Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65227) Tulku


Tulku
veterán

Spinfit illeszték gyors jellemzés...

Sheratantól oroztam, bár ilyet hozott volna tavaly, nem spindots-ot...de ez az én hibám...

Különleges felépítésű, van egy része amibe belefut a vetőcső (szerintem minimum 3-4 mm-es kell neki) és van egy csuklós megoldású áttét. Ez az áttét segít fülbe helyezésnél minden irányban forgatni az illeszték kivezetését, ami a megfelelő hallójárati illeszkedést hivatott segíteni. Már adott egyénnél megfigyelhető a bal és jobb fülcsatorna eltérése (nem szimmetrikus) de természetesen két azonos fülnyomat sem létezik...csakúgy mint ujjlenyomatnál. Ezeket az eltéréseket hivatott kompenzálni a spinfit csuklós felépítése.
És vajon sikerül neki?
A válasz: teljesen!
A titok, hogy olyan nagyságot kell választani, amit a hallójáratba fel tudunk tolni úgy, hogy teljesen "bedugaszolja" azt. Ez számos embert elrettenthet, de egyáltalán nem veszélyes, sőt, maga az illeszték az eddigi legpuhább szilikonból van, kizárólag a belső kialakítás keményebb, de azt nem érezzük.
Én spec azt is érzem, mikor bekanyarodva illeszkedik.
Kényelmes, nem zavaró, izolációja közepes, tehát nem leszünk teljesen süketek tőle.
Hang: Na itt van az eddigi legnagyobb eltérés nálam a többi illesztékhez képest. Írták Angie fórumon többen, hogy feltétlenül próbáljuk ki, de én annyi illesztékkel kísérleteztem, hogy csak legyintettem egy újabbra...kár volt.
tehát kapunk egy igen fókuszált hangot. Teljesen megváltoztatta az Angie hangképét. A fókuszáltság itt a következőkből áll;
Magasak határozottabbak, több nincs belőlük, de mintha a lecsengés sokkal tisztább lenne (cinek), az érthetőség lett nagyobb, a finom részletek megjöttek.
Közepek szintén fókuszáltabbak, kontúrosabbak. Hangszerek sziklaszilárdan a helyükön, ebben is előrelépés történt.
Mélyek: Elsőre mintha kevesebb lenne, de aztán rájövök miért...a gyors lefutás miatt, nincs az elhúzódó mélybrumm, minden ütés szerű, gyors. Mennyiségileg ezért valóban kevesebbnek érezzük, de a minősége egyértelműen javult.

Ajánlom: Erőteljes mély energiákkal rendelkező fülesek megzabolázására, ha cél a nagyobb részletesség, a pontosabb előadásmód. Magas minőségű fülhallgatók minden bizonnyal többet profitálnak belőle.
Nem ajánlom: magasba húzó, eleve nagyon részletes hangú, vékony fülesekhez. Bár azért egy maghallgatást ekkor is megér.

És a körmöm nem piszkos...fogalmam sincs, napfényben miért ez lett belőle.... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.