Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3098) cucka válasza Ragnar_ (#3097) üzenetére


cucka
addikt

LP-ből gitárboltban nézegettem Epiphone-okat. Igazából nem játszottam rajta, mert áruk miatt úgysem lett volna lehetőségem megvenni bármelyik normális modellt, meg nem utolsó sorban, nem igazán tudok gitározni, nemrég kezdtem tanulni, szóval még nagyon kezdő vagyok. A gitárboltba is elsősorban azért mentem, hogy megnézzem élőben a neten kiszemelt Cort gitárt, ami amúgy szintén LP formájúnak tűnik, de csak messziről, mert sokkal modernebb és tetszetősebb számomra (értsd: könnyű, vékony nyakú, van rajta hely a pengető kéznek, fix húrlábas, normális fából van, és még olcsó is).
Ami nem tetszett az LP-kben, hogy nagyon vastag a testük és nehezek, ezen kívül az egész olyan szögletes, nincsenek rajta letörések. Kinézetre persze szépek, azzal nincs baj :) Amúgy utánanéztem és van könnyített testű LP és teljesen tömör is
.
A tömör testű gitár amúgy azt jelenti, hogy nem üreges (úgy értsd, mint ahogy az akusztikus gitár üreges). Pl. a jazz gitárok számítanak nem tömör testűnek.

Pickupból meg egy jobb fajta 25 ezerbe kerül, csak hogy egy gitáron általában 2 pickup van. Mivel most nagyon sok fontosabb dologra tudnék elkölteni 50 ezret, mint a pickupok cseréjére, ezért szerintem várjunk meg valami hozzáértőt, aki megmondja a tutit :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.