Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Nem csak a svédeknek. A németei is sok ígéretes zenekarral rendelkeznek, a finnek, norvégok is. És igen, mi is. Ja hogy nem ismerjük a saját zenekarainkat sem? Ez a gond. Világszínvonalú együtteseink vannak, csak nálunk nehéz érvényesülni. Kevés hazai zenekar (Bridge to Solace, The Idoru, Ektomorf) már megvetette a lábát külföldön, az Ektomorf ráadásul egy nagy kiadónál, a Nuclear Blastnál van. Csak ugye ehhez el kellett készíteni egy profi anyagot, profi megszólalással, ami sajnos nem mindenkinek áll módjában. Én mondjuk a Casketgarden-t is el tudnám képzelni egy profi metal kiadónál, az At the Gates-t idéző death metaljuk van olyan jó, mint a többi.
A Watch My Dying is világszínvonalon teljesít, bár úgy tudom, az angol nyelvű számaik nem sikerültek olyan jó, bár azok fordítások, és nem angolul íródtak.
Igazság szerint mostanában szerintem a Pokolgép is jól eladható lemezeket készít. Anno az ősidőkben sokkal rosszabbak voltak kortársaiknál, a 80-as években a Maiden-nel nem igazán vehették fel a versenyt, de most Rudán Joe-val ez a félig metálos, félig hard rockos zene kimondottan jó.
A DemonLord és a Wisdom is nagyobb nyilvánosságot érdemelne, kiváló tradicionális heavy metalt játszanak.
A black kiválóság Sear Bliss már játszik külföldön, ők is bárhol megállhatnák a helyüket, mint ahogy anno a Tormentornak sikerült, már a norvég black metal születésénél felnéztek rájuk.
A Dying Wish, ha módjában állna egy ütősen megszólaló lemezt, a svédek maguk alá élveznének.
A Nevergreen a Tiamat doomos korszakát idéző zenéjével vetélytársa lehetne Endlund csapatának, ha nem magyarul énekelnének.
A szombathelyi Embers death-es metalcore-ja nyugaton tarolna.
A Red Hot Chili Peppers-re halálos csapást mérhetne a gyomaendrődi Insipid, ők rendelkeznek is már egy jó minőségű demóval, de a lemez nem nagyon akar összejönni...
A Morpheus-t már ne is említsem... és még vannak jópáran, akik most nem jutottak eszembe. Ezek csak olyan zenekarok voltak, akik zenéjükben már kiválóan teljesítenek, és már csak egy nagy kiadó kellene, hogy befussanak... azokról még szót sem ejtettem, akik már a szárnyaikat bontogatják, pl. a Trollheimen és az Elysian.
Jelenleg teljesen underground működnek, a hazai úgymond rockertársadalom a Pokolgépen (ezek is a régi gépet szeretik...), Ossianon, Tankcsapdán, Junies-on kívül más nem nagyon vesznek észre...
Szégyen és gyalázat volt, amikor a 2003-as Wantedon a Józanészek és a Le Panic bulizós rockzenéjére mindössze mi páran pörögtünk, pedig aznap simán azok voltak a legjobbak, este a kissé behalkult Sepultura valahogy nem mozgatott meg ennyire. -
Jáger
csendes tag
Kemény
Erről az jut eszembe, mikor vagy tíz évvel ezelőtt a Garázs című nagysikerű rádióműsorban Nagy Feró megkérdezte a Barbed Wire(isten zene volt) zenekartól, hogy miért is énekelnek angolul. Erre jött a válasz: mert ezen a nyelven hangzik jól, meg amúgy is, hogy nézne ki, ha Hetfield szlovákul énekelne.
Na akkor majd bef..tam.
Én nem tudom mi van ezekkel a svédekkel, de a rock/metal minden ágában van kiemelkedő zenekaruk. -
Dilikutya
félisten
Teljesen kiment a fejemből, hogy idén a HammerFall is új lemezt jelentet meg. A promot hallgatgatva azt hiszem, meg fogja érni a beruházást...
-
Dilikutya
félisten
Na, az idei év sem kezdődik rosszul, két remek lemez máris megjelent: a Dark Tranquility: Character, és a Kreator: Enemy of God c. korongokról van szó. Aki nem ismerné, az előbbi dallamos skandináv death metal, valahol az At The Gates és az In Flames között félúton. A Kreator pedig egy klasszikus német thrash banda. Elmondhatjuk, hogy az idei lemezükkel sem okoznak csalódást, bátran tudom ajánlani a súlyosabb zenék kedvelőinek.
Régi lemez, új köntösben... idei megjelenés a Killswitch Engage azonos című debütalbumának újrakiadása. Újrakeverve, bónusznak rádobva az első demójuk. A hangzás a földbe döngöl, kellemes, dallamoktól sem mentes metalcore. Mondhatni fémesen csillog az új év
Idén nem is tudom, mit várjak jobban: még egy elcseszett Metallica lemezt, vagy a Guns 'N Roses idén megint megjelenő Chinese Democracy-ját?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LukE
veterán
banyek - mix@szolfézs 2002.11.26.
-
Hani
aktív tag
Helló
A minap meghallgattam egy (számomra újabb) számot a Peace Orchestra-tól: a Shining mindenféle remix nélküli változatát. Egy hölgy énekel benne, igen durván jó hanggal.
Szokatlan volt a PO-tól megszokott stílus után, de azóta már meghallgattam pár nap alatt pár tucatszor...
Aki ismeri a számot, tudna ajánlani hasonlót?
(Peace Orchestra - Peace Orchestra 8. track) -
pweisz
senior tag
White Stripes - Seven Nation Army - Tim Deluxe Bootleg Mix
-
pweisz
senior tag
Joan Osborne - One Of Us
-
corlagon
senior tag
Metált nyomok én is bőven, most inkább ajánlok 3 jó száundtrekket:
Blade Trinity - korrekt számok, rap/bass jellegű
Driv3r - fogalmam nincs, honnan szedtem, lassú drum&bass/nemtommi, nagyon jó
Warcraft 3: Reign of Chaos - Na ez kötelező, a 15 perces 'Cinematic Suite' zseniális. -
benyo
tag
nálam is inkább az egyes graveyard jött be

na ajánlat: cadaveres de tortugas: versus
jó!, végre lerázták a régebbi dolgokat és csináltak egy nagyon jó albumot, jó thémaváltások, khomoly riffek, elég zúzósra sikerült.....
nem mondom mindegyik régi albumukat szeretem, de ez nagyon bejött. nekem.
csak azt nem tudom ezt a zsírpapírra vetett dalszövegfordításokat ki tudja elolvasni
pecsában is nagyot alakítottak, kisegítő dobos, miazmás, ja és állat jó fejek
semmi sztárallűr
na süppedek. -
Dilikutya
félisten
Nekem a SFU lemez nem igazán jött be. Meghallgattam, 1-2 szám volt, ami tetszett. Szerintem vannak dolgok, amiket nem jó átdolgozni. Az AC\DC is ilyen. De lehet, hogy csak az a gond, hogy a floridai death metal-t nem annyira szeretem.
A Dropkick Murphys lemeze viszont nagyon a helyén van. A Live at St. Patrick Day-t hallottad már? Az a legjobb szerintem tőlük, na az aztán tömény futballhuliganizmus
Bar Room Hero rulezz -
illusiON
őstag
hát akkor nyomok egy up-ot, meg egy ilyent: nekem nemigazán üvöltözés, bumm stb. kellene, hanem jó, nyugodt rap, sok basszus, szóval oylasmi mint abban a számban amit mutattam (leirtam a linken...
-
Junkie
aktív tag
Mostani két kedvenc albumom: Six Feet Under: Graveyard Classic 2 iszonyat zúzós hentelős AC/DC feldolgozások hat láb mélyről szvsz nagyon király, a másik : Dropkick Murphys: Blackout jó kis futtballhuligán muzsika skótos beütésekkel punkos hatása van a dolognak de szintén zúzós

[Szerkesztve] -
illusiON
őstag
hy, nem ismerem igazána topicot, de hamár van ilyen, akkor ide irom: a Bővebben: link-n található felirat az első kép felett az, hogy: Clip de démo des modèles dancer... nyomjatok rá, leszed egy modell-lowrider-bvideót... ami alatta van zene, olyasmi kéne, vagy pont ez a szám,e sti bulizásokra... köszi as egitséget előre is

-
_az
senior tag
Aphex twin - Come to daddy... na ez egyszer mindenkinek hallania kell, eszetlen... ööö... extrém! nekem bejön

-
benyo
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
ja én balga, kihagytam, korán volt még.....igazad van

persze, szerintem tavaly meg tavalyelőtt is volt például macskajajos szöveg, de nem annyira mint idén a reklámban, én így gondoltam a szitura, uk általános szövegelésre,mint anno greppá volt, csak most gumicsirkéstől, miazmásostól szerintem, rem érthető, néhol nekem is homályos
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Kiegészíteném a Damageplan lemezzel. Helye van az életműben.
baLinux: WMD idén nagyot alkotott. Nekem a korábbi anyagaik nem igazán tetszettek, bár rég hallottam őket. Tavaly Wantedon élőben bejött, amit csináltak. Kicsit a svéd Meshuggah-ra hasonlít.
benyo: gumicsirke az idén is volt. a pepse sátrainál volt kútbadobálós játék velük, egy doboz kóla volt a jutalom
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
benyo
tag
személyesen

a mostani ajánló először is tényleg pantera összes
,
anno rongyosra hallgattam a 600ft-os far beyond driven kazit,
ami azóta is itt pihen a polcon
na ajánlanám nektek az American Head Charge: The war of art
soktagos, metalos, jóságos, szerintem....mindenesetre belehallgathatós:
Bővebben: link
már látom jövőre a szigeten a sok gumicsirkével rohangáló alulöltözött emberkét
szerintem
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
Most hallgatom a United - Graffiti c CD-jét MEG NE VEGYÉTEK!!!!!! még letölteni sem érdemes...
Iszonyú szar.
Héder Barna [ahogy egy túliskolázott leányzó hivta a MegaSztárban
- Ha tudná, hogy Héder Barna anno Palik Laci (szintén magasan iskolázott) bátsival nyomta az abőbát a tévében...] iszonyatosat alkot...
Ezen album alapján semmi keresnivalója a zsűriben és semmi létjogosultságát nem is látom...,
Borzasztó nyekergés
ú bébi, lehozom neked a csillagokat, b*** meg

-
-
BaLinux
tag
A Watch My Dying nevű magyar csapatot ismeritek? Nagggyon jó, progresszív jellegű death metalt játszanak. Csak úgy kb, annyira nem tudtam besorolni. Igényes, technikás, érdekes. A szövegek is ütősek: ''bifokális üveghegy'', stb, meg ''süss fel naaaap, fényeees naaaap...a bárányok megfaaagynaaaak'', hörögve.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cucka
addikt
Mourning Beloveth
My Dying Bride fanoknak kötelező. Ír doom/death csapat, nagyon minőségi cucc.
[Szerkesztve] -
LJoE
senior tag
R.I.P. Dimebag Darrell
(degenerált amerikaiak...)
Ajánlanám a mester emlékére az összes Pantera albumot.
[Szerkesztve] -
musclemuseum
aktív tag
Most épp egy új kedvencemet, a Mew: Frengers albumot hallgatom.
Nekem bejön, nyugis, dallamos, gitározós feelingrock. Szerintem.
-
Dilikutya
félisten
válasz
musclemuseum
üzenetére
Sosem szerettem. Mivel régóta van netem, mire sláger lett, már egész sor hasonló dolgot is hallottam
Azóta persze a numetalnak még az írmagját is kiirtottam itthon, igaz előtte se túl mélyen vetették meg a lábukat
Mondjuk a Papa Roach az jó, bár csak a Bravo magazin mondja rá, hogy numetal...
-
xuldar
addikt
-
musclemuseum
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Így van ezek ''b-oldalas'' számok, de szerintem jobbak mint az összes többi.
A 2001. szeptember 11.-ei terrortámadás után adták ki. Az első szám a Crawling, Bush beszéddel kezdődik, meg sikitások, jajveszékelés...stb van bevágva a szám alá... Nagyon üt. Mióta kommersz zene lett a Linkin itthon is, azóta nem szeretem már annyira
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya
üzenetére
Tévedtem. Valami b-oldalas válogatás... hát nem csináltak neki túl nagy hírverést, a remixalbumukról is többet hallottam, pedig abszolút oda se figyelek rájuk. erősen nem hivatalos szaga van

Mindenkinek: Bomber - Legjobb a hüjjéknek
vagy a Pont Ilyen Nőt Akarok c. slágerük... (nagy kezdőbetűket nem összeolvasni!
) -
Dilikutya
félisten
válasz
musclemuseum
üzenetére
Én ugyan kimondhatatlanul nem szeretem a Linkin Parkot, de hogy Under Attack c. lemezük nincs, az 100%

-
Calogero
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Magyar oldal: Bővebben: link
-
Calogero
addikt
Tudom ajanlani Tuomas Holopainen (Nightwish) masik bandajat, ami For My Pain neven fut
Album: Fallen (2003)
EP: Killing Romance (2004)
A banda HP-je: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
musclemuseum
aktív tag
Most éppen a Future sound of Budapest (vol.4) albumot hallgatom. Nagyon finom muzsikákkal van tele a korong.

-
Uhm ez egy eléggé régi darab, de említésre méltó:
Satyricon - The Shadowthrone
Vikthor -
musclemuseum
aktív tag
válasz
musclemuseum
üzenetére
Ja, kifelejtettem az ászt: Vad fruttik

-
musclemuseum
aktív tag
Na ide is betaláltam.
Hát én sokféle zenét szeretek, mindegyiket másért. Van amikor kis nyugira vágyom, van amikor az kell, hogy a zene teledöngöljön energiával.
Most épp megy a háttérben a tévé, az MTV-n a Superock.
Pont az egyik kedvenc zenekarom.
Korn-tól a Did my time-ot nyomják.
A Korn az egyik energiaadó. Hasonlóan ledöfnek még pl ezek: Muse, Deftones, Our Lady Peace,Drowning Pool, Lostprophets, At the drive-in, Linkin Park (az Under Attack album főleg), Placebo..
Lazulni meg a Coldplay, Unkle, Radiohead, Judie Jay, Anima S.S., Massive Attack, Tosca, Telepopmusic...
Meg sok minden nem jut most eszembe..
-
Arcana - The New Light
10 éves Arcana eddig ki nem adott számainak a gyönyörű DVD digipackos CD kiadása. Ehhez nem tudok mit hozzászólni. Nagyon ott van. Aki szereti a mély érzelmekkel teli gyönyörű atmoszferikus, néha világvégi néha középkori zenét, annak ez kötelező!
Vikthor -
balguru
tag
Egy új zenekart,lemezt ajánlok a világzene illetve nu-jazz rajongók figyelmébe:
!Deladap -Cigani ruzsa+ angelo
Ráadásul magyarok, egy tagot leszámitva.
-
Tuib
aktív tag
Ajánlt: Buena Vista Social Club. Nagyon kellemes hangulatot tudnak szerezni a kubai öregurak, igazi lazítós kubai dallamok, igazán jól esik ilyen hidegben...
Tuib -
Tuib
aktív tag
válasz
üzenetére
Yes... végre valaki, akit a jazz és a blues nem hagy hidegen.... Már azt hittem agyadül vagyok.
Jimmie Vaughan is kellemes nótákat tud összehozni, érdemes meghallgatni a családi albumot. Mondjuk az én ízlésemhez Stevie áll közelebb.
Egyébként az új EC is király lett, igazi blues.
Itt mondtam, hogy mghallgatok néhány ajánlottat is: eddig a Banco de Gaia You are Here albumát füleltem meg, tetszik is, bár egy kicsit eklektikus, és elektronikus
És végül olyat ajánlok, amit még itt senki: Leonard Bernstein & Berliner Philharmoniker: Beethoven 7. szimfóniája. Kicsit furának tűnhet a dolog, de mégis azt mondom, érdemes meghallgatni
Szeretem Beethovent, nem csilingelős könnyed darabokat írt, hanem masszív, energiával teli, igazi ütős darabokat, a nagyzenekar minden tagját megmozgatja...
Tuib -
LJoE
senior tag
Pain of Salvation - Be c. új album
mindenkinek ajánlom, aki zenét szeretne hallani
szigorúan leülős, besötétítős, csak a zenére koncentrálós album.
nem háttérzene!!!
valami fantasztikusat alkotott Gildenlow mester és csapata
progresszív (a szó szoros értelmében)
bélanéni a te véleményedre különösen kíváncsi vagyok, ha alkalmad van rá hallgasd meg
[Szerkesztve] -
benyo
tag
anthrax - the greater of two evils
mos kaparintottam meg
voodoo glow skulls-t nem hallgat senki? naon faja trombitás ska-punk-r&r.
mindenkinek csak ajánlani tom.
king's x ténleg bejövős asszem elő is keresem, kedvet kaptam hozzá
-
*DiscMan*
csendes tag
Aki szereti az ütős rock zenét annak Lost Prophets és bmeik szám

-
nofene
aktív tag
Csókolom!
Már jó régóta nem hallgatok D'n'B-t de a kezembe akadt egy CD: Dieselboy - DJ Magazine World Series DnB From The United States 58:54 egy 2003-as mix régi nagy kedvencemtől. Nekem meglehetősen bejött akkoriban és most is komoly nosztalgia fogott el a hallatán.
Íme a playlist:
Tracklisting ----------------------------------------
01. Kaos, Karl K & Jae Kennedy - Vice (Habit)
02. Stratus - You Must Follow - Dieselboy And Kaos
Remix (Human)
03. Ecco & Sabotage - House Music (Frequency)
04. Rap & Danny C - The Riff (Proper Talent)
05. Kaos, Karl K & Jae Kennedy - Soul On Fire (Atlas)
07. Juju - Dub (Phuturo)
08. Mason & D.Star - Zerosum Breakbeat (Freak)
09. Black Sun Empire - Smoke - Sinthetix Remix
(DSCI4)
10. Hive & Juju - Ghettobird (Violence)
11. Bad Company - Mass Hysteria - Hive Remix (Human)
12. Kaos, Karl K & Jae Kennedy - Moonraker (Human)
13. Bad Company - Grunge 3 - Dieselboy, Kaos, Karl K
Remix - (Human)
14. Hive & Echo - Death Valley (Commercial Suicide)
Teases ----------------------------------------------
1. Kaos, Karl K & Jae Kennedy - Houston (Human)
2. Hive - Neo (Violence)
3. Kaos, Karl K & Jae Kennedy - Athenaeum (Habit) -
törölt tag
lenni:
-Neil Young-ot ajánlom..mondjuk a Chicago számot.
-Radiohead-et, kb. az Ok Computers-ig, mondjuk a Creep számot.
-Jimmie Ray Vaughan-t, mondjuk a Boom-Bapa-Boom számot.
-Pat Metheny-t a mikor melyiket..
-Chris Isaak, mondjuk a Baby did a bad thing
Zúzni viszont:
-Slipknot mondjuk a My Plague..
[Szerkesztve] -
Jáger
csendes tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Akkor úgy látom be kell szereznem mindenképpen, ha már Prágába nem tudtam kijutni. Az első számban, a Tom Sawyer-ben, mikor együtt üvöltik a szöveget ezek az őrült brazilok, hát az full beszarás. Ráadásul most olvastam Uzseka beszámolóját a prágai koncertről, rögtön kicsit depi, aztán öngyi.

Ja, köszi a linket. A sárkányos borító nagyon metál, a fején a gyümölcstállal, a kezében meg kókuszdió.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
pl. die toten hosen. és ha választanom kéne akkor bármelyik számuk.
-
hú vazz nekem megvan!!
nagyon atomállat a hangulata. a Rush az egyik favorit bandám, szóval lehet kicsit elfogult vagyok
. de az a helyzet, hogy télleg nagyon ütős! és a brazil közönség... hát azok vadállatok 
adok egy linket, itt is jónak látták/hallották: Bővebben: link -
Jáger
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Látta-e már valaki a Rush In Rio DVD-t, és ha igen, mia véleménye róla? Nekem megvan audióban (3 CD!!), és a hanganyag alapján, valami őrület lehetett.
-
Dilikutya
félisten
Egy kis DVD ajánló.
Az egyik az Iron Maiden-től a Rock in Rio. Egész egyszerűen lenyűgöző, monumentális koncert, magyar szemnek mostanában talán szokatlan számú rajongó előtt (hol vannak már a Népstadiont megtöltő Metallica és Guns bulik...). A látványt szavakkal szinte leírni sem lehet, tökéletesen visszaadja egy Maiden koncert hangulatát.
A másik az Anthrax idei kiadványa, a Music of Mass Destruction. Ez egy kisebb klubkoncert felvétele. Hasonlóan a Maidenhez, igazi slágerparádé, és szintén egy zseniális koncertzenekar. Sajnos hozzájuk még nem volt szerencsém előben, de hallgatva a lemezeiket, és ezt látva, a következő alkalmat nem hagyhatom ki.
Két remek kiadvány, amelyen megmutatják, hogyan is kell egy koncertnek kinéznie. -
*DiscMan*
csendes tag
Hát akkor írnék egy par szamot ami szerintem jo

Rob Zombie - Two lane black top
Rammstein - Moskau
Rammstein - Adios
Greenday - Boulvard of broken dreams
Limp Bizkit - Nookie
Limp Bikzit - Take a look around
Crystal Method - Keep hope alive
Egyelőre ennyi maj még jövök ha eszembe jut vmi
[Szerkesztve] -
LJoE
senior tag
budapest rádión (fm 88): Deep Purple - Child in time
MEKKORA ZENE!!!! Imádom
-
persze-persze. minden zenének megvan a maga szerepe. néha az is kell, hogy az ember ellazuljon valami üvöltözős zenére

de ha télleg a zenehallgatás kedvéért hallgatom akkor jó zenét akarok hallgatni, amiben van fantázia, mondanivaló és egyéb értékek. nem pedig a Dream új albumát
látom rokonlelkek vagyunk
-
LJoE
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
ezzel az eszmefuttatással nem tudok, és nem is akarok vitatkozni
egyetértek
a train of thought-ot még mindig nem tudtam végighallgatni (eccer majd csak rászánom magam)
(azért én még néha üvöltve hallgatom a sonata arctica-t is mikor olyanom van, pl. tegnap éjfélkörül a melóban, hogy el ne aludjak
) -
egész véletlen
ismerem mindkét lemezt (Dogman, Human Equation). az a helyzet, hogy sokféle prog.rock zenét hallgatok, de végül mindig oda lyukadok ki, hogy csak Neal Morse zenéje igazán jó
. Na jó, az FK-t is nagyon szeretem. Kissé szigorú vagyok, de a többi zenében állandóan elcsépelt témákat lehet hallani. Épp azért szeretem ezt a két előadót, mert saját stílusuk van, olyan zenét játszanak, amit máshol még nem hallottam. Amúgy a Dream Theater volt az első banda, akit megismertem az úgymond ''igényesebb'' műfajon belül, de a legutóbbi lemezükkel (Train Of Thought) örökre eltemették magukat nálam. Végigreszelik az egész lemezt. Nem az a baj, hogy kemény meg sötét a hangulata, hanem az, hogy egyetlen olyan téma sincs az albumon, amit más még ne játszott volna el legalább 100x, így tucatbandává véltak. Én pont azért szeretem a Falling Into Infinity lemezüket, mert olyan zene van rajta, ami nagyon egyedi és hihetetlen monumentális a hangulata (New Millennium, Lines In The Sand, Trial of Tears - ez igen!
) . Tisztában vagyok vele, hogy a rajongóknak nem tetszett, mert ''Nem voltak hűek önmagukhoz'' stb..., de én jobban szeretem, ha egy banda nem mindig ugyanazt adja el a különböző lemezein. (Az sem véletlen, hogy a FII lemezt 1,5-2 évig készítették, a következő és a későbbi 2 lemezt kb. lemezenlént 2-3 hónapig.)
Van még rengeteg zene amit szeretek, de nyomába sem érnek a két geniusnak
-
LJoE
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Flower Kings-et is nagyon szeretem.
Mondjuk leginkább a Space Revolver albumot ismerem.
Új Ayreon albummal viszont esetleg érdemes lenne próbálkozni, bár ha nem nem, mindenkinek nem tetszhet minden. Szerintem nagyon jó lett. Énekelnek rajta többek között: James Labrie (Dream Theater), Devin Townsend, Devon Graves (Dead Soul Tribe)
Ami még eszembe jutott és igazán jó fajta zene, bár ezekhez nem kifejezetten kapcsolódik: Kings X a Dogman album eccerüen rohadt jó
-
KERO_SAN
aktív tag
Hello .

Nem vagyok igazabol egy techno-s alkat, nem nagyon szeretem a tul monoton elektronikus zenet, de most talaltam egy mixet ami nagyon megerintett, mindenkinek ajanlom:
Sven Wittekind - NGOHT Mix Vol 01
75 perc igazi hardtechno, valtozatos, nem monoton, állat!
-
Igen, egyetértek, hogy Daniel Gildenlow és Ayreon is zsenik, mégha nem is tetszik annyira a zenéjük.
Ha már ennyire a geniusok a téma, van még egy nagyon jó együttes (második favorit jelenleg, és kb. 2 éve), a nevük: Flower Kings Bővebben: link . Svéd banda, az utolsó 2 lemezükön Daniel Gildenlow mint állandó tag szerepel.
A frontember, énekes-gitáros Roine Stolt is a Transatlantic nevű banda egyik tagja volt (amíg fel nem oszlott Neal M. kilépése miatt). A Flower Kings összes dalát (néhány kivételtől eltekintve) Roine Stolt írja, ami a hangszerelést és a szöveget is illeti. Legutóbbi Adam & Eve lemezük is jó, de az előtte megjelent Unfold The Future nagyon zseniális, és az összes korábbi lemezük is szuper. Minden lemezük tartalmaz egy-két hosszabb számot, általában azok a nagyon húzósak, de a rövidebbek sem töltelékszerepet töltenek be. (Pl. Unfold The Future-ről az 1. szám: The Truth Will Set You Free : WOW!
)
Ajánlom mindenki figyelmébe a pont egy éve megjelent ''Meet The FlowerKings LIVE'' c. koncert DVD-t, illetve CD-t, mert az igazi erejük az ''ÉLŐ'' teljesítményükben rejlik.
Ez a lemez referenciaminőségű hangot tartalmaz, és az előadás makulátlan
Show nincs, mert ez a banda nem szereti a külsőségeket -
LJoE
senior tag
Neal Morse nagyon nagy ember!
Egy őrült zenebohóc
Nekem megvan a Transatlantic project koncert DVD-je.
Eszméletlenül nagy amit ezek az emberek művelnek.
És az, hogy a Pain of Salvation agya Daniel Gildenlow is velük játszik, külön rengeteget dob a buli hangulatán. Szerettem volna ott lenni azon a koncerten.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy beajánljam a Pain of Salvation nevű svéd zenekart a tisztelt fórumtársaknak.
Engem nagyon megfogott a zenéjük úgy ahogy van.
Már várom, hogy végre koncertezzenek nálunk megint.
És ha már a zsenizésnél tarunk. Egyszer Neal Morse egy interjúban azt hiszem azt mondta, hogy szerinte Ayreon (Anthony Arjen Lucassen) egy zseni. -
nofene
aktív tag
Hali!
Valaki valamit az új ColorStar albumról? Én még nem hallottam és kíváncsi lennék a véleményekre. -
''bár elég érdekes ember lehet, abbahagyta a zenélést, hogy többet foglalkozzon istennel'' - hát ez egyéni megitélés kérdése. Amúgymeg éppenhogy nem abbahagyta a zenélést, hanem elkezdte
Kilépett a SB-ből, de nem azért hogy befejezze a zenélést, szerintem azért hogy jobban kibontakoztathassa a tudását és az elképzeléseit. Nekem jobban tetszik a TESTIMONY és a ONE szólómunkája
, mint bármelyik SB vagy TA lemeze , de ezen se veszünk össze 
szerk: ja és a Feel Euphoria szerintem is inkább tucatmunka, mint nagyon profi, asszem az volt az utolsó SB lemez, amit megvettem
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
bélanéni
üzenetére
hú Neal Morse az egy zseni. bár elég érdekes ember lehet, abbahagyta a zenélést, hogy többet foglalkozzon istennel. nélküle már nem az igazi a Spock's Beard. bár nem lett rossz a Feel Euphoria, de azért nagyon hiányzik onnan Morse.
tehát akkor ajánlat: Spock's Beard - V. Nagyon jó prog rock muzsika, szerencsére nem annyira virgázós, mint a Dream Theater, és nem is nagyon kemény, szóval nem-rokkerek is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
[Szerkesztve] -
Halihó!

Létezik egy előadó, akit biztos szinte senki sem ismer (van ilyen több is
), a műfaj amit képvisel egy kicsit más megközelítést igényel mint a Vikthor által ajánlott zenék. (azért Vikthort írom, mert övé a topik, ha jól tudom)
Nagyon tehetséges fószer, nagyon jó zenékkel. Bármihez nyúl, arannyá változik
Eleddig 4 albuma jelent meg szólóban, illetve most lehet előrendelni a (pl. headbanger.hu -n) a 4. lemezét, és különböző bandákban még egy jópár. Az első 2 szólólemeze nem annyira említésre méltó, mint az utóbbi 2, mert csak az utolsó 2-t csinálta ''főállásban'' (tehát akkor már kilépett az említett bandákból).
Bővebb info:
és ezekben a bandákban játszott:
Gondolom a Dream Theater neve néhány beavatottnak már ismerősebben cseng, legyen elég annyi hogy a dobos Mikeyval előszeretettel munkálkodnak együtt. csak úgy mint a Transatlanticban, a 2 új lemezén is.
Egy szó mint száz a legújabb One c. lemezét mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom, én már hallottam, és nagyon jó munka!
-
Gorneck
legenda
Kittie, Rammstein új albuma király lett!
-
A MAI NIGHTWISH KONCERT!!!!!!
Leírhatatlan élmény volt...
-
Tuib
aktív tag
Most ezt ajánlanám:
Soundtrack - Ghost in the Shell 2 - Innocence
Tuib -
_Gudella
senior tag
In Flames - The Jester Race
erre ma kattantam rá, iszonyat jó album...pedig már megvan egy ideje... -
benyo
tag
voodoo glow skulls

szerintem kötelező és állat
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
century media független ugyan, de a nagyobbak közül. van náluk 1-2 nagy név, ennek ellenére nagyon sok a 200 ezer lemez. csak nehogy elkövessék azt a hibát, mint a roadrunner. ugye náluk lett világsztár a nickleback, na azóta elkezdték a metal csapatok helyett a rádiórockot erőltetni.
a metalcore nem úgy divat, mint a pingvin park pár éve. nem nyomja orrba-szájba az mtv, nem hallgatják diszkós emberek. annyira divat, mint mondjuk 97 környékén a heavy metal, vagy a 90-es évek elején a death metal. egyszerűen túltermelés van belőle. rengeteg 0 egyéniséggel rendelkező csapat jelenik meg, és a kiadók úgy gondolják, hogy erre igény van. persze ahogy eddig is, ennek a trendnek is vége lesz, és a köztudatban csak a valóban jó csapatok maradnak meg.
az tényleg nagy dolog, hogy a tool elvitte turnézni a meshuggah-t (mondjuk 30 ezer ember előtt ők se nagyon játszanak, inkább 4-5 ezer/este). a lényeg benne az volt, hogy megismerjék amerikában is a meshuggah nevet (ott ugyanis csomó nagyon jó európai csapat egyáltalán nem ismert). persze az ő zenéjükből nem lehet slágert csinálni, mert egyszerűen értelmezhetetlen/befogadhatatlan az átlagosan felületes zenehallgatónak.
egyébként a pantera is elvitte turnézni a satyricon-t még régebben, ők se lettek sztárok. a cél az volt, hogy mutassanak az emrikai közönségnek black metalt, ez a műfaj ugyanis szinte teljesen ismeretlen odaát. (roadkill extravaganza dvd második fele erről a turnéról szól)
dream theater újabb koncertlemezt adott ki? hát nem tudom, ennek mi értelme volt. vagy csak én csalódtam bennük? train of thought-tól nagyon sokat vártam és nagyon-nagyon nem tetszett. -
Jáger
csendes tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Csak annyit mondanék, hogy az SF eladott 200 ezer lemeze az úgy tudom első heti szám, és nem hiszem, hogy egy független kiadó, név szerint a Century Media, úgy meg tudná tolni a bandáit mint mondjuk a Sony a Hatebreedet. Persze vannak kivételek. Pl.: Slipknot/Roadrunner Records.
A másik kérdés, hogy divat lett-e? Adja isten, erre csak azt tudom mondani. Kétlem, hogy a mostani Linkin/Korn/Limp ''fanok'' hirtelen KSE/Shadows/hatebreed pólóban fognak feszíteni.
Aki kicsit beleássa magát a témába, mindig tudni fogja, melyik zenekar csinál minőségi zenét, és mindig vannak úttörő zenekarok. (mellesleg az új tripla Deam Thaeater koncertet döngetem: k@rva nagy).
A Sportszigetes Hatebreed meg hatalmas volt, én amiatt utaztam 200km-t, és megérte, utána 3 napig olyan nyakgörcsöm volt, majd beszartam.
Még egy példa: Mehuggah. Elvitte őket a Tool egy amcsi turnéra, ami barátok közt is 20-30 ezer ember is esténként, sztár zenekar lett? Nem. Nyomják a rádiók? Nem. Ugyanaz a néhány tízezer fanatikus(köztük én is) hallgatja őket világszerte mint azelőtt.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
A Hammert igenigen ritkán olvasom, leginkább akkor, ha a CD mellékleten olyan lemez van, ami érdekel. De azt régóta hallom, hogy mindenütt a saját kiadványaikat részesítik előnyben. De nekem a kritika sosem mérvadó.
Én is végig bírok néha hallgatni iszonyat minőségű felvételeket is, a punkosabb korszakomból a sok 80-as évekbeli felvétel is ilyen volt, de egy jó ideje már a hangzás is nagyon fontos nekem, hogy a kis hangkütyűmön jól szóljon. Amiben pedig már van dög, szal ehhez megfelelő minőségű zene kell
A Metallica lemezek szerintem sosem a magvas gondolatokról szóltak. Nem azért szerettük őket
De a St.Angerért se nagyon fogjuk. Bár 1-2 rajongót ez is hozott a konyhára.
Media Markt. Épp nézelődök, bejön 2 bőgatyás srác, nézelődnek, és meglepődve veszik észre, hogy nézdmár, ennek vannak régebbi lemezeik. Más kérdés hogy szerintem a Kill'em All-t átkozni fogják, az ilyen nemigen vevő a jófajta trashmetálra
Nagyjából tudom, hogy a metalcore ma divatos, a heavymetal.hu-n gyakran olvasok ilyen lemezekről is, de valahogy nem foglalkozok vele. A Hatebreed és a Killswitch az tetszik, de egyébre szükségem sincs, maradok a tiszta metalnál.
Én nem nagyon szeretem eleve a női énekhangot, akit elviselek, az mondom Angela az Arch Enemy-ből, illetve Brodie Armstrong a Distillers nevű streetpunk formációból. Bár most hallgatok egy Therion számot, a The Kinget, ebben is nő énekel (hallottam más Theriont is, abban nem), és ez határozottan tetszik, persze nem az a Nightwish-stílus, azt nem nagyon szeretem.
Az új Nightwish lemezt még nem hallottam, egy próbát mondjuk tenni fogok még vele.
A végére egy kis ajánló:
Meshuggah - I (EP)
jó kis komplex death/thrash muzsika, az egész EP egyetlen, 21 perces szám.
Róluk jut eszembe, hogy az honlapról letölthető nóta alapján az új Watch My Dying is jónak igérkezik. Igaz ők már a tavaly wanted fesztiválos fellépésükkor meggyőztek, hogy érdemes figyelni rájuk. -
cucka
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
hát olvasd figyelmesebben a hammert, általában a saját kiadványaik az élmezőnyben szerepelnek, és ritkán kapnak 8-as alatti pontszámot. az valóban igaz, hogy ritkán nyernek hangpróbát, de mindig ott vannak az elsők között.
szentengörnél nekem nem a hangzás volt a bajom, hanem a dalok. egyszerűen kiégtek, 2-3 értelmes téma van az egész lemezen, az is odahányva a többi kevésbé jó riff közé. dalszerkezet 0. a lemez mondanivalója - ''tyű de mennyire dühös is vagyok én most''. hangzásról meg annyit, hogy a mayhem-pure fucking armageddon vagy az ulver-nattens madrigal lemezeket is végig bírom hallgatni. pedig egyik se amerikai szuperprodukció hangzásilag.
metalcore. ma a legfelkapottabb műfaj. nézz szét külföldi metálos oldalakon. egy halom banda jelentetett meg az utóbbi időben lemezt, és mindegyik után oda van a sajtó. most hirtelen ami eszembe jut
hatebreed, himsa, as i lay dying, heaven shall burn, lamb of god, unearth, the black dahlia murder, shadows fall, darkest hour. persze ezek között vannak jók és kevésbé jók is. az hogy hatebreed koncerten olyan kevesen voltak csak annyit jelent, hogy a célközönség nem ismerte őket, illetve hogy ide elég későn jutnak el az amerikai trendek. a népszerűségükön meg sokat dobott, hogy jamey (hatebreed énekes) vezeti az újra elindított headbanger's ball-t. igaz ezt asszem csak az amerikai mtv-n lehet látni.
női énekesek. van köztük azért 1-2 jó. mondjuk angela (arch enemy) szerintem a gyengébbek közül való. jójó engem is megdöbbentett, h egy ~50 kilós csajból kijön ilyen hang, de azért férfi hörgőemberekkel összevetve elég sovány a produkció.
akinek tetszik a hangja, az anneke a gathering-ből és (nemtudomanevét) a lullacry-ból. meg a kevéssé ismert dismal euphony nevű zenekarnak is egész jó az énekesnője (a zene mondjuk erősen átlagos). tényleg, miért ilyen kevés az énekesnő a metálban? -
cucka
addikt
-
Dilikutya
félisten
No azért a Hammer kiadványok elvétve szoktak élmezőnyben szerepelni. Én is tudom, hogy az Ossian 20 éve ugyanazt adja ki. És a Metallica lemeze tényleg szar volt, elég szutyok hangzást csaptak az amúgysem túl jó számok mellé.
A metalcore-ról nem sokat tudok, Hatebreed, Killswitch Engage, meg a Shadows Fall (bár ez inkább trashesnek tűnik), amiket ismerek. A Nightwish is volt listavezető? Nofene. Na nem mintha baj lenne. Én ugyan szintén nem rajongok érte, nekem a metal női énekkel nagyon nem bejövős, tisztelet a kivételnek (Arch Enemy)
A metalcore-t annyira nem nevezném felkapottnak, nálunk legalábbis nem hiszem. Amennyire tudom,Sportszigeten a Hatebreed-en nem voltak olyan sokan, és aki ott volt, az se mind tudta, mi az. -
Nana, Nightwishről csak jó véleményt lehet írni a topicomban!!!
Sorry, de az Emperor fotókat csak egy kicsit később fogom tudni szállítani, mert most rendeznem kell a magánéletemet elég erősen... de nem múlik, úgyhogy csigavér. Amúgy Cradle of Filth képek is vannak, szintén londoni...
Ha érdekel. -
cucka
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
ajjaj, amerika és a kulturált zenei ízlés? az egy dolog, hogy a shadows fall lemezből elment 200 ezer, gondolom nyomatta őket egy picit a kiadó és az embereknek megtetszett. ez semmit nem jelent, lehet, hogy a köv. lemezükből csak 20 ezret adnak majd el, mert akkor más zene lesz a menő.
erről jutott eszembe, hogy nektek nincs elegetek már ebből a rengetek metalcore zenéből? nagyon felkapott stílus lett, túlságosan is. persze van 1-2 jó zenekar is a stílusban, de a többség a szürke átlaghoz tartozik. amitől hányingerem van, az a magyar metal hammer. néhány éve ha kijött 1-2 hasonló lemez, akkor általában az utolsó helyeken végzett a hangpróbán. most meg (mert ugye ez divatos stílus, nyomatni kell) rendszerint valahol az elsők között végeznek ezek a lemezek. szóval ez gusztustalan.
a tavalyi metallica és a éppen aktuális ossian feltűnése a mahasz listán nem nagy dolog. metallica mondjuk panaszkodott, hogy 1 hónap alatt csak 3 millió lemezt adtak el, és hogy biztos a letöltők miatt van. valóban, aki belehallgatott abba a lemezbe mondjuk a neten, biztos nem rohant a boltba megvásárolni. a szentengört még egy kezdő garázsbanda is szégyellné. ossián meg minden évben kiadja szinte ugyanazt a lemezt (jó, számcímek külömböznek) és a lelkes rokkerek már rohannak is a boltba.
hogy valami pozitívum is legyen. szerintem a legnagyobb meglepetés a nightwish első helye a magyar lemezeladási listákon. bár nem nagyon szeretem őket, mégis jól esett, hogy végre normális zenét is vásárolnak a magyarok (ha csak egy szűkebb réteg is..) -
Dilikutya
félisten
Ajánlani tudom a CD Pincét a Teréz körúton. Olcsó, és bizony érdemes alaposan szétnézni, mert ritkaságokra lelhet az ember. Én nemhivatalos koncert CD-vel leptem meg magam nemrég, amin a Black Sabbath 98-as budapesti ténykedése lapul. de érdemes a promo CD-k között is szétnézni a dobozban, én hülye nemrég pénz nélkül mentem le oda, és ott figyel papirtokos Tiamat: Judas Christ, mire másnap visszamentem jóhogy nem volt ott. 1000Ft... promo CD, ami 90% hogy a teljes kiadással megegyező, csak rá van irva a papirtokra, hogy promo. máshol 4k ez a CD.
-
Tuib
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez igaz, csak ugye sokan nem járnak utána. Nálam a CD vásárlás kész kikapcsolódás... Elmegyek a CD B@rba, és ott keresgélek, kutakodok, érdeklődök. Sokkal kúltúráltabb, mint mondjuk a T@sco, persze ugyanez igaz az Általad említett helyekre is.
Mondjuk én elég sok mindent igyekszem megvenni, bár legtöbbször használtan sikerül csak, pl régi Eric Claptonok.
Tuib -
Dilikutya
félisten
Ez nem pénz kérdése. Ha azt hiszed, hogy egy Márió CD annyival kevesebbe kerül, tévedsz. 3000Ft alatt azt se kapod meg.
Pl. a német Nuclear Blast kiadó rendre 3000-3600Ft körüli árakon kínálja portékáit nálunk. És igen sok jó zenekar tartozik hozzájuk. Ez nem pénz kérdése, hogy ki vezeti nálunk a listákat. A szart is ugyanannyiért adják, sőt, drágábban. Pl. a Hammerből, Headbangerből olcsóbban lehet a neves zenekarok legújabb CD-it, DVD-it is beszerezni, mint az aktuális britnispriccet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB/ 1TB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Erről az jut eszembe, mikor vagy tíz évvel ezelőtt a Garázs című nagysikerű rádióműsorban Nagy Feró megkérdezte a Barbed Wire(isten zene volt) zenekartól, hogy miért is énekelnek angolul. Erre jött a válasz: mert ezen a nyelven hangzik jól, meg amúgy is, hogy nézne ki, ha Hetfield szlovákul énekelne.
svéd szöveggel persze!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,

Ráadásul magyarok, egy tagot leszámitva.

Show nincs, mert ez a banda nem szereti a külsőségeket