Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) King Unique válasza bajaki (#3150) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az általános javaslat az, hogy külső házba 5400-as való, 7200-as a nagyobb hang, melegedés miatt kevésbé, illetve állítólag gyorsabban is "kopik" a 7200-as. Viszont ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet használni ilyen felállásban. Az, hogy mennyire fog melegedni, passzolom...? Szobahőmérséklet, terhelés függvénye is. Van, akinél, ahogy feljebb is látod, még a full alu Rapid-Case házban is melegszik az 5400-as. Bár ő ügyesen megoldotta egy külső ventivel, ami akár nálad is jól jöhet, ha ezt választod.

Illetve vannak aktív hűtéses külső házak is, mint pl. a Thermaltake Max 5G ST0020, ami nagyon jól hűt, mert sokaknál nyáron sem melegedett nagyon 35°C fölé a merevlemez. Viszont eléggé drága...[link]. Szerintem ennyit nem feltétlen ér meg, ennyiért már 2,5" 500 GB USB 3.0 külső vinyót lehet venni, de pár ezressel megtoldva, akár 1 TB-osat is.
Amúgy szerintem a 2,5" külső merevlemez lenne a legpraktikusabb megoldás ebben az esetben, de egy ilyen kiegészítő ventilátorral, akár ez eredeti elképzelés is megjátszható.

(#3152) bajaki válasza King Unique (#3151) üzenetére


bajaki
őstag

Hát igen, ez a ház már nem olcsó. Ennyit nem szánnék rá, akkor már tényleg inkább egy belső 3,5"-os vagy egy külső 2,5"-os merevlemez lesz a megoldás.

(#3153) Teaway válasza bajaki (#3152) üzenetére


Teaway
veterán

+1 az USB-s 2,5"-os vinyóra :K

Nincs itthon csokid??

(#3154) Gabonetta


Gabonetta
aktív tag

Sziasztok!

Ha egy WD MyBook Essential (USB 3) külső HDD-ben kicserélném a HDD-t, működni fog?

Köszönöm: Gábor

(#3155) King Unique válasza Gabonetta (#3154) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az ilyen gyári külső vinyók nem igazán HDD cserélgetésre valók.
Működni működhet talán, bár korábban volt olyan My Book, amibe nem lehetett akármilyent belerakni. Illetve, mivel ezeknél hardveres titkosítás van, ha kiveszed belőle a gyári HDD-t, akkor annak tartalmához másik gépen, SATA-ra kötve nem biztos, hogy hozzá fogsz tudni férni. Már, ha ez számít.
Amúgy mért akarod kivenni, valami gond van a lemezzel, vagy csak kinőtted a tárhelyet?

(#3156) Gabonetta válasza King Unique (#3155) üzenetére


Gabonetta
aktív tag

Köszönöm a válaszod! Akkor elfelejtem ez az opciót. Egy WD Green van benne, és elég régóta használom. Most állok át egy másik backup rendszerre, és gondoltam, hogy egy megbízhatóbbra cserélem a benne lévőt, ha lehetséges. Az eladás és csere is eszembe jutott, de nem sok pénzt adnak már érte, ezért arra gondoltam végső esetben, hogy valakinek odaadom, használja belső tárhelyként a benne lévő HDD-t.

[ Szerkesztve ]

(#3157) King Unique válasza Gabonetta (#3156) üzenetére


King Unique
titán

Ha törli a partíciót, újrainicializálja és formázza, akkor lehet tudni fogja használni SATA-n. A titkosítás elvileg a már rámásolt tartalomra vonatkozik, hogy az csak a WD külső házban férhető hozzá.
Na igen, a Caviar Green nem igazán a legjobb szerintem sem és inkább egy Red, ami tartósabb és megbízhatóbb. Ahhoz meg legcélszerűbb venni egy külön 3,5" külső merevlemez házat, amiben szabadon lehet cserélgetni a vinyót. A My Bookot meg meghagyni + biztonsági mentésre, vagy pl. TV-s, multimédia lejátszós használatra.

(#3158) Gabonetta válasza King Unique (#3157) üzenetére


Gabonetta
aktív tag

Tényleg, a TV-s dolog is jó ötlet. Hogy ne csak OFF legyek, milyen külső HDD rack lenne ajánlott?

(#3159) King Unique válasza Gabonetta (#3158) üzenetére


King Unique
titán

Összefoglalóban találsz alternatívákat bőven, pl. a Sharkoon Rapid-Case, ami amolyan "sláger" külső rack errefelé.

(#3160) Gabonetta válasza King Unique (#3159) üzenetére


Gabonetta
aktív tag

Megnézem az összefoglalót, köszönöm!

(#3161) tomy86


tomy86
addikt

Sziasztok!
Az utóbbi pár napban az alábbi problémával küzdök (win7 64 bit). Egy Chieftec külső racket használok. Az utóbbi pár napban, ha WD Red winyó van benne, akkor ötletszerűen hol működik, hol nem a hardver biztonságos eltávolítása funkció (pontosabban a "kiadás USB to ATA ...."). Időnként arra hivatkozik, hogy egy program használja (megnéztem és semmi nem fut a háttérben, ami használná). Pc újraindítása után is. Más winyóval (WD Green, Seagate) nincs ilyen probléma és eddig a Red esetén sem volt ilyen gond. Valaki találkozott már hasonlóval?

(#3162) King Unique válasza tomy86 (#3161) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az mondjuk elég fura, hogy csak a Red esetén nem engedi leválasztani, mert ez inkább OS és program függő. Mármint rendszerint vmi Windows rendszerfolyamat, vagy külső program használja a merevlemezt, ami megakadályozza a leválasztást. A Windows meg természetesen nem ír ki ilyenkor semmit, hogy mi használja...
Ilyen esetekben az Unlockert szokták ajánlani, az kilistázza az eszközt használó folyamatokat és beépül a jobb klikkes menübe.
Viszont újabban van benne vmi PUP (Babylon toolbar), ami miatt sok AV beriaszt rá letöltéskor, nálam pl. az ESET...de amúgy telepítésnél ki lehet lőni. esetleg elküldhetem pü-ben, rarba csomagolva, ha kell.
Illetve a legjobb ilyen célra, ami minden esetben kilistázza és fel is oldja, bezárja az akadályozó folyamatokat, az USB Safely Remove. Az amúgy is ajánlott Windowsra USB-s és egyéb külső eszközök leválasztására, csak sajnos fizetős...Program promók topikban érdemes nézelődni, mert szokott lenni ingyenes promója, de ha szépen kéred, lehet ad vki, mivel korábban sokan betáraztak a kulcsokból.

[ Szerkesztve ]

(#3163) tomy86 válasza King Unique (#3162) üzenetére


tomy86
addikt

Köszönöm a választ. Főleg azt nem értem, hogy 4-5 nappal ezelőttig a Reddel sem volt ilyen gondja. Kipróbáltam egy WD Blue-val is és azzal sincs ilyen probléma. Az unlockert próbáltam rögtön, ahogy jelentkezett a probléma. Az alapján nem használja semmi. Pontosabban az explorer.exe, de azon kívül semmi. Utánanézek a "USB Safely Remove" programnak.

(#3164) tomy86 válasza tomy86 (#3163) üzenetére


tomy86
addikt

Megpróbáltam az USB Safely Remove programot. Ez már hasznosabb infót dobott, mint az unlocker. Ez mi lehet?

(#3165) King Unique válasza tomy86 (#3164) üzenetére


King Unique
titán

Igen, mert az Unlocker se mindig jelenít meg mindent. És leginkább Win7 alatt működik jól, Win8+ esetében már sokszor nem is listázza ki a folyamatokat...

"Ez mi lehet?"
Windows... :DDD Nekem is mutatott már hasonlókat. Próbáld a leállítás újra opciót, vagy 1-2 percet várni és utána próbálni.
Amúgy nagyon hasznos ez az USR, lehet vele gyorsbillentyűvel, de akár parancssorból is leválasztani. Érdemes valamilyen úton-módon beszerezni. :K

(#3166) tomy86 válasza King Unique (#3165) üzenetére


tomy86
addikt

"Próbáld a leállítás újra opciót, vagy 1-2 percet várni és utána próbálni."
Az eredmény ugyanaz.
"Amúgy nagyon hasznos ez az USR. Érdemes valamilyen úton-módon beszerezni"
Megtörtént. :) Tényleg jó kis program, köszi a tippet.

Megpróbálok utánanézni, hogy mi hozza létre ezeket a fájlokat. Ráadásul miért csak ezen az egy winyón.

(#3167) tomy86 válasza tomy86 (#3166) üzenetére


tomy86
addikt

Azt hiszem megvan a "hiba" oka. Úgy néz ki, hogy pár fájlt nem a végleges eltávolítással (shift+del) töröltem és így a kukába kerültek. Kuka ürítése és egy rendszer újraindítás után ismét működik a leválasztás (remélem nem kiabálom el). :)

(#3168) King Unique válasza tomy86 (#3167) üzenetére


King Unique
titán

Attól függetlenül is elvileg működnie kéne, de akkor vsz OS specifikus is. Külső vinyónál is a kukába mozgatja először, mint egy normál merevlemeznél, bár onnan is törölni szoktam. Illetve nálam ettől függetlenül is megjelent ilyen metaadatos hülyeség.
De a lényeg, hogy fény derült a rejtélyre, mert az elég fura lett volna, ha HDD függő a dolog.

(#3169) tomy86 válasza King Unique (#3168) üzenetére


tomy86
addikt

"Külső vinyónál is a kukába mozgatja először, mint egy normál merevlemeznél"
Tudom. Ezért szoktam usb-s cuccokról shift+del kombóval törölni, mert úgy nem kerül a kukába. De úgy látszik valamikor csak simán töröltem és így került a kukába pár fájl. Bár szerintem sem kellene, hogy ez problémát okozzon, de egy windowsnál bármi elképzelhető és annak az ellenkezője is. :) Még egyszer köszi a segítséget. Az USR nélkül nem tudom mikor jutott volna eszembe, hogy megnézzem a kukát.

[ Szerkesztve ]

(#3170) Ice_Man22


Ice_Man22
senior tag

Szerintetek jo mobil rack a Logilink ua0082??

(#3171) King Unique válasza Ice_Man22 (#3170) üzenetére


King Unique
titán

Passz...nincs vele tapasztalat. :N
Viszont az árát elnézve, ennyi pénzért mér USB 3.0-ás Captiva és LC-Power külső házakat lehet venni, ami mégiscsak időtállóbb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#3172) Ice_Man22 válasza King Unique (#3171) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Elozoleg egy sinina vagy mi fene kulso hazam volt, az meg meghalt 1ev utan.Az altalad ajanlott cuccok utan nezelodok es makd dontok.Kosz szepen a valaszod.

(#3173) King Unique válasza Ice_Man22 (#3172) üzenetére


King Unique
titán

Ott a fenti összefoglaló, táblázat, azt is nézegesd meg, ott az infók.
Én csak azt nem értettem, hogy minek akarsz csak 2.0 házat venni, ha a 3.0 sem drágább különösebben?
Illetve 2,5" rack topikban egyik fórumtárs a 2.0-ás LogiLink házakat nagyon fikázta, nem tudom ilyen téren a 3,5" társaik mennyivel jobbak... :F

(#3174) Ice_Man22 válasza King Unique (#3173) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Nah fasza akkor.Oszinten a hazi mozimba 2.0 as van, akkor minek vegyem?De elnezve nem dragabb, csak ne 1 evig tartson.

(#3175) King Unique válasza Ice_Man22 (#3174) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ez jogos, hogy ha csak 2.0 van. De ha később máshol is használod, vagy van/ lesz a gépen, notin 3.0, akkor ott jól jöhet. Illetve már külső házak terén is egyre kisebb az árkülönbség 2.0 vs. 3.0 változattok között, tehát érdemes megfontolni.
De a döntés a tied, ha elég a 2.0, akkor vegyél olyat. :R

Ha ha tartósság, akkor szerintem a LogiLink kicsit kérdéses, a 2,5" 2.0 sorozat negatív kritikája is elgondolkoztató.
Márkára Delock, LC-Power, RaidSonic, Sharkoon így hirtelen a népszerűbbek közül, akik viszonylag jó külső házakat csinálnak.

[ Szerkesztve ]

(#3176) Ice_Man22 válasza King Unique (#3175) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Inkabb az a fontos, hogy tartos legyen.😊
Ha tobb idom lesz, at nezem az osszefoglalot.

[ Szerkesztve ]

(#3177) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Sziasztok

8 TB -os HDD-t melyik "Külső 3.5" keret" képes megfelelően kezelni? :B :R

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3178) King Unique válasza MaxxDamage (#3177) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A Sharkoon Rapid-Case USB 3.0 biztosan. Amúgy nemrég még 6 TB volt odaírva (összefoglalóba is így került be), de gondolom azóta tesztelték nagyobbal is és átírták.

Illetve vsz lehet, hogy a többi rack gyártó terméke is tudja, főleg, ha azokban is ugyanaz az ASMedia ASM1x53 chip van. Csak időközben nem tesztelték nagyobbakkal, nem frissítették az oldalt és sok helyen azért van megadva 3-4 TB-os limit.

Ha majd meglesz, esetleg örülnénk a topikban egy tesztnek, amik az összefoglalóban is vannak. Kíváncsi lennék mit tud egy ekkora merevlemez. :R

[ Szerkesztve ]

(#3179) MaxxDamage válasza King Unique (#3178) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszönöm válaszod! :R
Nagyon gondolkodom egy említett 8TB HDD vásárlásán, mert (belegondolva) ez a legjobb ár/érték aránnyal bír (jelenleg) a piacon (ár per TB /10k alatt/ ami nagyon jó áron van!) és 3 years warranty van hozzá (gyári) és hazánkban nagykertől való beszerzéstől is függ a dolog.
Továbbá szeretném megtalálni a hozzá való legjobb ár / érték aránnyal bíró külső keretet.

/árat és garancia időt a WD RED-hez viszonyítva néztem, mert eddig "Mobil Rack" (USB-s célra) azt választottam, de ezen a Seagate-n nagyon elgondolkodtam, és nem hiába! ;) /

Teszre számíthattok, de majd ha megvalósul a vétele, azután írok privátba és megbeszéljük a továbbiakat (elvárt pontos teszt folyamat)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3180) MaxxDamage válasza King Unique (#3178) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Jelenleg van egy USB 2.0 -s Captiva 3.5" USB 2.0 keret (amibe van egy 2TB WD RED) és a következő vezérlő chipet tartalmazza / FW-t (nem értek hozzá, de nektek sokat mondhatnak ezek az adatok)

és van egy nBase n-Drive EH35ND3 3.5" USB 3.0 Drive KIT (EH35ND3) keret (amibe van egy 3TB WD RED) és a következő vezérlő chipet tartalmazza / FW-t (nem értek hozzá, de nektek sokat mondhatnak ezek az adatok)

Első ránézésre az USB 2.0 kerettől nem elvárható nagyobb ref. de az USB 3.0 FW updateval már akár alkalmas is lehet a 8TB HDD kezelésére (akár) , de mivel nem értek hozzá, mert nem vagyok túlzottan jártas a témában, időt nem öltem bele, így csak tipp. :K -általad említett Sharkoon is jó cucc, meg 2 év garancia jár mellé!- ;)

:R

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3181) King Unique válasza MaxxDamage (#3180) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

VID-PID alapján az első egy JMicron JM2039 chip, ami régi mivolta miatt vsz max. 2 TB-os HDD-ket tud kezelni.

A második egyértelműen ASMedia, de hogy most 1051/ 1053/ 1153, az csak a chip szemrevételezése, illetve Windowsban a tálca értesítési területén [link] vehető ki jobban.
Esetleg MP Tool programmal (összefoglaló) rá lehet nézni milyen firmware van rajta, illetve mik a beállításai.
Gyártó oldalán én 0 infót találtam róla [link]....de, ha pl. tiedben is vmi újabb 1053/ 1053E /1153/ 1153E chip van, akkor sanszos, hogy az is támogatja akár a 6-8 TB HDD-t. Mert ilyen téren a Sharkoonban sincs semmi extra, csak egy újabb chip és firmware. Illetve ők veszik rá a fáradtságot, hogy leteszteljék és frissítsék az adatokat, míg mondjuk a többi gyártó nem feltétlenül.

Köszönjük az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3182) MaxxDamage válasza King Unique (#3181) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Én köszönöm az útbaigazítást / infókat! :R
Jelenleg ezt sikerült megnézni (mindent amit említettél)
eszköz ASM1051 ahogy elnézem, 1053 -as FW -vel (jól látom) :)

/ha képeket inkább link-be osszam meg, kérlek jelezd, mert ezután akkor úgy teszem/ :K :B

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3183) King Unique válasza MaxxDamage (#3182) üzenetére


King Unique
titán

Ha a PCB-n a chipen 1051 felirat van, akkor mondjuk nem értem mért ASMT1053 a tray, mert a fenti összefoglalóban ennél általában AS2105 szokott lenni? De vsz a gyártók variálják össze-vissza...
Nos 1051 elvileg régebbi chip, így annál nem tudom mekkorát kezelhet, a 1x53 típusoknál van nagyobb esély rá. De, ha nem kezeli majd a 8 TB-os HDD-t, akkor max veszel hozzá a Sharkoont.

Amúgy nálad, ha a tálcán leválasztod, leállítja a HDD-t is, illetve ha nem nyúlsz hozzá, akkor inaktivitásban kb. 10 perc után szintén leállítja a merevlemezt? Mert újabban ASMediánál az a módi, hogy látszólag minden érték ki van kapcsolva (nálam is), mégis működnek az adott funkciók...érdekes.

Amúgy érdekes ez a fentebb pedzegetett gyártói tesztelés - adat frissítés dolog, mert pl. nemrég a fórumtárs említette [link], hogy van neki egy LC-Power LC-35U3-Sirius rack, amiben ASM1053 chip található. A gyártói oldal 4 TB-ig írja a támogatást, de neki ugye van 6 TB WD Red és mintha működött volna benne. Majd megkérdem. Szóval érdekes dolgok ezek. :))

Nagyon köszönöm a screnshotokat és, hogy szakítottál időt erre! :R

Jó lesz így, tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#3184) MaxxDamage válasza King Unique (#3183) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Chipet nem néztem külön (nincs kedvem szétszedni) és ezért gondoltam a progi / progikra.

Nálam a kikapcs / sleep mode (minden funkció) is megy gond nélkül. :K (de mintha a merevlemezt nem kapcsolná le, mikor leválasztom tálcáról, csak jelzi, hogy kikapcsolható, de ezt még letesztelem!) Captiva USB 2.0 biztosan így üzemel, (lehet keverem most a kettőt) ahogy kell! (kikapcsol leválasztásnál és x perc után sleep módba áll auto)

Ha veszek HDD-t akkor veszek hozzá keretet is (szeretek biztosra menni és a 2x-es száll.díjat nem kedvelem egy ügy érdekében) :B

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3185) MaxxDamage válasza King Unique (#3183) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Azt lehet tudni, hogy a "More Config" opció miért nem elérhető nálam az MP Tool progiban? :F

Az nBase keret leválasztáskor nem kapcsol le (csak leválasztódik a rendszerről és jelzi a kikapcsolást!) a sleep mode sem megy, direkt vártam és vártam majd filmbe mentem be (opening and play) de nem kapcsolt külön, egyből indult ! (másik Captiva keretnél ezt úgy csinálja, hogy a HDD külön aktívba megy a sleepből :K

nBase tehát nem igazán jó ezeket a szempontokat nézve és szívesen Updatelném az FW-t , ha lehetne, de nem hozzáférhető (leírtak alapján nem Updatelhető) ezűgyben a segítséget szívesen fogadom, szűkséges infókat, képeket megosztom, ha kell ! :R

/amúgy chipre ránéztem, kiváncsiságból szétkaptam, de nem jutottam előrébb, mert a felülete nem áttekinthető (fehér felülete, mintha hígabb (rászáradt) fluxos lenne :K ) így hagyatkozom az MP Tool által adott információkra: "Product String: ASMT 1051" /

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3186) King Unique válasza MaxxDamage (#3185) üzenetére


King Unique
titán

Az újabb MP Toolban a "kulcshoz" be kell írni a jelszót (asmedia) és utána érhető el az összes beállítás. Amúgy általában 1051-et ír a Product String, ezért kell megnézni ténylegesen a chipet.
Viszont én is tapasztaltam, hogy a nemrég vásárolt külső háznál, amikor frissen lefényképeztem a chipet, akkor tökéletesen látszott rajta a fehér felirat, most már ott is alig... De vsz a tray alapján a tiedben is ASM1053 lehet.
Leválasztás és alvó mód annyira nem létszükséglet, illetve mint az összefoglalóban írva van, a 1051-eshez van inkább firmware. Persze van a módosított firmware, ami aszem a 1053-asra is jó és beállítja ezeket, de azt csak saját felelősségre érdemes próbálgatni!

Viszont új fejlemény van az ASMedia 8TB+ HDD támogatása ügyben, batagy fórumtárs találta ezt a német oldalt:

ASMedia Aktuelle Externe Gehäuse Chip Firmware für 8TB ++

A németek előbbre járnak ilyen téren, tesztelgették nagyobb merevlemezekkel és úgy néz ki működőképes a dolog, akár még 1051-es chipnél is. Nem csak chip, hanem erősen firmware függő is ez az egész. De jobban meg kell nézegetni ezt nekünk is és pontosítani az infókat.

[ Szerkesztve ]

(#3187) MaxxDamage válasza King Unique (#3186) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Jó hír, köszi! :R
Akkor lehet megpróbálom ebbe az nBase keretben a HDD-t (és ha megfelelő, akkor veszek még1 ilyet, mert majdnem fél áron be tudom szerezni a Rapid Case-hez képest, és ha ellátja a funkcióját, akkor felesleges pénzkidobás lenne a részemről) :K :B
A kikapcsolás, és egyéb dolgok számomra nem is kellenek a 3TB HDD esetén (csak külső adattárolásra van használva és akkor megy, mikor másolok rá/róla. Kérdéses, hogy a 2TB -os WD RED -en a Captiva -ba kelendő-e ez az auto kikapcs vagy elfér? (csak TV-hez használom néha, fullon van csak BluRay Filmekkel és TV-m a 2TB -ot kezeli max le, ezért vettem anno, erre a célra. (gondom eddig nem volt vele) :N )

Ez vajon kezeli az említett HDD-t? [link]

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3188) King Unique válasza MaxxDamage (#3187) üzenetére


King Unique
titán

OK, várjuk az infókat és a tesztet. :R

A fentebb említett funkciők PC, notebook + desktop OS esetén működnek leginkább, TV és médialejátszók kicsit más, de nem hiszen bekavarna a használatnál különösebben.

Nem tudom, hogy kezel-e 8 TB-os HDD-t az az Approx rack, ahhoz bőven infó kéne róla, milyen chipes stb? Mert a gyártói oldal nem említi. De ez már 7k+ és ebben az árfekvésben egyértelműen jobb választás a Rapid-Case, aminél ráadásul biztos, hogy kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#3189) MaxxDamage válasza King Unique (#3188) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Akkor marad az a Rapid Case ! :K
Mindenképp kell keret hozzá, mert minden külső HDD-(m) nek megvan a kis saját kerete (amibe szántam) és a maga funkciója is. 80k alatti összegből (HDD+keret+futár) így is kijövök elvileg. ;)

A 3TB WD RED meg volt 31.5k amiért sikerült beszereznem... (sok érte) és 6TB -os példányért is sok amibe kerülne... 8TB bőven megéri és remélem minden OK lesz vele USB keretbe építés közben / után.

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3190) MaxxDamage válasza King Unique (#3188) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ennél van újabb verzió?

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3191) King Unique válasza MaxxDamage (#3190) üzenetére


King Unique
titán

Az első hát számjegy, ha jól tudom, év-hónap-nap, így elég frissnek mondható, mert usbdev oldalán 130409-ig van csak fent. Az enyémben is 130107 van.
De a német oldalon láttam frissebbet, ami a számok alapján 2014-es lehet [link].

[ Szerkesztve ]

(#3192) MaxxDamage válasza King Unique (#3191) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
Ez mekkora gáz? (auto Updatet csináltam) :))
Ez lett az eredménye :P

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3193) King Unique válasza MaxxDamage (#3192) üzenetére


King Unique
titán

:F
Nem értem, MP Toolban flashelést csináltál, vagy felraktál vmi új firmware-t, netán csak "üresen" frissítetted?
Vsz azért AS2105, mert átírhatta a product stringet 1051-re és azt a Windows így jeleníti meg. De a firmware verzió ezek szerint maradt a régi, így nem volt sok értelme megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#3194) MaxxDamage válasza King Unique (#3193) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Késő esti nyughatatlanság... :B ment P.Ü. :R

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3195) MaxxDamage válasza King Unique (#3193) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Megfelelően beállítottam, és most ez marad így, ahogy van. :B
Amúgy a legújabb MP Tool -al nem lehet mit csinálni az FW-vel, de régebbi verzióval minden OK és más adatokat olvas ki a két program (Product String pl.) és azokat is beállítottam, számomra legmegfelelőbb mód. ;]

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3196) King Unique válasza MaxxDamage (#3195) üzenetére


King Unique
titán

Aha, tehát akkor nem új firmware-t szedtél le, hanem csak simán MP Tool és flash? More Config ablakban beállítva az O=bekacsolt funkciókat + a főablakban megadtad 20 percre az Idle Timer értéket és működik, zsír. :C
Igaz, működnie is kell, mert a PID=55AA. Amelyik háznak 5106, 5136, azoknál nem működik általában se a flashelés, se a frissítés. Az MP Tool esetében valóban nem mindegyikkel végezhető el, általánosan az 1.10 és 2.02 ajánlott, a legújabb 2.04-gyel nem mindenkinek ment. Illetve a német oldalon már 2.1.20-as verzióról is van screenshot.
Amúgy most nem törölte / formázta a lemezt?

(#3197) batagy válasza MaxxDamage (#3195) üzenetére


batagy
őstag

"Amúgy a legújabb MP Tool -al nem lehet mit csinálni az FW-vel"

Egészen pontosan melyik MP Tool-lal?

Próbálom összefoglalni, akkor mit csináltál. :)
Van egy ASM1051-es feliratú chiped, 55AA PID-del.
13111291D901 FW verzió volt rajta.
Mindenhol X.

És akkor ugyanazt a firmware verziót beletoltad, csak pár funkciót beállítottál? Melyik MP Tool-lal ment, és melyikkel nem ment?

Kösz

(#3198) MaxxDamage válasza King Unique (#3196) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Nagyjából igen! :K
Amúgy minden frankón megy. Az FW-t nem tudom Updatelte-e , de nem volt megegyező a meglévő és elérhető legújabb verziója (lásd korábban megosztott képeken)

batagy:13111291d901 lett rárakva - hát így jártam (pedig az rémlik, hogy nem ez a verzió volt rajta és ezért Updateltem rá) :) , de jó tanulópénz volt ez számomra! (éjjel nem szabad ilyeneknek nekiállni :P
MP Tool verzió (amivel sikerült) az 1.10.-s volt (2.04.-el nem sikerült semmit kezdenem, csak started program)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3199) King Unique válasza MaxxDamage (#3198) üzenetére


King Unique
titán

Amit legelőször beraktál, azon is 13111291d901 volt, meg az utána valón screenshoton is, szal azt szerintem nem frissítette, hanem csak sima flashelést csináltál, ha jól gondolom.

(#3197) batagy: csak a legelső screenshot Product String alapján írta, hogy 1051. De a chip vsz 1053 lehet az eredeti tray szerint, viszont már nem látszik rajta a felirat.
Amúgy MP Toolnak nem szabadna alap beállítással a partíció tartamát törölnie, mert nála most az okozott problémát...?

(#3200) MaxxDamage válasza King Unique (#3199) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Lehet bepipáltam és nem néztem (vagy gondoltam bele a következményekbe) :B :U
/franc sem emlékszik rá.../ :(

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.