Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5145) Szten Márs válasza Peethy (#5142) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az első zene, amit adtál, igencsak tetszik :K Basszus, kegyetlen jó :R

Gitárhangszín-sample-kat nem nagyon tudsz hallgatni, ellenben youtubeon minden gitárról van feltéve millió videó, így neten keresztül is lehet hallgatni kb-ra őket, de ugye ez nagyon nem az igazi...
Eastman listáját annyival kiegészíteném, hogy szerencsére azért nem minden gitárt adnak hulladék-húrokkal, vannak, amik gyárilag is jó húrokkal jönnek ki. A hangszerész opcionális, ha valami nem kerek, de nem tudom akkor az mennyire áll meg 5ezernél. Mindenesetre nyilván a költségbeosztás rugalmas, nyilván, igénytől függően.

(Közben nem tudom azóta sem abbahagyni a hallgatását ennek, amit adtál, komolyan már megérte feljönni a fórumra ma :K )

Gitárt... hmmhmm... talán nem feltétlen a túlvezérelt hang lesz itt az elsődleges szempont. Egy fontos dolog: a hangszedők fajtája alapvetően meghatározza a hangzást. Kétféle hangszedő terjedt el: a single coil és a humbucker. Az előbbiknek fényesebb, tisztább hangjuk van, az utóbbiaknak vastagabb, húsosabb hangjuk, és jobbak a túlvezérelt hangzásban.

Nem kérdeztük hol laksz, mindenesetre Miskolcon van egy olyan remek gitárajánlat, amire, ha azt mondom megéri, _nagyon_ keveset mondok. Tudom, kissé soknak tűnhet az ár, de ha a hangolását a gitárnak megoldod számítógéppel, legalábbis egy darabig, akkor azzal is csökken a többi költség, és ezzel egy olyan gitárt kapsz, ami akár egy életre kiszolgál. Általában nem ajánlgatok tremolós gitárokat, itt sem feltétlen ajánlanám, hogy használd is a tremolót, de egy jobbféle wilkinson tremoló bőven viselhető a gitáron... dísznek :D (Lehet ezért majd kapok, de nem vagyok híve a tremolóknak.) Viszont a 3 Seymour-Duncan (!!) hangszedő és az S-S-H (két single coil és egy humbucker hangszedő) felállás garantálja, hogy rengeteg féle hangzást ki tudj hozni a gitárból és mind brutálisan jól szóljon, megfelelő erősítővel persze. Az a helyzet, hogy a Seymour-Duncan a hangszedők terén eléggé fogalommá vált márka, nem véletlenül, és ennyi pénzért meg ajándék.
Ha nem vagy miskolci, akkor persze rázósabb ügy. (És az ország lakosságának talán 2%-a miskolci, szóval valószínűbb, hogy nem, de hátha, itt a topicban igen sokan miskolciak :D).

Szintén remek - és fix húrlábas! - gitárokat lehet kapni a használtpiacon itt-ott, hasonló árakon, pl: [link], vagy akár Pesten és olcsóbban: [link]. Itt ugyan mindkét hangszedő humbucker, de felezhetők. Egy felezett humbucker nem fog teljesen úgy szólni, mint egy single-coil, de még így is bőven megdobja a gitárból kihozható lehetőségeket. Erről a fajta gitárról érdemes meghallgatni ezt a youtube tesztet: [link]

Csodálkoznék, ha nem győzne meg ;] 60 ezerért egy ilyen gitár, szintén azt kell, hogy mondjam, ajándék. Újonnan ennél _jóóóval_ gyengébb gitárokat kapsz ilyen árért.

A hangszedőkhöz túlzottan nem értek, de újonnan biztos, hogy 20 felé kell menned, inkább 30 ezer környékén érdemes gondolkozni. Fontos: nem a wattok számítanak, hacsak nem fellépésekre kell az erősítő, vagy bútort mozgatni! Erről a kombóról mostanság jókat hallottam és szerintem korrekt árban is van, de szerintem a többiek majd ajánlgatnak még erősítőket :K

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.