Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1659) delta9 válasza Kobe (#1658) üzenetére


delta9
senior tag

egy zenész nem felirat alapján választ gitárt. azt, amit ő egy gitárban keresett (sound, szolgáltatások, kényelem, stb.), azt és akkor egy yamahában találta meg. valószínűleg, ha az elvárásainak egy esp felelt volna meg, akkor azt választotta volna, ha egy gibson, akkor azt.

nem akarok árakkal dobálózni, de a les paulom 6k alatt volt bőven és teljesen 'normális'. pontos, dögnehéz, rendes fából van, jó a hardware-e, és mocskos jól szól. és 250-300k-ért már veszel 'normális' les pault. ha vintage hangszert akarsz, akkor rendesen a zsebbe kell nyúlni, ha meg akarod szerezni, de akkor egy 60as évekbeli hangszerről beszélünk. hol találnál ilyen vintage ibanezt/yamahát, mikor azok sokkal fiatalabb cégek. szerintem azt a nézeted át kellene gondolnod, hogy egy márkás gitár (tök mindegy, hogy gibson vagy fender vagy ibanez vagy bármi) soundját kihozod egy olcsó kategóriás cuccból. lehet közelíteni hozzájuk, de hidd el, hogy nagy valószínűséggel (mondjuk úgy: tutira) nem sikerül ugyanazt a hangzást elérned és a 'jójó de nem az igazi' az sokak számára nem elfogadható.

a fizuvall kapcsolatban csak arra céloztam, hogy sztem könnyebben megvesz egy amerikai/német/francia/brit zenész egy gitárt és egy fej-ládát, mint a honi zenészek. és azt nem mondtam, hogy ott kolbászból van a kerítés.

nem igazán értem, hogy mi a bajod azzal, hogy a gibson az jó gitárokat csinál. sőt, kurvajó gitárokat csinál. ez nem jelenti azt, hogy a yamaha, a fender, az ibanez vagy más ne csinálnának még szintén jó gitárokat. de bizonyára van náluk is pontatlanul sikerült hangszer, mint bármely nagy gyártónál.

én úgy gondolom, hogy hülyeség a gibson jobb mint az ibanez vagy a fender jobb mint a tökmindegymi. meghallgatod a gitárt, és amire azt mondod nagy felkiáltva, hogy vaze ezaz, ezt a szaundot kerestem, meg ezt a vastagságú nyakat vagy ezt a tremolót/fix húrlábat, azt kell megvenni, ha az egy yamaha, akkor azt, ha az egy gibson, akkor azt. neked nem kell gibson, mert szerinted nem éri meg. miért, ha olcsóbb lenne, akkor kellene? vagy az árképzésük zavar? ha nem tudnák eladni ennyiért ezeket a hangszereket, akkor nem ennyiért árulnák. miért fáj az neked, hogy mennyi van az árcéduláján? de kérdezd meg bármelyik gibson tulajdonost, hogy megbánták e, hogy annyit kiadtak érte és nem éri e meg az árát... megéri bizony és ezt hidd el, tapasztalatból mondom. a mentalitást nem tudom, hogy hogyan érted. aki megvásárol egy gibsont, az nem sznobságból veszi és mert az kurvadrága és jól lehet gizdázni vele. én sem vagyok sem kőgazdag sem kőhülye, hogy többszáz ezerért vegyek egy hangszert, csak azért, mert rá van írva, hogy gibson. én azért vettem, mert ebben a hangszerben találtam meg azt, amit egy gitártól elvárok. ha ezt egy ibanezben találtam volna meg, akkor azt veszem meg és akkor lehet, hogy több pénzem marad, de semmiképp sem bántam meg.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.