Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3815) Daweee


Daweee
őstag

Mégiscsak elmentünk Egerbe ma, asszem egyre tanácstalanabb vagyok:
Volt ott balos M600, jobbos Vintage SG, és Standard Epiphone.
Az SG-ben ugyanaz a nyak és fej van mint a LP-ben, hát a Vintage hangolókulcsai valami szörnyűek voltak, ilyen legolcsóbb gagyi műanyagból voltak, eléggé rombolta az összhatást, a nyak elég vastag volt, amit végül is nem tekintek egyértelműen hátránynak, szokatlan, az tény, de szerintem megszokható. Wilkinson elektronika megy minden Vintage-ba, azoknak jó hírük van, nem szólt rosszul, de azért nem volt egy LP. A gitár többi része elhanyagolható, nem jön be az SG továbbra sem, de pehelykönnyű az biztos. A Les Paul forma tesztelésére megnéztem az Epi-t, valami gyönyörű hangszer, a nyaka talán egy lehelettel vastagabb volt mint a Vintage-é, korrekt fém kulcsok, jobban egyben volt mint a kis SG, de azt hiszem lehetett is, lévén majd 2szer annyit ért :D Kézbe vettem, nehezebb volt mint az SG vagy a Cort, de első benyomásra mégsem tűnt olyan vészesnek mint számítottam, igaz nem tudom, hogy hosszútávon mennyire készíti ki a combot/vállat, az igazat megvallva ettől félek egy kicsit. A hangja gyönyörű, Les Paul, azt hiszem nem kell semmit hozzáfűznöm :) viszont megfigyeltem, hogy a 20 feletti bundokat a felsőbb húrokon csak a középső ujjammal értem el, nem vagyok egy Steve Vai, de nem hiszem hogy túl nagy szükségem lenne rájuk, eddig se nagyon használtam őket, max skálázáskor.
Ott volt a Cort, másodszorra is kellemes volt, de lehet hogy csak azért, mert az volt az egyetlen amin ténylegesen tudtam is játszani :D Ez is EMG pickuppal volt szerelve, amik felezhetők, ergo működik single coil-ként is ha szükséges. Szép gitár, vékony nyakkal, súlyban valahol az SG és a LP között, kellemes összképet adott, a hangja lágyabb, modernebb hatású mint a LP-nek, összességében az a benyomásom, hogy ez a gitár olyan mindenből egy kicsit darab, univerzálisabb, modernebb, kényelmesebb, ezt be kell vallani, míg a Les Paul egy kőkemény old school rákenról gitár. Tech portáli hasonlattal élve, a Cort egy okostelefon, míg a Les Paul egy tükörreflexes gép, és én szeretek fényképezni, a kérdés, hogy a jobb képek oltárán kész vagyok-e feláldozni más funkciókat.
A másik kérdés, hogy ha LP, akkor Vintage, vagy gyűjtsek még egy kicsit, és egy Epi Standard? Nagyon tetszett most az Epi, meg azért mégis csak patinásabb márka, a Standardot pedig már eléggé dicsérik mindenfele, barátomnak is jobban összerakottnak tűnt mint a Vintage SG, másrészt meg az a Vintage hangolókulcs kicsit érzékenyen érintett, ki tudja min spóroltak még benne :F Az a baj, hogy nem láttam konkrét Vintage LP-t, így nem tudok objektíven ítélni, úgy volt, hogy itt lesz, de ezek szerint félreértettük egymást :(((

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.