Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7901) Womb válasza izomhod (#7899) üzenetére


Womb
senior tag

(#7902) Eastman válasza Plazmacucci (#7900) üzenetére


Eastman
őstag

Kásás, ködös is a gitársound.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7903) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

Nem tudtok valakit, aki készít lábkapcsolót?
Azt olvastam (itt, még régen), hogy 2-3 ezer forintból lehet csinálni lábkapcsolót, és nem többszörös áron kell megvenni. Ha tudtok ilyen személyt, aki esetleg tudna készíteni egyet (mert én nem értek se a forrasztáshoz, se az elektronikához olyan szinten), azt megköszönném.
Mostanában érzem a szükségét egynek, mert eléggé tré, hogy egy-egy dalban meg kell állnom, hogy átkapcsoljam az erősítőn a csatornát.

(#7904) Enton válasza Bencsizy (#7903) üzenetére


Enton
addikt

Végülis negy egy nagy valami. Csak a kapcsolót kell kivezetni egy kábelen egy kis dobozba.
Kb az összes anyagköltség olyan 1000 ft-ból kijön, alkatrész minőségétől függően, mert mindenből lehet drágát venni.
Plusz egy ember aki válalja neked ezt forraszgatni meg összerakni.

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#7905) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

http://gitarshop.hu/index.php?tart=hirdetes&id=74994&lang=hu

Vélemények?
Megérné az árát?
Mennyire hasonlít a hangja egy Gibsonéhoz? (Nem túl értelmes kérdés gondolom :D)

(#7906) Womb válasza Bencsizy (#7905) üzenetére


Womb
senior tag

Itt 70ezerbe kerül egy STD, fekete színben. A test éger, nyak juhar.
Szerintem nagyon messze van a mahagóni-mahagóni/rózsa hangzástól.

Itt ráadásul csavarozott nyakat írnak.

Szerk: Ez nem azt jelenti,hogy rossz, viszont ez nem az, amit keresel.

[ Szerkesztve ]

(#7907) Bencsizy válasza Womb (#7906) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Köszi!

Én is utána kerestem, volt olyan, ahol mahagónit írtak, volt, hogy égert, úgyhogy ez most kimarad. :D

Sztem eladom az Epiphone LP 100-asom, hozzákuporgatok egy kis pénzt és veszek vagy egy Vintage V100-at, vagy egy Epiphone LP Standardot, az hasonlít a legjobban talán egy Gibsonhoz. (test, nyak, fogólap ugyanaz)

Az a baj a mostanival, hogy csavarozott nyakú, ami igaz, hogy praktikusabb(mert ha eltörik a nyak, akkor csak kicserélem, és nem az egész gitár megy a kukába, bár amennyire én vigyázok rá, ez nem történne meg sose.), de kisebb a sustain. Meg a pickupok se nagy számok (650R/700T, Alnico 2-esek asszem), ha meg tuningolnám őket, akkor meg ugyanott vagyok pénzben.

Egy jó Les Pault akarok, kinézetben is, meg hangzásban is.

(#7908) Gyick válasza Bencsizy (#7907) üzenetére


Gyick
őstag

Vintage-ből nekem ez tetszik nagyon [link],elöszőr ilyet akartam azt bigson lett végül de nem bántam meg.

(#7909) X2N válasza Bencsizy (#7907) üzenetére


X2N
senior tag

Úgy hallottam a Vintage V100 AFD-nél van csak faragott jávor top, a többinél csak díszítés, ha van rá lehetőséged akkor érdemes lenne összehasonlítani a V100-assal. Ezek mindenképpen jó les Paulok, de nem közelítik meg a Gibsont, mert nem az. 2x ennyiért meg már Gibson LP studio-t lehet kapni, amit még tuningolni se kell mert szól mint a disznó. Az sem elhanyagolható hogy Gibsonod idővel többet fog érni, Míg a vintage-t csak bukóval lehet eladni. De eszembe jutott még egy opció. Lehet ebay-en venni olyan gibsonokat amin se kulcsok se elektronika nincs, ha ilyet vennél akkor az Epiből átlehetne menteni a legszükségesebb dolgokat, és ha kell idővel eredetire cserélni.

Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

(#7910) Bencsizy válasza Gyick (#7908) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Háhá, én is ilyen színben akarok :D A mostani gitárom is ilyesmi, narancsszint kedvelem :D

(#7911) Bencsizy válasza X2N (#7909) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Igen? :o

Nézegettem most ebayen, de egyet se találtam. Esetleg rossz helyen keresem?
Mennyibe kerül amúgy? (tehát lényegében a gitár teste van csak benne? úgymint nyak, fej, szemöldök, hardver beleértve?)

Honnan fogom tudni, hogy az eredeti?

[ Szerkesztve ]

(#7912) X2N válasza Bencsizy (#7911) üzenetére


X2N
senior tag

[link]
Ilyeneket lehet kifogni, múltkor többet is láttam. Általában az elektronika, hangszedőkeretek meg a hardverek hiányoznak.

Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

(#7913) Eastman válasza X2N (#7909) üzenetére


Eastman
őstag

Ez de jó ötlet! :C Nem kis meló, de hosszútávon (és ha van egy donor Ephi) simán össze lehet hozni. Grat és köszi!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7914) _seth_


_seth_
veterán

Teljesen amatőrnek egy harley benton gitár + erősítő és egyéb tartozékok szett 20e körüli áron milyen választás lenne? Akusztiksat nem szeretnék még kezdetben sem + ha mégis szükség lenne rá később azt tudok kérni. Csak hobbi lenne teljesen :)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7915) Womb válasza _seth_ (#7914) üzenetére


Womb
senior tag

20e nem pénz egy szettért, de egyértelmű igenlő választ, szerintem ne várj.
Mindenki, aki egy ideje már foglalkozik a gitározással húzni fogja a száját, hozzáteszem joggal. Viszont ha csak próbálgatás szinten érdekel a dolog, talán érdemes belevágni, és reméld, hogy nem egy totál halott hangszert kapsz ennyiért. Ezt mondjuk Te jó eséllyel észre sem fogod venni :)
Jó lenne egy gitáros cimbora, aki megtudja nézni neked a kiszemelt hangszert.

(#7916) _seth_ válasza Womb (#7915) üzenetére


_seth_
veterán

Ilyesmi választ vártam igazság szerint :) Azt még én is sejtettem, hogy 20e forintért (gitár, erősítő, tok, állvány) nem lesz csúcs technika viszont amire kellene arra talán meg is felelne, kicsit belekóstolni a gitározásba aztán ha megtetszik le lehet cserélni, sokat még csak nem is buknék rajta ahogy néztem az aprókat. Képeken egész jónak tűnt, sőt úgy mondanám, hogy újszerűnek, persze azon, hogy egy hamisítatlan újonnan is 30e forintos igazi harley benton ( ;] ) ezen nem sokat segít igazából semmi sem :) Na de Gibson gitárt nem szívesen nyúznék feleslegesen pláne abba befektetni és benne van a pakliban, hogy meg sem tetszik végül a gitározás annyira, hogy foglalkozzak vele.

Mire érdemes figyelni ilyenkor? Honnan veszem én észre, hogy "halott-e"? Gitáros ismerős lenne csak az ország 3 másik sarkában :(

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7917) Szten Márs válasza _seth_ (#7916) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szerintem ez az árkategória, meg ezek a szettek pont arra teljességgel alkalmatlanok, amire venné az ember: hogy belekóstoljanak a gitározásba, hogy megnézzék tetszik-e nekik ez az egész, vagy sem. Egyszerűen azért, mert sem hangban - ami egy dolog, bár azért ilyen szinteken nem "csak" gyengébb a hang, hanem valami modulálatlan zörejhalmazra hasonlító izé, gitárhang helyett, ami már talán nem csak egy dolog - de sem kényelemben, használhatóságban, vagy akár megbízhatóságban meg sem közelít egy-egy ilyen furcsa tákolmányszett egy gitárt. Tehát pont nem fogod megtudni, hogy milyen érzés egy gitáron játszani és hogy úgy amúgy tetszene-e.

Egyébként kicsit ehhez kapcsolódó történet: Nemrég volt alkalmam a Tescoban kipróbálni egy elektromos gitárt, fene tudja már milyen márka volt, az is ez a 30 ezer forintos csodakategória. Talán tudjátok, 12-es húrokon játszom, akusztikuson, ez meg egy elektromos gitár... namost konkrétan egy barrét formálni kb. besz.rás nehéz volt rajta, olyan magasságban voltak rajta a húrok, elektromos létére (és olyan érzetük volt, mintha valami szögesdróthálót nyomkodnék...), és úgy éreztem, hogy ha arrébcsúsztatnám azt a barrét a nyakon, szeletekre reszelné az ujjam... döbbenet élmény volt. Valaki kap egy ilyen gitárt, hát az tutibiztos, hogy elmegy minden kedve tőle...

(#7918) Womb válasza _seth_ (#7916) üzenetére


Womb
senior tag

A halott gitár nem telkesen jó szó rá.
Ha egy gitár rossz hangtulajdonságokkal rendelkezik (tompa, élettelen hang, rossz rezonancia), azt nevezik halott gitárnak. A Te eseteben az a lényeg, hogy ne legyen hamis. Semmilyen mértékben! Ezt egy kezdő gitárnak minimum tudnia kell.
Őszintén megmondom nem tudom, hogyan álljon neki egy teljesen kezdő ember egyedül annak, hogy leellenőrizzen egy gitárt a pontosságáról.
Nekem(ünk) persze már könnyű, tudunk a fülünkre támaszkodni.
Jutub videók a hangolásról, talán segíthetnek valamelyest.

(#7919) _seth_ válasza Szten Márs (#7917) üzenetére


_seth_
veterán

Na igen, ez a probléma. Megoldás egy kölcsöndarab lenne de akinek van annak kell nekem pedig az, hogy mikor lenne rá szabadidőm kiszámíthatatlan így el sem hoznám senkitől mert lehet hetekig hozzá sem tudnék nyúlni. Elsőre 0 tapasztalattal viszont nem fektetnék be 60-80e forint között sem szívesen, ahogy néztem onnan kezdődnek az igazi gitárok kb.

Még gondolkozom rajta mindenesetre, igazából azért lenne kissé csábító egy ilyen olcsóbb mert akár 1 év múlva is ugyanannyiért túl tudok adni rajta. Mellesleg nekem pl amit írtál fel sem tűnne igazán, mivel még jó gitár sem sokszor volt a kezemben így nem tudom összehasonlítani sem :(

Köszönöm a kimerítő válaszokat!

Womb: megnézek pár ilyen videót legalább egy kicsit okosabb leszek a témában :) Egyébként a leendő gitár tanulmányaim tankönyve is a youtube lenne, ahogy néztem rengeteg videó van és teljesen alap dolgokkal kezdik, az pedig, hogy látom, hallom és a kezemben is van már egész jó kiindulási alapnak.

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7920) Szten Márs válasza _seth_ (#7919) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem fog feltűnni, csak az, hogy "ááá, ha ilyen gitározni, akkor hagyjuk a rákba" gondolataid lesznek...
Azért a 20 ezer meg a 60-80 ezer között hatalmas különbség van. Nem kell 60-80e között rászánnod, ha ki akarod ezt védeni. Úgy nézem, hogy 30-32 ezrekért bőven lehet jó Cort gitárokat kapni használtan és szerintem egy 10-12 ezerért használható erősítők is vannak talán - ebben majd a többiek segítenek. Mindenesetre egy 40 környékén már ki lehet jönni, ami uyan duplája a 20-nak, de csak fele a 80-nak :D :K

(#7921) _seth_ válasza Szten Márs (#7920) üzenetére


_seth_
veterán

De jó lenne ha egyszerűbb lenne az egész :) Na még akkor olvasgatok, gondolkozom majd rajta, ha veszek bármilyet is beszámolok róla mindenképpen ;)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7922) pc-user válasza Szten Márs (#7917) üzenetére


pc-user
aktív tag

Ilyesmi nagyáruházas elektromos gitárt én is láttam; az ujjaim befértek a húrok és a fogólap közé... :D
Gondolom, nem kis időbe telik ezeknek a hangszereknek a beállítása - már ha egyáltalán lehetséges...

[ Szerkesztve ]

(#7923) Gyick válasza _seth_ (#7914) üzenetére


Gyick
őstag

kezdésnek jó lesz,de csodát ne várj tőle.

(#7924) _seth_ válasza Gyick (#7923) üzenetére


_seth_
veterán

Amit kinéztem az el is kelt.... :( 23e volt az irányár, képen új cuccnak tűnt, jó lett volna de így van még időm agyalni :)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7925) Gyick válasza _seth_ (#7924) üzenetére


Gyick
őstag

csak gitárt vegyél sztem azt kösd rá gépre vagy vmi régi hifire.

(#7926) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=75239&lang=hu

Mennyibe kerül egy fej javítása? :D
Mert akkor lecsapnék rá, a fejet meg kijavittatnám később.

(#7927) Womb válasza Bencsizy (#7926) üzenetére


Womb
senior tag

(#7928) Bencsizy válasza Womb (#7927) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Köszönöm szépen, akkor ez most kimarad... :D

Elég drágán hirdeti egy ilyen szervizelési ár mellett.

(#7929) Womb válasza Bencsizy (#7928) üzenetére


Womb
senior tag

Szerintem egy ötösnél nem lehet drágább a lakkjavítás. Az a Géshoppos ár irányár, nem?
40-ért talán már érdemes elgondolkodni rajta. Többért már csak azért sem, mert már egyszer szintbe voltak csiszolva a bundok, innentől kezdve már a bundcsere jön, ami minimum 20-25e, nem áfás helyen.

[ Szerkesztve ]

(#7930) _seth_


_seth_
veterán

Remélem nem leszek megkövezve a kérdés miatt:

C.Giant? Jól látom, hogy kb ugyanaz mint a harley benton csak kicsivel drágább újonnan is?

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7931) Bencsizy válasza Womb (#7929) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Hát de ha jól látom a képen, akkor egy kisebb darab is le van törve belőle...

Igen, én is gondolkodtam rajta, hogy a bundcsiszolás miatt lenne-e értelme.

(#7932) pc-user


pc-user
aktív tag

A fej alapján meg tudnátok mondani nekem, hogy EZ milyen márkájú strato copy lehet? Előre is köszi!

(#7933) Gyick válasza _seth_ (#7930) üzenetére


Gyick
őstag

nem hisszem hogy ezek a 18-20k-s "tescos" gitárok közt akkora különbség van.Az is lehet hogy ugyanazon a kinai gyártosoron készülnek csak a fejre más márkát irnak.Ha belegondolsz egy középszar hangszedő kerül ennyibe.Powerstateket nézegetted már?

(#7934) Plazmacucci válasza _seth_ (#7930) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Egyébként még mindig harley benton mint valami noname szar a teszkóból. Még a teszkós behringer szett-hez járó gitár is olyan, hogy max tüzelni vele (görbe nyak, beállíthatatlan, vicc kategória kulcsok). Sajnos volt hozzá szerencsém. Bár a behri erősítő fasza.
Pl a hihetetlenül olcsó uniwell gitárok is csapnivaló "hangszerek".
Egy epiphone special szériás gitárral, már el lehet lenni évekig főleg ha találsz egy jót használtan 30 körül. Nem érdemes nagyon szar gitárt venni, hiába csak most kezd az ember. Meg fogja szívni. Ha csak 20 ropink van inkább akusztikus.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7935) X2N válasza Plazmacucci (#7934) üzenetére


X2N
senior tag

Nekem volt epiphone SG Special-om de azon pl. a húrláb volt elfúrva, szóval csak óvatosan :)

Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

(#7936) Plazmacucci válasza X2N (#7935) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én csak LP speciallal találkoztam, de többel is, és mind korrekt hangszer volt. Biztos, hogy azokból is van jobb, rosszabb. Nem tudom, lehet, hogy a mostani szériák már gyengébb minőségűek, mint mindenből általában.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7937) nofi


nofi
őstag

Sziasztok!

Úgy néz ki hosszú évek után ráveszem magam a gitározásra. Egyelőre apám egyik leharcolt akusztikus gitárját fogom használni, aztán ki tudja hova fejlődök...
Az alapokat időnként lesz kitől tanulnom, illetve még zsenge gimisként annak idején azért megismerkedtem pár alap akkorddal, fogással, stb. Otthoni gyakorlásra, gondoltam nem ártana beszereznem valami interaktív szoftvert. Van esetleg olyan amit tudnátok ajánlani?

Xbox GT: nozsolt

(#7938) Plazmacucci válasza nofi (#7937) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Guitar pro. Azt hiszem az ötös ami még egyszerű és sima midi tab-os, utána már teljesen új interfészű változatok jelentek meg és talán a több ezer régi tabbal sem kompatibilis. Egyenlőre ezt tudom ajánlani.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7939) nofi válasza Plazmacucci (#7938) üzenetére


nofi
őstag

Köszönöm szépen, utánanézek! :R

Xbox GT: nozsolt

(#7940) Eastman válasza Bencsizy (#7926) üzenetére


Eastman
őstag

Sanszos, hogy eldőlt, kicsit kapott balról a nyak, elmentek a beállítások. Srác próbálkozott egy bundcsiszoltatással ami nem sikerült és most eladja.
Megpöngetném, vakargatnám a fejem negyed órát és nagggggyon lealkudnám...

Ragasztott a nyak?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7941) Szten Márs válasza nofi (#7937) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Én interaktív szoftver helyett ezt az oldalt ajánlom: justinguitar.com.
Itt elkezded a stage1-től a leckéket, és lehet haladni sorban. A stage1 előtt azért a "How to read TAB and chord boxes" és a "Get your guitar in tune" részeket is maximálisan ajánlott elolvasni, sőt :K

Ez egy baromira jól felépített leckesorozat, ami igen szépen lépésről-lépésre vezetve tanít, szerintem jóval hatékonyabb, mintha random elkezdene az ember innen-onnan összekapkodott anyagokból, guitarpros izékből, akármikből tanulni.

(#7942) nofi válasza Szten Márs (#7941) üzenetére


nofi
őstag

Igen, első körben ez valóban átláthatóbb. A Guitar Pro egy következő szint lesz, de addig tényleg egy minimális kottaolvasási képességet kell kifejlesztenem.
Neked is köszönöm a tippet! :R

Xbox GT: nozsolt

(#7943) _seth_


_seth_
veterán

Ez mennyire bevált/jó hangoló? [link]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7944) Plazmacucci válasza _seth_ (#7943) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én ezekért sose voltam oda. Mindegyik mást mér. Hangvilla fák dö wörd! :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7945) _seth_ válasza Plazmacucci (#7944) üzenetére


_seth_
veterán

:D Na majd kiderül akkor,h ogy mit tud :)

2. kérdés: milyen pengetőt?

Jah ami előzőleg lemaradt: egy c.giant lett végül belőle, ami erős gyanúm alapján a híres harley benton, gyakorlatilag új darab, még a fólia is rajta van. A boundok széle még itt-ott kicsit éles de ezen majd segítek, nem fér az ujjam a húrok és a boundok közé, könnyű lefogni, bár még nincs behangolva sem de így is szép hangja van. Egy kis 10W-os erősítő van mellé, két kábel és egy puha tok. Az összes cucc gyakorlatilag új, 44e volt a szett anno, hozzám 24e-be került. Az erősítőnek van egy tipikus (ozaki hangfalaknál is ismert) alap zúgása de szerencsére halkan csak, ezen kívül szépen szól, nem recseg nagy hangerőn sem bár az is csak poros de szintén új cucc.

Az említett korg pedig majd kiderül, hogy mit tud, gyakorlatilag ezek a cuccok kb annyit érnek majd 1 év múlva is mint most... nem olyanok mint egy mobil :)

Mindenből vehetnék jóval drágábbat is de mint írtam ne célom egy vagyon költeni egy olyan hobbira amit még nem is ismerek és lehet, hogy meg sem tetszik végül. Bár eddig tetszik, a gitárt könnyű kezelni, kézreáll. Párom szerint is szép a hangja és könnyen lehet játszani rajta, ő klasszikus gitáron tanult zenesuliban.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7946) Plazmacucci válasza _seth_ (#7945) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Amilyen pengetővel jól esik játszani. Próbálgatni kell. A legtöbben szerintem ilyen körkhemett féle 0.7 spatulával szeretnek kezdeni, mert könnyű vele reszelni. Én pl 1.5ös tortexet szeretem, egy kedves gitáros kollegám meg a mandolinpengetőt favorizálja 10-es húrokhoz. Láttam már borjú lábszárcsont pengetőt is, hát nem volt vékony. :DDD
Viszont az ilyen telefonkártyából kivágott dolgokat hanyagoljuk.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7947) _seth_ válasza Plazmacucci (#7946) üzenetére


_seth_
veterán

Öcsém is felajánlotta, hogy csinál szaruból pengetőt :D

Szerintem akkor egy ilyenre benevezek, postával együtt is csak 700 forint a 10 darab :)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7948) Szten Márs válasza _seth_ (#7943) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Teljesen korrekt. :K
Pengetőről meg: szerintem vegyél több félét ne 10 tökugyanolyat... vegyél csak ötöt, de különböző vastagságúakat, és érezni fogod, hogy melyik passzol neked. Ha ugyanolyanból veszel egy rakatot, akkor nem fogod tudni, melyik a neked való :)

kabalthenbk:
Szívesen! Egyébként nem használok guitarpro-t, de az a program kottát nyom, nem tabot? :F A legtöbb gitáros oldalon - ha csak nem klasszikus gitározásról van szó - tab szokott lenni, nem kotta, az az általánosabban használt.

[ Szerkesztve ]

(#7949) Plazmacucci válasza Szten Márs (#7948) üzenetére


Plazmacucci
félisten

GP mind a kettőt mutatja. De a tab tényleg elterjedtebb, egyszerűbb.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7950) _seth_ válasza Szten Márs (#7948) üzenetére


_seth_
veterán

Akkor ez lesz :) Hangszerbolt lesz a legjobb megoldás, vaterán csak ilyen 5-10-es egyforma pakkok vannak.

A hangolónak utánaolvastam, csak pozitív véleményeket találtam és ajánlották is pár helyen másnak, hogy ilyet vegyen. A korg márka pedig önmagába elég jó, és ennek van mikforonja valamint bemenete is.

Kép a cuccokról, szerintem a képen is látszik, hogy gyakorlatilag új, a fehér részen még rajta van a fólia és még az sem karcolódott össze. Rákeresve a gitárra én ezeket találtam róla: Juharfa test és nyak, rózsafa fogólap, 22 bound, vintage tremolo, 3 single coil hangszedő. Ahogy írtam van hozzá tok valamint egy széles vállpánt is, a gitáron van 1 hangerő és 2 tone, igazság szerint a két tone hatását én eddig nem igazán vettem észre, és az erősítőn lévő tone gombét sem. A több állású kapcsoló viszont egyik állásban olyan a hangja mint egy akusztikusnak a másikban pedig már olyan elektromosabb :) Jack kábel van hozzá amivel az erősítőre lehet kötni és egy rca-rca kábelt is kaptam de azt sehova sem lehet bedugni, na mind1 ha van valami az nem baj :)

Az egésznek így inkább klasszikus vagy akusztikus a hangja, ha veszek egy [link] akkor már gondolom megoldható lenne pl egy fokkal keményebb hangzás is. Állandóan rá kell lépni a kívánt hatáshoz vagy az már csak plusz effekt? Amilyen hangzást szeretnék: [link] ilyesmit :)
Ahogy ebben a videóban láttam egész sokat tud, és már választ is kaptam az egyik kérdésemre: nem kell folyamatosan nyomni :)

(Lehet a többi gitár még jobb, de elsőre ez is profi hatást kelt legalábbis számomra, az pedig, hogy hibátlant sikerült találni külön öröm :) )

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.