Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1036) ponix válasza [pod]Diablo (#1035) üzenetére


ponix
aktív tag

Na mivel egy szót sem tudok angolul, ennyit sikerült kiskubiznom belőle, ha ilyesmi a végcél szándékod, bár a kolléga 6.0. PS-t használ ami kicsit másképpen dolgozik mint a7.0-ás, hát még az utánuk következő. [link]

Szóval kicsit egyszerűsítve.

kérsz egy új képet szerintem tetszőleges méretben pl 800x600
tök mindegy, hogy milyen színű a háttere, de ha nem fekete, akkor töltsd ki feketével:))
Válaszd ki az író eszközt type tool ha jól gondolom, majd valamilyen szintén tetszőleges szinnel írjál valamit a szép fekete vásznadra.
Ha ez meg van másold a felirat réteget és a felirat rétegek közül azt amelyik alul van raszterizáld (itt akadtál el) nyomj jobb gombot azon a rétegen és rasterize opciót válszd.
ezután kattints a legfelső rétegre, és kérjél egy új réteget. Nyomj d-t ezzel fekete fehérre véltozik a előtér és a háttér szined, mindamellet, hogy a fekete nem is szin. ezután filter/render/clods ha nem tetszik az elrendeződése a felhősödésnek, nyomj ctrl+f-t néhányszor. Aztán filter/sketc/chrome aztán image/adjust/hue saturation colorize bepipálva legyen és tetszőleges színűre szinezd a kromozott felhőt, majd katt a felhő rétegen a kis szem ikonra hogy láthatatlanná váljon a felhő réteg. Ezután, az alsó raszterizált felirat rétegre katt és azán filter/blur/gaussian blur és állítsd olyan 40-45 körüli értékre. Minnél nagyobbra állítod, annál terebélyesebb lesz a háttere a feliratnak. Na a következő, hogy tedd láthatóvá a felhő réteget katt a kis szem ikon helyére, hogy megjelenjen a szem ezzel egyidőben látható a felhő réteg is, aminek a blending módját állítsd át color dodge-ra majd katt a közvetlenül alatta lévő vagyis a felső szöveg rétegre és annak is állítsd át a blending módját darken-ra. Nagyjából kész is. Az egyéb beállítási értékeket letudod lesni a másik helyről, de én azt mondom, ne ragaszkod egy beállításhoz, hanem kísérletezz bátran szinekkel is meg mindennel.

Lehet jobban járnál ha csinálnék egy videot ehhez is holnap.

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.