V/
Topikgazda

Az az e-mail cím amivel belépsz a PayPal-ra. De vedd figyelemebe a következőt, az AliExpress topikban mindig írjuk.
Az árra számold rá az 5,4%+0,3$ mert ennyit fog levonni a PayPal mert csak vásárlás ellenértékeként tudja küldeni és ekkor tőled jutalékot vonnak és csak akkor fogadd el ha csak ha azt a bruttó összeget hajlandó küldeni, ha nem, akkor marad az AliExpress dispute hogy a kifizetett összeget kapd vissza.

(#39407) lacentos válasza V/ (#39406) üzenetére


lacentos
aktív tag

Nem is tudom érdemes e vele foglalkozni 900 ft kb az összeg.

(#39408) V/ válasza lacentos (#39407) üzenetére


V/
Topikgazda

Abból 139 Ft ugrik, ha nem bruttóban indítja, mert kis értéknél a 90 Ft sokat dob rajta. Kapsz 761 Ft-ot pedig a teljes ár járna vissza

(#39409) lacentos válasza V/ (#39408) üzenetére


lacentos
aktív tag

Köszi a segítséget.

(#39410) Remov


Remov
aktív tag

Hali, szerintetek elérhető lesz valamikor Magyarországon is a PayPal Cash Card? Mi akadálya, hogy elérhető legyen? Elvégre minden MasterCard elfogadóhelyen működik

Köszi :R

(#39411) V/ válasza Remov (#39410) üzenetére


V/
Topikgazda

A magyar banki szabályozás és a bankok, mert ezek a kártyák egy USA bankhoz tartoznak ezért van az írva hogy USA lakhely kell.
Ez lényegében hitelkártya, a kondíciók a látszat ellenére nekünk nem egészen jók.

(#39412) Remov válasza V/ (#39411) üzenetére


Remov
aktív tag

Azért mert mi nem dollárt használunk és így folyton váltogatná a rendszer? Mármint ezért nem kedveznének nekünk a kondíciók?

[ Szerkesztve ]

(#39413) V/ válasza Remov (#39412) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel nem elérhető, nem tudsz szerződést kötni, így nem igazán van értelme beszélni róla, de a díjak egy része itt olvasható és itt a leírás róla.
Eleve USA bank van mögötte és $ minden, a fizetés, az elszámolás stb. USA pénzügyi szabályozás vonatkozik az egészre. Ha iylet akarnak akkor EU-s pénzügyi feltételek szerint kell megoldani. Pl van kártya az angol -még EU-s- ügyfeleknek, de másnak nincs. Telített itt a hitelkártya piac ha akarnák akkor sem lenne egyszerű.
Így is ott a magas labda, az online fizetésekre vonatkozó EU-s szabályozás miatt, ha szó szerint veszem akkor fizetéskor külön a PayPal-on is engedélyezni kellene minden fizetést, ezt még egyenlőre elkerülgetik, de szerintem a következő pofán verés ez lesz nekik.

(#39414) Remov válasza V/ (#39413) üzenetére


Remov
aktív tag

Értem, köszönöm a válaszokat :R

(#39415) btf válasza btf (#39402) üzenetére


btf
aktív tag

Épp most hívtam a ügyfélszolgálatot (0617777944) és kb. 2 perccel később már hozzá is tudtam adni az új kártyámat az accountomhoz.

Ezt nevezem gyorsaságnak, azt hittem kicsit nyögvenyelősebb lesz az egész. :R

“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)

(#39416) NandorHUN


NandorHUN
addikt

.

[ Szerkesztve ]

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#39417) hodostamas


hodostamas
addikt

Másnak se jó a PP?

Van beállítva default Mastercard, 1-2 éve használom simán, na nemtudok vele vásárolni ebay-en, azt írja adjak hozzá új kártyát... se a mostanit, se revolut kártyát nem engedi hozzáadni mert nem tetszik a magyarországi cim neki??

Na a revoluton meg 4x látszik 1$ terhelés, wtf?

[ Szerkesztve ]

(#39418) cocka


cocka
veterán

Sziasztok!

Magyar accounthoz sikerült már valakinek (mostanában) hozzáadni amerikai bankszámlát? Kiírja, hogy próbáljam később és ennyi.

(#39419) balinlin válasza hodostamas (#39417) üzenetére


balinlin
senior tag

Én ma csak küldtem pénzt ismerősnek, minden gond nélkül.

(#39420) V/ válasza hodostamas (#39417) üzenetére


V/
Topikgazda

Amikor beírod a kártya adatokat akkor elküld egy szám és érvényesség ellenőrzést 1 $ próbaterheléssel, ha azt a bank - nálad a Revolut- visszaigazolja, ezután ez rögtön sztornó is lesz, akkor érvényes a kártya és tudod használni. Ehhez persze a kártyán lenni kell hozzáférhető összegnek 1-2 $ megfelelő pénz.
Az eBay fizetésnél meg "nem lát" elegendő pénzt a csatolt kártyán vagy azért mert a bank nem igazol vissza annyit hogy lefoglalható vagy a kártyaszám nem érhető el.

[ Szerkesztve ]

(#39421) V/ válasza cocka (#39418) üzenetére


V/
Topikgazda

Milyen számla lenne? Ha Transferwise akkor lehet hogy egyáltalán nem fog menni. Mostanában egyébként egy második bankszámla hozzáadás esetén jön ez a szöveg és telefonos segítséggel megy a dolog.
Ha TW akkor azért van egy leírás az Összefoglalóban és itt írva van és van egy hivatkozás link hogy b12gege-nek hogy sikerült.
De valódi USA bankszámla adható hozzá vagy próbaszerencse a TW USA számlaszáma. Más nem.

[ Szerkesztve ]

(#39422) hodostamas válasza V/ (#39420) üzenetére


hodostamas
addikt

Igen ezeket tudom. A gond hogy a régóta használt és működő MC kártyámat nem ajánlja fel mint fizetési eszköz... a Revolutot hoy nemtudom hozzáadni az csak hab a tortán.

erről van szó amúgy: [link]

viszont megpróbáltam random dolgot venni kinából és ott megjelenik a bankkártyám mint fizetési eszköz a paypalon belül. UK-be nem tudok már vásárolni :F

[ Szerkesztve ]

(#39423) V/ válasza hodostamas (#39422) üzenetére


V/
Topikgazda

Mármint hol nem ajánlja fel? Ugye nincs eBay gyors fizetés és a kártyád nem járt le dátumilag? A banki váltás van a PayPal-on beállítva a kártyához?
eBay fizetnél valamit az ára 10 $. A kártyán hozzáférhet 12 $. Checkout, jön a Paypla belépési ablak belépsz és azután írja azt hogy adj hozzá kártyát, természetesen ez az érvényes kártyád ott a PayPal fiókodba és az az alap értelmezett fizetési eszköz?.

Ennél legalább 2800 Ft kell ha nem a PayPal váltja a devizát, akkor több ha nincs átállítva.
Lépj be az UK oldalon.
A Revolut kártyát hozzá lehet egyébként adni, sokan használják.

[ Szerkesztve ]

(#39424) hodostamas válasza V/ (#39423) üzenetére


hodostamas
addikt

UK-ből próba:

Franciából:

semmit nem változtattam a két próba között, külön lapon megnyitottam mindkettő és egymás után checkout :)

tehát nem az a baj hogy nincs fedezet a kártyán, hanem a lehetőséget se adja meg. és hiába megyek arra hogy continue paypal, kiirja hogy adjak meg kártya adatot ha folytatni akarom.

a revolut kártya hozzá volt adva az ebay fiókhoz már, simán megvettem a francia eladótól a cuccost.: [link]

[ Szerkesztve ]

(#39425) V/ válasza hodostamas (#39424) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy Visa kártya van hozzáadva az eBay fiókodhoz. A másik az hogy nem állítottad át a PayPal-on MC kártyát a banki váltásra ezért többet fizetsz.
Megoldás lásd az Összefoglaló 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva.
Ugyanis most a 7,98 €-hoz 2813 Ft kell, a 6,85 fonthoz meg 2779 Ft kell.
az gond hogy még mindig a PayPal a fizetési klines ha za eBay-n hozzáadtad a fiókhoz, azt aa adatot a Paypla tárolja, így lehet hogy összeakad amikor aPaypal fiókhoz akarod hozáadni.

Annyit azért megjegyzek hogy az eBay engem nem győzőtt meg a kártyaadat megfelelő tárolásáról, ha nincs eBay belépési védelmed akkor az azért problémás.
Felesleges hozzáadni, mert akkor arra a fizetésre csak az eBay védelmed van.
Én minden kártyát a PayPal-ra vettem fel és fizetéskor választom így van PP és eBay védelem is.

[ Szerkesztve ]

(#39426) hodostamas válasza V/ (#39425) üzenetére


hodostamas
addikt

Nem érted. Nem az a gondom hogy nincs fedezet vagy milyen pénznemben fizetnék.

A gondom hogy NEM tudok se a revolutos se a Paypalhoz csatolt MC kártyával venni a UK-s eladótól.

Akkor még1x: két vásárlási próba, a zölddel jelölt résznél tökmind1 mennyiért és milyen pénznembe, de tudok vásárolni.
Pirossal jelöltnél nem ajánlja fel az elmentett kártyát, és ha continue-ra megyek, csak új kártyát enged hozzáadni semmi mást.

(#39427) V/ válasza hodostamas (#39426) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha az első képen a Continue-ra kattintasz akkor be kéne lépned a PayPal-ra a folytatáshoz. Egyébként a két fiók össze van rendelve?
De az kipróbáltad hogy az eBay.uk oldalon lépsz be?

[ Szerkesztve ]

(#39428) hodostamas válasza V/ (#39427) üzenetére


hodostamas
addikt

uk ebayről nem próbáltam, eddig ilyen gondom nem volt.

ha continue-ra mentem akkor belépés után kérte hogy adjak meg egy új kártyát. Nem tudtam használni a meglévő és aktiv MC kártyát.

(#39429) V/ válasza hodostamas (#39428) üzenetére


V/
Topikgazda

De a kártya az alapértelmezett fizetési eszköz?. De a további próbálkozás helyett állítsd át hogy ne a PayPal váltson, mert akkor font terhelés indul a kártya felé és lehet hogy megoldódik a gondod, főleg ha van a Revoluton font zsebed vagy mi.

[ Szerkesztve ]

(#39430) hodostamas válasza V/ (#39429) üzenetére


hodostamas
addikt

igen, amint látod a másik próbálkozásnál simán felajánlotta a kártyát. De mondom, mióta a kártya megvan így használom min 50 vásárlás lement már. Tudom hogy át kell állítani hogy ne Ő váltson. De átállítani se enged semmit, mert nem jutok el odáig ;)

mind1, már tudom hogy eladó-eladó között is lehet ilyen gond és nem rendszerszintű a dolog. /Brexit?/

(#39431) V/ válasza hodostamas (#39430) üzenetére


V/
Topikgazda

De átállítani se enged semmit, mert nem jutok el odáig.
Esetleg vásárlás nélkül belépsz a PayPal-ra és átállítod, mert azt fixre be lehet állítani és csak akkor kell megismételni ha frissíted a kártyát vagy új kártyát adsz hozzá.
Ez van leírva az Összefoglalóban.
Én tegnap is vásároltam Angliából és remélem hogy mai is, ha nyerek a liciten.

De a lényeg ez lenne:
Az eBay és a PayPal fiók összerendelve, az eBay-n nincs a kártya tárolva, a PayPal-on a kártya az elsődleges fizetési eszköz, a váltás banki váltásra állítva. A kártya nincs sem vásárlás darabszámra limitálva, sem a szükséges mennyiségű pénznél kevesebb nincs "rajta" és érvényes. (Remélem nem próbáltad újból hozzáadni)
Ha nem sikerülne a fizetés akkor még lehet hogy van egy vevői korlátozás az eladó részéről amibe te is beleestél.
Brexit ide, Brexit oda, december 31-ig még EU-s elbírálásuk van.

[ Szerkesztve ]

(#39432) cocka válasza V/ (#39421) üzenetére


cocka
veterán

Hát gyakorlatilag Transferwise.

egy második bankszámla hozzáadás esetén

Igen 2. számla lenne. És ha csak első számlaként adnám hozzá, akkor meg minden oké?

Egyébként business account, mert csak így lehetett az összes limittől megszabadulni anno és minden lószart bekértek scannelve.

[ Szerkesztve ]

(#39433) V/ válasza cocka (#39432) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha üzleti fiók akkor ez nehezebb lesz, de meg lehet próbálni.Virtuális számlának tekintik és ez okoz problémát. Magyar fiókhoz USA számla még elsőként sem menne, eleve magyar számla kötelező elem.

(#39434) cocka válasza V/ (#39433) üzenetére


cocka
veterán

Egy esetleges telefonbeszélgetést nem lehet inkább chaten keresztül lebonyolítani? Nem tudok szóban olyan jól angolul, hogy ez problémamentes legyen. :D Viszont elchatelgetek angolul. :D

(#39435) V/ válasza cocka (#39434) üzenetére


V/
Topikgazda

Az sajnos ilyen témában nem használható, személyes kapcsolat kell. Most már legtöbbször az a válasz az írásos megkeresésre hogy hívjon fel. Van magyar telefonszám így olcsóbb, más is beszélhet helyetted, persze a szükséges információkat meg kell adnod.

(#39436) cocka válasza V/ (#39435) üzenetére


cocka
veterán

Akkor hallássérültek előnyben. Azok meg főleg, akik nem veleszületett hallássérültek, hanem később dobta nekik ezt a gép.

Sokan nem is tudják, de a veleszületett hallássérültek igazából nem tanulnak meg rendesen beszélni, írni, olvasni és hiába lennének képesek megtanulni írni vagy olvasni rendesen, nem tanulnak meg, mert nem motiválja őket semmi. Az őket segítő oktatási intézmények pláne nem. Ebből kifolyólag sok esetben értelmezni sem tudják rendesen a leírtakat. A jelnyelvben pedig olyan nüansznyi különbségek, hogy ragok, jelek stb.. egyszerűen nem is léteznek. Kivételt képeznek persze azok, akik nehézségeik ellenére belső késztetést éreznek arra, hogy megtanulják a nyelvet a lehető legpontosabban, de az ő számuk még a hallássérültek közt is elenyésző.

(#39437) RR-13


RR-13
őstag

Valaki esetleg tudja a megoldást arra, hogy a magyar bankszámla számot miért nem engedi csatolni a PayPal rendszere? Már 10x próbáltam , de nem sikerül, igaz ma töröltem a korábbit. :K Köszönöm. :U

(#39438) V/ válasza RR-13 (#39437) üzenetére


V/
Topikgazda

Az adatokat megfelelően adtad meg? A bank névnél nincs ékezet és speciális karakter, a szám a 3*8 szám kötőjelek nélkül és egy pénzforgalmi bankszámla, nem kártya alszámla?
Ha így rendben van akkor az van hogy telefonon kell kérni a számlahozzáadás blokkolásának feloldását.
Még 17:30-ig hívhatod őket, van magyar telefonszám 1 777 7944, de angolul beszélnek és hívás előtt a gyorsabb beazonosítás miatt célszerű a kódot lekérni.
ÖF. Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz, 6. A telefonos ügyfélszolgálat felhívásához a kód kérése
Ha most nem megy már, akkor hétfőn 09:0-től lehet hívni őket.

[ Szerkesztve ]

(#39439) RR-13 válasza V/ (#39438) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi szépen a segítséged (kolléga) és igen az adatokat fentiek szerint adtam meg, és nem engedi. :K
Hívom a telefonszámot. :U

(#39440) RR-13 válasza V/ (#39438) üzenetére


RR-13
őstag

Köszönöm a segítséget, angolul "jól megbeszéltük" az ügyintézővel, és most már tudtam hozzáadni a számlaszámot. :R

(#39441) Remov


Remov
aktív tag

Hali,

Lakcímigazolást kérnek tőlem. Elég, hogyha a bankszámlakivonatom azon részét küldöm csak be ahol látszik a nevem és a lakcímem vagy a teljes lapot le kell fotózni? Esetleg a teljes kivonatot? (A teljes számlakivonat 3 oldal)

Köszönöm :)

[ Szerkesztve ]

(#39442) V/ válasza Remov (#39441) üzenetére


V/
Topikgazda

Magyar fiók lakcímkártya, vagy egy közüzemi számla, ha elfogadják a bankszámla kivonatot akkor az első oldal, mert ott egyben látszik a név, cím és bankkártya vagy bankszámla száma. Csak ez a rész kiemelve nem szokott jó lenni. De nem fogják végig elemezni a számla kivonatot.
De mehet pdf-ben kinyomtatásnál csak az első oldalt kéred.

[ Szerkesztve ]

(#39443) Remov válasza V/ (#39442) üzenetére


Remov
aktív tag

Köszönöm :R

(#39444) cocka válasza V/ (#39438) üzenetére


cocka
veterán

Mondjuk elég szánalmas, hogy telefonálgatni kell. Valójában a hibaüzenetből nem tudod meg, hogy mi nem stimmel és még ha esetleg stimmel is minden, akkor se fogadja el.

(#39445) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok!

Mennyire aggályos két paypal-hoz hozzáadni 1 bankkártyát? Egyáltalán menne?

.

(#39446) V/ válasza Troy. (#39445) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem lehet, egy kártya egy fiók.

(#39447) Remov


Remov
aktív tag

Hali, attól, hogy a bankszámlám Type részéhez az van írva, hogy Checking attól még a rá elutalt összeg meg fog érkezni ugye? Várhatóan mennyi idő múlva lesz ellenőrzött a számla?

Valamint lehetséges, hogy a számlám és a kártyám korlátozása csak úgy fel lett oldva magától? Eddig (Erről korábban is írtam már) mindkettőre azt írta, hogy Túl sokszor lett már használva PayPal fiókokhoz ezért nem engedi. Mindkettő adatait jól adtam meg és egyből el lett fogadva.

(#39448) V/ válasza Remov (#39447) üzenetére


V/
Topikgazda

Az nem ellenőrzés, a bankszámla típusa: checking vagy savings lehet USA szóhasználat szerint.
1. Checking account (folyószámla)
2. Savings account (takarékbetét-számla)
Nem írtál nekik november óta ez ügyben?

(#39449) Remov válasza V/ (#39448) üzenetére


Remov
aktív tag

Oh, elnézését akkor :D

Hát, novemberben írtam egy emailt, máig semmi válasz aztán én hagytam is, mert nem kellett éppen annyira. Mikor december vége körül próbáltam újra akkor még nem engedte hozzáadni egyiket sem, lehet van valami elévülési idő vagy ilyesmi?

(#39450) embe válasza V/ (#39392) üzenetére


embe
nagyúr

Szia!
Találtam olyan eladót, akivel megtudtam egyezni. Akkor megadom az eladó email címét, az alsó sorban található opciót választom, és mehet a pénz neki.
Így lesz vásárló védelem ugye?
Csak így még nem vásároltam, és majd 200eFt.-ról van szó.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.