Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6051) matyiGo válasza Met (#6044) üzenetére


matyiGo
aktív tag

az összerakás az jó :) szerintem az alaplapal van a bibi. ..bonyolult a történet, nem hiszem hogy tudnál segíteni sajna. (sok kicsi idegesítő bug). szerintem belenyúltam anno egy rossz p35-be. jó az intel amúgy csak kiakadtam. 2 esélyes jelenleg a dolog: vagy véletlenül, vagy az iPon ügyeskedéséből megszoptam. annyi biztos hogy egy pár éve még nem nagyon értettem a gép komponenseihez, nem is akartam vele foglalkozni ezért összerakattam az iponban egy jól összeválogatottt konfigot (van ez a "le is teszteljük" gépöszerakás után..). késöbb kiderült hogy egy irtó rossz képeségű E7300-as procit adtak és az alaplapnak is voltak/vannak furcsaságai na mind1 nem részletezem mert már minden fórumon áttúrtam magam.
mostanra a régi konfigból már csak az alaplap és a ramok maradtak meg. amin kiakadtam hogy pl a wacom táblámnak az ecsete még mindig lagol: (#6029) és zavar a munkában de nagyon.
aztán ott van hogy ki kéne valamit számolnia és a proci félgőzzel dolgozik, mikor pontosan tudom hogy az adott program 4 magot használ, meg még vannak hosszankifejtős furcsaságok amik a kezdetek óta nem változta vagyis a konfigom felujítása óta nem változtak úgyhogy azt gondolom hogy az alaplapom lehet a saras.
az ipon gépösszerakosdiát azért szídom mert a gyenge képességű E7300 gondolom nem a véletlen műve... az alaplap furcsaságai meg már csak a ráadás és természetesen egyik probléma sem olyan jellegű ami normális/átlagos használat mellet gondot jelentene bárkinek.

off kompenzáció: tegnap csináltam
ezt tegnap csináltam:

:)

[ Szerkesztve ]

(#6052) pufancska


pufancska
tag

Sziasztok, egy olyan problémába ütköztem, hogy ki akartam nyitni 290 képet egyszerre, de a PS nem engedte, mivel azt mondta, hogy csak max. 200 kép. Megoldható, hogy több mint 200 képet nyissak meg. PDF-et akartam készíteni. Megoldottam a PDF gondját csak kíváncsi lennék, hogy ezt a korlátozást meg lehet e oldani.

(#6053) BonFire válasza pufancska (#6052) üzenetére


BonFire
veterán

Huh! Te aztán bátor vagy! Bírta volna a géped, vagy kiolvadt volna művelet közben a proci? :DDD Én személy szerint még nem hallottam erről a korlátozásról, de valószínűleg azért, mert meg sem fordult a fejemben, hogy 200 kép egyszerre legyen megnyitva. Szerintem ésszerűségi korlátai vannak. Ha egy olyan pdf-et akarsz szerkeszteni, amibe 200-nál több kép kell, akkor azt nem Ps-sel kell szerkeszteni, hanem kiadványszerkesztő progival. Mondjuk InDesign-nal. Annak biztos nem lesz kifogása ellene, hiszen arra lett kitalálva.

A Ps nem.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6054) ViZion válasza pufancska (#6052) üzenetére


ViZion
félisten

isteneeeeem...
ha összefűzésben agyalsz, akkor írsz eksönt...
megnyit 10 vagy 20 kép, összerak, ment...
ha vége, akkor az összefűzötteket fűzöl egybe. Ez a végére 200 kép valóban, de nem egyszerre szerkesztésre nyitva PS-ben.
Mondjuk ekkora mennyiséget már nem is PSben hegesztenék egybe, miért ezzel kezdtél hozzá? (én megértem: ha nyitná a doc-ot, akkor azt is PSben szerkeszteném... hehe)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#6055) pufancska válasza ViZion (#6054) üzenetére


pufancska
tag

Ja nekem eredeti a PS, nincs más Adobe termékem sőt Adobe InDesign sincs nem is értek hozzá, mert még nem is láttam, de PS van szóval abban oldok meg mindent. 190 kép kinyit aztán File/Automate/PDF Presentation... még egy pár klikk és kész. Egyszerű mint a faék a gép lekeveri gyorsan oszt lehet örülni. Jöhet a többi kép. Belőlem csak ennyi telik, ha van egyszerűbb ja és gyorsabb módszer akkor várom szívesen a tanácsokat. :R

(#6056) BonFire válasza pufancska (#6055) üzenetére


BonFire
veterán

Nekem sincs ID-m mert nincs rá itthon igazából szükség. De az biztos, hogy annak is letölthető a 30 napos próbaváltozata, ami jól jön, ha ezt csak egyszer kell megcsinálni, mert annyi időre elég.

Ha meg rendszeresen csinálsz vele ilyet, és nem elég a 30 nap, akkor meg kell oldani okosba.

De végső soron a Ps is alkalmas rá, ahogy látod, csak éppen nem a legideálisabb, de meg lehet vele csinálni. Ezért tényleg nem adunk ki olyan programért pénzt, amit otthon nem igazán tudunk hasznosítani.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6057) pufancska válasza BonFire (#6056) üzenetére


pufancska
tag

Helyes meglátás, okosban nem játszok, nem azért mintha ellene lennék, de néha(és inkább többet) munkaeszköz is a gép ezért mindennek legálisnak kell lennie, tudom a 3 napos verziót, de még nem éreztem a késztetést, hogy nekem azt meg kell néznem. PS Cs4-el voltam így, de arra meg nem adok ki pénzt, hogy leváltsam, mert olyan funkciói nincsenek, ami ennyit megérne. Bár akinek van egy eladó CS4 origi változata, mondjuk jó olcsón, mondjuk atól is olcsóban, akkor elgondolkodtató lenne. :DD

(#6058) BonFire válasza pufancska (#6057) üzenetére


BonFire
veterán

Mondjuk vannak Ilyen használtak $99-ért, de ez OEM. Hardvercsere esetén ugye macerás az aktiválás. Asszem 1× el lehet játszani azt a játékot, hogy "Tönkrement-az-alaplapom-kérek-egy-új-aktivációt..." de kétszer már nem. A dobozos az meg használtan is brutál drága. Valószínűleg azért, mert a szoftverek esetében nem beszélhetünk amortizációról. Tökmindegy, hogy friss, ropogós CS4, vagy már elmúlt másfél éves. Amíg nem lesz CS5 (és egyelőre szó sincs róla), addig a használt szoftver ára is ugyanolyan magas, akár a zsírújnak.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6059) Syl válasza pufancska (#6055) üzenetére


Syl
nagyúr

190 kép kinyit aztán File/Automate/PDF Presentation

Ez melyik PS, mert nálam a CS4-ben ilyen nincs.
Van viszont Adobe Bridge (tudtommal önálló PS-hez is jár) és annak az Output paneljén olyan pdf-et generál mappában található képekből, amilyet csak akarsz.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6060) J00hnny válasza Syl (#6059) üzenetére


J00hnny
aktív tag

File/Automate/PDF Presentation: CS3-ban volt ilyen.

http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WSfd1234e1c4b69f30ea53e41001031ab64-7718.html

És igazad van a CS4 hez járó Bridge olyan szépen megcsinálja hogy csak na, meg se kell nyitni őket csak pár kattintás..... :C

[ Szerkesztve ]

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#6061) Overclocked


Overclocked
tag

Sziasztok!

Ráérő Photoshop gurut keresek logo tervezésre.

Egy logot kéne készíteni egy klánnak(CoD4-es).(Lehetőleg olyan személy jelentkezzen aki ingyen elvállalja a munkát.)

Egyszerű feladat de én logot nem tudok készíteni Photshop-ban.

Ha esetleg valaki lesz szíves és készít egy logot akkor írjon egy PÜ-t és megbeszéljük a részleteket.

(Klánnév: exemplar gaming)

Előre is köszönöm!

:R

[ Szerkesztve ]

(#6062) BonFire válasza Overclocked (#6061) üzenetére


BonFire
veterán

"Egyszerű feladat de én logot nem tudok készíteni Photshop-ban."

– Elég sok dologban tévedsz. Egyrészt a logótervezés soha nem egyszerű feladat. Nem véletlenül vannak cégek, akik szakképzett embereket foglalkoztatnak ezzel kapcsolatban, az arculattervezés egy külön szakma. Az nem úgy van, hogy Unatkozó Istvánka PS-guru összehajít valamit Photoshopban. Többek között ezért is van az, hogy 50000 alatt a ceruzájukat sem hegyezik ki.

Másrészt ha már logó, akkor inkább Illustratorban kell elkészíteni, mivel így vektoros lesz és tetszés szerint méretezhető.

No, de hátha jön valaki, aki ért hozzá!

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6063) Overclocked válasza BonFire (#6062) üzenetére


Overclocked
tag

Kicsit nagyobban gondolkozol mint én.

Én csak egy szimpla jelképszerűt szerettem volna amit a név elé belehetett volna tenni.

Na de sebaj majd valamit össze gányolok magamnak.

(#6064) BonFire válasza Overclocked (#6063) üzenetére


BonFire
veterán

Nem, de épp egy-két hete kaptam ilyen felkérést, hasonló játékosklántól, hogy tervezzek egy logót. Megkaptam a paramétereket, csináltam pár tervet, de nem tetszett egyik sem. Egy olyan ocsmány, még grafikának sem nevezhető pacnival példálózott, ami egy szintén másik játékos brigádnak a "logója". Azt szerette volna, ha olyat csinálok, mint az. Szörnyszülöttet.

Úgyhogy mondtam neki, hogy úgy látszik nem egyezik arról a véleményünk, hogy egy logó mitől logó, én meg nem vagyok hajlandó sz@rhoz adni a nevem és nem vagyok hajlandó másét lekoppintani, főleg, ha akkora gány, hogy borzasztó.

Nem álltam neki magyarázni, mert van róla bőven olvasnivaló a weben. Megnéz az ember egy-két ütős logót, és megkérdi magában, hogy ezért az elfordított négyzetért (körért, ívért) fizettek ilyen sok pénzt? Bizony. Azt az egy darab görbét hivatásos grafikus tervezte, akinek ez a szakmája, lehet, hogy hetekig, mire olyan lett, amilyen. De olyan, hogy valaki egyszer meglátja, és többé nem felejti el. Na, ez a jó logó.

Meg lehet nézni alul a támogatók logóit. A legegyszerűbbek a legütősebbek. Az externet első e betűje van piros négyzetben. Az indexé zseniális. Az i betűn a pont más színű, és kész. Semmi csicsa, de egyedi és könnyen azonosítható.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6065) Dexter68 válasza Overclocked (#6063) üzenetére


Dexter68
addikt

Két olvasnivaló:
1. Logo tervezésről
2. Árakról

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#6066) ViZion


ViZion
félisten

Ejj, szerintem félreértettétek a jóembert...
Ez 1 játékos klán, ehhez kell vmi, amit a honlapra, vagy pólóra dobhatnak (szerintem).

Tehát nem céges logóról van szó, az itt vidéken is 20 k+áfa alapból, de akkor max pár féle alapkoncepcióból lesz 1 logó, amit vagy megkap vektorosan az ügyfél, vagy inkább nem, és akkor ott kell rendelnie mindent, a bögrétől a cégtábláig... :)

Ha leírod az elképzelésed (színek, formák, szöveg, méretek) akkor tutira lesz vki aki szán rá időt. Ezeket csak azért szoktam megkérdezni, mert ne akkor derüljön ki, amikor egy üveg mézespálinka után megálmodom, megcsinálom, és jön a mókus, h egy rózsaszín háromszögben tőrrel átszúrt koponyára gondolt... vagy vmi hasonlóan kreatívra.
Ha kifizettetem a pálinkát, morcos leszel. Ilyenek a megrendelők :)

Más. Egy játék szervereket futtató cég oldalán volt, h van csapatuk, akinek webtárhelyet, és 1 játék szervert futtatnak ingyen, tehát mindenki másnak fizetős. Ők kimatekolták, h egy 20 tagú klánnak havi pár 100 Ft/fő "tagdíj" lenne a dedikált szerver... mégis mindenki első körben ingyen szeretné...

Ezzel nincs semmi baj. Én a fizetős meló mellett mondtam, h amit a kiadványba készítek hirdetést, ingyen elkészítem a honlapjukra bannernek is, belefért... az'tán lassan több lett a csináld meg ezt a bannert, azt a névjegykártyát, végül más oldalra (akivel bannercseréztek, vagy iesmi) is én csináltam. Legalább 5-6 méret volt, mert egyik oldal sem a standard banner méreteket használta... lol.
A vakok számlájára... szóval jobb mindenre alapból azt mondani, h fizetős, utána lehet még engedni az árból (akár), és mindenki boldog.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#6067) sonar


sonar
addikt

Sziasztok,

Kicsit belekeveredtem egy dologba. Hogyan tudok betűt szabadon alakítani?
Addig eljutottam, hogy raszterizálom, de tovább nem :(
Tulajdonképpen csak egy T betűt szeretnék kedvemre szabni.
Néztem tutoriálokat de ilyent nem találtam, lehet rossz kulcs szavakat használtam
:R

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6068) BonFire válasza sonar (#6067) üzenetére


BonFire
veterán

Milyen programmal próbáltad? Ps-sel? Igazából ezt Illustratorral szoktuk csinálni, ott van egy olyan, hogy Create Outlines. Ekkor vektoros alakzatokká konvertálja a betűket, amelyek így már természetesen - mint szöveg - nem szerkeszthetők tovább, azonban szabadon cincálhatók, szabhatók.

Ps-ben, ha _raszterizálod_, pont az ellenkező hatást éred el. A betűk ugyanis alapból vektorosak

Photoshopban ha megvan a szöveg, a Layer palettán jobb gombbal a szövegre kattintva két lehetőséged van:

1) Create Work Path – Ez szépen vektorizálja a betűket, amelyeket a Direct Selection Tool-la [A] szerkeszthetsz tovább. Megfogod egy-egy pontját és átrendezed.

2) Convert to Shape – Ez vektormaszkká alakítja, a hozzá kapcsolt kitöltött réteggel együtt. Ezt is lehet tovább szerkeszteni, azonban az eredeti szöveg eltűnik. Az első esetben az eredeti szöveg is megmarad, ha még szeretnéd megtartani, az a jó megoldás.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6069) sonar válasza BonFire (#6068) üzenetére


sonar
addikt

PS-re vonatkozott a kérdés
Köszönöm így már sikerült.

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6070) Wyll


Wyll
őstag

Erre a témára írtam már egy hosszabb választ, és egyben elnézést is kérek, hogy úgy tűnhetett mintha leszarnám a segítő szándékot, de valamiért csak most jutottam a végére. Szal:

Köszi a tippeket, nem voltak haszontalanok, de ha tényleg jó eredményt akarok, akkor nagyon sokat kell azért próbálkozni. [Most már nem emlékszem, én pontosan mit kísérleteztem ki.. volt benne többfajta zajhozzáadás, pár layer, szűrés, maszk, ilyesmi]
Már az is nagyon sokat számít szerintem, hogy milyen a képünk (amit át akarunk alakítani), mert ha képileg nagyon eltérő jellegű, akkor még összehasonlítani is nehéz lesz a "tényleg régi"vel, hogy lássuk, valóban a kívánt hatást értük-e el.
A megadott "célkép" sem volt jó, mert alatta maradt még egy másik layer is, mikor kivágtam. [Itt újra akartam definiálni nektek a célképet, de igazából nem olyan fontos az egész.]

További gondolatok:
Gondoljunk bele, hány képalkotó eljáráson eshetett keresztül ez a kép mire ide került! Mivel régen készül, bizonyára hagyományos fényképként kezdte pályafutását. Aztán valahogyan belekerült abba az újságba, ahonnan én kiszkenneltem. Nem tom, a 90-es évek elején hogyan tették a képeket az újságokba, de van egy olyan érzésem, hogy nem lapszkennerrel... Aztán elment nyomdába, ott lett pöttyös sejtésem szerint, és még ki tudja mi minden történt ott vele, míg végül festékként a lapra került. Azóta eltelt jópár év, ez is tuti számít. Végül én napjainkban megtaláltam a lefűzött archívumban a képet, és - immár lapszkennerrel - kiszedtem az újságból. Talán kicsinyítettem is rajta azóta.
Tehát: régi fényképezőgép karakterisztikája, levilágítás(?), nyomdai nyomtatás, öregedés, lapszkennelés. Na ezeket a hatásokat modellezze nekem valaki! :P

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#6071) BonFire válasza Wyll (#6070) üzenetére


BonFire
veterán

Emléxem rá. Mondjuk én próbálgatás nélkül sejtettem, hogy sokkal nehezebb utánozni, mint az első ránézésre látszik. Persze, tudjuk, hogy van halftone pattern, meg kicsűrjük a kontrasztot, adunk neki egy szépiahatást, de ez még nagyon távol van amattól.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6072) sptkyle


sptkyle
senior tag

Sziasztok kedves amatőr és profi grafikusok.
Egy nagy kéréssel fordulnék hozzátok, mivel jómagam kb semmit nem konyítok a rajzoláshoz, és a grafikához. (na jo, azért a paint-es pálcikaember megy :D) A helyzet a következő. Épp egy weblapon dolgozok, amihez kellene nekem egy logó. Meg is van a kiszemelt áldozat, ám az egyrészt kicsi, másrészt módosításra szorul. A grafikus, aki be szokott segíteni éppen nem igazán elérhető, így gondoltam hátha lesz valaki olyan kedves, és kisegít.
Szóval a feladat:
Van ez a kép. Itt a kisebbik verzió (a fekete-fehér) kellene nekem, csak nagyobba. (ha nagyítom, akkor csúnya lesz nagyon) , illetve katonásítani kellene kicsit. (rohamsisak a fejére, és egy képkarabély a kezébe) Ezek miatt gondolom ujra kellene rajzolni, tehát nem szimplán photoshoppos a kérésem, de nem igazán találtam neki jobb topicot. Lenne esetleg valaki, aki megcsinálná nekem? Öszinte leszek: ellenszolgáltatásként csak egy virtuális köszönömöt, és pacsit tudok felajánlani érte.

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6073) sptkyle válasza sptkyle (#6072) üzenetére


sptkyle
senior tag

Lejárt a mod. időm. Miután megírtam a postot, csak utána olvastam vissza, hogy nem igazán járható út ez. És láttam repkedni 30-40-50k-s számokat is. Hát akkor azthiszem tekintsétek semmisnek a kérésemet. :(

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6074) Dluinet válasza sptkyle (#6073) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Felnagyítottam neked szépre :)
Többre most nem volt időm.
Majd talán más befejezi. Link a képhez

Gondolom azért neked kisebbe kell, akkor még szebb lesz.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6075) BonFire válasza sptkyle (#6073) üzenetére


BonFire
veterán

Alapvetően nem az a baj. A fő baj, hogy roppant kicsi. Nem tartana semeddig Illustratorban vektorizálni, azt a pathot meg átdobni egy Ps dokumentumba, de roppant kicsi és nincs rajta mit vektorizálni. A nagyobbik, színes változat közepén meg ott éktelenkedik az a felirat.

A másik, hogy a rajzoláshoz már tényleg grafikus kell, ez pedig külön feladat.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6076) sptkyle válasza Dluinet (#6074) üzenetére


sptkyle
senior tag

Köszönöm szépen a fáradozást. Örök hálám. :R

@ BonFire Köszönöm a gyors kommentet. Sajnos én nem találtam ezt a képet nagyobban. Próbálkozok majd még, hátha. Csak gondoltam hátha van itt egy ügyeskezű éppen unatkozó emberke, aki esetleg megrajzolná.

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6077) BonFire válasza sptkyle (#6076) üzenetére


BonFire
veterán

Itt van vektoros PSD-ben is, de mint előre jeleztem, silány minőségű, mert nem elég részletes (kicsi) az eredeti kép.

Ha találsz egy nagyobb felbontásút megcsinálom ugyanígy vektorosba, ha kell.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6078) Dluinet válasza BonFire (#6077) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A tied is szép lett :R
Ennél többet nem lehet kihozni belőle.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6079) sptkyle válasza BonFire (#6077) üzenetére


sptkyle
senior tag

Köszönöm szépen a te munkádat is. :R :R

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6080) Wyll válasza Dluinet (#6078) üzenetére


Wyll
őstag

Engedtessék meg, hogy ne értsek egyet.
A színeset is meg lehet csinálni fekete fehérre (Black&white -> sárgát kimaxoljuk), a hiányzó részt meg a kicsiből odanagyítani + egy kicsit még masszírozni. Útyhoty:

méhecske :)

Ezt meg - gondolom - már szebben lehet vektorizálni, vagy bármit is csinálni vele.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#6081) Dluinet válasza Wyll (#6080) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Szerintem, az a helyes, ha az ember kifizeti az ilyen képeket (mert ez fizetős).
De amíg amerikai munkadíjakat kell kifizetni, magyar bérekből, addig marad a te megoldásod.

A vektorizálást, ilyen relatíve egyszerű képné úgy kell csinálni, hogy az ember előveszi a PEN TOOLt és........... stb, stb, stb. Szép lesz a végén, csak senki nem fizeti ki.

Na de, legalább segíthetünk.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6082) BonFire válasza Wyll (#6080) üzenetére


BonFire
veterán

Hehe! :P Ez volt a "piszkos munka", de köszönjük a közreműködést. Így már tényleg használhatóbb képet lehet csinálni.

Az új, sokkal részletesebb psd fájl vektorosan

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6083) Dluinet válasza BonFire (#6082) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Jól működik az a PEN TOOL ;)

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6084) BonFire válasza Dluinet (#6081) üzenetére


BonFire
veterán

Mind a kettőtöknek igaza van, mert egyrészt, ha nekünk nem fáradság, miért ne segítsünk, viszont minőségi szakmunkát sem lehet elvárni ingyen. Éppen ezért nem álltam neki én sem Pennel körberajzolgatni, mert az pepecs meló még gyakorlott embernek is, és időbe telik. De annyit megtehetek, hogy bedobom Illustratorba, áttrészeltetem, majd a Pathot átdobom egy üres psd doksiba, hogy ő is tudja használni. Ez nem fáradság. Ha már színesbe kérné, akkor tényleg neki kéne állni Penezni, mert azt már nem lehet az automatikára bízni, és az már tényleg fizetős. Ez még elmegy.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6085) Dluinet válasza BonFire (#6084) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Csak úgy:
Egy grafikai cégnél dolgoztam. A képeket profi fotós készítette, ezt a színes diát(!) grafikus dobszkennerrel beszkennelte, majd retusálta a foltokat, karcokat, porszemcséket, kicsit állított a képen és már el is ment nyolc óra egy képre. Ezután kapta meg a tördelő csak a képet.
Ilyen munkát kevesen tudnak kifizetni. De az igazán szép képeken nagyon sok munka van.
Nekem meg már türelmem nincsen.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6086) Wyll válasza BonFire (#6082) üzenetére


Wyll
őstag

Erre vártam, köszönöm! ;)

Továbbá közben ezt találtam, hátha nem ismered: LiveTrace in Illustrator CS2
(vagy az áttrészeltetem eleve LiveTrace-t jelent? :B Nem vágom az illustratort)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#6087) Dluinet válasza Wyll (#6086) üzenetére


Dluinet
nagyúr

igen

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6088) BonFire válasza Wyll (#6086) üzenetére


BonFire
veterán

Pontosan azt jelenti, csak magyar fonetika szerint írtam le, mert angol írásmód és magyar rag elég fura együtt.

Arról van szó, hogy bármilyen bitképet megnyitunk Illustratorban egyből felajánlja, hogy tace-eli, vagyis automatikusan a színek és a formák alapján vektorizálja. Többféle trace üzemmód van, csak kétszínű, vagyis fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes. Az előbbinél 256 fokozatú skálán lehet beállítani a fekete/fehér arányát, akár a Photoshop Threshold effektjében, az utóbbiakban a színek/árnyalatok számát lehet manuálisan megadni, plusz egy csomó egyéb paramétert. Mekkora legyen a legkisebb terület, amit vektorizál, mennyire kövesse az eredeti vonalakat, mennyire kerekítse az éleket stb.

Igazából nem jó arra, hogy 24 bites színmélységben vektorizáljunk egy fényképet, mert annak nincs értelme. Ez megkönnyíti viszont a logók újraszerkesztését, ha az eredeti már nem elérhető vektoros formában. Ilyenkor az automatika pillanatok alatt elkészíti a vektoros változatot, és "csak" bele kell nyúlni, és az apróbb tévedéseket korrigálni pennel. Nem a 0-ról kezdjük megrajzolni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6089) Wyll


Wyll
őstag

Most nézem: miért is terelődtünk a vektorizálás útjára?! :F :)
Mivel logónak kell egy oldalra, kötve hiszem hogy extra nagy kéne belőle.

Az én verziómhoz meg már lehet rajzol(tat)ni valamit.
(Abszolút nem azért, hogy magamat fényezzem :D)
(Persze nyilván nem hátrány, ha megvan vektorosan, de site-logó-nak elég kell legyen. Cég-logónak - aminek mindenféle méretű megjelenése lehetséges - már nyilván nem.)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#6090) sptkyle


sptkyle
senior tag

Ááááá. Királyok vagytok. Egy nagy THX mindenkinek a munkájáért. :R:R:R
Nagyon szépen köszönöm.

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6091) BonFire válasza Wyll (#6089) üzenetére


BonFire
veterán

Nemtom... Rossz szokás, még Corelos korom óta, hogy amit lehet, azt vektorosan tárolom. Főleg gond van akkor, ha pixelest lekicsinyítesz, aztán nincs már undo és nem tudod visszanagyítani, hacsak nem intelligens objektumként van létrehozva, de az egyrészt még nem olyan régi a Photoshopban, hogy a beidegződések fölött győzelmet arasson, másrészt a szűrők közül sem mind alkalmazható rá. Tehát egy eredeti példányt mindenképpen őrizgetni kell, amihez nem piszkálunk, csak mindig lemásoljuk és azzal dolgozunk.

Vagy vektorosan hozzuk létre, és úgy tároljuk. Szvsz praktikus dolog.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6092) Dexter68 válasza BonFire (#6091) üzenetére


Dexter68
addikt

Nem rossz szokás. Ez a normális.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#6093) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok PhotoShop Masterek!

Ezt a képet meg lehet úgy variálni, hogy a bicikli tök máshol legyen, azaz végül is a háteret kicserélni...

Esetleg ha nem sok fáradtság, meg tudná valaki ügyködni nekem?
Hogy egy utcán álljon vagy egy réten, vagy akárhol máshol...

Köszi: RR

[ Szerkesztve ]

═════════════════════════════════════════

(#6094) Dluinet válasza RootRulez (#6093) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Én nem tudom neked megcsinálni, de szerintem, hogy sikeres legyen a művelet, ahhoz minimum egy 3Mpixeles kép kéne (kb 2048×1536). Ez a kép 600×450pixel, kb 0,27Mpixel, nagyon kicsi.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#6095) RootRulez válasza Dluinet (#6094) üzenetére


RootRulez
félisten

Értem. Elsősorban csak érdeklődtem, másodsorba meglestem volna... Köszi mindenesetre!

═════════════════════════════════════════

(#6096) sptkyle válasza RootRulez (#6095) üzenetére


sptkyle
senior tag

A manuális megoldást ajánlom. (Bringát megfog, levisz/kivisz a házból, felül rá, teker, teker, teker, megáll, leszáll, fényképez, felszáll, teker, teker, teker, hazaér, felvisz, iszik egy sört a kanapén. És kész is :) )

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#6097) RootRulez válasza sptkyle (#6096) üzenetére


RootRulez
félisten

Nem az enyém, egy megkésett április elsejei tréfa akart lenni...

═════════════════════════════════════════

(#6098) Wyll


Wyll
őstag

Beszartok... Próbáltam csak nagyon gyorsan kivágni a bringát a hátteréből, majd már be is tettem egy netről szedett ház elé, és épp finomítgattam. Csakhogy mikor FF-ból behúztam ennek a háznak a képét PS-ba, ott maradt halványan a tálca felett a ház képe, de úgy hogy egyáltalán nem is akart eltűnni (!!!:Y), pedig már rég elengedtem, és a képet csinálgattam... Ez idegesített, mondom megnézem mi történt. Task managerben lám egy folyamat: Drag. Kilőttem. Erre FF megszűnik, PS megszűnik.
:F

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#6099) BonFire válasza Wyll (#6098) üzenetére


BonFire
veterán

Ezért nem szoktam én cincálni. Még soha nem jutott eszembe, hogy áthúzzam a képet a böngészőből. Le kell menteni és Ps-ben megnyitni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#6100) sptkyle válasza RootRulez (#6097) üzenetére


sptkyle
senior tag

A "Hé az nem a te bringád?" féle tréfa? Erre is jo megoldás lett volna amit felvázoltam. :D Bár akkor már röviden lopásról beszélünk, dehát visszavitted volna. :D

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.