Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Vacsek=-
senior tag
Hali. Van egy Yamaha psr 210es szintetizátor. alig használt szinte új. Érdekelne szerintetek mennyit érhet?
-
benyo513
tag
Sziasztok!
Keresek egy Yamaha MX 61 vagy egy Korg KROSS2 61 billentyűs szintetizátort. Akinek van ilyen vagy esetleg a környezetében valaki megszabadulna egy ilyentől az ne tartsa magában és írjon -
SATO98
csendes tag
Szerintem, vagyis ha magamból indulok ki akkor egy Midi billentyűzet a legjobb megoldás. Abból is van profibb. Persze csak pc-vel működik együtt, de szerintem árban lehet spórolni, vagy ugyan azért az árért jobb minőséget venni, mert ezeknek nincs hang kártya stb csak a billentyűk.
-
törölt tag
Sziasztok!
Felnőtt fejjel szeretnék elkezdeni zongorát tanulni. 8-10 évvel ezelőtt nézegettem utoljára a digitális zongorákat. Ki is próbáltam többet. A félmilliós kategória alatt nem találtam jó billentésű és hangú zongorát. Yamsha, Roland, Korg, Kawai, és Kurzweil amiket próbáltam. Az ösdzes közül akkor a Roland FP7 volt aminek a billentése legjobban tetszett (ugyanaz mint az RD300-ban). Most 200-300 ezer forintot szánnék rá. Nyilván inkább a 200 ezer ha nincs nagy különbség. A kérdésem az miután olvasgattam külföldi fórumokat is és természetesen most sem fog elmaradni a próba, hogy jó ötlet egy használt Roland FP7 egy FP30-al szemben. Azt írják hogy a régi PHA II mechanika jobb volt mint a PHA IV Standard. A Korg LP380-at is ajánlják, de a hangja biztos elmarad a Roland mögött. Mechanikát egyenlőre a két újabbikon még nem próbáltam. Esetleg a Yamaha DGX660 amin még rágódom.
-
viktor0911
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, barátom szeretne a 8éves kislányanak elektromos zongorát vásárolni. Kèt hirdetès keltette fel a figyelmèt Orla CDP10 (110ezer, a hirdetés alapján 3x használt) a másik Hamingway DP501 (157ezer).
A választásban kérnénk a segítséget.
Előre is köszönöm! -
Viszlát
addikt
Szia!
Hasonló szintet képvisel mindkettő, egy-két funkcióban van csak eltérés, mint például a 2 sávos midi felvevő és a különböző csatlakozási lehetőségek az M90 esetében, amik által könnyebben beilleszthető egy otthoni amatőr stúdió rendszerébe. Cserébe a KA130 hangzásvilága összetettebb (32 hang polifónia) és tanuláshoz nyújt egy-két extra szolgáltatást.
Szóval leginkább az a kérdés, hogy mire szeretnéd használni a hangszert és az alapján választani.
-
kbalint
csendes tag
-
Viszlát
addikt
Nem hiszem, hogy gond lenne a terheléssel, egy kalapácsmechanikás mostani zongora is 25-30 kg. Én az összes ilyen jellegű álványnál azt szoktam javasolni, hogy ha intenzívebb játék várható rajta, avagy gyerekek vannak a háznál, akkor érdemes rögzíteni a falhoz is valami gusztusos megoldással, így az oldalirányú erőhatásokkal is meg fog tudni birkózni.
Ezt az angol nyelvű összehasonlító cikket találtam róla 1992-ből, akkoriban valószínűleg nem lehetett rossz darab, erről tanúskodik az is, hogy az FP-8 volt a vetélytárs. Szerintem felesleges mai modellekhez hasonlítani, eltelt közben majdnem 30 év, nyilván nem nyomtalanul.
-
hito
nagyúr
Ejj, ez nagyon jó, pont valami ilyesmit kerestem!
A terhelhetőség mondjuk kérdéses, mert a Wersi van vagy 40kg.
A zongorát ismered egyébként? Mit róla tudni valamit? Nem sok infót találtam, valószínűleg azért, mert régi darab. Nem egy tucat kacatnak tűnik, német gyártmány, ez is biztató volt számomra
-
Viszlát
addikt
Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy más márka állványát fel tudd használni, a Roland mondjuk nagyon típus-specifikusan árulja az állványait, de léteznek olyanok amiknek egyszerű a kialakítása. Mint például ez a Kurzweil állvány, két fém idom van mindkét lábán a rögzítéshez, ebből bármit ki lehet hozni.
Szerk: értelemszerűen a méreteknek stimmelni kell, de mivel standard 88 billentyűs darabról van szó, szerintem ezzel nagy gond nem lehet.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tegnap hozzájutottam egy Wersi Grand Piano-hoz (CPF1) és lenne néhány kérdésem. Igazi matuzsálem a 90-es évek legelejéről, imádom az olyan darabokat, amik már kiállták az idő próbáját
Ezen kívül mindenhol dicsérték a hangját, meg az akkori ára sem volt túl olcsó (4000-5000$, az akkori hasonló Roland majdnem duplája). Az ember, akitől vettem tesztelni nem tudta. Hazavittem, áram alá helyeztem, szegénykém össze-vissza játszott mindent kínjában magától. Levettem a fedelét, szét volt csúszva 1-2 csati, meg az egyik csokiból félig kilógott az egyik kábel. Helyére tettem mindent és mint a svájci óra úgy működik.
Családba lesz hasznosítva gyakorlásra, tanulgatásra. Viszont kéne nekem hozzá egy állvány (case modell), meg egy pedál(sor). Fa állványról már lemondtam, lehetetlen lesz hozzá beszerezni. Ezek a fém ruhaszárító típusú állványok nagyon nem tetszenek, búcsús, lagzis feeling-je van. Mit tudnátok megoldásként javasolni? Esetleg univerzális fa állvány valahol kapható (gondolom nem), vagy esetleg asztalossal lehetne hozzá gyártatni bútorlapokból?
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Ricco_hun #180 üzenetére
Bár a Casio-n az tetszik, hogy van külön dedikált drawbar szekció. Plusz találtam egy youtube videót, ahol egy néger fickó gyönyörű zongora hangot hoz ki belőle. A yamaháról nem találtam olyan videót (még friss modell), ahol rendesen hallanám hogy milyen piano sound-ja van, pedig az az egyik feature ebben a yamahában hogy a 001-es hangszín a "zongora specifikus" Live!GrandPiano. Szóval nem tudom.
Igazából az lenne a legjobb ha egy hangszerboltban kipróbálnám mindkettőt. És nem a saját hangszóróikon hanem ugyanazon a kombón.
-
-
Ricco_hun
senior tag
Sziasztok! Látom jó régi az utolsó hozzászólás, de azért írok....hátha (vagy ajánlhattok olyan fórumot bárhol a neten, ahol jobban pörög a téma). Egy témát dobnék fel keyboard/szintetizátor kategóriában. Yamaha PSR-EW410 vs. Casio WK-7600. 76 billentyűs keyboardokat nézegetek. Kb egy árkategória a kettő. Szerintetek melyik a jobb választás, főleg grand piano és drawbar hangszínek tekintetében? Azt tudom hogy a casio egy jó pár éves modell, a yamaha pedig 2018-as (ha számít).
-
Viszlát
addikt
válasz
7Heads Drago #177 üzenetére
Ha klasszikus vonalon mozog tovább akkor mindenképpen érdemes a Yamaha GHS rendszeréért kifizetni a a többletet, hátha egyszer akusztikus zongora közelébe keveredik majd.
De ugyanez a rendszer van a P-45B-ben is, szóval ha tényleg a zongora a lényeg, akkor ez is bőven megteszi és az ára jóval közelebb van az eredeti elképzelésedhez.
-
7Heads Drago
veterán
Klasszikus zenét tanult. Mióta középiskolába jár nem jár külön, csak önállóan gyakorol és tanul amikor van ideje. De eléggé szorgalmas. Én már egyszer javasoltam hogy keresni kellene egy tanárt. De akkor nem akarta, mert sok volt a suliban a tanulni való. Én viszont nem értek a zenéhez, csak hallgatni szeretem. És mivel meglepinek szánom elég nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni. Heti 4-8 órát gyakorol kb. Önállóan keres kottákat és gyakorol.
-
Viszlát
addikt
válasz
7Heads Drago #174 üzenetére
Milyen zenét és milyen szinten tervez(tek) tanul(tat)ni a hangszeren?
-
7Heads Drago
veterán
Egy új jelölt is van: kurzweil ka110
Ezt egy zenész ajánlotta. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
A lányom jelenleg egy Yamaha psr 225 szintije van neki. Sajnos ezt kinőtte és tovább kell lépni.
Én ezt néztem ki neki, csak a 230k-s ár megfogott: Yamaha ARIUS YDP-143
Mindenféleképp 88 bill. kell neki és őt leginkább a zongora rész érdekli kevésbé az egyéb hangszerek. Viszont ahogy olvastam a szinti után ez elég nagy váltás lenne. Mit javasoltok mit kellene nézegetni? Én igazából max 150-et szántam rá, de a fent említett hangkeltőről túl jókat írnak, és annak se látom értelmét, hogy 4-5 év múlva megint vegyek-vegyen valamit. -
korcsillio
addikt
Üdv.
Olcsóbb árkategóriában,használtan milyen szintetizátort ajánlanátok?
Yamaha psr 630 vagy Roland gw 7 vagy teljesen más esetleg? -
L4mie
veterán
válasz
#81999360 #168 üzenetére
Yamaha NP31 lett végül, muzikernél akcióban más boltokhoz képest +2k ért kaptunk hozzá pedált és állványt.
Szép nagy :3
így elsőre talán az NP11 is elég lett volna méretben, de nem bánom :3 Nagy volt az öröm.
Persze lehetett volna mindenféle finomság kalapácsmehanikával de ha jól emlékszem 150k körül volt a belépő kalapácsos digit zongora, annyit meg nem szántam próbára....bár ha jól látom alacsony az értékvesztése a használtaknak. -
L4mie
veterán
Sziasztok
Páromnak szeretnék karácsonyra beszerezni egy kezdő masinát.
Zongorázni szeretne mindig megtanulni, gondoltam adok neki egy kezdő löketet.
Ár/értékben jót szeretnék. Mit tudtok ajánlani, merre induljak? -
csibor
addikt
9 éves lánynak mit ajánlotok? Olyan kéne ami barátja a pénztárcámnak, de ha elkezdi érdekelni, mégis jó az alapokhoz.
-
tboj
tag
Sziasztok!
Látom eléggé kihalt ez a topic, de azért teszek egy próbát.
Hetedik osztályos húgom zenei pályára készül, és bár főhangszere fúvós, a gimnáziumi felvételihez meg kell tanulnia zongorázni, amit tanárral már el is kezdett, viszont kellene neki itthonra is egy digitális zongora vagy szintetizátor, amin tud gyakorolni. Karácsonyra szeretnénk meglepni egy ilyennel, azonban teljesen tanácstalanok vagyunk ezen a területen, hogy melyiket kellene megvásárolni (ami biztos, hogy 88 billentyűsnek, és billentésérzékenynek kell lennie). Ahogy néztem ezeknek elég húzós áraik vannak újonnan, legalábbis a pénztárcánkhoz mérve (100k felett). Lehetőleg minél olcsóbban szeretnénk megúszni, szóval még használtan is beleférhet, ha jó állapotban van, illetve újonnan véve, akár részletfizetéssel is megfelelne, ha van ilyen opció. Tudnátok nekem ajánlani a célnak megfelelő szerkezetet a leírt feltételek mellett?
Előre is köszi a segítséget.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Múlt évben június elején vettem egy Yamaha Np-31 szintetizátort pár kiegészítővel, ilyet:
Illetve van hozzá még egy jackdugós kábel is, így pc-n fel lehet venni a játékot.Úgy döntöttem, hogy eladom. Az a kérdésem, hogy szerintetek mennyiért tudnám eladni így, hogy keveset volt használva és újszerű állapotában van? Esetleg egy jó netes helyet, ahol hamarabb elkelne?
Előre is köszönöm.
Üdv,
Tibor -
adamas81
újonc
válasz
tothjozsi96 #162 üzenetére
Nem töltő az, hanem hálózati adapter
Bocs, nem cikizésből írom, csak azért, mert ha rákeresel, pl. neten, vagy boltokban, akkor inkább így keresd! A Yamaha PA130A adapter tulajdonságai: 12 Volt, 0,75 Amper (azaz 750 milliamper), illetve, belső a plusz (ez a polaritás). Vagy ugyanilyen adaptert kellene nézned valahol, vagy univerzálisat, ami tudja ezeket a tulajdonságokat.(a Te univerzális adaptered valószínű a 0,75 Ampert nem tudja). A fenti adatokon kívül fontos még, hogy a csatlakozó dugasza pont akkora legyen, mint amekkora aljzat a szintiben van. Én a helyedben bármilyen műszaki boltban vagy hangszerboltban nézném meg, ha lehet, akkor úgy, hogy vinném a szintit. Elektronikai szervizes egyébként javítani is tud hibás adaptert, én a XIII. kerületben valahol a Pannónia utcában tudtam ilyet, de biztosan van a környezetedben is ilyen "mindenes" szervizes.
-
tothjozsi96
addikt
Van egy Yamaha szintetizátorom és van hozzá egy töltő aminek a kábele elég jól megtörött és nem működik.
A töltő az egy Yamaha PA-130A típusú töltő.
A szintetizátoromat próbáltam használni univerzális töltőkkel is, működni működik csak néha lekapcsol a szintetizátor mert nem tud elég áramot leadni neki a töltő.Az lenne a kérdésem hogy valaki foglalkozik itt ilyennek a javításával vagy esetleg tud valaki ajánlani valami jó fajta utángyártott töltőt?
Ennek az ára olyan 7-8 ezer forint, sajnos. Igazából én nem használom annyira a szintetizátort csak szükséges a mindennapokhoz, de nagyjából naponta csak 20 percet használom.Valaki tudna ebben segíteni nekem?
-
vizimento
senior tag
Üdv!
Ketten is vannak a családban, akik hobby szinten szintiznek.
Egyiküknek egy Roland GW-8, másikuknak Yamaha PSR-E343 van
Mindketten megkerestek már vele, hogy + dallamokat/hangzásokat/nem tudom miket lehet-e letölteni a netről és feltölteni a gépükre.
Ők azért kerestek meg engem ezzel, mert a számítógéphez szinte semmit nem értenek... Csakhogy én meg a zenéhez, így a szintihez nem értek...Ezért fordulok most hozzátok!
Ez a két típus bővíthető ilyesmivel? Milyen módon? Honnan tölthetők le hozzá ilyen hangok?Köszi!
-
Viszlát
addikt
Szia! Sosem pörgött túlságosan, de néha azért betéved egy érdeklődő.
Megnéztem mind a két zongorát, tudásban nem sok különbség van közöttük, látatlanban meg 10-ből 10x a Yamahát választanám egy Casioval szemben. De! Ha meg tudnám nézni a Yamahát, akkor meglesném a pedálok állapotát, a fehér billentyűk sarkait, a feketék éleit, na meg kipróbálnám a hangzását és ez alapján döntenék. Ha nincs lehetőség kipróbálni, akkor az úgy elég nehéz döntés, de valószínűleg racionális alapon Casiot venném (mivel az új), ha nem szörnyen borzasztó a hangja és a billentése.
Próbáltad már egyébként valamelyiket a kettő közül?
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Látom nem nagyon él már ez a topik, de azért megkérdezem. Tudnék szerezni használtan egy Yamaha CLP 330 digi zongorát 280k forintért. Ugyan ennyiért már kapni Casio PX-850-et is. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? -
TriX2010
tag
Kedves Fórumtársak!
Barátnőmnek van egy Casio Wk 1200 típusú szintetizátora. 2004-es gyártású.
Kb 10 éves távlatban 180 ezer körüli összegért lett véve.
Én totál süsü vagyok ezekhez, és a neten se nagyon találtam számomra használható infót...Megköszönném, ha valaki jártas a témában, megmondaná, hogy kb mi lehet a piaci értéke egy ilyennek használtan. Hibátlan, és van hozzá állvány, kotta tartó, tápegység.
Előre is köszönöm!
-
Jarod1
veterán
Sziasztok Melyik Yamaha melyik PSr verziótól van USB támogatás?
-
Viszlát
addikt
Szállításhoz egy tipp, mindenképpen tömjétek ki a belsejét (a tetején lévő nyíláson hozzáférhető részt) pokrócokkal, ami nem sért meg semmit, viszont meggátolja, hogy a rázkódástól szabadon mozoghassanak belül a dolgok. Ha tudsz szerezni gumiszőnyeget, akkor érdemes arra tenni, az is sokat csillapít és ha egy mód van rá, akkor állítva szállítani, semmiképpen sem fektetve.
Szívesen egyébként, jól döntöttetek.
-
Zewa
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Éppen ezért kérdeztem mert én a zongora témakörhöz hozzászólni sem tudok.
Ez esetben autózunk azért a pianínóért 700km-t, behangoltatjuk és megadjuk a lehetőséget hogy a gyermek megszeresse a zenét, esetleg kibontakozhasson a tehetsége.Köszi mégegyszer!
-
törölt tag
Üdv. Ma tettem rendbe egy ősrégi Korg Wavestation-t. Úgy kaptam jópár éve, hogy elázott egy tó kiöntésekor. A billentyűzete épnek tűnt, de a gombok nagy része nem működött. Ma kicseréltem az összeset és végre lehetőségem nyílt picit beleásni magam a programozásába.
Az érdekelne, hogy merre találnék tananyagot esetleg az alapfogalmakhoz. Teljesen kezdő vagyok a zenélésben és ez illetve egy Roland synth az első hangszerem. Nem játék technikája érdekelne elsősorban, mivel kizárólag a magam szórakoztatására haználom, hanem a technikai részletek inkább.
Eddig úgy emlékszem a ROM és RAM1-RAM2 különböző mintákat tárolt. Viszont most ugyanazok vannak a ROM-RAM1-RAM2-ben. Lemerült benne egy elem, amit már kicseréltem. Lehet ez okozta, hogy elfelejtett mindent?
Van 2db memória kártya slot is. Ezekbe miféle kártyák mennek illetve mire használhatóak?
Létezik valami lehetőség, h PC-n programozzam a Korg-ot midi segítségével? Csak kényelmesebb volna gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest