Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) cucka válasza alien_ (#3000) üzenetére


cucka
addikt

Köszi a választ.
Gitárválasztásnál nem tudom, mennyire tudom egyáltalán eldönteni, hogy kényelmes-e az adott gitár, mivel ugye nem tudok egyáltalán gitározni. Mire kell odafigyelni?
Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de metálhoz nem jobb a dupla hangszedő? Stratocaster-en ha jól láttam 3 sima hangszedő van, az mennyire tud metálul megszólalni? :)
Erősítőben megint tanácstalan vagyok. A probléma, hogy nálaunk elég vékonyak a falak, és a szomszéd szobában nem feltétlenül tartanák jó ötletnek, hogy gitározok :) . Láttam, vannak ilyen zsebpiszok méretű, cserébe igen márkás 1-2W-os kombók (pl. marshall és fender gyártanak ilyeneket), érdemes ilyesmiben gondolkozni? Természetesen később vennék majd valami combosabbat, de az első lépésekhez hangerőben nekem bőven elég, ha én hallom, mit játszok. (Főleg, hogy nagyon sokszor fejhallgatóval nyomnám amúgy is). Aggodalmam oka, hogy hallottam már 15W-os kombót panelszobában és annak a hangerőnek a negyede is túl sok lenne a szomszédoknak/lakótársaknak. Ráadásul ezeket a zebkombókat 10 ezer körül árulják, tehát az elején több pénz jutna gitárra.

Az árkategóriát egyébként teljesen jól lőtted be. Eddig a Squier mellett a Cort gitárokról olvastam jókat ebben az árkategóriában, ezekről esetleg valami tapasztalat/vélemény? Pl. ez itt leírás alapján tetszetős, mert mégiscsak mahagóniból van, 2 dupla pickup-al amelyek tudnak simaként is működni, ráadásul kinézetre is tetszetős. Persze ettől még lehet, hogy egy nagy szar, de hátha tud valaki valami kézzelfoghatóbbat erről a hangszerről.

Tudom, a legjobb lenne kipróbálni/meghallgatni, de mivel semmilyen tapasztalatom nincs ezen a téren, szeretném kiokosítani kicsit magam vásárlás előtt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.