Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) lambda5 válasza King Unique (#3050) üzenetére


lambda5
tag

Köszi a választ !

Megrendeltem a Sisun dokkolót, úgyhogy hamarosan lesz vele tapasztalat... :K

...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!

(#3052) Memora


Memora
senior tag

Sziasztok, az alábbi fekvő dokkolók közül szerintetek melyik lenne a leginkább ajánlott vétel?

http://www.amazon.com/ORICO-3588US3-3-5-inch-External-Enclosure/dp/B00GAML7OK]http://www.amazon.com/ORICO-3588US3-3-5-inch-External-Enclosure/dp/B00GAML7OK

http://www.ebay.com/itm/With-Dust-Cover-USB3-0-SATA-6Gbps-Inateck-USB-3-0-Hard-Drives-Docking-Stat-/251926333979?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa7faca1b

http://www.ebay.co.uk/itm/Sabrent-USB-3-0-to-SATA-External-2-5-3-5-Hard-Drive-SSD-Lay-Flat-Docking-Station-/361192504915?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5418c03e53

Látom itt a topicban többen is külföldről rendeltek hasonló fekvő dokkolókat, esetleg a megrendelésben is tudna nekem segíteni valaki? Abszolút kezdő vagyok a témában, nem tudom, hol érdemes venni, mire kell ügyelni a vásárláskor, hogy érdemes fizetni, stb.

Fancy quote placeholder

(#3053) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Sharkoon Rapid Case-t (USB3) használok egy pár hónapja. Az normális, hogy ha "on"-ra van kapcsolva akkor zizeg a tápja? Ha lenyomom a főkapcsolóját, akkor elhallgat. Nappal nem jelentős, de este elég zavaró és eddig nem nagyon csinálta.

[ Szerkesztve ]

(#3054) King Unique válasza Chosen (#3053) üzenetére


King Unique
titán

Táp zizegése sosem jelent jót...
Villamos oldalról úgy tudom a tekercselés lazulása , illetve a kondenzátorok hibája (púposodás) is okozhatja. Azt nem tudni pontosan, meddig fog a tied probléma nélkül elzizegni, de benne lehet a rizikó, hogy tönkremegy és akkor rossz esetben kárt tehet a merevlemezben is. Esetleg egy hozzáértő villamos szakihoz el lehet vinni, az rendbe tudja tenni, vagy veszel egy új tápot. Viszont, ha zsír új a rack, akkor egyértelmű a garis csere.

[ Szerkesztve ]

(#3055) Chosen válasza King Unique (#3054) üzenetére


Chosen
addikt

Még lazán garis. :K
Ha van lehetőség cserére akkor váltsak/ráfizessek valamire?

(#3056) King Unique válasza Chosen (#3055) üzenetére


King Unique
titán

Akkor egyértelmű. :K
Rapid-Case egy jól sikerült, eléggé ajánlott külső rack, sokan vettek innen a topikból is. Viszont gyári selejt, selejtes alkatrész előfordulhat sok helyütt a mai tömeggyártásban... Vsz egy ilyet fogtál ki.
Elvileg maradhat, mert tényleg jóféle. Lehet ragozni természetesen, van aki szerint Delock a jó, más szerint RaidSonic / Raidon házak.
Na meg, ahhoz először látni kéne az adott bolt kínálatát is, mik vannak?

[ Szerkesztve ]

(#3057) DJ. Ru$y válasza King Unique (#3054) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Érdekes, az összes telefon töltő "zizeg", melyik hangosabban, melyik kevésbé. Még is x évig mennek hiba nélkül.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3058) King Unique válasza DJ. Ru$y (#3057) üzenetére


King Unique
titán

Ő hangos, már-már zavaró "zizegésről" beszélt, az nem éppen optimális egy ilyen tápegységnél. Ha azt nézem, hogy amik most vannak itthon (jó) tápok 3,5"/ 5,25" külső cuccokhoz, én nem hallom egyiket se zümmögni, de még speciel telótöltőimet se. Amelyik meg hangosan nyekergett, azzal mindig volt/ lesz vmi baj, PC tápoknál is hibára utal.
De persze attól még működhet akár x évig is, de, ott van a de...

[ Szerkesztve ]

(#3059) DJ. Ru$y válasza King Unique (#3058) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem mindegy, hogy bekapcsolva működésközben, kikapcsolva és bedugva vagy kihúzva az eszközből csinálja.

Tűzoltó írta valahol egyszer, hogy azért ciripelnek, ha lehúzod róla az eszközt és nem tud áramot leadni, hogy húzd ki, mert sokszor vonulnak ilyen elektromos tűzhöz [állítólag].

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3060) Memora


Memora
senior tag

Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás:

ORICO 3588US3

Inateck FD1006C

Sabrent EC-DFLT

Amazon-on sajnos mindegyikről van pár rémhír (felforr benne a vinyó, eldobja a kapcsolatot, kinyírja a vinyót, zárlatos lesz a táp, vagy csak szimplán bedöglik), de ezek a kritikák kb: 10%-át teszik ki, a kitűnő értékelésekből van a legtöbb. Inateck-ről olvastam trustedreviews.com, overclockers.com, stb teszeteket is, de mindenhol csak istenítik (a hitelességüket némileg csökkenti, hogy a tesztekbe eleve be van linkelve a termék amazon oldala...)

Fancy quote placeholder

(#3061) mijos


mijos
senior tag

Sziasztok. Megkukkantottam a az összefoglalót de még mindig gőzöm sincs mit vegyek. Van egy 3.5-s belső hdd-m ami egy terrás. Nem akarok külső hdd-t venni, ezért szükségem lenne egy külső rack-re amibe belerakhatom majd és használhatom gépre kötve. Ötlet?

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#3062) King Unique válasza mijos (#3061) üzenetére


King Unique
titán

Pedig abban is vannak alternatívák bőven, igaz kicsit régi már az a táblázat...
Fentebb is taglalt Sharkoon Rapid-Case, de a #3056-os hsz-ben is említett gyártók rackjei is szóba jöhetnek, LC-Power se rossz.

(#3060) Memora: passz... azért nem válaszolt annyira senki, mert dokkolók terén elég kevés a tapasztalat, itteni tesztet se tudok mutatni egyikről se. így maradnak a külsős értékelések, tesztek, illetve a topikban rákeresve, ez ügyben megemlített dolgok [link]. Ahogy látom korábban érdeklődtél már ez ügyben, akkor kaptál is némi útbaigazítást.

[ Szerkesztve ]

(#3063) Memora válasza King Unique (#3062) üzenetére


Memora
senior tag

Szia, köszi a választ, annyit sikerült kinyomoznom eddig, hogy az Inateck-ben ASmedia ASM1153E chip van, ez -gondolom- jó, mert többen is említitek a fórumban, és ez biztosítja talán a leggyorsabb adatátvitelt (akár egy SSD sebessége is kihasználható vele). Az Orico-ban sajnos nem tudom mi van, Sabrent-et meg csak néhány helyen kapni.

A dokkolót/rack-et arra használnám, hogy kb: hetente másolnék PC-ról vinyókra egyszerre max 50-100GB-t, és kb: heti 2-3 alkalommal (de max: naponta egyszer) videót stream-elnék róla, alkalmanként kb: 2 órán keresztül.
Nekem igazából az lenne a fontos (USB3 támogatáson kívül), hogy:
1. csavarmentesen, gyorsan lehessen a vinyókat csatlakoztatni.
2. látszódjon a sata/táp csatlakozó, amikor rádugom a vinyót.
3. ne kelljen kikapcsolni a PC-t, amikor csatlakoztatom.
4. normálisan nézzen ki (ne úgy mint egy papucs, narancssárga lábujjakkal):

A PC-be (5'25 helyre) szerelhető mobil rack-ekkel kapcsolatban nem vagyok túl járatos, esetleg azokra is jellemző lehet a fenti első 3 pont? :F Talán még sima adapter is jó lenne nekem, ha van hozzá táp és ki-be kapcsoló, és lényegesen olcsóbb mint a teljes rack. Sharkoon drivelink combo és DELOCK 61858 is egy megoldás lehetne, de sajnos ugyanannyiba kerülnek (sőt!), mint a rack-ek.
Esetleg az nem tudom, mennyire fontos még, hogy a leválasztás után (a Windowsban) az eszköz valóban ki is kapcsolja a HDD-t. Nekem van egy HDD-vel egybeszerelt Samsung story station-öm, az hallhatóan kikapcsolja a vinyót leválasztás után (mondjuk ez idle állapotban is lekapcsolja 5 perc után, lehet, csak ezért van), viszont az LC-power külső házban leválasztás után is tovább is pörög.

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#3064) King Unique válasza Memora (#3063) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Mint mondtam, sokat nem tudok hozzáfűzni ehhez a dokkolós témához. Talán más hátha.
ASMedia ASM1153E jónak mondható és a végén az E betű, a natív SATA3 támogatást jelzi, amivel akár SSD sebessége is kihasználható. Sok rackben lévő chip csak USB 3.0 - SATA2, így utóbbira lekorlátozza az adatátvitelt.
Belső mobil rack esetében úgy tudom némelyiknél lehet menet közben csatlakoztatni, kihasználható a hot swap funkció, de nem foglalkoztam vele komolyabban.
Leválasztás utáni, illetve alvó módban történő leállítás meg chip és firmware függő, ha ezek nem támogatják, nincs utóbbiban beállítva, akkor nem is fog leállni. Egyes chipeknél (pl. ASMedia és azon belül 55AA PID) persze van lehetőség ennek állítására [link].
Story Station nekem is van, azzal és általában a legtöbb gyári külső vinyóval működnek ezek a funkciók, illetve Samsung az alvó mód állítására is ad hozzá külön programot.

[ Szerkesztve ]

(#3065) Memora válasza King Unique (#3064) üzenetére


Memora
senior tag

Szia, köszi, azért a kommented így is segített letisztázni pár dolgot. :)
Lehet hogy rászánom magam, és megrendelem az Inateck FD1006C-t. Az a baj, hogy (világszinten) összesen kb: 5 féle fekvő dokkoló a teljes választékot kiteszi... :(((
Az amazon.co.uk 4.4 csillagot kapott (5-ből)
A gond az, hogy találtam egy olyan review-t is, hogy néhány hónapig működött, majd elkezdte ledobálni a HDD-ket, és meg is ölte két vinyóját a vásárlónak... :(
A kapcsolat eldobását nagy file-ok másolása közben kb: hárman említették még, és egy valaki elvesztette az adatokat a rádugott vinyóról.
222 5csillag, 63 4csillag, 10 3csillag, 14 2csillag, 18 1csillag. Lehet, hogy bennem van a hiba, de én mindig az 1csillagos kritikákat olvasom el először :DDD

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#3066) Memora válasza King Unique (#3064) üzenetére


Memora
senior tag

Közben megtaláltam az ORICO 3588US3 chipset típusát is: VL812
Erről kb: annyit sikerült megtudnom, hogy 2012-es fejlesztés, és energiatakarékos. Ja, és erről senki sem írta az amazonon, hogy megölte volna a vinyóját, csak annyit, hogy túlmelegszik benne (de ezen lehet segíteni, nem teszem rá a fedelét)

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#3067) King Unique válasza Memora (#3066) üzenetére


King Unique
titán

Ez VIA Labs chip, ha energiatakarékos, akkor lehet támogatja a fentebb hiányolt funkciókat. Viszont az ASMedia mellett meg a testreszabhatóság és az újabb kiadás szól.
Nem tudom a másik 2 dokkoló mért nyírta ki a HDD-ket, gyári selejt, vagy talán tápegység hibája, netán érintkezési probléma. Utóbbi esetében, maga a SATA interfész nem túl gyakori csatlakoztatásra van tervezve és dokkolóknál elő szokott fordulni, főleg vertikális kivitelben, hogy egy idő után a SATA csatlakozó elöregedik, deformálódik —►érintkezési problémák, rövidzár.

[ Szerkesztve ]

(#3068) Memora válasza King Unique (#3067) üzenetére


Memora
senior tag

Ha belegondolok, a leges-leg-fontosabb kritérium persze a megbízhatóság és a biztonságos használat lenne. Erősen gondolkodok rajta, hogy visszatérek a Sharkoon Drivelink combo-hoz, amit dicsértek többen is. Ez végül is csak egy adapter, amit rá kell dugni a HDD-re, a vinyó meg teljesen szabadon van. És nem utolsó sorban ezt lehet itthon is kapni.

Fancy quote placeholder

(#3069) King Unique válasza Memora (#3068) üzenetére


King Unique
titán

Elég sokoldalú ez az átalakító, bár az ilyeneknek is megvan a gyenge pontja, mármint a puritánabb változatnak [link][link], [link] Ez mennyire bírja, azt nem tudom?

(#3070) Memora válasza King Unique (#3069) üzenetére


Memora
senior tag

Itt a topicban már beszéltem egy tulajjal a kütyüről, és ő nagyon meg volt elégedve vele. A legnagyobb baja az, hogy drága. Annyiba kerül, mint egy rendes USB3 külső ház. A másik két (Inateck, Orico) fekvő dokkoló a design miatt tetszett leginkább, ill. hogy legalább annyira mondhatóak csavarmentes külső háznak, mint dokkolónak.

Fancy quote placeholder

(#3071) DJ. Ru$y válasza Memora (#3070) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Neked még valamilyen SATA-s dokkolót javaslok, ha felesleges, a kétféle IDE, ugyanis a Combo-t ezek drágítja meg. Illetve még mindig nincs síkban, ami miatt én nem használnám hétköznapi használatra. Én csak hozott gépekről mentek vele adatot. Sima egy SATA-s álló dokkoló is olcsóbb, mint a Combo, nem látod a SATA csatit na bumm, tudod hogy kell belerakni, passzos a ház, "nem tudod letörni", akkor nem mindegy? Nyilván költői, mert írtad, hogy nem akarsz állót, mert nem látszik a csatlakozó, de még mindig jobb alternatíva szerintem.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3072) Memora válasza DJ. Ru$y (#3071) üzenetére


Memora
senior tag

De a gumi HDD tartóval együtt már egy síkban van az eszköz a HDD-vel, úgy emlékszem (?!).
Az a baj, hogy nem nagyon van választék (külföldön sem). Én olyan eszközt szeretnék, amelyiknél látható a SATA csatlakozó, amikor rádugom a HDD-t. Ami nekem igazából a legszimpatikusabb lenne, azok a fekvő dokkolók, de az amazonon mindegyiknél van néhány olyan kritika, hogy ezek "poorly made" termékek (némelyik HDD-halált is okozott állítólag), így nem nagyon merek ilyet venni.

szerk: boltban ajánlották már pl: ezt a Delock dokkoló/adapter hibridet is, valamivel olcsóbb, mint a Drivelink, de nem tudom, milyen tapasztalatok vannak vele.

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#3073) DJ. Ru$y válasza Memora (#3072) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem használom a gumit, mert nem fogom minden alkalommal azért belerakni a merevlemezt, hogy lementsek egy Firefox profilt meg 5 dokumentumot az asztalról. Tudom, hogy mit keresel, de nem értem miért "akarod minden áron" látni a csatlakozót, ezzel a döntés terén magadat szívatod. DeLock cuccok nem rosszak amúgy, tuti nem rossz döntés az sem, de ha 1 merevlemezre akarsz menteni és nem cserélgeted, csak néha kell mondjuk, mert megtelik amire mentesz vagy mit tudom én, akkor meg fix ház, annyit nem ér a dokkoló. De ez megint a te döntésed.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3074) Memora válasza DJ. Ru$y (#3073) üzenetére


Memora
senior tag

Főleg video streamelésre kellene, több különböző merevlemezről, ill. néha, pl: heti 1 alkalommal másolnék max: 50-100Gb-ot. Azért lenne jó, ha látnám a csatlakozót, amikor rádugom a HDD-t, mert kissé gyámoltalan vagyok ilyen téren, és szeretném látni, hogy tényleg pontosan úgy, és annyira van e rádugva, ahogy kell, továbbá én nem igazán bízok az ilyen dokkolókban, mert milliméternél is kisebb pontossággal kell a SATA csatlakoztatást megtervezni. Biztos nem rosszak amúgy, de ha van más alternatíva is, akkor én inkább azt választom.

Fancy quote placeholder

(#3075) DJ. Ru$y válasza Memora (#3074) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha nem cserélgeted, a merevlemezt és ugyanazt használod, akkor miért nem fix ház és miért dokkoló?! Erre nem válaszoltál még, vagy cserélgeted az eszközöket? Mert ha USB-vel dugod a gépre is, és amiről nézed a filmet arra is, akkor egy alu ház ami vezeti a hőt és viszont látás, nem kell szerelni, lehúzni, vigyázni, arrébb rakod amikor nem kell és kész. Egyszer kell jól összerakni, utána örök élet, amíg a vinyó bírja. :DDD

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3076) Memora válasza DJ. Ru$y (#3075) üzenetére


Memora
senior tag

Igen, folyamatosan cserélgetném a merevlemezeket, gyakorlatilag egy beviteli eszközre lenne szükségem, amit több HDD-hez használnék. Az nem opció, hogy minden vinyóhoz veszek külön-külön külső házakat, és az sem, hogy veszek egy monolit 4-6 fiókos, méregdrága eszközt, mert akkor meg azokat a vinyókat is be kellene kapcsolnom minden alkalommal, amelyeket nem akarok :DDD

Fancy quote placeholder

(#3077) DJ. Ru$y válasza Memora (#3076) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha nem kell a ketfele IDE, akkor a DeLock jo dontes lehet, beleprobaltam neked a szilikon "tokba" egy merevlemezt, hat mire beleszenvedtem, mef kiszenvedtem belole majdnem elszakadt. Szoval, ha benne van, akkor a Combo van a levegoben jocskan, csak a SATA csati tartja es a tap + usb kabel is lefele huzza, arrol nem beszelve, higy szerintem ez a szilikon nem eppen tesz jot a homersekletenek.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3078) Memora válasza DJ. Ru$y (#3077) üzenetére


Memora
senior tag

Köszi, közben néztem én is róla videót, ott ugyan nem volt rádugva a vinyóra az eszköz amikor a szilikon tokban volt, de úgy látszott, hogy túl magasak a "lábai". Az szintén fura volt, hogy a HDD tokba helyezését csak egy felgyorsított montázs keretében mutatta be, de akkor már értem hogy miért :DDD
Még valahogy le kéne "informálni" a Delock dokkolót is, hogy milyen chipset van benne, hogy megbízható alternatíva lehessen. Sajna a neten egyenlőre sehol sem találtam semmi infót erre vonatkozólag. Semmi teszt, csak pár "unboxing" youtube video...

Fancy quote placeholder

(#3079) fricc_ válasza Memora (#3078) üzenetére


fricc_
tag

Írtad korábban, hogy a QuickPort-tal kapcsolatban az a gondod, hogy nem szeretnéd, hogy feldőljön, illetve nem látod a csatlakozót.

Nekem hatalmas káosz van az asztalomon, közel egy éve használom és még egyszer sem dőlt fel. (meg sem próbálta)
A winyót csukott szemmel is be lehet tenni, hidd el egy kis érzéssel gond nélkül rá tudod tenni, ebből sem volt még sose problémám. Egy kis odafigyeléssel még egy óvodás is be tudná gond nélkül helyezni :-)

[ Szerkesztve ]

(#3080) Memora válasza fricc_ (#3079) üzenetére


Memora
senior tag

Sajna még azóta sem vettem semmit, most éppen olyan külső házakat próbálok keresni, amelyeknél kihúzható a teljes belseje, amibe bele kell tenni a HDD-t, viszont nem kell hozzá csavar, hanem pl: valami pattintós műanyag csatival egyszerűen rögzíthető. Talán a Raidsonic-nak vannak ilyenek, pl: ez olyasminek tűnik:
Icy Box IB-318STU3-B, de nem jó, mert csak 2TB-ig használható (nekem min 4TB-s kellene).

Fancy quote placeholder

(#3081) Memora


Memora
senior tag

RaidSonic IB-351StU3S-B?
Ez megvehető? :F Fekve használva nekem ez megfelelne, mert ahol tartanám (TV alatt), onnan úgy sem lököm le, így nem szükséges belecsavarozni a HDD-ket, a tetejét meg rátehetem csak úgy is.

[ Szerkesztve ]

Fancy quote placeholder

(#3082) King Unique válasza Memora (#3081) üzenetére


King Unique
titán

Alapvetően a Sharkoon RC [teszt] javasolt, illetve USB 3.0 + eSATA kombóban ez a Fantec [teszt] se rossz.
IB-351STU3S-B racket nemrég vett az egyik fórumtárs [link], bővebb infók kapcsán tőle kérdezz.

(#3083) Memora válasza King Unique (#3082) üzenetére


Memora
senior tag

Szia, köszi az infót! Én is rákerestem a topicban, de nekem ezt a hozzászólást nem dobta ki, csak a tiédet (valószínűleg azért, mert én a Raidsonic-ot is beírtam kulcsszónak). A Sharkoon-t is néztem én is, de azt mindenképpen szerelni kell, ha össze akarom rakni, ez meg fektetve használva csavarozás nélkül is jó lesz, és a tetejét is nyugodtan rá tudom tenni. A Fantec is csavarosnak tűnik, ill. az csak 2TB-ig jó. Az e-sata egyébként nem érdekel, nekem az USB3 fog csak kelleni. De mindjárt írok is akkor Ereshkigal-nak! :)

Fancy quote placeholder

(#3084) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Sziasztok, van egy Sharkoon 3,5"-os rack-em.
Több mindennel nem vagyok megelégedve. Sokszor van amikor pár másodpercenként, van amikor 5 percenként, van olyan amikor nagyon ritkán de csak úgy lecsatlakozik, meg vissza, a másolást megszakítva, és elég idegesítő. A másik hogy hihetetlen lassú a másolási sebessége. 480 MB/s-ot ír, ehelyett nekem 20-30 MB-al viszi, most éppen végig 3,4 Mb-al ami idegőrlő. Van valakinek valami ötlete mi lehet a két problémára a megoldás?

(#3085) King Unique válasza ZTE_luky (#3084) üzenetére


King Unique
titán

Ez egy régi USB 2.0-ás Rapid-Case.

USB 2.0 ---> 480 Mbit/s ---> 60 MB/s ---> 48 MB/s (gyártóspecifikus maximum) --->20-40 MB/s (gyakorlati maximum). Tehát 20-30 MB/s teljesen ok. :K

Ha aktív terhelés közben dobja el a kapcsolatot, az nem jó, az utalhat rack vezérlőchip és gép alaplapi vezérlő / OS inkompatibilitásra, egyéb hibára.

[ Szerkesztve ]

(#3086) ZTE_luky válasza King Unique (#3085) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

igen aktív terhelés közben. Régebben egy fél éve írtam ebbe a topicba, és azt mondták a wifi zavar be neki, visznt most ki van kapcsolva, repülőgépesen van és így is ledobálja állandóan. kb 8GB-ot szeretnék átmásolni de kb már egy órája másol, mert állandóan ledobja, amikor megy akkoris 3 MB-al megy (pedrive-ra másolok)

(#3087) ZTE_luky válasza ZTE_luky (#3086) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

azt elfelejtettem hogy még garanciális, visszavigyem, vagy tudsz rá valami megoldást?

(#3088) King Unique válasza ZTE_luky (#3086) üzenetére


King Unique
titán

Igen, wifi is bekavarhat akár, de ha ki van kapcsolva, akkor a fentebb említett okok állhatnak fent.
Másik gépen, másik oprendszeren, esetleg másik USB kábellel is csinálja?

Ha más eszközökön is csinálja, akkor mindenképpen érdemes lenne cseréltetni, pl. egy USB 3-as RC-re. Megéri a felárat a jövőre való tekintettel, az 3.0 és a nagyobb HDD kezelése, illetve eddig nem nagyon volt rá panasz.

[ Szerkesztve ]

(#3089) ZTE_luky válasza King Unique (#3088) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

Asztali gépen még nem tapasztaltam e ott kb fél vagy egy órát hazsnáltam, szóval lehet csak nem jött elő.
LAptopomon hazsnálom sokat, de ott éjjel nappal szarakodik

(#3090) ZTE_luky válasza ZTE_luky (#3089) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

amúgy ha az segít, passzív használatnál is ugyanúgy fel-le csatlakozik

(#3091) King Unique válasza ZTE_luky (#3090) üzenetére


King Unique
titán

Ha üresjáratban leáll ---> alvó módba vált, az más dolog, az normális. De, ha random eldobálja a kapcsolatot mind2 esetben, az már nem. Ha csak a laptopon, akkor annak oprendszerében, illetve vezérlőchipek kompatibilitása terén keresendő a hiba.
Az már rajtad áll, hogy cserélteted-e, ha laptopon használod legtöbbet, akkor nyilván nem érdemes szenvedni vele.

[ Szerkesztve ]

(#3092) ZTE_luky válasza King Unique (#3091) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

igen ledobál, nem alvóra vált, azt tudom, azt is szokta. Ha írok ha nem össze vissza dobálja. É mire tudnám cserélni? mert ha kicserélem az valószínű hogy ugyan ilyen sz@r lesz..

(#3093) DJ. Ru$y válasza ZTE_luky (#3086) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Na várjál, most egy pendrive-ra másolsz a rackről? Akkor ne csodálkozz, hogy 3 MB-tal másol, hisz a pendrive írási sebessége határozza meg a folyamatot. Vagy valamit félreértek?

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3094) ZTE_luky válasza DJ. Ru$y (#3093) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

az igen, tudom azért is írtam hogy azért csak annyi. az írási sebességével amúgy nincs gondom mert 20-30 megvan mindig. Az a gondom hogy állandóan lecsatlakozik és vissza, az írást megszakítva ezzel, plusz még felugró ablakok is, hihetetlenül idegesítő, kikészít

(#3095) King Unique válasza ZTE_luky (#3092) üzenetére


King Unique
titán

Leírtam, hogy 3.0-ás Rapid-Case-re cseréltesd, az jó. Vagy nézd meg a fenti táblázatot, elmúlt 2-3 oldalt, akad más alternatíva is.

(#3093) DJ. Ru$y: :K ...legtöbb pendrive nagyon gyatra írás tekintetében, de az átlag USB 3-as példányok sem brillíroznak e téren.

(#3096) ZTE_luky válasza King Unique (#3095) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

és arra rá kéne fizetnem? ha igen mennyit? nem vezsik azt figyelembe hogy a jelenlegi rossz?

(#3097) King Unique válasza ZTE_luky (#3096) üzenetére


King Unique
titán

Erről a pontos infót én honnan tudjam? Nyilván függ attól is, hogy anno mennyiért vetted a 2.0-ás verziót, illetve a 3.0-ásat az adott üzlet mennyiért tudja beszerezni. Garanciális cserénél elvileg beszámítják a régi árát, de hogy az adott üzletben milyen mértékben, azt nem tudom. Amúgy jelenlegi árakat tekintve, nincs akkora különbség a 2.0 és 3.0 verzió között.

[ Szerkesztve ]

(#3098) fricc_ válasza ZTE_luky (#3089) üzenetére


fricc_
tag

Másik USB kábellel használod, vagy mindig ugyan azzal?

(#3099) zjuhasz válasza zjuhasz (#3015) üzenetére


zjuhasz
aktív tag

WINTECH EX-MOB-86 is beszart 4 hónap után.. Bekapcsolás után felpörög a hdd benne, de a pc nem ismeri fel új meghajtóként. Az újabb versenyző egy Sharkoon Rapid-Case USB3. 90MB/s sebességgel tudtam írni rá (nagy méretű fájlokat). Ez pont 3x annyi, mint ugyanezen a porton a régebbi usb2-s rackjeim.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#3100) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Filmek tárolására lenne főleg jó lenne ez a páros?

Toshiba 2TB és Sharkoon RAPID-CASE 3.5IN SATA USB3.0 ? :U

Toshiba HDD van már egy külső házban igaz a mai darabokat nem ismerem és Sharkoon Rapid-case is van már megvagyok vele elégedve.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.