Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23001) rolcsibácsi válasza pnagy7 (#22997) üzenetére


rolcsibácsi
őstag

az csak azt jelenti hogy nem ipad baseband van rajta.. ettől a kamera például még lehet szar..

(#23002) pnagy7 válasza rolcsibácsi (#23001) üzenetére


pnagy7
aktív tag

jójó, én csak arra gondoltam h nem ipad bb tehát elvben a wifi és gps jó. köszi. oké. mert most fogok venni egy 3gs-t

Mr. Hóember

(#23003) Bling95 válasza rolcsibácsi (#22995) üzenetére


Bling95
őstag

júniusba volt a szülinapom , csak nemírom le miylen telefonom van 16 évesen mert mivel elég egyértelmű ( igen nekem az S nélküli verzió van:D )

egyébként egy nyári diákmunkával simán lehet venni bármelyik korombelinek egy új iphone-t, szóval nem feltétlen anyuci apuci.

más: 5.0.1-re a tethered JB jó igaz?

[ Szerkesztve ]

(#23004) plus44 válasza mondomén (#22999) üzenetére


plus44
veterán

Ezt nem ismerem, de a működési elv ugyanaz, mint a winterboard, nem? tehát a témákat előbb meg kell variálni plist fájlokkal, stb. és majd utána kiválasztani. PL.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#23005) ittakary válasza Bling95 (#23003) üzenetére


ittakary
nagyúr

Pontosan. Én augusztusban megkerestem az i4 árát. Persze eltartottnak lenni könnyű, mert kajára, lakásra, kocsira nem kell költeni, így azért elég könnyű 100k-t megspórolni :)

(#23006) Bling95 válasza ittakary (#23005) üzenetére


Bling95
őstag

pontosan, mivel énsem költök semmire énis úgy spóroltam össze volt egy 30 ezer diákmelóból, meg születésnapi pénzek stb stb, ikon200 2 év húség , megérte mert kiis használom a díjcsomagot ( sőt épp mostfog jönni már megint a 10 ezeres számlám) , telefont úgyse cserélek 2 évig....

szóval meglehet ezt oldani úgyis hogy ne anyuci számlájáról vonják le a pénzt

(#23007) ittakary válasza Bling95 (#23006) üzenetére


ittakary
nagyúr

De hiszen ikon200 csak 5000 :D Hogy a bánatba csinálsz 10k-t?

(#23008) icecave válasza alibaba78 (#22996) üzenetére


icecave
nagyúr

Régi szép idők, akkor Te idősebb vagy, nekem 16 évesen szintén nem volt mobilom, de a táskás mobilok kezdtek kikopni, mert támadtak a Motorola D160-ak, az volt a vágyak netovábbja... Emlékszem, egyik barátom faterjának volt, és ott ámuldoztunk,hogy milyen kicsi, milyen jó....

Most meg már a 12 évesek is addig szekálják a szüleiket, amíg nem vesznek nekik i4S, vagy más ilyen kategóriás telefont, mert különben nem tudnak máshogy érvényesülni az iskolában... Hát mindegy, ez van, a mi időnknek is megvoltak a szépségei, pl. az első randin ismerted meg a lányt valamennyire, nem pedig otthon a facebook adatlapjáról, még a randi előtt (Erről szól a How I met your Mother s07e06 is) :D

(#23009) Bling95 válasza ittakary (#23007) üzenetére


Bling95
őstag

úgynézki kevés a bennefoglalt tarifa így barátnő mellett... előre látom ahogy megjön a számla anyám meglátja aztán a kezembe nyomja hogy jó akkor fizesd be te,

csak tudnám ezmost hogy sikerült, szerintem irdatlan mennyiségű sms-t küldtem ebben a hónapban, mert olyan sok hívásra nem emlékszem

(#23010) HUTCHDB válasza vadászcsiga (#22992) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

42. :B
a legnagyobb gyerekem 17 múlt......

(#22993) greggggg!
sok panasz?
laggol és akad a rendszer, és merül mint az állat.
de azt látom nem csak én írom ezeket.
azért nem írtam az "apróságokról", mivel minden gyári.
T-Mobile készülék, T-Mobile kártyával. 3 napos, szinte szűz, 3-4 programot telepítettem rá, sehol semmilyen backup, még az angry birds-t is újra raktam.....legyen megint egy kis izgalmam. :K

(#22998) japmas01!
látom, hogy a merülés nálad nem gond és hogy felüdülés egy ilyen telefont használni, pláne egy androidos után.
( nekem hasonló használattal egy sgs2 kb. 60-70% környékén állna pedig annak a kijelzője jóval nagyobb.)

de hidd el az akkumulátor probléma a telefon mindennapi használatát veszélyezteti, ami szerintem igen is nagyon komoly gond.

én általában reggel 6-kor veszem le a töltőről és kb. este 6-kor érek haza.
ezt a 12 órát kellene valahogy kihúznia, de már most 19 %-on áll a töltöttség, vagyis az elmúlt másfél óra alatt 17 %-ot esett és kb. 5 percet ment a kijelző és volt 1, azaz egy darab hívásom.

ezzel a készülékkel hogy induljak munkába?
ha ez szerintetek nem gond, akkor én járok tévúton. :U

(#23008) icecave!
nekem az volt az első mobilom...ha jól emlékszem 1994, vagy 1995 -ben! :DDD

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#23011) norbi2010 válasza Bling95 (#23003) üzenetére


norbi2010
őstag

5.0.1-re hajól tudom nincs,de 0.9.9b8-as redsnowal lehet jailbreakelni.

(#23012) rachmaninoff


rachmaninoff
aktív tag

Végre volt egy órám, hogy próbálgassam a 4S kameráját...

Valamelyik topikban olvastam, hogy igazából a mintafotókat az Apple oldalán nem is ezzel csinálták/belenyúlkáltak/iPhone 6-tal lőtték/Chuck Norris fényképezte, úgyhogy baromi kíváncsi voltam, csak valahogy nem volt rá ezidáig érkezésem.

Megszokott Apple fényképezés metódus. Gyorsan indul a kamera, hamar el is menti a képeket, nincs homokóra. Külön előny annak, aki telefonzárat használ, hogy lock screenről dupla kattal is elérhető a kamera alkalmazás.

Ami kicsit furcsa, hogy amikor kameraprogi alól ellenőrizzük a képeinket, egy felbontásilag degradált képet látunk csak, de pánikra semmi ok, ha teljes egészében szeretnénk látni a témát, akkor a képnézegető app-ban tudjuk ezt megtenni.

A gyári képszerkesztési opciók elég szegényesek: vörösszem-eltávolítás (nem próbáltam, nincs itthon nyulam) mellett az auto-képbeállítási opcióval tudunk egy lehelletnyit dobni a képen. Ahogy észrevettem, ez ilyen auto levels+auto kontraszt kombó. Mentés után rámenti az eredetire, de nagyon jó ötlet, hogy vissza is vonathatjuk, ha inkább gépen szerkesztenénk később. Van még ezeken kívül egy kivágás (crop) funkció, erről sokat nem tudok mondani, csinálja, amit kell neki.

Kijelzőn nézve a képeket nagyon elégedettek lehetünk első blikkre, jók a színek, látszik fényképezés közben is, ahogy dolgozik az automatikus fehéregyensúly, ami nagyon gyors és az esetek többségében el is találja a kívánt színhőmérsékletet.

Élőképen lehet érintéssel megadni a fókusz-és az említett WB pontot, és jópofa, hogy hosszú érintésre zárolja az adott területen mért élességet és fehéregyensúlyt. Pl. statikusabb kompozíciónál és panorámánál ez nagyon jól jön.

Ami feltűnt, hogy közeli (makró) témáknál mintha nehezebben találna fókuszt, mint a távolabbiaknál, bár ez attól is függhet, mekkora kontrasztú a célpont, de igyekezetem ellenére (néha tárgyak szélére mérve) sem mindig volt tökéletes.

Gépre átdobva a képeket még mindig tart az elégedettség érzése, a telefon élethű kijelzője miatt nagy meglepetés nem érhet. DSLR-hez szokott emberkéknek megjegyezném, hogy Lightroomba, Photoshopba befogva a képeket mobilos mivoltuk miatt már pár, egyszerűbb művelettel is jelentékeny képzajt hozhatunk elő, amitől sok esetben a nyers képek sem mentesek. Szóval csodát nem várhatunk, de ha a készülék jellegével arányosak az elvárásaink, akkor csalódás nem fog érni minket.

A videófunkciókról sokat nem akarok írni, mert könnyen Barney Stinson idézetekbe csaphatunk át, tekintve a felbontást és az említett színeket.
Minden rendben van vele, kb. ezt a szintet is vártam.

Amiben viszont jócskán túlteljesített, az a képstabilizátor. Ha biztosabb kezűnek valljuk magunkat, akkor kis ügyeskedéssel röccenésmentes videókat készíthetünk akár úgy is, hogy némi mozgásban vagyunk. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hatékonyan dolgozik, ez az oldala a legmeglepőbb az új kamerának. Nagyon cool.

Az elkészült videókat némileg vághatjuk, az elejéből és végéből lehet lecsippenteni, valamint ha a timeline-on rajtafelejtjük az ujjunkat, úgy bezoomol az eseményekre és finomabb kijelölést végezhetünk.

Földrajzi infókat is nagy pontossággal és részletességgel ment el, hasznos funkció, bármikor visszakereshetjük, hol készült az az ominózus képünk amelyiken olyan érdekesen unalmas az a fa.

Mappákba is rendezhetjük fotóinkat, megcímezhetjük ki-ki hogy szeretné. Dátum, hely, mittudomén.
Ilyenkor fizikálisan nem helyezi át a képeket, ugyanúgy ott maradnak a streamben, tehát bármikor törölhetjük, módosíthatjuk a gyűjteményeket.

Végszóként annyit, hogy nagyon jól sikerült ez az oldala a telónak és az új OS-nek minőségileg, szolgáltatások számát tekintve csak a legalapabb dolgokat foglalja magában, mondjuk ilyen store mellett nem is érdemes nagyon belemenniük (extra kamerafunkciókhoz Camera+, vagy 100 másik, képszerkesztőhöz Qbro, vagy 5.000.000 másik progi)

Jesszus mennyit írtam, remélem nem untattam halálra senkit, de valahogy kikívánkozott. :)

[ Szerkesztve ]

(#23013) norbi2010 válasza Bling95 (#23003) üzenetére


norbi2010
őstag

5.0.1-re hajól tudom nincs,de 0.9.9b8-as redsnowal lehet jailbreakelni.

(#23014) máyköl válasza icecave (#23008) üzenetére


máyköl
veterán

Vissza fogod még sírni 20 év múlva a mai fiatalokat. :)

(#23015) japmas01


japmas01
tag

2110Nokia?! :) Akkor ez volt a legújabb.. :U öregszem asszem.. :F

(#23016) FefeeX válasza HUTCHDB (#22970) üzenetére


FefeeX
veterán

Nem olvastam vissza most, így nem tudom kinek merül az 5.0.1 óta jobban, DE
először életében a telefon 2nap 1 óra után, 4 óra használattal ma 33%-on volt reggel. Ilyet 4.0 OS alatt sem értem el, sőt, a 3GS-en sem...
Az 5.0 addig merült nálam durván míg ki nem kapcsoltam a helymeghatározást azokra a rendszercuccokra, amik írva voltak.
De sokat számít a restart, a szutyok programok elkerülése (ismerek párat ami szívja az akksit, néhánynál fel is hívják a figyelmed erre)

Én még nem találkoztam olyannal, akinek az 5.0.1 rontott volna, pedig sok 4-4S van a környezetemben...

(#23017) icecave válasza máyköl (#23014) üzenetére


icecave
nagyúr

20 év múlva a mai fiatalok is igencsak felnőttek/középkorúak lesznek, szóval inkább max. a fiatalságomat sírom vissza, nem ugyanaz...

(#23018) vadászcsiga válasza rachmaninoff (#23012) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Köszi van benne nehány újdonság amit nem tudtam.

(#23019) HUTCHDB válasza FefeeX (#23016) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

igen, abban igazad van, hogy nem kell telepakolni minden sz@rral.
a vétel előtt én is olvastam a merülésről és annak cáfolatáról is.
így nem is telepítgettem tele semmivel, és mint ahogyan írtam napi 1-2 újraindítást is csináltam, nehogy félrevezető legyen az egész.
de sajnos a baj nem kicsi. :(((
az 5.0.1-hez meg annyit, hogy adok még egy napot az egésznek, ha nem változik semmi (arra gondolok, hogy beáll - kalibrálódik - az akkumulátor) akkor frissítek.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#23020) mondomén válasza plus44 (#23004) üzenetére


mondomén
őstag

Nem, a springtomize egy olyan program amivel testre szabhatod a telefonod. Nagyon sok beállítást gyúrtak bele, amik tulajdonképp megtalálhatók más programokban, de ez egyesíti azokat. Vannak kategóriák pl. dock, mappák, ikonok, lock screen, statusbar..., ezeken belül pedig a beállítások amikkel testre szabhatod őket. Azt hiszem a lock screen-en belül belehet állítani az óra elrejtését, a szürke sávot, a csúszkát, a csúszka sávjának elrejtését.

Témákat nem nagyon használok, mert sosem adja vissza azt amit igazából szeretnék. Ezt a plist file os varjálgatást nem nagyon értem. Témát leszeded és felmásolod a megfelelő könyvtárba, majd aktiválod winterboard-ban, ennyi az egész.

[ Szerkesztve ]

(#23021) japmas01


japmas01
tag

Ericcson 198 ?! :) (Még nem SonyEriccson) Falhoz vágták a bemutatón, leesett az akkumlátora, majd visszatették és probléma nélkül lehetett vele telefonálni!
ÉS 1 NAPOT BÍRT AZ AKKUMLÁTORA! :):):)
Ez ment akkor, amikor nekem Nokia 2110-em volt és emlékszem akkor ez nagyon nagy szó volt! :):)
Mert sokan még táska telefont használtak bőrönd akkuval! :):):)
Pedig mekkora dolog volt az! Pláne, hogy a vezetékes telefonra is éveket kellett várni, míg KIUTALTÁK!!! ..és az nem volt meghökkentő, hogy volt egy iker-telefonos társad is! ;) Így simán tudtatok egymás életéről mindent! :):)
Szóval, ehhez képes még a táska telefon sem volt szar, hanem csúcsmodell! :):):)

(#23022) plus44 válasza mondomén (#23020) üzenetére


plus44
veterán

Na ez kellene nekem! De akkor még nem támogatja az ios5-öt. :(

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#23023) manchester85


manchester85
addikt

iOS 5.0, iPhone 4-en egyszerűen képtelen vagyok beletekerni videókba (azt a kis gombot egyszerűen nem tudom megragadni, vagyis csak minden 3. próbálkozásra sikerül kb). Ismert bug, vagy csak én vagyok béna? :) Korábbi iOS-en 3G-n ment még anno a dolog.

Egy másik videónál meg simán megy, na mind1, érdekes. :F

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#23024) mondomén válasza plus44 (#23022) üzenetére


mondomén
őstag

Még sajna nem, de coming soon van mellé írva.:) Ha kijön az untethered jb én is nekiesek és átszabom a lock screent. Viszont addig nem akarok vele foglalkozni, mert egy hirtelen leállás nem tesz jót az idegrendszeremnek.:)

(#23025) snooze válasza plus44 (#22986) üzenetére


snooze
veterán

a zárt képernyöröl szeretnéd eltüntetni az órát meg a dátumot vagy a felsösávbol?

GO Gunners!!!

(#23026) japmas01 válasza rachmaninoff (#23012) üzenetére


japmas01
tag

Köszi!
Tanultam belőle én is! ;):) :R

(#23027) DanielK válasza HUTCHDB (#23019) üzenetére


DanielK
addikt

Vibert használod? Nálam az nagyon merítette a telefont.
Minden szín alatt frissíts, mert nekem 5.0 alatt a sima 4 bírta 1 napot 3G-n, de 5.0.1 alatt megy 2 napot. Használat ugyanaz. Nekem segített a merülésben.

(#23028) plus44 válasza snooze (#23025) üzenetére


plus44
veterán

eltüntetni nem akarom (arra van tweak, tudom), hanem a nagy órából akarom leszedni azt a csúnya szürke sávot, meg kicsit változtatgatni ezt azt, amit majd a enged a progi, ha kijön ios5-re is.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#23029) japmas01


japmas01
tag

NO!
Ezt említettem!

Kaptam egy e-mailt és nem tudta megnyitni!
Számítógépen viszont nem jelezte, illetve Facebook-ot írt ki!
1970.01.01-ben adták fel az üzenetet és a feladó nincs megadva, tárgy sincs és tartalom sincs?! :):)
Akkor még internet sem volt?! :S
MI EZ?!
Valakinek van már valami tapasztalata ilyennel?!

(#23030) icecave válasza japmas01 (#23029) üzenetére


icecave
nagyúr

Úgy hívják spam :D

(#23031) vadászcsiga válasza manchester85 (#23023) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Igényel némi pontosságot de azért elkapható. Ha meg van, minél lejjebb húzód annál finomabb tekerést lehet elérni de ezt gondolom eddig is tudtad. Nem saját készítésű videóra gondoltál ugye?

(#23032) máyköl válasza manchester85 (#23023) üzenetére


máyköl
veterán

Én is tapasztaltam, én folyton a notification center -t húzom le véletlen, nekem id nehézkes megragadni azt a kis karikát...

(#23033) Ragnar95 válasza manchester85 (#22989) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Feltöltőkártyás vagyok, szóval akkor asszem ugrott is a MobilWeb hobbi, mert ha 100mega a gyakorlati maximum, akkor az nagyon nem éri meg havi ezer forintért és a 9,6kbit is használhatatlan... :(((
Az valóban nem tűnne rossz csomagnak,de szinte minden ismerősöm vodás, senki sem Telenoros és amúgy sem váltanék arra, mert a vodánál kaphatnék kedvezményes díjcsomagot is, csak nem használnám ki szerintem, úgyhogy inkább várok még az előfizetésre váltással...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#23034) snooze válasza plus44 (#23028) üzenetére


snooze
veterán

én igy oldottam meg..dátum is van,idö is van.. :)

GO Gunners!!!

(#23035) alibaba78 válasza icecave (#23008) üzenetére


alibaba78
őstag

:D Na azt majd megnezem. Neeem, nem a moto d160 volt a legelso (majdnem) zsebben is hordozhato mobil. A TELEFON!!! Kivantam! Jobban, mint barmelyik iphone-t manapsag. Egy ismerosomtol vettem akkoriban reszletre 40k-ert (1.5 havi fizum volt). :)

"Hát mindegy, ez van, a mi időnknek is megvoltak a szépségei, pl. az első randin ismerted meg a lányt valamennyire, nem pedig otthon a facebook adatlapjáról"

:K Es fulkebol hivtam, ha hallani akartam a hangjat. :D Ezt a feszbuk dolgot meg sosem fogom elfogadni.

(#23036) plus44 válasza snooze (#23034) üzenetére


plus44
veterán

Igen, csak öreg vagyok én az ilyen bogarászáshoz, szeretem, ha nagy!:DDD

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#23037) japmas01


japmas01
tag

Talán most már sikerül a képet is csatolnom! :)

(#23038) kenny123 válasza snooze (#23034) üzenetére


kenny123
addikt

Hogyan? :)

yo

(#23039) japmas01 válasza icecave (#23030) üzenetére


japmas01
tag

Igen, de gépen pl.Facebookot ír ki!
Valaki hozzászólt a hozzászólásomhoz, vagy mi a szösz!?:)
A gépen nem jelenik meg a távoli múltból érkezett üzenet! :)
Telefonon pedig nem jelenik meg a Facebook!
Viszont az 1970-eset nem lehet megnyitni! :S

(#23040) greggggg válasza icecave (#23030) üzenetére


greggggg
aktív tag

icecave: :C

HUTCHDB: frissits, ne éld bele magad h menni fog, restart, lödd ki a lokaloizációt, és ennyi. holnap írd meg h mi lett. kalibrálásra meg ilyenekre ne várj jah és ne gépről töltsd hanem fali aljzatról. (ezt csak úgy írtam, nem tudtam honnan töltöd.)

[ Szerkesztve ]

greggggg felhasználónak 5 piros pontja 0 fekete pontja van.

(#23041) snooze válasza kenny123 (#23038) üzenetére


snooze
veterán

jb..clock hide progi..

GO Gunners!!!

(#23042) snooze válasza plus44 (#23036) üzenetére


snooze
veterán

szerinted én nem vagyok itt öreg? :) :)

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#23043) plus44 válasza snooze (#23042) üzenetére


plus44
veterán

Akkor nagyon jó a szemed!:D

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#23044) icecave válasza japmas01 (#23039) üzenetére


icecave
nagyúr

...és? Képzeld, én a Microsoft-tól is kaptam már levelet! Sőt, Bill Gates személyesen is írt... (remélem, érted a lényeget). :D Hidd el, hogy spam...

(#23045) japmas01


japmas01
tag

Adobe Flash Player tudtok ajánlani telefonra?! (4S)
Bizonyos oldalakat nem nyit meg nélküle, illetve felajánl egy 30napos próbát..de én véglegeset szeretnék! :K :R
Köszönöm!

(#23046) snooze válasza plus44 (#23043) üzenetére


snooze
veterán

azzal még nincs baj,de mással sem.. :) :)

GO Gunners!!!

(#23047) manchester85 válasza vadászcsiga (#23031) üzenetére


manchester85
addikt

Nem, youtube, itunes trailer-ek, ilyesmi. Teljesen random jelleggel hol sikerül, hol nem, pedig nem érzem, hogy egyik esetben ügyetlenebbül csinálnám, mint máskor. :)

Máyköl!

+1, nálam is előjött már a notibar, na mind1.

Ragar95!

De mondom, ha vitamaxos vagy, akkor még a 9,6 kbit sincs, 100MB után lekapcsol a szolgáltatás. Hát te tod, de a vodánál biztos nem 20ft a percdíjad. :)

i6 Silver

(#23048) japmas01 válasza icecave (#23044) üzenetére


japmas01
tag

Igen-Igen!
Értem én!
de akkor mi a csudáért tudom a gépről megnyitni és ott van feladó is és tárgy is! :)
Érc?! :):):)
Telón meg sem nyitja és semmit nem is lát rajta, illetve benne..
Ez az érdekes számomra!

(#23049) Ragnar95 válasza japmas01 (#23045) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Flash playert nem fogsz találni iPhone-ra... :U JB-vel feltudod rakni a Frash-t,de elvben az elég instabil és bugos... :(

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#23050) japmas01 válasza Ragnar95 (#23049) üzenetére


japmas01
tag

Ahha, köszönöm!
És mi az ami pótolja?!
Vagy miért ajánl fel 30 napos próbát akkor?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.