Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) batagy válasza Kasya (#2200) üzenetére


batagy
őstag

Szia.

3.5"-esből nem tudsz olyat, amihez nem kell fali konnektor. Mindegyikhez kell.
2.5" formátumú rackekhez nem kell fali táp, mert azok mennek el USB tápról.

(#2202) Kasya válasza batagy (#2201) üzenetére


Kasya
nagyúr

Ejj ejj... marpedig a 2,5-be nem fog belemenni.
Akkor annyiban modosul adolog, hogy lehessen be/ki kapcsolni :)

Latom elozo hsz-ben kimaradt a "nem" szocska. Az eSATA nem fontos.

[ Szerkesztve ]

(#2203) batagy válasza Kasya (#2202) üzenetére


batagy
őstag

Sharkoon Rapidcase USB3.0-as a favorit a topikban, megbízható, jól hűti a vinyót, kapcsoló van rajta. eSATA nincs rajta.

Amúgy első hozzászólásban van egy link egy táblázathoz, amiben néhány rack fel van sorolva pár infóval.

Egyébként meg lehet oldani a 3.5"-est is fali táp nélkül, csak drága/körülményes, és nem terjedt el, ezért nem szoktuk ajánlani. A lényeg annyi, hogy a gépből is ki lehet vezetni 12V-ot megfelelő PCI-os kivezetéssel és megfelelő kábellel. Például van ez az Ebay-jes cucc, ami 12V-ot és eSATA-t vezet ki, ebből minket most csak a 12V érdekelne. Sajnos olyat nem találtam ami csak maga a táp kivezetés. Hacsaknem egy ilyen MOLEX táp kivezetés, de ez nem túl stabil csatlakozás és nem alkalmas le- és felcsatlakoztatásokra (nekem van ilyen, tudom), és átalakítás is kellene 5.5/2.5 DC-re.

(#2204) Kasya válasza batagy (#2203) üzenetére


Kasya
nagyúr

Nagyon szepen koszonom :)

A tablazatot lettam, de arat nem tartalmazott es azt se, hogy melyik lenne kulonosen ajanlott.

A megoldast is koszonom, de laptophoz ezt nem tudom es nem is akarnam kivitelezni :)

(#2205) King Unique


King Unique
titán

már megint az ár, mert magától, név alapján rákeresni képtelenek.... :N , de nemsokára majd úgyis frissítem, és excelbe a típushoz, meg árkategóriához is hivatkozást teszek, nehogy esetleg vki még véletlenül is megerőltesse magát pár kattintással. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2206) batagy válasza King Unique (#2205) üzenetére


batagy
őstag

:)

(#2207) Kasya válasza King Unique (#2205) üzenetére


Kasya
nagyúr

Egy ajánlott, különösen ajánlott szakaszt is lehetne ott. ;)

(#2208) SchumiBácsi

Hali all!

Ismét elfogy a külső tárhely, ugyan van megoldás bővíteni, csak az a probléma hogy mivel külső USB rack-ekről van szó, és mind után +1 hálózati adapter jön és már van 3, a tervezett mennyiség pedig +2db-ot hozna ezért más megoldás is érdekelne.

Nem tudom létezik e olyan hogy egy rack-ben több winyó egyszerre pölö 4-5 és 1TB-osból összeállna egy 5TB storage évek múlva. Az egészhez pedig egyetlen adapter tartozna, vagy benne volna a feszültségátalakítás, és közvetlen 230-ról menne. Az is jó lenne ha külön lehetne a winyókat kapcsolni. Van ilyesmi?

Másik fő probléma és ez állandó, de szinte csak az USB winyóknál, hogy egy idő után nem engedi leválasztani, mert valami alkalmazás mindig használja. Tököm ki van ezzel, mert már mindent bezárok és akkor is használja valami. Most is úgy kapcsoltam a sokadik leválasztási kísérlet után le, hogy bő fél perc várás után után kb egyáltalán nem csinált semmit a Rack és úgy lekapcs, csak ez sztem, nem épp nyerő...

1ébként 1év alatt kb, 1-2nap az üzemideje a cuccnak, elvileg akkor ez szinte határtalan ideig jó? :D
1ébként ha az új storage nem férne el a helyén és máshová kell tegyem, mennyire lehet közelíteni a hangfalakhoz? Több száz wattról van szó, és ahol a Rack is van, lényegében 1m3 térfogaton belül van a hangfal, erősítő rack, PC... ugyan nem okozott már egy évtizede lassan gondot ez, de érdekelne ezzel kapcsolatban még több álláspont.

Előköszi!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#2209) King Unique válasza SchumiBácsi (#2208) üzenetére


King Unique
titán

Vannak több rekeszes (multi-bay) rackek is, pl.a népszerű Sharkoon is gyárt [link], de az összefoglalós táblázatban lévő gyártók java is. Ezek azért drágábbak [link], de azért persze akad olcsóbban is, de mindenképp több 10k az áruk.
USB leválasztás gondolom Windows alatt gond, Unlocker progival lehet a leválasztást gátló folyamatokat feloldani, de nem mindig jön be, van amikor csak kijelentkezés, restart segít.

(#2207) Kasya : a listában lévő rackek kiemeltek, nagyjából 1-3 (kommentek) kivételével mind ajánlott kategória, de ez elég szubjektív, mert hiába nagyon jó, de pl. ára miatt (InXtron) egy rétegnek már kevésbé ajánlott.
De, ha van rá igény, akkor akár lehet egy + oszlopban ragozni, csak kicsit erőltetett lesz fönti ok miatt :D

(#2210) SchumiBácsi válasza King Unique (#2209) üzenetére

Ajaj, ebből barkácsolás lesz úgy érzem :D

Végül a "sok" winyót beleépíthetem a gépbe és problem solved 50%, csak az adapterekkel kell csinálni valamit. Olyan módszer nincs, ami komolyabb adapter/táp és ellát több winyót egyszerre? Vagy az se volna rossz, ha a PC maga látná el villannyal, de le lehetne kapcsolni őket ugyanúgy mint az USB-t amikor nem kell.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#2211) King Unique válasza SchumiBácsi (#2210) üzenetére


King Unique
titán

Házi barkácsolásban nem tudok segíteni :N , de több vinyónak kell a kraft, abban a fentebb említett Sharkoon rack-ben is külön komplett X W-os tápegység lehet, dupla ventilátor erre utal.
Láttam itt PH-n olyat, h vki sima PC házba pakolt bele 10-20 db HDD-t, ami olcsóbb lehet, mármint a ház, mint egy profi multi-bay RAID rack, érdemes körülnézni ebay-en is, ez 4 rekeszes eSATA-s és hotswappal leválaszthatók szoftveresen a HDD-k.

(#2212) SchumiBácsi

Racknek ez mennyire jó? 2×2TB menne bele. Előköszi!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#2213) Kasya


Kasya
nagyúr

Koszonom a tanacsot. Mai nap megerkezett es tokeletesen mukodik a Sharkoon Rapidcase USB3.0!

Kulon orom, hogy a belso csatikhoz hozza lehet ferni, valamint a massziv fem haz.

(#2214) Adler


Adler
aktív tag

Sziasztok!

Külső házat szeretnék majd venni 2TB WD lemezhez(Green v. RED) adattárolás miatt, plusz még filmnézés lenne róla.

Ezeket néztem ki:
Thermaltake külső házak:

ST0021E Max 5 Active 3,5" külső HDD ház eSATA+USB2.0 Fekte

BlacX Duet ST0015E

Sharkoon külső házak :

SATA QuickPort Duo -v.2-

SATA QuickPort XT

Nálam elsősorban a stabil működés, megbízhatóság és a lemezek hűtése fontos! Emiatt csak olyan házat vennék amiben van aktív hűtés. A dokkolóknál persze az egy lemezt kezelő is jó. :)

Kíváncsi vagyok a véleményetekre ez ügyben.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2215) King Unique válasza Adler (#2214) üzenetére


King Unique
titán

Nem akarok mások nevében beszélni, de itt a topikban főleg külső HDD házakkal van tapasztalat, dokkolókkal kevésbé, illetve, ha visszaolvasol, láthatod utóbbival akadt egyeseknek gondja.
Hűtés terén dokkolók jók HDD szabad szellőzése miatt, de az Thermaltake ház is tuti ilyen téren, nyáron abban se megy nagyon 35° C föké a vinyó, a 2db ventilátor is csendes, én ezt az utóbbit ajánlanám, ha csak nem akarod nagyon gyakran ki-be pakolászni belőle a winchestert.

(#2216) Adler válasza King Unique (#2215) üzenetére


Adler
aktív tag

Köszi a választ!

Nálam is az aktív hűtéses Thermaltake ház szimpatikusabb. Meg utána jutott eszembe, a dokkoló nem biztos, hogy jó megoldás egy 4 éves kisgyerek mellett. :)
Meg egy vinyó egy ház az elképzelés. Nem szeretném ki-be pakolászni a HDD-ket.

Köszi még egyszer.

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2217) veze


veze
őstag

Én már évek óta használok egy SATA QuickPort XT dokkolót, (is) semmi bajom nincs vele..
Őszintén szólva - de ez legyen szubjektív vélemény - ha sharkoon, akkor semmivel se volt bajom eddig, ha ház, ha dokkoló.. (még ha passzív, de egyébként csupa fém belül is !)
Persze ez nem jelenti azt hogy más nem lehet jó, inkabb azt, hogy ezzel nem nagyon lehet melléfogni.
Az pedig hogy egy vinyó 42-44 fok egy házban. vagy pedig 35 fokos mert egy (vagy kettő) ventillátor tolja rá a levegőt (aminek úgyis lesz hangja ha nem most akkor egy idő múltán) nem oszt szoroz annyit. Más tényezők sokkal fajsúlyosabban befolyásolják a tartósságát. Aztán még lehet választani kinézet szerint is..de ez sosem érdekelt különösebben úgysem dísznek való. Teszi a dolgát valami eldugottabb helyen :K

[ Szerkesztve ]

(#2218) King Unique válasza veze (#2217) üzenetére


King Unique
titán

Ez is ugyanúgy leállítja rendesen üresjáratban, v biztonságos leválasztáskor a HDD-t, ahogy kell, HDS kezeli, melegedés nem probléma gondolom, adnak mellé progit (PC clone EX) milyen chipes?
Csak mert kértek fenti táblázatba dokkoló infókat is, esetleg nem tudnál párat összeírni, táblázat paraméterei szerint, v csak ezzel az egyel van tapasztalatod?

[ Szerkesztve ]

(#2219) veze válasza King Unique (#2218) üzenetére


veze
őstag

Dokkoloból nekem csak ezzel az egyel van tartós tapasztalatom. illetve volt egy orico nem rég, a sima USB3.0-ás E-sata nélküli. ááá az nagyon pazar volt. de meg kellett válnom tőle mert épp kellett a pénz másra :U
De abbol még akarok majd szerezni egy másikat majd magamnak.. :K
Külsö házzal volt rossz tapasztalatom egy másik márkával, de nem akarom nagyon savazni azt sem, nekem nem jött be, én azóta kerülöm.

(#2220) Adler válasza veze (#2217) üzenetére


Adler
aktív tag

Köszönöm Neked is a választ!

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2221) Rocko66


Rocko66
aktív tag

Sziasztok.
Egy 3,5os wd red 1tbos hddhez keresek valami olcsó,de jó minőségű külső házat.
Fontos a jó szellőzés,mert nas adattárolásra lesz használva.
Max 5000et szánok rá.
Köszi előre is a segítséget!

(#2222) King Unique válasza Rocko66 (#2221) üzenetére


King Unique
titán

Fenti táblázatban találsz alternatívákat, de egy 3,5" USB 3.0 külső rack, ált. 5+ - 7k körül mozog, még az olcsóbb LC Power is [link], [link] ; Revoltec [link] ; Sharkoon [link].

(#2223) gyulank


gyulank
addikt

Sziasztok! Milyet ajánlotok 3TB feletti HDD-khez? Van olyan, ami hordozható, és könnyen lehet benne cserélni a lemezt, és működik Windows-al, Linux-al, vagy router-el, TV-vel, médialejátszóval? Mint egy pendrive, vagy kártyaolvasó?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#2224) King Unique válasza gyulank (#2223) üzenetére


King Unique
titán

Amik összefoglalóban vannak (pl. Sharkoon), hordozhatók 3,5".osok is, de nyilván nagyobbak, nehezebbek stb,, mint egy 2,5" ház.
Kompatibilitás benne lévő HDD fájlrendszerétől is függ, ill bizonyos multimédia eszközök (TV, lejátszó) csak 2 TB-ig kezelik, tehát a felsorolt óhajaid nem csak magától a külső racktől fognak függeni.

(#2225) gyulank válasza King Unique (#2224) üzenetére


gyulank
addikt

Jó, de az más kérdés, hogy mástól mi függ. Az a lényeg ami ezen múlik.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#2226) tomp


tomp
félisten

Sziasztok!
Van egy Sharkoon SATA Quickdeck Pro-m és tegnap a bekapcsolás után 5percel folyamatosan lecsapta a merevlemezt. Felpörgött, kattant, leállt. 4x ismételte meg azután már nem indult el a merevlemez(gondolom valami védelem aktiválódott) csak villogott a led. Lekapcsoltam, kivettem a merevlemezt, kábel ki-be, vinyó vissza majd bekapcsolva gond nélkül elindult. Amikor lecsapta egymás után többször akkor a laptop kijelzője is megvillant.
Most csak 39-40MB/s-el tudok írni/olvasni vele amikor eddig 102MB/s volt. A dokkoló 2éves elmúlt, és sokat megy. Átlagos üzemidő 2nap folyamatos használat, de nem ritka amikor 2hétig is megy. "elhasználódott"?

(#2227) King Unique válasza tomp (#2226) üzenetére


King Unique
titán

Lehet... dokkolók terén kevesebb itt a tapasztalat, érdemes lenne ránézni HDS-el vinyóra is, mert ha így visszalassult, lehet az is kapott egy adagot, v csak dokkoló vezérlő része xarakodik, fene tudja :F

[ Szerkesztve ]

(#2228) tomp válasza King Unique (#2227) üzenetére


tomp
félisten

Kiderült, hogy a windows tréfált meg. Visszaállította a gyári 2012-es drivert ami hát nem az igazi. Eszközkezelőben frissítettem és az ez év januári driverrel 102 helyett már 108MB/s a sebesség.

(#2229) King Unique válasza tomp (#2228) üzenetére


King Unique
titán

Akkor jó tudni ezt is... :K
Milyen Windows (7/ 8), eszközillesztő, v USB3 driver?

(#2230) tomp válasza King Unique (#2229) üzenetére


tomp
félisten

Windows 8.1, ASMedia ASM1042 chip, a legfrissebb driverrel a rendszer ASMedia USB 3.0 eXtensible Host Controller-nek nevezi.
Lehet az kavart be, hogy kb 3hete cseréltem 1 dll-t, hogy működjön a Sony telefon Windows 8.1-en. Gondolom most akadt össze vele.

(#2231) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sziasztok!

Van egy Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 külső házam, a problémám vele, hogy miután kikapcsolom a számítógépet vagy akár a média lejátszót a merevlemez nem kapcsol le.

A régi revoltec 2.0 házamban automatikusan leállt a merevlemez és automatikusan be is kapcsolt.

Ez sharkoon sajátosság, vagy hibás a külső ház?

(#2232) batagy válasza Sz.Miki (#2231) üzenetére


batagy
őstag

Nem hibás a ház.
Hanem ez a funkció firmware függő. A tiedben ezek szerint olyan firmware van, ami nem kapcsolja le a HDD-t.

[ Szerkesztve ]

(#2233) Sz.Miki válasza batagy (#2232) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Lényeg, hogy ezen nem tudok segíteni igaz?

Esetleg tudsz olyan házat ajánlani ami usb 3 és le is kapcsolja?

Mert ez így hosszútávon nem lesz jó..

Ha jól látom vannak letölthető firmware-k, csak épp azt nem taglalják, hogy pontosan mit változtatnak.

[ Szerkesztve ]

(#2234) batagy válasza Sz.Miki (#2233) üzenetére


batagy
őstag

De lehet segíteni rajta. :)
A rackben firmware-t kell cserélni.

Csak egyből nem akartam ezt előhozni, mert eléggé haladó dolog, felelősséget nem vállalunk érte.
Szóval itt írtam róla.

A station-drivers link, mert a korábbi már nem jön be.

Először el kéne döntsd, hogy Jmicron vagy Asmedia firmware van-e a tiedben. HDD Sentinellel megnézhető a VID PID azonosítóból.

Egyik lehetőség ez a firmware: JMS551 255.00.03.00.07

(#2235) Sz.Miki válasza batagy (#2234) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Köszönöm az infókat, amúgy a Sharkoon oldalán is van firmware kétféle chip verzióhoz.

ki fogom próbálni, persze megnézem előbb, hogy az enyém milyen vezérlővel van szerelve.

(#2236) Peczek


Peczek
aktív tag

Sziasztok, egy laptophoz szeretnék otthoni háttértárat, tehát nem hordoznám, a 3,5-ös méret kifejezetten előny. Árban a 2TB-s méret tünt reálisnak. Egy Samsung Station 3 külső vinyót néztem ki, az ugye Seagate már, nem Samsung.
Aztán utánaolvastam, a WD Red szériát olvastam dicsérni erre a célra. Ha azt berakom pl. Sharkoon Rapid Case-ba vagy Revoltec EX307-be, és ugyanúgy működik, miden fajta driver nélkül mintha egybe vettem volna ?

Illetve, hogy így jobban járok-e (nem anyagilag, ez ugye egy picit drágább), hanem minőségben, pl. ezek a házak biztosabbak-e egy Samsung Station 3-nál. Egyébként egybeszerelt kólső vinyókból olyan fana nagy választék nincs is.

Az irodában van egy Samsung Stationom 1,5 GB-os, de az még a régi tipus, fém házzal, azt imádom

(#2237) Peczek


Peczek
aktív tag

Még egy kérdés: ezek a házak általában az oldalukon állnak, mintha arra lennének kitalálva, hogy az ember leverje, eldöntse őket.

Ez nem okozza a vinyó, illetve az adatok teljes halálát ?

A régi samsung még feküdt, az sokkal biztosabbnak tünt:

[ Szerkesztve ]

(#2238) batagy válasza Peczek (#2236) üzenetére


batagy
őstag

"és ugyanúgy működik, miden fajta driver nélkül mintha egybe vettem volna"
Igen, külső rack + normál vinyó is ugyanúgy működik. Szerintem ez így jobb megoldás is, mint az egybeépített külső merevlemez, mert:
- Moduláris, emiatt jövőállóbb, később bármelyik része cserélhető, ha szükséges.
- Mindkét részt saját szempontok miatt szabadon meg lehet választani.
- Ha a vinyóval netán gond adódik, akkor direktben SATA-n is vizsgálható.

Vinyónak valóban a WD Red-et szokták ajánlani, állítólag szuper halk (nekem nincs, csak sokat olvasni róla).

Racknek jók azok, amiket említettél, bár a Revoltec EX307-nek úgy látom, csak gagyi mozgatós kapcsolója van.

Oldal vs fektetve kérdés: olyat vegyél, amit lehet fektetve is használni. Mármint a többségüket lehet, hisz a talpat nem muszáj felszerelni. A kérdés annyi, hogy az aljukon van-e gumitappancs, hogy fektetve legyen.

A Sharkoon Rapidcase USB3.0-ason az enyémen sajnos nincs gumitappancs az alján....

A leverést pedig egyik vinyó se viseli túl jól.

(#2239) King Unique válasza Peczek (#2236) üzenetére


King Unique
titán

Igen, ugyanúgy :K , max első rádugáskor Windows illesztőprogit felrak hozzá netről.
Az általad is említett Sharkoon és Revoltec házak elég minőségiek, szinte full fém, míg a Storynak csak a fedlapja az, a többi műanyag. Nekem is van egy második generációs "Plus", de az melegszik, azért a full alu ház jobban hűt.
Rackekhez szoktak adni állítótalpat, amibe beletéve azért elég fixen megáll az asztalon, de akár fektetve is lehet használni. Esés meg ígyis-úgyis kinyírja őket.

Strory 3-at nem is tudtam lehet még kapni, de szerintem full fém ház + spec gyorsabb vinyó miatt jobb választás egy Rapidcase + RED kombó. :K
beelőztél :)

Szerk: látom beírtál másik topikba is, de link alapján ez már csak D3 Station (Story már kifutott...), ami szerintem nem nagy szám, jobbára zárt műanyag xar az egész, Micro-B USB csatival....

[ Szerkesztve ]

(#2240) Peczek válasza batagy (#2238) üzenetére


Peczek
aktív tag

Ugy látom, külső rack-ből nagyságrendileg nagyobb a választék, mint külső vinyóból. A fekvő HDD-t szinte csak baseball ütővel lehetne leverni, egy álló vinyót meg elég könnyú feldönteni.

(#2241) Peczek válasza King Unique (#2239) üzenetére


Peczek
aktív tag

Ez a Rapidcase ház elég szép darab. Kár, hogy fektetve nincs rajta az oldalán gumitalp.

(#2242) King Unique válasza Peczek (#2241) üzenetére


King Unique
titán

Ez legyen a legnagyobb gondod, attól még használható úgy. :)
Amúgy ahogy elnézegetem legtöbb 3,5" rack és kompakt gyári is vertikális elrendezésű, attól persze használhatóak horizontálisan is, csak nem tudni melyiknek pontosan milyen az alja gumitalpak terén.
Rackbe hirtelen InXtron ugrik be, ami full horizontális, csak az ára kicsit borsos [link]...ha esetleg belefér a keretedbe, akkor egy nagyon jó, minőségi házad lehet. :K

Amúgy vannak azért 3,5" külsők kompakt gyáriaknál is szép számmal, egész jó áron néha, mint a My Book, v ha kifejezetten vízszintes elrendezésű kell, Lacie termékei, csak azok meg elég drágák.

(#2243) Peczek válasza King Unique (#2242) üzenetére


Peczek
aktív tag

Ez az InXtron: szép és drága

(#2244) King Unique válasza Peczek (#2243) üzenetére


King Unique
titán

Rapidcase is 7-8k, ez meg ugye 12k, tudom sok, de ez tényleg elég minőségi. Ha meg azt nézem, h pl. Chieftec, Delock, Termaltake házak is 10k+osak és nem olyan pöpecek, mint az InXtron, akkor már megéri. :K Utóbbiba is az S3 drága igazán eSATA + FireWire 800 csati miatt, na ennek az ára, az már tényleg horror [link].

[ Szerkesztve ]

(#2245) tomp válasza King Unique (#2229) üzenetére


tomp
félisten

Úgy tűnik nem driver hiba. Nekem dokkoló hibának látszik. Hosszú pihenő után(1,5-2nap) nehézkesen indul el azaz többször is lecsapja a merevlemezt de aztán helyrejön. Ha leterhelem a vinyót a HDSentinel véletlen elérési tesztjével vagy a felületet olvastatom végig akkor sem áll le. Így gondolom a vinyó hiba kizárva, mivel akkor lekapcsolna főleg az elérési tesztnél.

A Sharkoon Rapid Case USB 3.0-s eszköz már támogatja a SMART-ot?

(#2246) King Unique válasza tomp (#2245) üzenetére


King Unique
titán

Persze :K
Nem tudom, hogy most selejtet fogtál-e ki, de dokkolóknál szoktak azért panaszkodni a userek....aztán lehet csak a kommerszebb db-okra, mert sokan veszik a Sharkoont, de dokkolóból is rengeteg gyártó van, Raidsonic, Orico talán megbízhatóbbak lehetnek.

(#2247) tomp válasza King Unique (#2246) üzenetére


tomp
félisten

Hát nem tudom. Sokat megy, lehet ezt nem szereti.
Most a dokkolóban nincs SMART így örülök ha a Rapid Case-nél már megy. Mennyire melegszik benne a vinyó? Oké alu ház azaz elvezeti a hőt, de mégis zárt. 5400-as vinyó lenne benne.

Ha merevlemez motor hiba lenne az hallható felpörgés közben? Illetve képes lenne üzem közben leállni?

(#2248) King Unique válasza tomp (#2247) üzenetére


King Unique
titán

Fentebb batagy-nek van ez az újabb USB3-as Rapidcase, elvezeti a hőt ez is, de azért nyáron 4x°C-ra felhevül(het) benne a vinyó.
Ha vmi motor, v mechanikai probléma lenne HDD-vel, azért az adna ki fura hangokat. Persze biztos infókért legjobb volna gépbe betenni, v vhogy ráeszkabálni egy SATA kivezetésre és megnézni HDS-el állapotát.

(#2249) tomp válasza King Unique (#2248) üzenetére


tomp
félisten

Háát sehogy sem tudom SATA-ra rakni.
Ha kb 45 fokra melegszik fel az még nem vészes.

(#2250) King Unique válasza tomp (#2249) üzenetére


King Unique
titán

Akörül, v inkább alatta 1-2-vel van kb., de ez sok mindentől függ: nyáron mennyire van dögmeleg a lakásban, vinyó mennyire van hajtva, illetve vinyó fronton is van amelyik alapból pár fokkal hűvösebb, mint a többi, pl. ez a WD RED széria.
De a lényeg, h nem fog xarrá főni benne :N , ilyen téren a műanyag, zárt burkolatúak veszélyesek, korábban tett be vki a régebbi Seagate Goflex Deskről HDS képet, az majd 65-70 fok volt nyáron. Miután lekapta a vertikálisan állított ház tetejét lement 45-re... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.