Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26351) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Bevittem a suliba a soundmagic e30-asomat. Megmutattam egyik osztálytársamnak. KB 1 órányit volt nála, de utána csak annyit tudott mondani vagy 2-3 óráig, hogy ez k*rva jól szól és neki is kell majd egy. Egy másik is kipróbálta, de szerinte alig szól jobban, mint az ő Tescós fülese.

[ Szerkesztve ]

(#26352) Déve válasza r6man123 (#26337) üzenetére


Déve
tag

Mire én megrendeltem (aug 21.én) már elfogyott a készletük, így csak mostanság fogják tudni feladni... már tűkön ülök milyen lesz

(#26353) kisferi


kisferi
tag

Sziasztok. Marshall Minor FX-ről van valakinek tapasztalata vagy véleménye? Előre is köszönöm a segítségeteket.

(#26354) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Most néztem, hogy az Amazonon 22 fontra le van akciózva a Brainwavz M4!!!

Valaki rendelt már amazonon keresztül? Paypal vagy sima "dombornyomott" kártya is elég a fizetéshez, hogy megy ott a vásárlás?

(#26355) bmakszim válasza Champipi (#26348) üzenetére


bmakszim
senior tag

Hifiman RE-0-t biztos nem hallottál még akkor, ha erre a következtetésre jutottál.

[ Szerkesztve ]

(#26356) Dicker válasza adammkaa (#26347) üzenetére


Dicker
őstag

Használatra vettem, de ősz végén a GR06 lehet, hogy eladó lesz, ha veszek egy GR01-et, vagy 07-et.

ad4m1337: Csak kártyával működik. Paypal-lal nem.

[ Szerkesztve ]

(#26357) adammkaa válasza Dicker (#26356) üzenetére


adammkaa
senior tag

Értem, most nézelődtem a head-fi oldalán. GR07 et akarok rendelni. Ahogy néztem teljesítményben és minőségben ezt éri meg a legjobban vásárolni, de lehet hogy valamit benéztem. Fel is mentem amazon ra hogy rendeljek egyet, talált is egyet a kereső de vásárlásnál kiírt valami hibát. Lehet hogy az adataimat rosz formátumban adtam meg neki? Lehet ékezeteket használni? Ha te rendeltél már amazonról, akkor privátban leírod nekem hogy kell kitölteni a szállítási címedet meg adataidat? Előre is köszönöm.

Nexus 5 Black

(#26358) Dicker válasza adammkaa (#26357) üzenetére


Dicker
őstag

A GR07 nagyon jó kis darab. Talán még a GR01, és Kozee-nak,Fischer-nek van hasonló árú, és hasonló tudású fülese.

Amazonon nem tudom mi a gond. Írd meg a hibaüzenetet PM-ben.
Lehet ékezeteket írni. Szerintem csak valamin átsiklottál. Vagy hol írja ki a hibát? Esetleg a fizetésnél?

(#26359) adammkaa válasza Dicker (#26358) üzenetére


adammkaa
senior tag

Most olvastam slfln tesztét hogy nagyon kiegyenlített a gr07, sehol nem emel ki, én csak arra lennék kíváncsi hogy a mély tartománya mennyire ütős. Pl ha egy mély orientált zenét berakok, hip hopp , trance , techno, akkor hogy kezeli.

Nexus 5 Black

(#26360) PR0JECTNR56 válasza adammkaa (#26359) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Szerintem nem lesz az erőssége az elektronikus zene, bár a GR07-et még nem volt alkalmam élőben tesztelgetni.

(#26361) Dicker válasza adammkaa (#26359) üzenetére


Dicker
őstag

GR07 nem arra való, amire szerintem te szánod. Ez már inkább egy munkaeszköz. Nem véletlen fülmonitor a neve. Vagyis inkább ezt színpadi monitorként használják. Itt nem kapsz temérdek basszust, viszont, amit kapsz az minőségi lesz! De, ha nem csak átlagos zenehallgatást tervezel, akkor jó vétel lehet.

[ Szerkesztve ]

(#26362) Bucicimaci


Bucicimaci
tag

Sziasztok!

Minap elkezdett szenvedni a fülhallgatóm, ami elvárásaimnak megfelelően teljesített(kb 4 éve van meg) egy sennheiser cx 250, viszont a kábel kontaktos lett meg néha eltűnik a bass, így el kezdtem gondolkodni egy új vételén, ebben kérném a segítségetek.

Zenét mindent megeszek, leginkább rock/metál, de aztán van amikor electro korszak és akkor minimal meg break-beat, van mikor jazz/funky van amikor hip-hop. A bass kiemelést előnyben részesítem.

Ezt az agybadugós(earphone) fajtát szeretem, felemás kábelezést(szóval nyakon át) preferálom, de megvagyok nélküle, viszont ami kikötés, hogy ne legyen rajta semmi hangerő szabályozó és semmi, ahol tönkremehet(mostani is a hangerő szabályozónál ment tönkre, mikor megvettem sejtettem hogy ez lesz a baja).

Kb 10 és 13 ezer forintot szeretnék rákölteni, utcai zenehallgatáshoz kell, utazáshoz esetleg futáshoz.

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#26363) Dicker válasza Bucicimaci (#26362) üzenetére


Dicker
őstag

Soundmagic E10,E30 - utóbbi jobb a rockhoz, mint az első
Brainwavz m4 - leginkább elektronikus zenére
De talán már merem ajánlani a Vsonic GR02 Bass-t is, hogy így ma megjött. Egy kis bejáratással szerintem az is nagyon szép szintet fog képviselni, és van hozzá csíptető, amivel az y kábelezést elhagyhatjuk. :)

[ Szerkesztve ]

(#26364) Bucicimaci válasza Dicker (#26363) üzenetére


Bucicimaci
tag

Elolvasva a kommentedet amit írták a GR02 Bass-ról lehet, hogy ezt fogom választani, de azért még megálmodom párszor a dolgot :) Köszönöm a válaszod :R

Szerk.: Viszont írtad, hogy elég vékony a kábele, az általad említett 3 közül melyiknek a legjobb. Szóval melyiknél a legkisebb a kábelkárosodás esélye?

[ Szerkesztve ]

(#26365) Dicker válasza Bucicimaci (#26364) üzenetére


Dicker
őstag

Nem is vékony az a kábel, csak nem egy darabban fut az egész, hanem kettő szálon.
Szóval nem úgy van, mint általában, hogy a bal és jobb oldali kábelek egy idő után egybe fonódnak, hanem végig két kisebb vezeték megy egymás mellett egészen a csatlakozóig.

Ezen a képen látszik a leginkább:
Kép

Személy szerint eddig még nem találkoztam ilyen megoldással, és így nem tudom mennyire sérülékeny. Végül lehet, hogy egy vezetéknek elég ekkora borítás, mert ha úgy nézem a kettő kicsi együtt vastagabb, mint az összes többi füles, amik ugye egybe vannak kábelezve.
Amúgy anyagra ugyanolyan, mint a másik Vsonic. Szóval szerintem nem lehet vele gond. Szándékosan persze egy mozdulattal meg lehetne törni. De a fura kábel megoldás mellett a csatlakozók és a fülhallgató részek nagyon jól meg vannak oldva. Meg nem véletlen van hozzá tároló. Abban kell tartani hordozásnál és nincs gond. :)
Ennél vékonyabb csak a szalagkábelek.

(#26366) Chosen


Chosen
addikt

Üdv.

Szert tettem egy Maxell Metallicsra. Tervezem, hogy írok egy bemutatót róla, akinek van valami kívánsága, írja meg mire kíváncsi vele kapcsolatban, mit szeretne látni a bemutatóban.

[ Szerkesztve ]

(#26367) Bodz válasza Chosen (#26366) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szia!

Egy értelmes forrás jó lenne. :)

(#26368) Dicker válasza Chosen (#26366) üzenetére


Dicker
őstag

Mindenképp a blogodba írd meg, hogy akik csak a gugliba keresnek rá a típusra azok is megtalálják. Itt már van pár hozzászólás a maxellel kapcsolatban, de elkeverednek egy idő után, na meg sokan nem ismerik a keresés funkciót sem, amit lehet alkalmazni a topicoknál. :)

Amit így előre fontos lesz kiemelned az leginkább az izoláció, mert azzal kapcsolatban vannak leginkább fenntartások ezzel a típussal. A többi magától értetődő, de erre egy külön oldalt kellene rászánni legalább.

(#26369) MPeter87 válasza Dicker (#26365) üzenetére


MPeter87
őstag

Nem tudom ki volt az a marha, aki ezt a típusú csatlakozót kitalálta, azt meg végképp nem értem, hogy a gyártók miért alkalmazzák... :W
Vettem egy ilyet, ezen is ilyen van. :(
Bár nem használom, úgyhogy kb lesz@rom, csak muszáj volt megemlítenem. :D

(#26370) Chosen válasza Dicker (#26368) üzenetére


Chosen
addikt

Természetesen blogba megy. Izoláció alatt ugye a szigetelésre gondolsz? (csak hogy ne legyen félreértés) Alap dolgoknak fizikai bemutatást, minőség leírást, néhány zene tesztet tervezek, ezen kívül hirtelen nem jut eszembe semmi, szóval ha valamilyen mérést vagy mást szeretnétek bombázzatok vele nyugodtan, ha hosszabb akkor akár privátban.

(#26371) Dicker válasza MPeter87 (#26369) üzenetére


Dicker
őstag

MPeter87
Szerencsére nem ilyen csatlakozó van rajta :))
Ezek a képek csak illusztrációk. Nem én csináltam. Ugyanolyan a csatlakozója, mint a GR06-é.

TheChos3nOne

Szerintem a mérések nem olyan számottevőek ennél az árkategóriánál. Na meg nem is feltétlen olyan egyszerű kivitelezni egy pontos mérést. Vagy nem tudom pontosan mire gondoltál ez alatt. Ja, és igen a szigetelésre gondoltam. :)

[ Szerkesztve ]

(#26372) Chosen válasza Dicker (#26371) üzenetére


Chosen
addikt

Bármire ami kivitelezhető. Nem vagyok otthon annyira füles témában (szakmailag, összehasonlítási alapok viszont vannak), gondoltam biztos van olyan mérés ami elvégezhető csak én nem tudok róla.

[ Szerkesztve ]

(#26373) Dicker válasza Chosen (#26372) üzenetére


Dicker
őstag

Nagy dolgok nem kellenek hozzá a számítógépen kívül. De a pontos méréshez fontos egy műfej, vagy legalább egy fül. Na meg persze egy csendes helyiség.
A fejhallgatóknál még van egy mikrofon is a hallójáratnál, de itt nem tudom, hogy az miként működik. Annyira én sem vagyok jártas a mérésekben. De ennyire tényleg nem is kell belemenned. Összehasonlítás legyen leginkább a hasonló árkategóriájú fülhallgatókkal, illetve a 10-15 körül egy két modellel. Bár a Zöldavataros kolléga biztos mondaná, hogy görbe nélkül nincs teszt, de ez nem arról szól ennél az árnál. Na meg arról nem tud meg semmit, csak, hogy hol egyenletes hol nem. A karakterisztikáját, hogy valójában mit is takar egy-egy kiugrás a görbén, csak hallgatás után tudja meg. Persze, aki már rengeteg fülessel ismerkedett az egy idő után grafikon alapján is be tudja nagyjából azonosítani, hogy milyen lehet a hangja a hasonló görbékkel rendelkezőknek, de az sem pontos. De hányan lehetnek, akik mindet ismerik? :)

(#26374) Chosen válasza Dicker (#26373) üzenetére


Chosen
addikt

Igen, ezt nem valószínű hogy itthon kivitelezni tudnám, de ha valakinek megvan minden ehhez szükséges eszköze és BP-i szívesen beugrom hozzá, hogy meglegyen ez is.

(#26375) adammkaa


adammkaa
senior tag

Denon AH-D1100 VS dr.dre beats studio ? Hip-Hop trance, mély orientált zenékre. Mindkettőt 40K ba tudnék szerezni.

Nexus 5 Black

(#26376) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

koszonom a korabbi valaszokat!

annyi kerdesem lenne meg, hogy az akg k 318rol mi a velemeny? no meg hogy van e aki tudja javitani? :)

(#26377) ThorsHUN válasza ThorsHUN (#26376) üzenetére


ThorsHUN
őstag

Az elozot kiegeszitve most lattam egy Sennheiser MX 365-ot. Egyik tesztoldalon eleg jo velemennyel voltak rola a vasarlok...

(#26378) PR0JECTNR56 válasza adammkaa (#26375) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Ennek a FEJhallgatós topikban lenne a helye, de egyértelműen a Denon, mélyorientált cuccokhoz az szokott az ajánlott lenni.
Viszont ennyiért már érdemes elgondolkodni a Shure SRH840/ Audio Technica ATH-M50-en.

[ Szerkesztve ]

(#26379) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Helló, elnézést, hogy csak beírok ide egy hirdetést, de elég fontos lenne.
Ha van valakinek elromlott / elvágott Xears TD II-es fülese írjon nekem, én megvenném tőle!
Köszönöm

(#26380) Dicker


Dicker
őstag

Brainwavz M5 megjelent!
Nagyon bereklámozták, úgyhogy én várom róla az első tapasztalatokat. :)

(#26381) betyarr


betyarr
veterán

(#26382) joergie


joergie
őstag

Brainwavz beta mikrofonos változat kupon kóddal(-0.75usd-fb2012fever) 14.25 mp4nationben, ami több mint baráti ár.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#26383) Champipi


Champipi
senior tag

Kicsit utánaolvastam ennek a "Brainwavz beta" fülesnek, az amazon.com kritikák azt írják, hogy amikor kihúzta a füléből, ketté jött a füles, olyan bénán volt összeragasztva.

Egy másik arra panaszkodik, hogy vett egy levegőt és elment a jobb oldal, vagyis kontaktosra rakták össze.

Szóval jiába árulják 15 USD-ért, most rendeljek egy hulladékot olcsóért, vagy tegyek még rá és legyen egy tényleg jó minőségű?

Az új modellről a "Brainwavz M5"-ről meg írják, hogy a mélye nem a legjobb. Meg full rézből van a háza, ha ezt összecsomagolom a zsebembe az iPhone-ommal, akkor lehet szétkarcolja a kijelzőt a fémháza. Meg ennek a mélyeire sem írnak tökéleteset.

Jók ezek a Brainwavz-ek, ha tényleg nincs több pénze az embernek 10 000 Ft-nál, de nekem a minőséggel kapcsoaltban vannak fenntartásaim. Mondjuk azért szeretnék egyszer élőben is látni, hallgatni egyet, lehet az meggyőzne.

(#26384) Zanik


Zanik
addikt

Sziasztok!

Naturális, természetes(ebb) hangzású fülest keresnék, jazz/rock/pop zenére, fekete színben, 15-20ezer Ft környékén. Mit ajánlanátok? :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#26385) blackmajesty válasza Champipi (#26383) üzenetére


blackmajesty
aktív tag

Egy tipp: ne csomagold össze a zsebedbe az iphone-nal a fülhallgatód, egyiket se. Azért vannak hozzá a tokok, hogy abba csomagold a fülest, szépen feltekerve.

Nekem egy M4-em, és egy Alpha-m van, mindkettő összeszerelési minősége megfelel az árnak, nincs bajom vele.

(#26386) fuze válasza joergie (#26382) üzenetére


fuze
őstag

Majdnem megrendeltem, de láttam egy képet, hogy furcsán kell a fülbe tenni :(

adms.hu | UI Designer

(#26387) lafaty80


lafaty80
őstag

Sziasztok,

Ilyen típusú fülesből mit tudtok ajánlani elérhető árban(5-10eFt)?

Köszi,

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#26388) MPeter87 válasza Champipi (#26383) üzenetére


MPeter87
őstag

Ha csak bevágod az iPhone-od mellé a fülest a zsebedbe, akkor tökmindegy, hogy mennyit költesz fülesre, mert 1-2 hónapon belül mind kuka lesz...

Szerk.: Itt a fórumon több illetőnek is van BW fülese, de még egy hibáról sem olvastam itt. :)

[ Szerkesztve ]

(#26389) Dicker válasza lafaty80 (#26387) üzenetére


Dicker
őstag

Az egy fejhallgató. :)
Úgyhogy inkább abban a topicban lehet érdemes próbálkoznod.
De ettől függetlenül a Koss, és a Sennheiser gyártott már sok ilyen típust.
Koss KSC széria, Sennheiser PMX széria biztos ilyen, de hogy melyik a jó, azt odaát biztos meg tudják mondnai.

(#26390) lafaty80 válasza Dicker (#26389) üzenetére


lafaty80
őstag

Kösz, ez nem az én napom :)

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#26391) Champipi válasza blackmajesty (#26385) üzenetére


Champipi
senior tag

Hujjuj, a "megfelel az árnak" típusú jelzőkről mindig beindul a fantáziám és nem épp pozitív gondolatok öntik el :)

Kb., mint az autóhirdetésnél a "korának megfelelő állapotú" jelző... :)

És oké, hogy itt nem olvastott a kolléga minőségi kifogást, de az amazon.com-on meg vannak minőségi kifogások, és az egy nagyobb oldal. Sajnos. Én szeretném ha ez egy nagyon jó füles lenne, nem tudhatom, hogy az-e, egyenlőre.

(#26392) blackmajesty válasza Champipi (#26391) üzenetére


blackmajesty
aktív tag

Egy 3000 ft-os fülestől nem várható, hogy olyan minőségű legyen, mint egy 10ezer forintos.
Az Alpha egy 20 dollár alatti füles. Látszik rajta, hogy nem egy drága darab, nem a legszebben kidolgozott, de ettől függetlenül sztem tökéletesen egyben van, és ha valaki odafigyel rá, nem csak begyűri az iphone mellé (vagy bármi más mellé), akkor nem is fog egyhamar tönkremenni. Az M4 pedig 70 dollár ha nem akciós, ennek meg is felel, szép kidolgozású, fémből van, minőségi darab.
A Betát nem ismerem, nem tudok nyilatkozni róla.

(#26393) Champipi válasza blackmajesty (#26392) üzenetére


Champipi
senior tag

Miért olyan pokoli gonoszság, megátalkodott szemétség a zsebembme begyűrni egy fülhallgatót a mobilom mellé (kulcs másikban)? :Y

Elvileg egy jó füles egy frankó műanyag vagy fém házban van, minden kábelcsatlakozás megerősített gumi-kivezetővel, gumi a zsinór is...

Nehogymár ne gyűrhessem be a zsbembe a fülest. :Y

[ Szerkesztve ]

(#26394) PR0JECTNR56 válasza Champipi (#26393) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Belegyűrheted, de ezzel te magad rövidíted meg a füles várható élettartamát.

(#26395) r6man123 válasza PR0JECTNR56 (#26394) üzenetére


r6man123
senior tag

Pont akartam kérdezni, hogy hogyan illik a füleseket hordani,h a nem a fülemben van? E30-hoz kaptam kis "szütyőt", de ha abba rakom, ott is csak be van gyűrve. A zsinór feltekerős csodákon kívül van más kíméletes megoldás?

(#26396) blackmajesty válasza r6man123 (#26395) üzenetére


blackmajesty
aktív tag

Tekerd fel mondjuk 3 ujjadra, és úgy tedd bele a kis szütyőbe.

(#26397) PR0JECTNR56 válasza r6man123 (#26395) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Érdemes 3 ujjaddal egy szabályos háromszöget, vagy 4 ujjaddal egy szabályos négyszöget formázni, ahova feltekered a kábelt. Ha ez megvan mehet a tokjába. Egy zárható keménytok, mint amilyen ez is, elég hasznos tud lenni, a feltekerés után érdemes ilyenben tárolni, szállítani. Megvédi a fizikai behatásoktól és lényegesen ellenállóbb mint a puha tokok.

(#26398) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

Nem akarok beszallni a vitaba, de telefon melle meg papirzsebkendot sem teszek:D
Szerintem tok alap, hogy telefon melle semmit.
Persze a noknel nem, ott bimm bele a taskaba a tobbi melle... en meg agybajt kapok:D

(#26399) MPeter87 válasza ThorsHUN (#26398) üzenetére


MPeter87
őstag

+1 :D

(#26400) Švejk válasza Champipi (#26393) üzenetére


Švejk
őstag

Akkor tedd a zsebedbe, és félévente veheted az újat. A felfedezés öröme, félévenként új füles!
Az AKG-m még tokban tartva, nagyon vigyázva rá is elhallgatott fél év múltán.
"Elvileg egy jó füles egy frankó műanyag vagy fém házban van, minden kábelcsatlakozás megerősített gumi-kivezetővel, gumi a zsinór is..." És gyakorlatilag a cégek ott spórolnak ahol tudnak, a frankó műanyag házon, vagy a zsinóron IS!
Nem véletlenül használ szinte mindenki tokot a füleshez (nekem ez a régi feltekerős fajta a kedvencem, de sajnos az már nem népszerű...)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.