Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16601) Peat;) válasza Oliverda (#16570) üzenetére


Peat;)
veterán

"Alonsónak talán savanyú a szőlő" Hamilton azt felelte: "Igen. Láttam a kivetítőn, hogy egy Sauber (Kamui Kobayashi) megelőzte, pedig nem nagy annak a valószínűsége, hogy valakit lehagy egy Sauber. Biztos, hogy egy másik világban találta magát. Igazából nem értem, hogy miért mondja, hogy én befolyásoltam a versenyét."

Én nem tudom melyik nyilatkozatot fordították félre: de egyrészt ha nem tököl akkor Alonso is elmehetett volna (lehet akkor meg ő tökölt volna én nem vitatom, ha meg elmegy akkor két "csaló" van) az SC mellett, ez tény, ennél fogva már befolyásolta a versenyét. Ez egyszerű fizika, az ellen nem kéne állás foglalni Haminak. Amit még nem értek az a gúny amit Hami okád magából, mivel Alonso a szabálytalanság következményének mértékét ecseteli, magát az SC-t torkosborzként lenyelte volna állítása szerint. Nem Hami ellen irányult a kiakadása, hanem a háttéremberek, döntéshozók ellen. Ezt Hamilton sajnos pontosan tudja, felesleges az amit most tett. Alonso gúny nélkül, megfelelően fogalmazott, tényeket közölt sokkal inkább feldúlt állapotban. Hamilton ferdített a "semmi" befolyásolással, tökéletesen tudatában a Sauberes előzés okával milliók elé dob egy ilyen nyilatkozatot és úgy állítja be mint ha csak is őt támadta volna Alonso. Mindezt utólag, nyugodtan, átgondoltan. Ha igaz ez a nyilatkozat, akkor az mindennél beszédesebb. Mind magán mind sportemberileg minősíti, ő tudja mi a jó neki.

Másrészt a pontkérdéssel meg te követed a stílusát, persze ha Hamilton is ott marad ahova a szabályok kötelezik bizonyára ugyanennyi pontja lenne. Vagy ha nem fut egy utolsó kört, kifogy az üzemanyag dologgal (nekem tetszett) akkor is ennyi pontja lenne. Vagy ha ő vezet kuplung nélkül, éri utol csapattársát szinte majd füstöl el motorja akkor is ennyi pontja lenne. Vagy ha őt is ugyanúgy feltartják mint Alonsot a múltkori futamon akkor is ziher első lett volna. Haminak volt egy deffektje idén, amit ráfoghatunk a külső tényezőkre mert szerintem nem ő használta el. Másra én nem emlékszem. Persze nincsenek HA mondatok...Nálam meg igen is vannak és nem tudom egy síkban a pontok mezején megítélni a dolgokat, annyira primitív nem tudok lenni mint pl. Palik. Szerintem Alonso is hibázott egyértelműen pár csúnyát idén, de a csapat és megbízhatóság illetve a többi tényezők, pl múltkori két futam még többet ellene volt.

Azt meg már meg sem említem, hogy aki igazán szereti az f1-et az szerintem örült volna hogy ha Alonso is megy a vb csatába, ahogy én is örülök Haminak. A legutóbbi két futam alapján szerintem jogosan ijedt be, hogy őt ki akarják hagyni a buliból, de lehet én látom rosszul...mindenesetre már most tetemes a lemaradása, így lassan ki lehet húzni egy unalmas, hibázó, nyugdíjas pilótát, minek az oda az elejébe akit Sauberek előzgetnek.

(#16602) #70869248 válasza Qorthral (#16599) üzenetére


#70869248
törölt tag

Annyira akarod ezt a büntetést :)
Én egyáltalán nem ebben a megvilágításban mondom hogy nem járna, ..nem betű szerint.
Én nem felháborodva írom, hogy miért is kapott áthajtásost.

Egyszerűen azért írom, mert azt a helyzetet amiben büntethetővé vált azt maga idézte elő.
Az SC-t megelőzni büntetendő ezt bármikor elismerem és elismertem.
Számomra viszont Hamilton ott sincs, nem hogy 10mp stop&Go-t, egy fekete zászlót akarjak neki adni, pusztán azért mert adjunk neki.
tudod, nekem is furcsa hogy mennyire nem számít,...mennyire meg sem próbálnak más magyarázatot keresni azok akik nem szívlelik, mint hogy szándékos és csaló, fel sem merül más, és rögtön a következő lépcsőfokra lépve már ebben a fényben tiltanák el 5 futamra.

Pedig a verseny alaphelyzete akkor is az, és az is marad..hogy Hamilton elment volna az SC mellett mint Vettel. ...és azért van joga a a feltételes módnak, mert ez a nyers temó, ehhez neki nem gyorsulni kellett, vagy átrepülni más versenyzők felett, vagy bármi nehezen elképzelhető.
Nem, neki ehhez lassulnia kellett, sokat...és így előadódhatott az a helyzet amiben viszont büntethetővé vált.

..és ez a szőnyeg alá van söpörve, ez lényegtelen...mi a lényeg, hogy szabályt szegett és büntetés kell kapnia, és a büntetés amit kapott nem volt elég.
Szal más a nézőpont.
Hamilton-nál sosem elég a büntetés...mert jó anyagból gyúrt versenyző, ...nem volt elég az sem hogy Kimi-t maga elé engedte Spa-ban mikor megvágta a sikánt, mert rögtön támadta...ahogy Monza-ban képes volt falnak vágni az autóját az utcsó körös autózásban...látni lehetett hogy kinyomja a szemét az autónak.

(#16603) Oliverda válasza Peat;) (#16601) üzenetére


Oliverda
félisten

"Én nem tudom melyik nyilatkozatot fordították félre: de egyrészt ha nem tököl akkor Alonso is elmehetett volna..."

Akkor túllépte volna (ahogy a többi x versenyzővel tette) az SC alatt aktuálisan éppen betartandó sebességet (vagy időt). Azt is büntetik ahogy a példa mutatta.

"Nem Hami ellen irányult a kiakadása, hanem a háttéremberek, döntéshozók ellen. "

O rly?

"Hamilton nagyon unfair volt, amikor a sárga zászlós jelzés ellenére megelőzte a biztonsági autót." – kezdte a spanyol pilóta az értékelést.

"A versenybíróságnak mindig igaza van, de az eredmények önmagukért beszélnek. Hamilton a második lett, én a kilencedik. A legjobban azt a hetvenezer nézőt sajnálom, akik nem ezt várták. Nem értem, hogy sárga zászlónál miért előzött. Ez az eredmény nem tükrözi a valós erőviszonyokat, mintha manipulálták volna."

[link]

Technikai hibák tekintetében 1-1 az állás köztük. Sőt Button és Webber is egyszer-egyszer esett ki idén, igaz az utóbbi nem technikai hiba miatt.

A Kobayashi-s esetről meg annyit hogy a Q1-ben durván két másodperccel volt lassabb mint Alonso úgy hogy rajta már lágyabb gumi volt.

Menjen Alonso is a VB csatába csak szerintem mindenki (ő is) jobban járna ha a vezetésre koncentrálna a Ferrari meg az autó fejlesztésére. Ugyanis a jelenlegi pozíciójukat leginkább csak maguknak köszönhetik. Vezetői és megbízhatósági problémák valamint egy nem konstansan gyors autó.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#16604) Nowhereman válasza MPowerPH (#16558) üzenetére


Nowhereman
őstag

Mond, 89 és 90-ben láttad azokat a futamokat, vagy csak legendákat hallottál?

A 89-es ütközés egy olyan 50-50-es vesrsenykoc volt. Aztán mikor Senna ujraindult 100%-ig saját IQ-hiánybol vágta le a kanyart, volt ideje átgondolni mit csinál - nem másodperc alatt kellett döntenie mint Lajosnak a mostani SC szituban, és Prost akkorra már kiszállt az autobol, nemhogy bevezette a levágásba Sennát.
A 90-es torpedo 100% Senna sara volt, és még hencegett is azzal, hogy már joval a rajt elött kitervelte. Amikor a szingapuri SC-gate-et valaki csak második legmocskosabb dolognak nevezte ez az esett mögött, azzal csak ergyet tudtam érteni.

Utánam a kondenzcsik!

(#16605) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Mester rajt + első fél kör

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#16606) MPowerPH válasza Nowhereman (#16604) üzenetére


MPowerPH
félisten

Élőben nem láttam, mert voltam 3,5 éves. :DDD De kazin 2003-ig megvan rengeteg F1-es futam, sajnos a 89-95-ös időszak elég hiányos, de rajta vagyok, hogy pótoljam. Szabadidőmben szoktam digitalizálgatni ezeket, nekem szép emlékek.
Itt van a Suzukai eset, nálam ez kivezetés, ügyesen csinálta, de a szándék itt is egyértelmű volt.
Senna példáját azért mondtam, mert mindenki mindig mondja, hogy a nagy Senna... Hát, ő se volt szent, és véleményem szerint ez volt az eddigi legsportszerűtlenebb húzás az F1-ben. Sokan jönnek a Schumacher-Hill ütközéssel, pedig az Hill bénasága miatt történt meg. Schumacher Villeneuve meg nem játszik, mert vesztesen jött ki az ütközésből, és meg is büntették keményen.

Motion_Blur: Uh, ez nem volt gyenge. Azért ott volt a Mester, hiába, vérében van. És lett volna egy kiváló eredmény, ha Brawn-ék nem tolják el neki. Mert Kobayashinál gyorsabb volt. Respect. :R

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#16607) JJános válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


JJános
addikt

Ez nagyon nagy! :C

2007-05-06 óta itt!

(#16608) Iron Funeral válasza MPowerPH (#16606) üzenetére


Iron Funeral
őstag

Mondjuk a nyilatkozatok alapján nem feltétlen Brawn rontott. Ebből is látszik, hogy egy hajszál választja el a zseniális húzást a lámáskodástól :K

Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/

(#16609) IreN!CuS válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Ott linkelték Alonso vs Koba [link]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#16610) Motion_Blur válasza IreN!CuS (#16609) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Kár volt Alonso-tól a hiba, különben tartotta volna simán Kobát a végéig.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#16611) Misi 007


Misi 007
Közösségépítő

A fókuszban mutatták a régi autó csodákat [link] :C

(#16612) MPowerPH válasza Motion_Blur (#16610) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azért Koba se vett gyenge féktávot.

Don't Tread On Me

(#16613) Oliverda


Oliverda
félisten

Alonso: Magával ragadott a hév

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#16614) #70869248 válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


#70869248
törölt tag

de szép volt.

(#16615) rocket válasza Oliverda (#16595) üzenetére


rocket
nagyúr

Pont a kamerat talalta el, az operator jol foldhoz vagta a fulvedojet :DDD

#16613: Kilog a lolab, azert mondja most ezt, mert biztos nem turte jol az FIA amit nyilatkozott, es ezzel menti a menthetot.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#16616) DigitXT válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


DigitXT
félisten

Tolta neki rendesen.:D

(#16617) SzalaiG válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


SzalaiG
addikt

:C

Mintha csak bójákat kerülgetne... :D

(#16618) JJános válasza MPowerPH (#16606) üzenetére


JJános
addikt

Mondjuk a belinkelt esemény nálam nagyon hasolnlít a Webber-Vettel féle esetre.

Csak mondjuk nem 300-nál történt.

2007-05-06 óta itt!

(#16619) MPowerPH válasza JJános (#16618) üzenetére


MPowerPH
félisten

Csak itt már kanyarban történt a kiszorítósdi, nem az egyenesben.

Don't Tread On Me

(#16620) JJános válasza MPowerPH (#16619) üzenetére


JJános
addikt

Jaja. :K

2007-05-06 óta itt!

(#16621) Jarod1


Jarod1
addikt

most hallottam hogy pick logó fog ott figyelni a McLareneken,,, a hungaroringen

vasárnap megkérdezik majd
- Figyu melyik csapat nyert?

- A Kolbászos :Y ;] :DD :D

(#16622) SzalaiG válasza Jarod1 (#16621) üzenetére


SzalaiG
addikt

- A Lovacskás!!! :))

(#16623) -Mike- válasza Jarod1 (#16621) üzenetére


-Mike-
addikt

Hú de vicces volt.

(#16624) DigitXT válasza SzalaiG (#16622) üzenetére


DigitXT
félisten

Lókolbász?:DDD "Ha nincs ló, jó a szalámis...":W

(#16625) TESCO-Zsömle válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Szegényen nagyon látszik, hogy ki van már öregedve... :P

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16626) JJános


JJános
addikt

Szavazás. Ki volt a legjobb pilóta?

2007-05-06 óta itt!

(#16627) #70869248 válasza JJános (#16626) üzenetére


#70869248
törölt tag

Ki volt az európai(???!) nagydíj legjobbja?
:D
...Rubens csak ennyit kapott?! :)
ennek az oldalnak elég sok baja van, szvsz gyűjtőhelye az alacsony színvonalú, de érzelmileg full telített hozszolókkal.

A5/Göbe tükör

(#16628) decibel válasza Motion_Blur (#16605) üzenetére


decibel
aktív tag

Ez mesteri volt. Kár, hogy ídy elcseszték a versenyét.

"you are a monkey poo-poo"

(#16629) hunnylander


hunnylander
őstag

FOTA Fans' Forum - nemrég kezdődött, a szurkolók kérdeznek, a válaszoló panel: Luca Colajanni (Ferrari sajtófőnök), Tony Fernandes (Lotus Racing tulajdonos és csapatfőnök),'ceremóniamester'; James Allen (újságíró), Martin Whitmarsh (FOTA elnök, McLaren csapatfőnök), Jock Clear (versenymérnök, Mercedes GP), Paul di Resta (Force India). Helyszín: a londoni British Academy Of Film & Television Arts színház

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#16630) JJános válasza #70869248 (#16627) üzenetére


JJános
addikt

Jaja. Igazad van. Azért is nem linkeltem, csak a végeredményt raktam be.
De azért Kamui tényleg nem volt rossz.

2007-05-06 óta itt!

(#16631) Nowhereman válasza JJános (#16630) üzenetére


Nowhereman
őstag

Igen, Koba ismét villantott. Remélhetöen ezek után megérkeznek az elsö raklap yen-szállitmányok a Sauber-tanyára...
Barika meg jol mutatja, hogy mennyit ér a marketing és PR marhaságok. 2-3 éve még külön gyülölö klubja volt, miután tavaly oroszlánként küzdött, mikor a gombos aludt, és most, hogy az ifju titán Hulk valahogy nem tud kinöni az árnyékábol, valahogy csendesebb lett körülötte minden. Relativ teljesitménye Kubicáéval vetekszik, ennek ellenére jo autpora csak akkor van esélye, ha a Williamsnál jövöre valami nagyot durrantanak a lapra...

Utánam a kondenzcsik!

(#16632) JJános válasza Nowhereman (#16631) üzenetére


JJános
addikt

Hát azért én úgy látom, hogy Barika nagyon szépen teljesített, és talán ha nem is az élmezőnybe, de Q3-ba helye van a Williamsnek. Hülkenberg is villanthatna már valamit. Egy pontot sikerült neki összehozni, amíg Barika 19-et szerzett már.

Amúgy Barika szimpatikussá avandzsált elő nálam is. :D

2007-05-06 óta itt!

(#16633) Oliverda


Oliverda
félisten

Kiderült, miért várt a versenybíróság Hamilton büntetésével

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#16634) MPowerPH válasza Oliverda (#16633) üzenetére


MPowerPH
félisten

.... Duma az van.

Don't Tread On Me

(#16635) prmcsk válasza Oliverda (#16633) üzenetére


prmcsk
addikt

Nekik csak most derült ki ? :DDD

Megvárták, hogy elég előnyt autózzon ki ahhoz, hogy egy ejnyebejnye büntivel ne veszítsen sok pozíciót...

Volt már példa ilyenre, csak más volt anno a kedvezményezett...

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#16637) #70869248 válasza prmcsk (#16635) üzenetére


#70869248
törölt tag

Két sugalmazás elég beszédes :D (ejnye-bejnye, és kedvezményezett)...az álláspontodról :)
Minden versenyen kör hátrány járna Hamilton-nak, és ha még onnan is támad akkor egy áthajtásos..ha számára szerencsésen alakulnának a dolgok (teszem azt SC) akkor egy stop&go is. :)

[ Szerkesztve ]

(#16639) Szólista


Szólista
senior tag

Budapestre érkezett a legendás F1 gyüjtemény

Nem vagyok normális. Na és?!

(#16640) D@ni88


D@ni88
addikt

Uruguay a foci VB Lewis Hamiltonja, mindent csak csalással...
mert nem így van? Szted Uruguay megérdemelten jutott tovább? Amikor a gólvonalról kezezi ki a védő? Fairplay, és az Erkölcs miatt Ghánának kellett volna nyerni. Csak hát...
De ha szted ez nem így van akkor nem csak elfogult vagy hanem vak is ;]

[ Szerkesztve ]

(#16641) -Mike- válasza D@ni88 (#16640) üzenetére


-Mike-
addikt

Viszlát.

(#16642) -Mike- válasza D@ni88 (#16640) üzenetére


-Mike-
addikt

Leírom máshogy: ez foci topic? Nem. Viszlát.

(#16643) D@ni88 válasza -Mike- (#16642) üzenetére


D@ni88
addikt

Én csak beírtam a Valenciai nagydíj után felháborodott embereknek, hogy máshol is a csalást díjazzák. Ez van ilyen világban élünk. Most már természetesnek kell venni, ha a sötét oldal autói tesznek valami szabályellenest, akkor azt vegyük természetesnek.
Sőt talán megbeszélhető a többi csapattal, hogy olyankor ők kapjanak büntetést ne a 2 Mclaren. Sztem ez így lenne a legkorrektebb

Jah és igen, vágom hogy ez offtopik, azért is tettem veled ellentétben OFFba, habár a kötözködés is OFF kéne hogy legyen. De legalább nálam megvan a párhuzam a 2 sport között. Szval az enyém jobban idetartozik mint a te csámcsogásod ;]

Na úgylátszik Hamilton az mindenkinek erkölcstelen [link]

[ Szerkesztve ]

(#16644) szeva000 válasza D@ni88 (#16643) üzenetére


szeva000
addikt

fiam..te egy agykattant IQ szegény ökör vagy!
párhuzam nálad....az megvan...sík hülyeségnek hívják....

(#16645) Viktor77 válasza szeva000 (#16644) üzenetére


Viktor77
titán

Szóltam a múltkor. 1 nap.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#16646) proof88


proof88
addikt

(#16647) #70869248


#70869248
törölt tag

Egészen hihetetlen holt tart már a szimezés:
iRacing TV/Daytona: youtube

(#16648) proof88 válasza #70869248 (#16647) üzenetére


proof88
addikt

wow :C

(#16649) TESCO-Zsömle válasza #70869248 (#16647) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Magyar. ;)

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16650) #70869248 válasza TESCO-Zsömle (#16649) üzenetére


#70869248
törölt tag

ismerem...és nem is rossz, sőt.
De azért ég és föld a kettő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.