Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3180) TAKÍÍ válasza Trub (#3179) üzenetére


TAKÍÍ
tag

Na most ha jól tudom kezdésként az akusztikus gitárok a jók abból is nejlon. (A fémhúros nem ajánlott az elején. tudtommal)
Érdekes viszont azt olvastam hogy az elektromossal könnyebb játszani. Ez igaz?

Na most nekem hibrid (x men mutáns)gitárom van ezek szerint :) mert az alján 3 nejlon müanyag húr van a tetején meg 3 fém húr (legalábbis én úgy látom)

"ha megnézed a húrlábat láthatod, hogy a húrláb nem 90 fokot zár be a húrokal, a magasabb húrok rövidebbek. Ez az ember tökéletlen hallásával magyarázható."

Na nálam 90fokot zár be :). Asszem vágom mire gondolsz. A jobb gitároknál látom ezt hogy ott az olyan ferde a híd és akkor ebből kifolyólag rövidebb a húr. Akkor ezek szerint eza jobb gitárok jellemzője.Kérdésem: ettől függetlenül még jól be lehet hangolni, ha ilyen vagy eleve már így hamiskásabb(de még türhető haatáron belül)?

De viszont előnye is van mert így kb gond nélkül át lehet hangolni bal kezesre( ja még koptató sincs rajta)

Na apropó balkezesség [link]

Itt egy videó (itt találtam a fórumon) most leírhatnám hogy mi van benne, de valszeg mindenki rájön. :DD . A durva az hogy én is így fogtam elöször a gitárt a kezembe és mivel nem elektromos még fel se tünt és mikor rájöttem hogy szar akkor én is próbáltam így akkordokat lefogni, de túl bonyulult volt,azt föladtam.

Na hangolási problémáim: az alap bajom az hogy túl feszesek a húrok. Pl.: ha első bundba le akarok fogni egy mélyebb fémhúrt, arra már nagyon oda kell figyelni. mert elöször nem akart tisztán szólni azt rájöttem hogy, nagyobb erővel kell lenyomni.
másik problémám hogy a mélyek(a felső 3 húr) amik fémek nagyon mélyek(bár meghalgatva az alaphangokat közelítenek hozzá de én mélynek érzem) és persze a másik 3 meg túl magas.
Na most ugye a mély hang hogy magasabb legyen ahhoz feszíteni kell, de én azt már nem merem rossz hallani ahogy a gitár feszül egyet.(mint valmi tengeralatt járó ami össze akar roppani.)

Ezenkívül gitárhangolás menete: Van egy gyenge halovány emlékem amikor faterom próbálja behangolni a gitárt.
Ami abból állt hogy volt a hangvilla ami az "A"hagot kiadta és ezt probálta valszeg hallás után beállítani és utána valahogy a többit. Ez nálam esélytelen mivel hallásom ehhez nincs.
A lényeg láttam olyan gitárprogikat amikre ha mikrofonon keresztül mérik a hangot és akkor az alpján tudnám hogy merre és meddig kéne tekernem pontosan.
Bár valszeg ez az egész hangolás felejtő mostanában.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.