Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) vampire17


vampire17
addikt

Sziasztok!

Kicsit off, de ezek mukodhetnek?

[link]

Sebesseg elfogadhato?

(#2302) batagy válasza vampire17 (#2301) üzenetére


batagy
őstag

Nekem ilyen van.

Na most ugye azt kell tudni ezekről, hogy amelyiken nincs DC12V tápbemenet, az ugye 3.5"-es vinyót értelemszerűen nem tud meghajtani. Amit te linkeltél az olyan. De 2.5" noti vinyóhoz elég az USB 5V tápja.
USB2 esetén jó ha van rajta Y kábel.
USB3 esetén többnyire elég az 1 db USB kábel, persze ahhoz az is kell, hogy a port is USB3 legyen.

Elég fura szerzet az enyém legalábbis. Noti vinyóval többnyire működött, de csak akkor a vinyó nem túl sok áramot eszik. Nekem egy régi Hitachi vinyót nem tudott meghajtani. A múltkor viszont 3.5"-es HDD-vel próbáltam, becsatlakoztattam a 12V tápot is, de nem ismerte föl a gép.
Úgy emlékszek hogy a HDD Sentinel nem ismeri föl, de biztos nem vagyok benne, nyilván chipfüggő.

Amit linkeltél, működhet. De igazából sok előnye nincs. Akkor van csak esetleg értelme, ha valaki nagyon gyakran tesztel próbál különféle noti vinyókat. Amúgy jobb normális racket venni.

[ Szerkesztve ]

(#2303) tomp


tomp
félisten

hmm!
Megint eltűnt a rack. Pár mp múlva újra megjelent. Gépelek a laptopon majd újra eltűnik. Megfogom az usb kábel laptop végét, bejön. Kihúzom, kicseréltem a régi sharkoon usb kábelére és rögtön bejön. Mozgatom a kábel végét, semmi gond. Most vettem észre, hogy a Rapid-Case kábele lötyög a laptop portjában és a kábel végén a fekete kemény vége is kisebb. Lehet, hogy gyári hibás a Rapid-Case kábele?

(#2304) simbazz


simbazz
aktív tag

Üdv az egybegyűlteknek!

Olyan kérdésem lenne, hogy használ-e valaki folyamatos üzemben külső USB-s HDD-t. Tehát napi 24 óra, akár heteken keresztül nonstop. Kamerarendszer felvételeinek rögzítéséhez és az anyag hurcolásához keresek fájdalommentes megoldást.
Jelenleg egy NAS-on tároljuk a felvételeket, de kissé már unalmas, hogy ha az illetékes szerv lefoglalja az anyagot, akkor szükségmegoldásokat kell alkalmazni a NAS visszaszerzéséig. Két darab külső USB HDD-re gondoltunk, így aztán ha elvitték az egyiken a felvételeket, ott a másik. Nekem nem okozna problémát egyszerűen a gépbe betenni és szükség esetén cserélgetni a 'kopasz' SATA HDD-t, de gondolnom kell azon emberek képességeire is, akik rajtam kívül használják a rendszert. Ezért gondolkodom külső USB-s dologban. A kérdés az, hogy ez mennyire járható út, mennyire bírja az ilyen állandó terhelést a PC USB portja és maga a külső ház.
Sebesség nem szempont, jellemzően 1-5 MB/s az adatmozgás, napi összesen 100-200 GB.

Elektromos abakusz

(#2305) veze válasza simbazz (#2304) üzenetére


veze
őstag

én sharkoon rapid case külsö házat 2 év óta hasznalok megallas nélkül, napi 24-ben. egy NAS.ba van dugva, annak külsö vinyoja. seed ment rola
Most sincs semmi baja ..télen nyáron birja :K

(#2306) batagy válasza simbazz (#2304) üzenetére


batagy
őstag

Mindenképp jobb az USB-s külső rack, nem a kopasz SATA!
A SATA nem alkalmas gyakori dugdosásra, viszont az USB direkt arra van tervezve.

Inkább ipari alkalmazásban a hőleadást kell nézni. Olyan racket vegyél, ami fémből van.

Ha ilyen ipari alkalmazásban használod, és ha nem számít a sebesség, akkor én USB2-es racket vennék, nem USB3-ast, mert az USB2-n fele annyi az érintkező, tehát stabilabb valamivel a csatlakozás.

A mondott Rapidcase jó.... ha találsz USB2-est...

[ Szerkesztve ]

(#2307) King Unique válasza simbazz (#2304) üzenetére


King Unique
titán

Az adott napit x nap után törlik és akkor elég bőven egy pár TB-os külső HDD, v archiválják máshova, mert akkor adatmozgatáshoz azért USB3 jól jöhet, meg amúgy is??
Azt nem írtad mekkora kapacitású (lesz) a HDD, de sok USB2-es rack csak 2 TB-ig kezeli, a 2.0-ás Sharkoon is, igaz akadhatnak kivételek, de ezért is jobb a fejlettebb vezérlő, mert nagyobb vinyókat is kezeli gond nélkül.
HDD-k adottak, vmi ottani lesz rackbe téve, cserélgetve, v azt is terveztek venni külön, mert akkor minőségi alu házon kívül, fontos strapabíró vinyó is, mint a WD RED és ahhoz hasonlók??

[ Szerkesztve ]

(#2308) simbazz


simbazz
aktív tag

Köszönöm az infókat.
Jobban körülnézek majd Rapidcase-fronton, az árak megfelelőnek tűnnek. Az USB3 csatlakozó szörnyűségtől én sem vagyok elragadtatva. Tényleg van 2 TB korlát USB2-nél? Mondjuk pont ez volt a terv, hogy 2 TB HDD lesz, szóval ez sem akadály. Archiválva nem lesznek a felvételek, csak a fontosabb momentumok, ezeket még DVD-re is ki lehet írkálni. A legrégebbi felvételek automatikusan törlődnek, ahogy telik a HDD, így elegendő az 1-2 TB.
Jelenlegi állapot szerint 2 db külső rack + HDD lesz, aztán ezek cserélődnek kb. havonta.

Elektromos abakusz

(#2309) King Unique válasza simbazz (#2308) üzenetére


King Unique
titán

Ha ez a szitu, akkor ok.
Bár korábban szó volt róla, h racknél max HDD kapacitás kezelést nem feltétlenül limitálja a régebbi - pl. USB2-es vezérlő - , de soknál, azért előfordul, a Rapid-Case-nél is [link]
Én mondjuk, azért az USB3 interfészről szóló rémhíreket se dramatizálnám túl...

(#2310) batagy válasza King Unique (#2309) üzenetére


batagy
őstag

Valóban nem rémhír. :) Nem tudom miért nevezte "szörnyűségnek".

Otthoni használatra teljesen kiváló az USB3, jobb is mint az USB2. Csak erre a speciális esetre gondoltam hogy neki talán megfelelőbb.

(#2311) tomp válasza batagy (#2306) üzenetére


tomp
félisten

Hát igen a Rapid-Case eltűnése épp az usb 3.0-s kábel miatt volt. Nem is értem. A régebbi usb 3-as kábel jobban illeszkedik a portba.

(#2312) t256 válasza tomp (#2311) üzenetére


t256
őstag

Örülök, hogy Neked megoldódott a problémád. Pedig kezdtem már keresni az összefüggéseket, hogy a Samsung HDD a ludas.

Én egyenlőre registryben átállítottam az AHCI módot és másik USB portra dugtam a racket. Egyenlőre jó, de tegnap este miközben a belső HDD-ről filmeztem egyszer csak megjelent az automatikus lejátszás ablaka, mint ha akkor csatlakoztattam volna a racket.

Másik zavaró dolog, hogy a gép bootolásánál elindul, majd leáll, majd a windows betöltésekor ismét elindul a külső merevlemez. Ez a sok elindulás leállás biztos nem tesz jót neki. Erre esetleg van valami BIOS beállítás vagy (mobil rack) Chipset függő?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2313) simbazz válasza batagy (#2310) üzenetére


simbazz
aktív tag

A szörnyűséges USB3 csatlakozó alatt azt értettem, amikor bizonyos gyártók ragaszkodnak a "Micro B" típusú csatlakozóhoz, a "B"-vel szemben.
2,5" házaknál ez nem probléma, de 3,5"-esre azért bizalomgerjesztőbb a masszívabb csatlakozó.

Elektromos abakusz

(#2314) King Unique válasza simbazz (#2313) üzenetére


King Unique
titán

Ez igaz, de Rapid-Case-eken mind USB2, mind USB3 változaton a standard Type B csatlakozó van, ahogy legtöbb 3,5"-os külső racken. A Micro-B 3,5"-oknál inkább gyári kompakt külsőkön szokott lenni, mint a WD My Book.

[ Szerkesztve ]

(#2315) t256 válasza t256 (#2312) üzenetére


t256
őstag

Végül újratelepítettem a Windows 7-et. Ahogy elkezdek nézni egy filmet az pár perc után leáll, kapok a VLC-től egy üzenetet, hogy nem tudja olvasni a fájlt. A Win7-től pedig kapok egy olyat, hogy a meghajtót használat előtt formázni kell. A probléma zene lejátszásnál is fennáll, tehát adat olvasásnál.

A Laptop dokkolóról megy, ez befolyásolhatja a dolgot?
Már azon gondolkodom, hogy veszek egy 1 TB belső HDD-t és minden gondom letudva.
Egyszerűen nincs ötletem.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2316) batagy válasza t256 (#2315) üzenetére


batagy
őstag

Olvastam már korábban is a gondodat, de nincs értékelhető ötletem. Ez nem oprendszer probléma szerintem, és AHCI módhoz sincs köze.

Szerintem két dolog lehet:
- Vagy valami kontakt probléma van, akár az USB kapcsolatnál, akár a vinyó tápellátásánál. Másik USB kábellel nézted? Szedd szét a Raidsonic racket és nézd meg, hogy a SATA-n is rendesen csatlakozik-e, nincs-e lötyögés.
- Vagy még vezérlő inkompatibilitásra gondolnék. Mivel USB2-es rackről van szó, feltételezem nem az alaplapi USB2-es vezérlővel van gond, mert az már 2014-es azért kiforrott lehet. Nem tudom az említett Raidsonic rackben milyen chip van, meg tudod nézni? Vagy szétszedve fizikailag megnézni, vagy HDD Sentinel Infó fülén az elején van egy VID PID azonosító. Hátha valami gagyi chip.

Ha nem múlik, akkor racket cserélnék.
Bár az is fura, hogy dokkolóról nincs hiba.

(#2317) t256 válasza batagy (#2316) üzenetére


t256
őstag

Most, hogy mondod összeszereléskor, mintha nem ment volna rá rendesen a SATA csatlakozó. Mivel a gép felismerte nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. A folyamatos újra csatlakozást megmagyarázná.
Ha végzem a melóval szétszedem és összerakom újra.
Köszönöm a tippet!

Amúgy valamit félreírtam. Dokkolóról jelentkezik a hiba.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2318) batagy válasza t256 (#2317) üzenetére


batagy
őstag

"Dokkolóról jelentkezik a hiba."
Ja, értem, akkor félreértettem. A Dokkoló igenis számít sajnos! A dokkolóban egy USB HUB van, amin eleve keresztül megy az egész. Az simán bekavarhat! Laptop saját USB portján is nézzed direktben!!

(#2319) t256 válasza batagy (#2318) üzenetére


t256
őstag

Reggel kipróbálok mindent. Az rossz hír ha a dokkoló bekavarhat, mert a rajta lévő 5 USB portot kihasználom. Mondjuk, a laptop jobb oldalán van két USB port. Ahhoz hozzá tudok férni, akkor is ha dokkolva van. Lehet jobban járok, ha arra csatlakoztatok a rack-et.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2320) batagy válasza t256 (#2319) üzenetére


batagy
őstag

Szerintem a laptop jobb oldali csatiján menni fog, mibe fogadjunk. :)

(#2321) t256 válasza batagy (#2320) üzenetére


t256
őstag

Átdugtam a laptop jobb oldali USB csatlakozójára a rack-et. Most elég sokáig ment, de most megint újra csatlakozott.

Most megpróbálom szétszedni és újra összerakni, lehet a SATA csatlakozó nincs rajta teljesen.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2322) tupacamaru


tupacamaru
veterán

Sikerült beszereznem egy Sharkoon USB3-as Rapid-Case-t. Az lenne a kérdésem hogy saját tápjával, napi 10-12 órás üzem elképzelhető? Nem lesz hosszú távon valami baja?

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2323) tomp válasza tupacamaru (#2322) üzenetére


tomp
félisten

Amióta megvettem (kb 3-4hete) max 3napot volt kikapcsolva. Folyamatosan megy. Előző sharkoon dokkoló 2éves használatnál kb 80%-ban ment. Nem is a táp döglött meg hanem a vezérlése.

(#2324) t256 válasza t256 (#2321) üzenetére


t256
őstag

Jelentem a helyzet változatlan!

HD Sentinel-lel kiolvasott információk: VID: 1BCF PID: 0C31 azaz Sunplus Technology Inc.
Erről a chipset-ről milyen információk vannak?

Szerk.: Revoltec Alu-Line RS076 EX301 3,5" Mobil Rack

[ Szerkesztve ]

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2325) batagy válasza t256 (#2324) üzenetére


batagy
őstag

Értem.
Ez a Sunplus chip nem valami biztató. Legalábbis nem túl elterjedt.

Én a helyedben cserélném a racket most már!

(#2326) t256 válasza batagy (#2325) üzenetére


t256
őstag

Megpróbálom. Van rá garancia, úgyhogy hétfőn visszaviszem. Nem működik megfelelően szóval cserélniük kell. Megpróbálom másik típusra.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2327) tomp válasza tomp (#2323) üzenetére


tomp
félisten

Javítom magam: nem döglött meg a dokkoló vezérlése csak random időközönként lecsapja a vinyót. Nem terhelés alatt hanem amikor szinte semmit sem csinál a vinyó. Van amikor napokig nem csinálja.
Én nyugodt szívvel kijelentem, mehet 0-24h-ban. Az usb kábelét teszteld le! Mozgatsd a pc csatlakozójában, hogy elő jön e a "szellem" hiba vagy nem. Nekem a rack kábele nem passzol teljesen a csatlakozóba így ha elmozdul a kábel akkor egyszerűen nem látja a gép. A dokkoló kábelével használom.

[ Szerkesztve ]

(#2328) tupacamaru válasza tomp (#2323) üzenetére


tupacamaru
veterán

THX. :R Az enyém ASMedia chips-es. Annyi gondom van még vele hogy nem kapcsol le automatikusan. Most próbálgatom a TV-vel, de eddig semmi. Asmedia 105x Sata/USB 3.0 Firmware Version 130220.81.F6.02 című firmware van rajta gyárilag. Van egy Sharkoon SATA QuickDeck Pro-m, az a gépen is és a TV-n is lekapcsol pár perc után.

Úgy néz ki hogy sikerült megoldani, most az én TV-men lekapcsolt, mindjárt kipróbálom a másikkal is amelyiken lennie kell majd.

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2329) tomp válasza tupacamaru (#2328) üzenetére


tomp
félisten

Nekem is ASMedia chipes. A fw verziót nem tudom. Gondolom az eszköz kezeléstől is függ, hogy lekapcsol e. Azaz kiadja e a tv a lekapcsolási parancsot vagy nem. Ha a gépen leválasztom akkor lekapcsol. De ha szimplán lehúzom a kábelt, akkor pörög tovább.
Nekem a Sharkoon SATA QuickDeck Pro adta meg magát 2év kemény használat után. Az csapja le a vinyót random időnként. :) De nem dobtam ki, elraktam a dobozába, csak a kábelét vettem elő a Rapid-Case-hez mert a Rapid saját kábele hibás.

(#2330) tupacamaru válasza tomp (#2329) üzenetére


tupacamaru
veterán

Szerintem nincs köze annak a lekapcsoláshoz hogy milyen eszközre van dugva. A TV biztos hogy nem ad utasítást a lekapcsolásra. ASMedia firmware tool-ban be lehet állítani hogy mennyi idő után kapcsoljon le. Most 10 percen van, ha nem használom akkor 10 perc után elalszik a lámpa és megáll a vinyó. Ez így most jó. Ha nincs mese nézés akkor nem pörög feleslegesen legalább. Eddig egy laptop vinyót használtam, az ment állandóan, de kinőttük. :B :K

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2331) tomp válasza tupacamaru (#2330) üzenetére


tomp
félisten

Ja, hogy inaktivitásnál is lekapcsol a Rapid-case? Azt nem tudtam, nekem a háttérben folyamatosan fut a HDSentinel. :) Nálam inkább pörögjön nonstop mint, hogy leálljon, felpörögjön. Március 26-a óta kb 12órát pihent csak a Rapid-Case azt is csak azért mert a laptop túlmelegedett és ki kellett kapcsolni lehűteni.

A QuickDeck Pro kb 500napos(2év alatt) üzemidőt bírt hibamentesen. Azt is szerettem mert láttam mindig a csupasz merevlemezt. :)

(#2332) tupacamaru válasza tomp (#2331) üzenetére


tupacamaru
veterán

Igen, nálam ez volt a döntő tényező a vásárlásnál. :K

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2333) tupacamaru


tupacamaru
veterán

Na, nem felhőtlen az öröm, mert ha kikapcsolom a TV-t akkor egy óra múlva elindul a vinyó magától és nem is áll meg. :U :F

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2334) t256 válasza t256 (#2326) üzenetére


t256
őstag

Úgy tűnik a szenvedésem a Revoltec mobil rack-el véget ért. Ma vittem garanciális ügyintézésre. Ha minden jól megy cserélik. Ha még jobban mennek a dolgok, akkor más típusra.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2335) batagy válasza t256 (#2334) üzenetére


batagy
őstag

Ok.

(#2336) veze válasza t256 (#2334) üzenetére


veze
őstag

Én is jártam így egy másik tipussal.
Aztán a Sharkoonnál kötöttem ki. és azóta minden jó meg örül.. :C

(#2337) Centaurus


Centaurus
tag

Sziasztok!

Mobil rack vétel előtt állok és a véleményeteket szeretném kikérni.
A lényeges az lenne a számomra hogy a lehető leghalkabb legyen a dolog,mert a szobámban van és ha hallom hogy folyamatosan búg a vinyó akkor nem tudok aludni :D ezért a vetis megoldások nem érdekelnek.
A másik hogy max 15000be kerüljön jah és legyen nagyon tartós :D

Előre is köszi a válaszokat.

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2338) King Unique válasza Centaurus (#2337) üzenetére


King Unique
titán

Jó lehet pl. a sláger Sharkoon Rapid-Case (7k), v megnézed fönti táblázatot.
Ezek a passzív hűtéses házak önmagukban mind halkak, HDD-től függ nagyrészt mennyire morog benne.

[ Szerkesztve ]

(#2339) Centaurus válasza King Unique (#2338) üzenetére


Centaurus
tag

Tudom..az a bajom hogy az én vinyóm elég hangos...Nincs valami "hangszigetelt" cucc? :)
Amúgy nekem nagyon igénybe van véve mert egy routerre van dugva ami éjjel nappal megy és fut rajta torrent kliens is..ez a márka elég tartós?

Kár érte hogy nincs...Amúgy érdemes drágát venni vagy lényegében ugyan azt tudja az amit Te ajánlottál és mondjuk a thermaltake ?

[ Szerkesztve ]

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2340) King Unique válasza Centaurus (#2339) üzenetére


King Unique
titán

Mi hangos, a vinyód, v a mostani racked, utóbbi talán aktív hűtéses?
Hangszigetelt házról nem hallottam nagyon eddig.
HDD-knél lehet állítani teljesítmény rovására az akusztikai jellemzőket HD Sentinelben, de nem mindegyik vinyó támogatja.
Bevált, szívós ház az RC, full alu, így hőleadása is kiváló.
Melyik Thermaltake, mert a listában lévő Silver River ST0025 5G is tetszetős db, a ST0020E Max 5G meg aktív hűtéses dupla ventivel, de eléggé halk?

[ Szerkesztve ]

(#2341) Centaurus válasza King Unique (#2340) üzenetére


Centaurus
tag

Semmi képen nem akarok ventiset mert sajnos nem tudok aludni ha van valami zaj a szobámban (ez az én hülyeségem :D )
Szóval nem a ventis thermaltake érdekel ,csak az a bajom vele hogy 12.000 ft...körüli az ára.Annyival jobb mint a 7 ezres SHARKOON?

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2342) King Unique válasza Centaurus (#2341) üzenetére


King Unique
titán

Annyival nem jobb az se :N , elég a Sharkoon.
Felárat, pl. multi interfészes, speciális dizájnnal bíró házakért érdemes fizetni, ha vkinek célirányosan olyanra van szüksége, mint amilyen az InXtron.

(#2343) Centaurus válasza King Unique (#2342) üzenetére


Centaurus
tag

Köszi az infót a design nem érdekel csak jó legyen :D Amúgy az ijesztett meg ezzel kapcsolatban hogy vettem már egy kb 7000 res racket és az éppen most fosta össze magát kb 1 év után...Óramű pontosan a gari után.Igaz hogy abban volt egy venit amit kiszedtem mert borzasztó hangos volt lehet hogy azt nem kellett volna.És nem is valami nagy nevű cucc egy M-TECH 3.5 rack volt.
Amúgy erről a márkáról mi a véleményed?

[ Szerkesztve ]

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2344) batagy válasza Centaurus (#2341) üzenetére


batagy
őstag

Ventis racket semmiképpen ne vegyél.

Én is csendmániás vagyok, nem kicsit, ezért az alábbiakat tudom javasolni, amennyiben ugyanolyan komolyan veszed mint én.
2.5"-ös halk egylemezes HDD-et egy Scythe Quiet Drive 2.5"-be dupla falú zajelnyelő burokba rakjál. Ez 2.5" HDD-ből 3.5"-et csinál. ezt rakd be vagy egy rackbe, vagy egy NAS-ba.
Viszont az alábbi nehézségekkel számolj:
- Az említett Scythe Quiet Drive 2.5" már nem kapható, és elég nehéz hozzájutni. Esetleg a Scythe Himuro valami hasonló, de az csak egyrétegű.
- A Quiet Drive-ot nehéz lehet beszerelni normál 3.5" rackbe, mert hosszabb mint egy normál 3.5" vinyó, a SATA csati sem oda esik, és csavarozás sem biztos. De esetleg meg lehet oldani.

HDD-nek Toshiba MQ01ABD050-et ajánlom. Ez parkolja a fejet, amit le lehet tiltani linuxon, de ha USB-n csatlakozik, akkor nem.
A Seagate ST500LM012 már hangosabb.
A WD5000LPVX-szel nincs tapasztalatom, de majd egyet akarok venni, és össze fogom hasonlítani a zaját. Ebben le lehet tiltani a fejparkolást permanensen.

HDD-nél 3.5"-ösből még a WD Red 1TB-ost (egylemezes) szokták ajánlani, ami állítólag szuper halk, de én azt még saját füllel nem hallottam, és nekem nincsen. Ha ezt veszed, akkor nem kell Quiet Drive, kivéve ha a 3.5"-es Quiet Drive-ot veszed, de akkor azt már 5.25"-ös helyre kell szerelni. :)

Rackből nem tudok olyat mondani, amibe elfér Scythe Quiet Drive 2.5", pontosabban le kell mérni.

Jómagam egy Synology DS213j NAS-ba helyeztem el a nevezett cuccot. Lásd ebben a topikban, batka néven, a fotókat én készítettem. Ebbe a NAS-ba befér a Quiet Drive.

Ja és persze ez így nem olcsó, de kib*szott halk.

(#2345) Centaurus válasza batagy (#2344) üzenetére


Centaurus
tag

Fuh nagyon komoly a cuccod :D Gartula hozzá :)
Csak ekkora beruházásra most nincs keret :( és meglévő vinyóm 3.5 ös..
De előirányozom :D a közeljövőben tuti hogy beújítok egy olyanra mint ami neked van ;)
Minden esetre köszönöm az ötleteket és a segítségedet (segítségeteket)
Most kipróbálok egy dolgot a meglévő rackal kapcsolatban,mert van egy sanda gyanúm hogy a rackből kilökő rugó túl erősen tolta ki a vinytót ezáltal a záró ajtóban megvetemedett a gagyi :D szivacs ami ellentartott a rugónak és így szó szerint lecsúszott a sata csatiról a vinyó.De majd még elválik a dolog :D
Még egyszer köszi a segítséget.
Üdv Néktek :D

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2346) Poo


Poo
aktív tag

Sziasztok,

Van egy külső egységem(Thermaltake BlackXduett) amin van esata és 2.0 usb.A gondom az lenne hogy ha van benne 2 db hdd akkor usb porton keresztül felismeri egyszerre mind a 2 hdd-t de ha esatával dugom össze akkor mindég csak az egyiket.van valami beállítás erre hogy esatán is megjelenjen egyszerre a 2 hdd vagy mi okozza ezt a jelenséget?

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#2347) Centaurus


Centaurus
tag

Sziasztok!
Beruháztam egy ilyenre :D Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0
Valaki elmondaná hogy mire jó az fw frissítés?
Előre is köszi a választ :)

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2348) King Unique válasza Centaurus (#2347) üzenetére


King Unique
titán

Alap esetben firmware frissítésekkel tovább javítanak, finomítanak dolgokat, ami a rack működésén, esetleges inkompatibilitási dolgokon stb. javíthat.
Továbbá, pl. HDD leállítás is firmware függő a JMicron chipes Rapid-Case.eknél [link]. Ha tied is az, akkor érdemes akár megpróbálni a linkben foglaltakat. Ha ASMedia chipes, akkor meg azt is érdemes frissen tartani. :K

[ Szerkesztve ]

(#2349) Centaurus válasza King Unique (#2348) üzenetére


Centaurus
tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan lehet kikapcsolni a SHARKOON Rapid-Case 3.5nél az automatikus kikapcsolást ha éppen nincs használatban a vinyó ne álljon le..Ez az alapból hasznos funkció nekem elég nagy gond mert egy routerre van rákötve a vinyó amin OpenWrt van és a rendszer egy része a vinyón van és ha az leáll befagy a router,

"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"

(#2350) tupacamaru válasza Centaurus (#2349) üzenetére


tupacamaru
veterán

Ki, nekem ASMedia chip-es van, és ki lehet benne kapcsolni. Idle Timer, nekem most 10 percen van.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.