- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonLeo
senior tag
-
Amigo78
senior tag
Sziasztok olyat kérdeznék hogy van valakinek ilyen szabályzo + Casetek 10182b komboja és belehet csukni az ajtot töle?
-
micro
addikt
Nem olvastam végig a topikot, de az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valahogyan halványítani a ledek fényét?
-
Minstrel
senior tag
Jaja, én is így gondoltam valahogy.
Kösz!
-
Minstrel
senior tag
Helo
Ezen a Zalman-on van két ilyen ''beleszorítós'' hely, mármint a kábelnek, a 3 állású kapcsolókhoz. Azt kérdezném, hogy ha én pl. a fénycsőnek a kapcsolóját tenném oda az jó ötlet lenne?Simán csak azt a kábelt kötném be ami molex-ből megy a fénycső inverterébe.
-
-
DopeBob
addikt
Bővebben: link
ez elég chieftec hasnomás! Nekem ilyen van és elfér! -
corlagon
senior tag
Bolti ár alatt nem tudok, én 6500 körül vettem pár hónapja.
A két jobboldali 3 állású kapcsolón 0 / 5V / 12V között kapcsolgathatsz. Végülis a 4 tekerő is a feszt állítja, 12V-ről le 5-5,5V-ig (saccra, mert kb. 5V alatt áll meg a SilentBlade), csak ezeknél nem tudod lekapcsolni a ventit.
A Chieftec házra nem tudok mit mondani, bár valamelyik előlapos topicban valaki már kérdezte ezt asszem. Ha ez segít, a tekerők és kapcsolók 15mm-re lógnak ki előrefelé. -
DonLeo
senior tag
Van vkinek ilyen csukható előlapos chieftec házban? Elfér?
-
DonLeo
senior tag
én is tervezek beújítani egy ilyet, esetleg tud vki bolti ár alatt?
Ennél a panelnél a voltot az összes csatortnán lehet állítani vagy csak azon a kettőn amelyiket 3pin nélkül lehet bekötni? -
al_age
senior tag
sikerült!
nem vibrálnak a ledek
kettő ventimet ha letekertem épphogy vibráltak, azokhoz jó lett egy-egy 470 mikroF-os kondi, a másik kettő ami alapból kb 1800 körül pörög (és letekerve villogott a led), 2200mikroF-ossal lett megspékelve ás tökéletes!
ha szemből nézünk rá a panelra, akkor a ledek bal oldali lábára kell kötni a kondi pozitív lábát
megéri -
al_age
senior tag
mégsem jó ez így, mert ez esetben nem lehet monitorozni a kettő első ventit.
viszont ha arra a pontra forrasztjuk a kondikat ahol a ledek is be vannak forrasztva akkor jónak tűnik.
tudok monitorozni, valamint a led sem vibrál.
holnap kimérem hogyan kell bekötni a kondit és beírom ide -
al_age
senior tag
megoldódott a vibrálás témája
a ventikkel egy kondit kell párhuzamosan kötni úgy, hogy a kondi pozitív lábát a venti piros drótjára kötjük (ezen megy az áram a ventibe), a kondi negatív lábát pedig a sárga vagy fehér kábelre (ez a venti monitorozó vezetéke)
próbáltam három féle kondival egy 470 mikroF-ossl, egy 1000valamennyi mikroF-sooal valamint egy 2200mikroF-ossal az eredménymindegyiknél ugyanaz lett, bőven megteszi a 470es is. minél nagyobb a kapacitás annál lassabban fog kigyulladni és kialudni aled a gép be illetve lekapcsolásakor.
470es kondival kb 1 mp, 2200assal kb 2-3 mp. -
atosz
őstag
Ehh ez eszembe se jutott.Lazan elagaztathatom mondjuk a procin levo venti forszamkontrollos kabeljet?
Nem lesz belole gond?
Azert kell halk, mert volt mar Spire ledes ventim 26dB-el es nagyon hangos volt, ha meg leszabalyoztam tokig, akor meg alig pilacsolt. Nekem meg a Silent Blade is hangos. -
al_age
senior tag
hogy a panelen akkor is égjen a led, amikor a ventin nincs fordszám mérő kábel, úgy megoldhatod, hogy egy másik venti fordszám mérő kábelét rádugod arra a helyre is, ahol azt akarod, hogy világítson a led.
ha van panel akkor miért kell halk venti?
ezzel úgyis halkat csinálsz a kevésbé hangosból is -
atosz
őstag
Betettem, frankon muxik, vegre latom, hogy hova is fuj az oldallapi venti...hat nem a legjobb helyre, raadasul kicsit utjaban van a levegonek az IDE kabelek, na mind1, legalabb profitalnak a friss levegobol kicsit a vinyok es a RAMok is, meg tudom miert fokkal huvosebb a korabbi hazam, ott az oldallapi venti kicsit hatrebb es feljebb volt, igy kozvetlenul szallitotta a huvost a procinak es az eszaki hidnak.
Jahh kiprobaltam a neont 5Vrol is, es csak eppenhogy a cso eleje vilagitott egy kicsit. -
atosz
őstag
Na az elobb csinaltam csatlakozot is, igy nem kellett az eredeti cumot vagdalni.
Mas kerdes, amirol volt is szo nemreg. Nem lehet megoldani vhogy, hogy a panel ledje akkor is egjen, ha nincs a ventinek fordszabalyzos kontrollkabele?
Ill tudtok fordulatszammeros ledes ventit, ami meg halk is?
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
válasz
TitaniumBoss #145 üzenetére
Megis mi lesz hutve vele?
Lehet amellett barmit is csinalni fejhallgato nelkul?
Mondjuk en nagyon erzekeny vagyok a zajra, 20+dB engem mar zavar.
-
atosz
őstag
válasz
TitaniumBoss #142 üzenetére
Hat nem semmi a levegoszallitasa, nomeg a hangja is!
-
atosz
őstag
Okes, figyelek majd ra termeszetesen.
Amugy most, hogy jobban belegondolok, akkor en is ezt csinaltam volna, csak bonyolultabban.
Tehat ha meghagyom az eredeti kapcsolot is, es a kapcsolobol kijovo sargat kotom ra a panel ''piros helyere'', es a molex es az inverter kozti feketet a panel megfelelo helyere, akkor gondolom ugyanott vagyok, csak igy esetleg meg tudom csinalni azt, hogyha nem hasznalom mondjuk egyaltalan a neont es lekapcsolom az eredeti kapcsolon a cuccot, akkor kapcsolgathatom en a panelt, nem fog tortenni semmisem. Teszem azt nem vagyok itthon, es mas hasznalja a gepet, akkor nem ad neki 5V-ot.
Jol gondolom? -
TitaniumBoss
tag
válasz
TitaniumBoss #141 üzenetére
Bővebben: link
Bocs 12,5watt!A 9cm-s!Ilyet akarok szerezni de nincs sehol! -
Side_
aktív tag
Nekem semilyen nincs! Még!
Főleg a világítások és a színek szoktak nemtecceni, meg az, ha külön mézőegység futkos összevissza-mindenhova. Ugye ennél nem így van?! (Asszem nem.)
De a ledek színei akkorse teccenek, meg az se hogy kék, meg hogy kb 1féle van belőle!
Na mind1. -
atosz
őstag
válasz
TitaniumBoss #135 üzenetére
Ammeg milyen venti?
Nem 1.1W?
Volt nekem egy brutalis 8 centis Coolinkom ami 4-5000-et porgott, az kert 7-8-at asszem.
-
al_age
senior tag
válasz
TitaniumBoss #135 üzenetére
alapból 11 watt
na az szép!
én se láttam egyébként a tt honlapján, hogy csatornánként max hány wattos ventit lehet rákötni -
al_age
senior tag
válasz
TitaniumBoss #132 üzenetére
nemtudom, a honlapjukon nem írják
-
al_age
senior tag
válasz
TitaniumBoss #129 üzenetére
elosztó van, de ha hármat akarszegy potira dugni, akkor kettő elosztó kell, szerintem hármas nincs.
viszont a ventik összteljesítménye potinként max 7 watt lehet!
az egyik venti fordulatszámát fogja figyelni a panel, amelyiket Te úgy akarod. -
TitaniumBoss
tag
válasz
TitaniumBoss #128 üzenetére
És mi van ha külömböznek a ventik...elosztóval milyen fordulatszámot írki a panel?
-
atosz
őstag
Ugy erted, hogy csak a sargat kossem a panelra?
Vagy a sargat es a feketet is?
TitaniumBoss: Azt viszont megoldhatod, hogy egy csatornara tobb ventit kotsz ra egy elosztoval. Peldaul a hasonlo feladatot ellato ventik parosaval mehetnek egyre es akkor mar meg is van oldva a dolog.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
TitaniumBoss #121 üzenetére
én is olyat kerestem eredetileg, amin 6 poti van, de nem találtam.
viszont 6 venti szabályzására alkalmas panelt is csak ezt találtam! -
atosz
őstag
Szerintem nem ugyanazt irtam le.
Egyik lehetoseg, hogy az eredeti kapcsolonal nyisszantom le a kabelt, marmint a sargat (molexbe vezeto) es pirosat (inverterbe vezeto).
Avagy a masik, hogy a molex csatibol vezeto ket kabelt nyisszantom le, a sargat (eredeti kapcsoloba vezeto) es a feketet (inverterbe vezetot).
En az utobbira tippelnek, sztem az lenne a logikus, vagy nem? -
TitaniumBoss
tag
Nincs olyan panel amin 6 poti mérő van?Ezen is csak 4,3pin es...
-
atosz
őstag
Na lenne egy kerdesem. Van egy ilyen panelom, meg van most egy neonom inverterrel, meg kapcsoloval. De en szeretnem a panel kapcsolojara kotni. Szerintetek megoldhato es ha rakotom, nem szall el semmi?
Tehat ugy nez ki, hogy egy molex csatin jon az aram, egy sarga es egy fekete kabelen. A sarga megy a kapcsolo fele, a fekete meg az inverterbe. Onnan meg egy piros vissza a kapcsolohoz.
Ket lehetosegem van szerintem.
*1. A kapcsolohoz meno piros es sarga kabelt rakotom az eredeti kapcsolo helyett a Zalman egyik szelso kapcsolojara.
*2. A molex csatihoz vezeto (sarga/fekete) kabelt kotom a panelra.
Szerintetek melyik a jarhato ut, ha egyaltalan jarhato... -
al_age
senior tag
hát nemtudom. ha szépen lassan külső eszköz segítségével (ujjam
) megállítom a ventit, akkor amikor már alig pörög akkor villog, de lassan, majd amikor a venti megállt, akkor meg nem is világít
viszont a vibrálás szerintem bug.
de aztán az is lehet, hogy a vibrálás az a villogás kezdete -
harry
veterán
Igaz, elnéztem, amikor egy papstot kötöttem rá, annak nem volt fordszám mérő része, így nem világított. Rákötöttem egy másikat, amin volt, ezzel már villogot (az elöbb elfelejtettem, h több papst is járt nálam, azért írtam, h nem az a hiba, bocs).
Tehát akkor a ventiknél van a gáz. Zalman prochűtő ventije minimumon 1400et pörög, nincs is gond a ledde. -
harry
veterán
-
Szólista
senior tag
Nekem is vibrálnak a ledek,ha leszabályzom a ventiket.Ilyeneket használok:Bővebben: link Szerintem ez normális jelenség. Ha jól emlékszem akkor a tesztben le is irták.Bővebben: link
-
And
veterán
Igen, közben már rájöttem, hogy az előlapi ledekről volt szó
. A jelenséget viszont valszeg. ugyanaz okozza, amit korábban írtam, tehát elvileg nem a panel hibája. Mármint nem egyedi hiba, ha tényleg a pulzáló ventifeszültség okozza. Nem tudom, milyen gyors az a vibrálás az alapban kisebb fordulatú ventiknél, de nem lehet hogy gyorsabbaknál is vibrál, csak nem nagyon látszik? Az is lehet, hogy kisebb fordulatszámon a feszültség jobban pulzál a motor induktivitása miatt. Azt a kondenzátoros dolgot viszont tényleg kipróbálnám, hátha segít..
-
al_age
senior tag
egyik ventim sem ledes, a panelen lévő ledek vibrálnak.
viszontazért furcsa az egész, mert csak ha leszabályzom őket, akkor vibrálnak. a chipsethűtő meg ami 3000 fölött forog, annál semmi baj nem volt. ebből gondoltam, hogy ha eleve gyorsabb ventiket veszek, akkor azokkal nem lesz baj
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hi! Szerintem megpróbálhatnál egy néhányezer mikrofarádos (16V-os) elektrolit-kondenzátort párhuzamosan kötni a ventilátorral. Azért merem neked ajánlani, mert láttalak a modding-topikban is
. A soros ellenállással vagy félvezetővel szabályozott ventiken ugyanis szép pulzáló feszültséget lehet mérni. Ha ez pont a ledek üzemi feszültsége közelében van, akkor nem úszod meg a vibrálást. A kondi ezt a pulzálást hivatott csökkenteni. Igazából kár volt a Zalmannak ezen spórolnia, így akár egy egész dollárt is spóroltak az anyagköltségen
. A chipsethűtő ventin is vannak ledek?
-
al_age
senior tag
Akinek ilyen panelja van és nem vibrál egyik led sem és minden tökéletesen működik, legyen szíves írja be ide, hogy milyen ventiket szabályoz vele!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest