Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) pc-user válasza Gyick (#7349) üzenetére


pc-user
aktív tag

Ez csak amolyan marketinges fogás - szerintem... :)

(#7352) Szten Márs válasza Gyick (#7349) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Marketingfogásnak is lehet hívni, ahogy az előttem szóló írta, de inkább máshoyg hívnám szívem szerint..... Mióta ez a honlap létezik, akár jelenlegi nevével, akár a régivel, minden terméküknél ez van, hogy varázslatos módon hihetetlen akciók vannak rájuk, félár környékén... és ha még véletlen működni fognak valamikor egy év múlva akár, valami harmadik néven, ugyanez lesz, hidd el... nem akciós itt egyetlen termék sem, csak azt a látszatot akarják kelteni, hogy a kedves vásárló milyen jól járt...

[ Szerkesztve ]

(#7353) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Azt hiszem melléfogtam az elektromos gitárral. Na nem azért, mert rossz, hanem mert azt hiszem akusztikust kellett volna inkább vennem.
Ebből kifolyólag nem tudom: van akit érdekelne csere akusztikus gitárra + némi ráfizetéssel az elektromos gitárpackom 15W-os erősítővel? :F Konkrétan ezt a packot cserélném:
http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7201&category_id=456

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7354) benedekco válasza Inv1sus (#7353) üzenetére


benedekco
addikt

Ez érdekes... mi a döntés oka? Akusztikusra váltanál, vagy klasszikusra?

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7355) Inv1sus válasza benedekco (#7354) üzenetére


Inv1sus
addikt

Amikor játszok a gitáron, legtöbbször erősítő nélkül teszem. Nincs elég hely sajnos, lusta vagyok összerakni és valahogy a természetes hangját is jobban szeretem annak ellenére, hogy zúzos rockot szerettem volna tolni rajta. :U

Igazából csak annyi érdekelne, hogy ne nylon húros legyen. Volt olyanom, szerettem is, de egy rendes gitárnak fémhúrjai vannak, elvileg a hangja is szebb.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7356) pc-user válasza Inv1sus (#7355) üzenetére


pc-user
aktív tag

Nekem van klasszikus és western is, szeretem váltogatni (valami ezen hangzik jól, valami meg azon...), mostanában meg kedvet kaptam az elektromoshoz is; vennék is majd, ha kínálkozik valami alkalmi jó vétel :)

(#7357) Szten Márs válasza Inv1sus (#7355) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"de egy rendes gitárnak fémhúrjai vannak, elvileg a hangja is szebb"

Hűha. Itt valami nagyon nagy kavarodás lehet a háttérben szerintem. Mi az, hogy "rendes" gitár? Mitől lenne már szebb a hangja elvileg?

Az a gitár, amivel komolyzenét játszanak, igencsak rendes hangszer, igencsak szép hanggal, a szó minden értelmében és bizony nylonhúros... gondolom ez elég rendes gitár :)
Vagy akár ez, ha nem akarunk zenekari kíséretet.

De az is elég rendes gitár, amivel a flamenco zenét játszák, igencsak rendes hanggal...
Mondjuk úgy, ez sem rendetlen :) Vagy ha még barangolunk, akkor mondjuk ez...

És a most megmutatott négy zenéből egyiket sem lehetett volna így eljátszani fémhúroson. Idegen lett volna ezektől a zenéktől a hangzása, nem odavaló. Persze, akinek elég extra szubjetkív ízlése van, az esetleg nem így érezné, de alapvetően a komoly- és a spanyol zenére a nylonhúros gitár való.

A könnyűzenére, akkordozásra, énekkíséretre meg a fémhúros, ehhez a fémhúrosnak passzol jobban a hangja. Na meg van az akusztikus gitározásnak egy olyan műfaja, amit fémhúroson művelnek, és amiért én abszolút szubjektíven, de egyáltalán nem vagyok oda, de el kell ismernem, hogy igencsak magas szintű tudást igényel. (Talán a legismertebb videó ebből a műfajból ez, de igen sok gitáros még több videóját lehet találni ebből a stílusból netszerte.)

Azt kell látni, hogy a nylonos és fémhúros akusztikus gitárok világa legalább annyira különbözik egymástól, mint az elektromos és akusztikus gitárok világa. Teljesen más hangszer, teljesen más hanggal, teljesen más célokra. Nem összehasonlíthatóak. Persze, lehet ugyanazt játszani rajta, ha az ember nagyon akarja, de hát egy elektromost is ki lehet nevezni akusztikusnak, mint látjuk, mégsem válok azzá... Szóval nincs jobb, meg roszabb, hanem csak más van.

A tévedés valahol onnan jön, hogy igen népszerű valamilyen okból nylonhúros gitárt ajánlani kezdőknek. Kezdétek a tanulást nylonossal, mert puhák a húrjai, jobb lesz azzal kezdeni, és majd később váltotok... és az emberek fejében az marad meg, hogy a nylonos gitár egy tanuló izé, amit majd levált az igazira a későbbiekben. Főleg, hogy megveszik a 10-20 ezer forintos klasszikusokat, amiknek hát persze, hogy nem lesz olyan hangja, mint amilyen egy komoly nylonhúrosból kijön... Valójában az emberek döntő többsége még életében nem hallott komolyabb nylonhúrost szerintem, csak a low-low-low costokat, majd meghallgatja a kétszer háromszor többe kerülő fémhúrosokat, vagy ötször, tízszer többe kerülő elektromosakat, és jön, hogy hű, mennyivel jobb hangja van. Persze, de hallgassunk meg ugyanolyan kategóriás nylonosokat... szerintem igencsak leesne sokak álla, ha megtennék :)

Én ezt a tanuljunk nylonos felfogást igencsak nem szeretem, több okból. Egyrészt nem hiszem, hogy mindentől függetlenül tényleg olyan nagyon célszerű mindenkinek nylonoson kezdeni. Aki a fémhúros hangját akarja viszonthallani, az miért kezdene nylonossal? Mert könnyebb az ujjbegyeknek? Ugyan, 10-12 éves kislányok tanulnak meg fémhúroson játszani gond nélkül, nehogymár ez gondot jelentsen bárkinek, aki valóban akar tanulni... (főleg hogy ehhez képest sokszor felnőtt, vagy felnőttséghez közelítő férfiaknak is ezt tanácsolják, ugyanilyen okból... hát ehhe ehhe). Na meg teljesen más érzetre, más a nyak kialakítása, a fogólap szélessége, a húrok távolsága. Persze, könnyen át lehet szokni, de minek szokjon meg valaki egy tökmás hangszert, ha kezdhetne eleve azzal, amit szeretne?
Másrészt meg kialakul az emberekben ez a kép a nylongitárról, amit írtam, miközben a komolyzene és a flamenco zene is olyan technikai felkészültséget igényel a gitárostól, amik a legdurvább fémhúros akusztikus stílusokat művelőkhöz, vagy legvirtuózabb elektromos gitárosokhoz képest sem lebecsülendőek, vagy alacsonyabb szintűek, kicsit sem és miközben olyan hang jön ki ezekből a hangszerekből, amit komoly (komolyzenei) koncerttermekben is felvállalnak - talán nem véletlenül.

[ Szerkesztve ]

(#7358) benedekco válasza Inv1sus (#7355) üzenetére


benedekco
addikt

Akkor ajánlom az usb-s hangbemenettel és fejhallgató erősítővel rendelkező hangkártyákat. Olyasmiket mint pl az E-Mu 0202, bár az creative és azokkal elég sok a gond.
Aztán mellé egy jó fejhallgatót és kis helyen is lehet zenélni. Mellé valami VST progi és már effektelted is a "gépet".
Megmondom őszintén az akusztikusok közül Én jobb szeretem a nylon húros gityó hangját. Ezért is azt szereztem az elektromos mellé, hogy ki tudjak szakadni néha egy picit. Ezt nem azért mondom, mert neked is ezt kell vallanod. Csak amiatt a radikális kifejezés miatt amit használtál. Így aztán kikívánkozott belőlem, hogy Én mit érzek. "egy rendes gitárnak fémhúrjai vannak" Pl.: Egy "igazi bringának" láncai vannak? Nem hinném.
Amúgy Szten bácsi gyönyörűen leírta a dolgokat. Mellesleg ha mondjuk guns-t hallok nylonon azt is jobb szeretem hallgatni, mint fém húron :) Szóval talán Én vagyok a másik véglet? Neeem, azért nem vetem meg az elektromos gitárt és azt a helyet sem amit elfoglal a zene világában.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7359) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Szten Márs:

Még nem volt fémhúros gitár a kezemben 1 percnél tovább és az is régen volt. :))
A műfajok alapján mindenesetre fémhúrosra lenne szükségem ezek szerint (klasszikus meg flamenco zenék iránt nem annyira vagyok fogékony), de ha egy nylon húros ajánlat jönne, lehet azt is elfogadnám.
Egyébként igen, nekem is ez él a fejemben, hogy nylon húros a kezdőknek való (olcsóbbak is ezek a gitárok általában), ezért gondolkoztam főleg fémhúrosban.

Még egy kicsit gondolkozok rajta.

benedekco:
Hát igen, lehet az kellett volna. Akkor a felvétel is meglett volna oldva egy picit jobbra. Csak hát ki kellett próbálnom milyen erősítővel játszani. Nem rossz, csak nincs hely, a földelt dugasz is pont a szoba másik sarkában van. :O

Más:
A gyártó honlapján most nézegetem a gyári értékeket, szeretném összevetni az általam beállítottal. Az a problémám hogy néhány adatot nem tudok beazonosítani, hogy mire gondol:

Neck Relief: At 8th Fret, 0.25mm(.010") standard / 0.30mm(.012") Vintage type
String Action: At 14th Fret, 1.6mm(1/16") to 2.0mm(5/64")
Nut Heights: At 1st Fret, 0.5mm(.020") to 0.7mm(.028")
PU Heights: Low E 2.5mm(3/32") / High E 3.0mm(1/8")

Tudnátok nekem ebben segíteni?

+

Tegnap próbáltam saját felvételeket készíteni. Na már most az asio drivert felraktam a gépemre, de a hangszóróból a rendes, alaplapi hangkártyás driver által adott hang jön és sehol nem találtam beállítást arra vonatkozólag, hogy az Asio-t használja. Hogy tudom elérni, hogy a hangszóróból az Asio driver-es hang jöjjön, miközben játszom?

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7360) Szten Márs válasza Inv1sus (#7359) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, fémhúros kéne neked, egyértelmű :K

"(olcsóbbak is ezek a gitárok általában)"

Nem, nem olcsóbbak, csak olcsóbbakat szoktak venni a kezdők. Olcsóbb, gitárnak látszó izéket, hogy egész pontos legyek. Egyébként meg, kicsit komolyabban, ami nem uszadékfa... tanulókategória, középkategória, komoly kategória, és igazán komoly kategória.

Biztos, hogy olcsóbbak? ;]
(Konkrétan talán a legdrágábbak minden gitártípus közül az igazi nylonhúrosok :) Csak, ahogy említettem, kicsit téves kép él róluk az emberek fejében.)

Egyébként meg hirdestd meg több helyen, hogy elcserélnéd értékegyeztetéssel (gitarshop, hangmester forum)... ettől függetleün valószínűbb, hogy csak eladni fogod tudni és venni helyette egy (akár használt) akusztikusat, egyből cseréléshez nagy szerencse kell.

[ Szerkesztve ]

(#7361) NeoPampalini válasza Inv1sus (#7359) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Csak á'la natúr akarod felvenni amit játszol (szóló), vagy szerkesztő programmal valami kíséret alá (Audacity, vagy Amplitube, egyéb)? Az elsőhöz nem kell ASIO driver, annak az a lényege, hogy a késleltetés ne legyen olyan borzalmasan nagy ( > 20 ms) mint a sima directx/wdm driverekkel, és úgy "időben" tudj játszani a zenével.
Esetleg pár képet bepakolhatsz, hogy mit és hol szeretnél beállítani, stb.

(#7362) Inv1sus válasza NeoPampalini (#7361) üzenetére


Inv1sus
addikt

Az a bajom, hogy nálam így van bekövetve a gitár:

Gitár -> Nagy Jack kábel -> Erősítő -> Jack Átalakító -> Kis Jak kábel -> Pc (In-line bemenet)

Bekapcsolom a gépem hangszóróját (rákapcsolom az in-line bemenetet) és ha elkezdek játszani, zavaróan késik a hang. Szóval ez nem felvétel, egyszerű lejátszás zavaró hangkésedelemmel.

Felvétel: jelenleg nem tudok máshogy felvenni, mint hogy kikapcsolom a hangszórót és a natúr gitár hangja alapján játszok.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7363) Inv1sus


Inv1sus
addikt

http://www.youtube.com/user/jwcfree

Ez a srác tud valamit.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7364) Gyick válasza Inv1sus (#7362) üzenetére


Gyick
őstag

Én mostanában nem is használom az erősítöm.a zoom g2 össze van kötve usb-vel a géppel azt a logitech hangcuccon szól és eszméletlen szép hangja van.Felvenni is könnyű vele,van hozzá zoom asio driver és a zeneszerkesztő progik felismerik mint eszközt,simán fel lehet vele gitározni egy sávba.hang se késik pedig nekem asrock alaplapi vmi realtek hangkártyám van.

(#7365) NeoPampalini válasza Inv1sus (#7362) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Kicsit off topik, de még elbírjuk...??

Megpróbálom összeszedni, hogy mit és hogyan állítgatok, attól függően hogy vonalból csak szórakozom miközben mp3 szól, vagy felvétel is lesz.

Először is, kapcsold ki a vonalbemenet monitorozását, Win7 hangerőbeállításnál:

Mivel még mindig fogalmam sincs, milyen oprendszer, milyen hangkártya, satöbbi van nálad, előrebocsátom, hogy az én gépemben a fantasztikus Realtek HD Audio nevű csoda figyel az alaplapon, ergo a beállítás egyes részei a kártya saját szoftverében történnek + ráadásnak Win7!

I., Mp3 kíséret

Nem nagy kunszt, viszont KELL hozzá a Realtek HD Audio Managere! Szóval, megnyitod, és:

A trükk annyi, hogy az alsó csúszkán (playback) feljebb kell venni a hangerőt. Voila, hallod magad késleltetés nélkül. Örö bódottá!

II., ASIO, felvételhez, satöbbi

Ez már kicsit érdekesebb dolog volt, mert nekem elsőre az úristenért sem sikerült 1-2 dolgot beállítani (köszönjük, Win7! ). Telepítsd az ASIO4ALL-t, aztán indítsd el pl. az Amplitube-ot, vagy bármi egyebet ami ASIO-val bír működni. Nyisd meg a program audio beállításait, és onnan az ASIO drivert. Ahhoz, hogy minden jól szóljon, valahogy így kellene tudnod beállítani, különös figyelemmel az INPUT és OUTPUT csatornákra!!!

Ha ilyen hülye nevű input aktív, hogy CD meg ilyenek, az gáz, mint ahogy az is, ha a vonalbemenet (line in) mellett piros X van!!!

Még egy dolog, FONTOS: ha ASIO-val szórakozol, a HD Audio managerben a bemenet playback sávját halkítsd le, és felette, a recording volume piszkálásáva állítsd be a kívánt hangerőt!!!

Óriási szerencsével nem kell mást piszkálni, és minden elsőre sikerül. A fenti ASIO beállítással gyakorlatilag hallhatatlan a késleltetés, teljesen használható.

[ Szerkesztve ]

(#7366) Gyick válasza NeoPampalini (#7365) üzenetére


Gyick
őstag

nem off ez :)
multkor sz*ptam vele én is.Volt néhány piros x az asio beállításánál az eszközök mellett,nem tudom hogy mitől.

(#7367) benedekco válasza Inv1sus (#7359) üzenetére


benedekco
addikt

Ja olcsó :)
Gitár tanárom mesterhangszere is olcsó volt a maga nemében... 5kilóból megúszta... egy klasszikus gitár, semmi extra.
Földelt dugasz? És a géped miről megy? Mert annak is az kellene!
Asio... innen szedted le a legújabbat? A faq alatt tuti kapsz választ... olyan egyszerű mint a karika csapás... legalábbis bárhol telepítettem eddig szopátka nélkül ment, elsőre.

De újpampalíni leírta a lényeget :)

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7368) Eastman válasza Szten Márs (#7357) üzenetére


Eastman
őstag

+1 :R

(#7353) Inv1sus

Latiatuc feleym zumtuchel...? Ezér mondja Nektek feleim az öreg Eastman, hogy a gitárboltban ki-kell-próbálni-5-6-10 hangszert, nem a netről rendelgetni! ...és akkor nem nyúltok mellé.

No, most megint két dolog előkerült (a harmadik, akusztikus sztori mellett); a hangrögzítés és a földelés a szobában. Ha fémhúros akusztikust veszel, nem 100, hogy rögzíteni tudod a hangját a PC-vel, csak, ha elektroakusztikust veszel, figyelj! ;) Ha meg rögzítenél, már ott a kezedben a villanygitár. :D A másik, hogy miért is nem vezeted egy hosszabbítóval a földelt konnektorból az erősítőhöz a 220-at? Miért is nem veszel egy profibb árnyékolt gitárkábelt? Nem bántalak, csak úgy látom, hogy pontosan Te sem tudod, hogy mit akarsz...

NeoPampalini

...ha nem haragszol, iktatom a #7365 hsz-t ide.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7369) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Nyugodtan. :)

(#7370) Inv1sus válasza NeoPampalini (#7365) üzenetére


Inv1sus
addikt

Nagyon szépen köszi, majd holnap megpróbálom. Egyébként nekem is Win7-em van meg Realtek HD audióm. :U

benedekco:
Én is csak nemrég olvastam, hogy földeltbe kellene dugni a gépet, de hát két éve nem abban van. :D Kipróbáltam, hogy földeltbe dugom az egész hóbelebancot, de nem hallottam különbséget a felvételben.

Eastman:
Tisztában vagyok, hogy csak az elektro-akusztikus gitárokkal lehet felvenni, de... nyah,. nah jah néha én se tudom már, hogy mit akarok.
Nem akarom elvezetni elosztóval, mert így is néha majdnem elbukunk abban, ami Már itt van. (ilyenkor télen egy szobába összeköltözünk így olcsóbb a rezsi. :((( )

+

Ma sikeresen rájöttem hogy félreértettük egymást anno, amikor a húrlábak magasságáról kérdeztelek titeket. Én a húrok alatti nagy csavarokat lazítottam ki, aminek hatására a húrláb távolódni kezdett a gitártesttől. Ma találtam egy mini imbuszkulcsot a készletbe és nem tudtam rájönni, hogy mihez való, míg meg nem néztem egy videót.

Tehát a húrlábat rögzítő csavarokat lazítottam ki eddig.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7371) benedekco válasza Inv1sus (#7370) üzenetére


benedekco
addikt

nem csak a felvétel miatt kell... a gépnek is egészségesebb... túláram van akkor van hova mennie... így nem nincs, aztán csattan valami ha gebasz van...
sok gép rázni is szokott, van amelyik elég komolyan, van ami csak bizserget, van ami meg akkor vág meg ha jobb kéz gépen, bal meg a radiátoron, vagy valami hasonló földelt cumón...
tűz forrás lehet a földeletlen konnektor használata... Dániában nagyon sok tűzeset volt a földeletlen konnektorok hiánya miatt, náluk nem "divat"... a főbérlőmtől kérdeztem még mikor megnéztük a lakást, hogy "van itt egyáltalán földelt dugó?" jött a válasz "miért kéne az, tán csak nem valami nagyüzemi, ipari masinát akar használni???", "jaaa - mondom - nem, csak a pc-t" válasz, "annak nem szoktak, nálunk nem szokás". Az volt benne a buli, hogy sok volt a tűzeset ami emiatt történt. Illetve, hogy elég sok lakásban jártam és sehol nem volt divat... ráadásul 3 féle dugó volt, mint az itthoni, olyan mint a francia (a fali konnektornak van kukija), illetve a fordítottja (amikor a dugóban van a kuki és a falon a punci).

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7372) Womb válasza Inv1sus (#7370) üzenetére


Womb
senior tag

Bázel... :D

(#7373) Eastman válasza Inv1sus (#7370) üzenetére


Eastman
őstag

Tehát a húrlábat rögzítő csavarokat lazítottam ki eddig.

Ja, ja, hát attól magasabb lesz az action, az tény. :) Kérdezz bátran, tudod, hogy segítünk!

...viszont ha árulod, nem kellene nagyon állítgatni saját fantáziádból, mert komoly, hozzáértő vevőt elriaszthat a rosszul beállított (jól elállított) git.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7374) izomhod válasza benedekco (#7371) üzenetére


izomhod
senior tag

hujuj:)

ezt nézzétek!

játszott már valaki ilyesmin innen?

http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/Features/from-the-grave-to-the-cradle/

(#7375) Gyick


Gyick
őstag

vmi jó és olcsó(7-8k) hangkártyát tudnátok ajánlani?

(#7376) benedekco válasza Gyick (#7375) üzenetére


benedekco
addikt

Esetleg itt is próbálkozhatsz.
Ja és azért nem árt, ha leírod nekik, hogy mire kellene. Mert így Én se tudok ajánlani semmit. Azt is leírhatnád, hogy pci-os vagy usb-s kellene. Meg ami eszedbe jut.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7377) Gyick válasza benedekco (#7376) üzenetére


Gyick
őstag

pci vagy pci-e kéne,meg olyan ami megy win7 64bit alatt.

(#7378) benedekco válasza Gyick (#7377) üzenetére


benedekco
addikt

Túl finom voltam. Menj az előbb linkelt a topikba, hangkari üggyel.
Amúgy ez oké, de erre még nem válaszoltál mindig: "Ja és azért nem árt, ha leírod nekik, hogy mire kellene." pl zene, felvétel, fejhallgatóval használat, játék, 5.1, film... akármi

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7379) Szten Márs válasza izomhod (#7374) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mandolinon? Én (még) nem, de naygszerű hangszer, annyi biztos :K
Ha érdekel, akkor vágj bele :)

(#7380) izomhod válasza Szten Márs (#7379) üzenetére


izomhod
senior tag

neem, nem azért írtam, csak nézelődtem a honlapon:)
olyan gitárok vannak hogy ihaj, mindjárt megkeresem a legjobbat

(#7381) Eastman válasza Szten Márs (#7357) üzenetére


Eastman
őstag

Yngwie Malmsteen-guitarra acustica sportgitározás nylonon. :D

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7382) love


love
tag

Na vettem egy új hangszert, szóval az enyém eladó,ha valakit érdekel.Fender Stratocaster limitált szériás.Bővebben pü-ben.

Csak a Funky ;)

(#7383) Gyick válasza love (#7382) üzenetére


Gyick
őstag

Alkudni csak szabad.... :DD

(#7384) benedekco válasza love (#7382) üzenetére


benedekco
addikt

Azt meg szabad tudni, hogy miért cserélted le a régit?

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7385) love válasza benedekco (#7384) üzenetére


love
tag

Hát csak egyik ismerősömnek kellett a pénz így ár alatt adta el a hangszerét amibe jó pickupok vannak, és így a mostanit eladom. Nincs semmi baja meg jó a hangja,csak ebben még több a variálhatóság.

Csak a Funky ;)

(#7386) hNp88 válasza benedekco (#7371) üzenetére


hNp88
aktív tag

"sok gép rázni is szokott, van amelyik elég komolyan, van ami csak bizserget, van ami meg akkor vág meg ha jobb kéz gépen, bal meg a radiátoron, vagy valami hasonló földelt cumón..."

ja, tök király, a gépházam és a fűtéscső közt ~50-70V körüli értéket mértem :D a kis piszok meg a gitár testelt részeire is (tehát a húrokra) kirakja a feszűccséget, az is jól tud bizsergetni néha :DDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#7387) matyi94 válasza benedekco (#7384) üzenetére


matyi94
senior tag

Egyszerű: A bankszámlán lévő pénz nem boldogít.

Legyen szép napod!

(#7388) pc-user válasza hNp88 (#7386) üzenetére


pc-user
aktív tag

És fürgébben mozognak tőle az ujjaid... :DDD

(#7389) hNp88 válasza pc-user (#7388) üzenetére


hNp88
aktív tag

hát na, rám fér egy kis gyorsítás, néha belustulok. :DDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#7390) izomhod válasza matyi94 (#7387) üzenetére


izomhod
senior tag

akkor mondom a számom, ahova kérem a pénzt:)

[ Szerkesztve ]

(#7391) pc-user válasza pc-user (#7388) üzenetére


pc-user
aktív tag

(#7387) matyi94: De jó, ha van - ahogy szokták mondani...

[ Szerkesztve ]

(#7392) izomhod


izomhod
senior tag

(#7393) benedekco válasza izomhod (#7392) üzenetére


benedekco
addikt

Azt hittem valami vicc video lesz, mikor már harmadjára dobta át a válla fölött a haját.
Sok értelmét nem látom ennek a hangszernek. Amúgy ezeket a géppuska kezű embereket nem igazán viselem el. Ügyes, sok munka van abban, hogy megtanulja mindezt. De zene nem sok van benne. Azt hiszem, ezeknek fontosabb a külsőség mint maga a művészet, vagy a zeneiség. Nem azon van a hangsúly, hogy Ő maga, vagy a közönsége jól érezze magát, hanem azon, hogy mekkora isten császár is "Ő", az előadó.

A youtube eléggé elszomorít ilyen téren. Teli van ilyen virtuózzal. Ügyesek, csak a zene hiányzik belőlük.

hangszerre: Ha még hat kezünk lenne mint Shiva-nak.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7394) M@trixfan válasza izomhod (#7392) üzenetére


M@trixfan
addikt

De borzasztóan csúnyák ezek az összvér hangszerek!

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#7395) Printszkrín válasza izomhod (#7392) üzenetére


Printszkrín
senior tag

Emberünk feltalálta a sramli gitárt.

Szóval végignéztem mind a 7,5 percet.
Jól gitározik az arc, de amit a vonóval művelt, az nem egy nagy szám.
Szerintem ezt simán el tudta volna játszani egy egyszerű egynyakú gitáron,
csak nem talált olyan csellistát aki azt az egy alaphangot hajlandó lett volna
neki a megfelelő pillanatban bejátszani. :DDD
A két hathúros nyak, csak az eltérő hangszín, és a látvány miatt kellett.

Megjegyzem, én fele ennyire sem tudok gitározni, de ha fizetni kellene azért,
hogy ezt a produkciót élőben láthassam, hát én biztos lemaradnék róla!

benedekco:egyet értek veled!

[ Szerkesztve ]

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#7396) Inv1sus válasza izomhod (#7392) üzenetére


Inv1sus
addikt

Ilyen hangzavart én is tudok csinálni mindössze 6 húrral. Akkor most már én is imba vagyok? ;]

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#7397) attailor


attailor
csendes tag

Szevasztok!
Hosszas vajúdás után sikerült kettőre leszűkítenem az anyagi kereteimnek megfelelő akusztikus gitárokat,erre:
http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=2601
és erre:
http://muziker.hu/akusztikus-gitarok/6-huros-akusztikus-gitarok/sx_om-160-vintage-sunburst.html
Az utóbbinál külön rendelek hozzá egy állványt és 1 hangológépet,1-2 pengetőt 5700-ért,s az ár ugyanott van.
Mindjárt indulok,megnézem a közelben 1-1 üzletben,hogy is néznek ki ezek a valóságban,aztán majd alszok rá 1-2-t mielőtt rendelem valamelyiket.
De azért a kritikát is szívesen veszem a hozzáértőktől,ne fogjátok vissza magatokat!))))

(#7398) benedekco válasza attailor (#7397) üzenetére


benedekco
addikt

Ha nincs sok pénzed miért veszel hangológépet? Együttesben fogod nyomni? Vagy felvételeket készítesz majd?
Szerintem tényleg fontos, hogy be legyen hangolva a gityód de akkor is elég egy hangvilla. Megpendíted, benyomod a füledbe és hozzá hangolod az A húrt, majd a többit az A-hoz.
Egyszerű tényleg.

Link-esítésre segítség, idézem innen:
"- Hogyan lehet egy hozzászóláson belül formázni a szöveget (kiemelés, off, link, stb.)?

- Szerkesztésnél minden ablakban ott van az alábbi részlet a szerkesztőablak alatt:


legegyszerűbb használat: írsz egy szöveget, kijelölöd, és a fenti kattintható kódok valamelyikére kattintassz.
sorban a kattintható kódok jelentései:
B: félkövér
I: dőlt
U: aláhúzott
OFF: (OFF) ezzel lehet egy sort off-ba tenni.(/OFF)
Link: link, pl. a fenti kép "

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#7399) Seraph 16 válasza attailor (#7397) üzenetére


Seraph 16
őstag

Hát itt vannak nálam sokkal nagyobb szakértők, de én is nem rég nézelődtem, és ebben az árkategóriában a következőket ajánlanám:
Cort ad-810 Nagyon sokan ajánlják a kategóriájában (én is) végső ára 22,5e
Epiphone AJ-100 vagy a dr100 is jó. Ezt is nagyon sokan szeretik 25e
esetleg:
Ibanez v50 pack havernak valami ilyesmije van, a hangja nem rossz, de egy kicsit magasan vannak neki a húrok. 30e

Ha most vennék ilyen gitárt, akkor én alighanem az első kettő közül választanék. Majdnem ad810-et vettem anno, de végül inkább spóroltam egy kicsit a tömör fedlapra.

Szerk.: benedekconak igaza van a hangológépet illetően. Ha van mikrofonod a géphez, vagy van okostelefonod, azzal is lehet hangolni elég pontosan.

[ Szerkesztve ]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#7400) benedekco válasza Seraph 16 (#7399) üzenetére


benedekco
addikt

Ja igen ezt el is felejtettem mondani, hogy ráadásul ha pc-vel és egy mikrofonnal rendelkezik az ember akkor szintén kiváltható a hangológép.
Én pl ezt a progit használom. Shareware, ez csak annyit jelent, hogy minden indításnál tudatja velünk a progi, hogy meg vásárolhatod az x-y weboldalon. De amúgy teljes értékű szoftver.
De bármi mással is működik, akármilyen hangszert hangolhatsz vele. Még spéci, vagy asio-s hangkártya sem kell hozzá, elég az alaplapi integrált.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.