Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Region: Mainland China, Language: English, ha erre gondolsz
Ettől függetlenül csingcsangot ír.
Igen, nagyjából ezekre jutottam én is, viszont bugosnak érzem, hogy ezzel a setuppal (első opció van kiválasztva, ezek szerint "Motion detected"
) mozgásra bekapcsol a gateway lámpája, majd kb. 15-20 (!...) másodpercig világít, majd kikapcsol, és egy-másfél percig nem reagál semmilyen mozgásra...
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Nagy gondban vagyok. Rendeltem mennyezeti led lámpát. Mikor kibontottam vettem észre, hogy ez álmennyezethez való...
Most azon agyalok, hogy hogy rakom fel a plafonra... Valami ötlet? -
oris
aktív tag
Átállítottad angolra a menü nyelvét?
Nálam ilyen sorrendben vannak a lehetőségek:
-Motion detected
-No motion tetected within 2 minutes
-No motion tetected within 5 minutes
-No motion tetected within 10 minutes
-No motion tetected within 20 minutes
-No motion tetected within 30 minutes -
updog
őstag
Sziasztok!
Motion sensor-ral van valakinek tapasztalata? Az Automation menüben igazából bármelyik opciót választom (nyilván kriksz-kraksz, lefordítva kb. a "movement" az egyetlen értelmes szó amit kiveszek belőle) mindegyikkel azt csinálja, hogy első érzékelésre bekapcsol a világítás, a megadott delay után ki, majd utána egy ideig hiába van mozgás, nem kapcsol újra...
-
AtiSnatch
aktív tag
Ha az előző nem sikerült volna :
Leírás magyar nyelvű rádióhoz Gatewayen:1. Csatlakozz rendesen a hálózathoz
2. Beállítások--> A telefonról --> Állapot --> IP címet felírod.
3. Wifi beállítások --> Csatlakozott hálózatot hosszan nyomod --> Módosít --> Speciális --> IP beállítások --> statikus --> feljegyzett ipt beírod --> 1. Dns : 82.146.38.202 --> Mentés
4. Gateway --> rádió --> +Add --> Local fül --> tekersz lefelé míg meg nem találod az adókat --> csillagra nyomsz --> ha kész vagy elfelejted a wifi hálózatot. -
icemad
nagyúr
Ma frissült a Mi Home app. Nem sok minden változott...
Esetleg tudtok olyan boltot, ahol lehet venni eszközöket, de EU raktárból? Nem baj, ha drágább... -
nababika
aktív tag
Persze igy gondoltam. A vasarlas az nagyon megy. Nem volt olyan honap az elmult evben amikor ne vettem volna valami xiaomi smart "vackot"
-
nababika
aktív tag
Ezt sajnos elneztem. Na mindegy, en egy xiaomi smart socketet epitek a lampak ele, ugy tervezem, hogy 3-at kotok egy socketbe. Igy kvazi okos lesz. Nincs jobb otletem, szerencsere megoldhato mert van hely szerelodoboznak.
-
nababika
aktív tag
Segitsetek legyszi. Ez a lampa beintegralhato a mi home appba? [link] Remelem nem rosszat vettem, bar gondolkozhattam volna elobb is.
-
readyz
tag
-
icemad
nagyúr
Másik problémám, hogy nem tudok beállítani magyar nyelvű online rádióadást a getawayre...
Ennek mi a trükkje? -
icemad
nagyúr
Köszönöm, idáig én is eljutottam. Sajnos nem enged színt beállítani a getawayre.
ezen belül a control gateway light, és ezen belül tudod kapcsolni a világítást,és vagy plusz váltani a színeket, fényerőt.
Ez nálam nincs. Ha kiválasztom a control getaway light opciót, ott már semmi beállítási lehetőség nincs. China mainland van beállítva, angol nyelvre.
-
G_N
csendes tag
Sima automatizálás létrehozása.
If, majd kiválasztod a smart device közül az adott hőmérőt, és ott lesz 4 csirkelábas menü. A legfelső az adott hőmérséklet felett, a második az adott hőmérséklet alatt, a harmadik az adott páratartalom felett, a negyedik pedig az adott páratartalom alatt.
Ebben kiválasztod a megfelelő értéket, majd jön a then rész, ott pedig kiválasztod a gatewayt, (MI control HUB), majd ezen belül a control gateway light, és ezen belül tudod kapcsolni a világítást,és vagy plusz váltani a színeket, fényerőt. Ez a rész már angol, szerintem menni fog....(ha valahol csirkelábas menüt találsz, tud segíteni, ha van kéznél egy másik mobil. Abban a google fordító appot elindítod, kiválasztod a kamerás bevitelt, és annak a kamerájával tudod fordítani a menüket mindjárt magyarra)
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Kicsit elakadtam. Azt szeretném megoldani, hogy, ha az egyik hőmérséklet érzékelőn a hőmérséklet lemegy 20 fok alá, akkor a getaway kéken világítson. 20-26 fok között legyen zöld, 26 fölött meg legyen piros. Ezt hogy lehet megoldani?
-
G_N
csendes tag
válasz
tknof1871 #72 üzenetére
Szia!
Dafangból nem tudom van e több féle, de most is van 32 dollárért. Igaz most nem a gearbest-en, hanem a geekbuyingon.
https://hu.geekbuying.com/item/Xiaomi-Dafang-Smart-1080P-WiFi-IP-Camera-White-384022.htmlNagyon gyakran találni hozzá kupont 30 körülre, sőt, 27 körül sem ritka.
A kérdésed másik részére nem tudok mit mondani, soha nem használtam gw nélkül.
Nekem csak kettő féle kamerám van, egy dafang, és egy mijia smart ip camera, szintén 1080p-s, de a dafangot jobban szeretem. Mozgatható, igy nagyobb részt le tud fedni, bár a másik kamerám egy folyosót figyel, szóval ott irreleváns ez a funkció, de cserébe az bluetooth vezérlős.
A dafang tanítható riasztó, és co érzékelő hangjára is, ha valamelyik megszólal, szintén jön az értesítés mobilra. Ráadásul megadható neki működési időpont, amin belül üzemel, egyébként fogja magát, és befordul a sarokba...Ami nem tettszik benne, hogy bár az időzóna be van állítva, nem hajlandó használni. Így matekozni kell az órákkal..
-
tknof1871
őstag
Üdv! Sok helyen a legjobb Xiaomi okos kamerának a Dafang-ot tartják. De van olyan youtuber aki azt mondja 25 dollár (nem tudom honnan vette mert az nagyon olcsó lenne), aliexpress-en 35 dollár, gearbest-en már 50 dollár. Most akkor több féle Dafang van vagy miért ez a nagy különbség az árban?
A Dafang az minden funkcióját tudja egyedül, Gateway nélkül is? -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Mihome app milyen nyelven és régión ad legtöbbet számunkra?
Van egy egy air purifier 2 készülékem es nem jelzi a külső PM értéket. Ehhez külön eszköz kell vagy valami beállítási probléma lesz? -
martillo
tag
Sziasztok,
Telefonos ertesitest hogyan lehet beallitani?
Pl ha kamera erzekel mozgast akkor hogyan tudok e-mailt kuldetni magamnak? Vagy pl, ha a vizerzekelo erzekel, akkor tudok vmilyen ertesitest a telefonra eszkozolni?Koszi
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
van vkinek ötlete, hogy a Dafang miért megy állandóan offline-ba, és egyébként miért nem tudom "felébreszteni" telefonról? -
G_N
csendes tag
válasz
tknof1871 #60 üzenetére
Elméletben van rá megoldás, bár gyakorlatban nem tudom ez mennyire kivitelezhető nálad, és mennyire is éri meg akár anyagilag. A szenzorok egymáson keresztül is tudnak kommunikálni, jeltovábbítóként működve. Ha lefelé a fordulókba pakolsz egy egy érzékelőt valahová, ahol nem fogják lelopni, vagy simán leverni, le tudsz jutni a pincéig. Vagy valahol a strang mellett ha két szintenként be tudsz tenni egy egy bármilyen szezort, ott akár kevesebb is elég lefelé
Bár nem tudom a lakók mit szólnak, ha alattad bekopogsz, hogy bocsi, tennék egy szenzort a lefolyótok mellé, ha nem gond, csak hogy lejussak a pincéig a mozgás érzékelőmhöz.. -
válasz
tknof1871 #60 üzenetére
Felejtsd el, 4 emeletnyi vasbetonon nem megy át semmi. Kábelezni lehet, vagy harmadik közvetítő felet bevonni (értsd: mobilnet
). A Zigbee egyébként 2.4Ghz-s sávot használ. Ennél valamivel jobb a hullámterjedése a Z-Wave-nek (ez másik elterjedt smarthome portokoll), mert az 868Mhz. Viszont ebben a környezetben a Z-Wave sem fog menni sajnos.
Ezen saját építésű szenzorral sem fogsz tudni segíteni, fizikai korlátokról van szó. Illetve brutálisan nagy adóteljesítménnyel sokkal alacsonyabb frekvencián (jobb terjedés) megoldható lenne nyilván, de azért meg elvisznek a rendőrők előbb-utóbb.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Én a 4. emeleten lakom egy panellakásban. Ha az alagsori helyiségbe/kerékpártárolóba tennék egy szenzort az valahogy kapcsolódna a Xiaomi Gateway-hez, megjelenne a Mi Home Xiaomi Inc. applikációban? Itt már nyilván nem működik a Aqara ZigBee-es szenzora. Nem tudom, talán nem is kapható kész megoldás. De kábelt se lehet kihúzni a lakás és a tároló között, csak valami vezeték nélküli megoldás lehet. Már felvetettem a problémát az Okos Otthon / Smart Home topikban, Xiaomi Gateway nélkül, csak úgy mint hogy hol van a ZigBee képességének a határa. Ott valaki azt ajánlotta nézzem meg a mysensors.org oldalát. Ahogy láttam ez egy csináld magad oldal.
-
válasz
tknof1871 #58 üzenetére
A HASS akkor hasznos, ha többféle smart cuccod van otthon (egyéb gyártók hubjai, szenzorjai, izzói, Amazon Alexa, stb stb..). Ezeket remekül össze tudja fogni, és azon kívül hogy központi felületen (vagy mobil appban) látsz minden, automatizálást is tudsz csinálni. Tehát simán megoldható, hogy pl. egy Xiaomi GW-re aggatott hőmérő szenzor adatai alapján kapcsoljon termosztátot mondjuk, vagy pl. felkapcsolja a Xiaomi izzókat adott napszakban, ha bárkinek a telefonja "hazaért".
Természetesen valamilyen házi mini szerver kell hozzá, amin fut, de ez lehet egy Raspberry PI is, vagy akár egy meglévő NAS, ha alkalmas rá.
-
válasz
tknof1871 #56 üzenetére
Hivatalosan csak azzal az appal megy, igen. Nemhivatalosan már rég visszafejtették az API-t, a githubon rengeteg elérhető tool van mindenféle képességéhez, és a rá aggatott device-okhoz. Ezeknek a gyökere egyébként a HASS (Home Assistant) ökoszisztéma, abban fullos támogatás van ezen toolokon keresztül.
Egy kicsit kell hozzá barkácsolni amúgy, mert ki kell nyerni az authtentikációs tokent (ami az app és a gw közötti kapcsolathoz szükséges), de vannak rá jó tutorialok (telefon mentéséből pl. kiszedhető, és egyéb trükkök), és csak egyszer kell megcsinálni.
És igen, csak a hozzá való xiaomi cuccok tudnak kapcsolódni.
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Xiaomi Gateway az csak a Xiaomi telefonos alkalmazásával (Mi Home/ Xiaomi Inc.) működik? A Xiaomi Gateway-hez csak a Xiaomi-hoz kapcsolódó márkáknak (Aqara és MiJia) a szenzorai és egyéb dolgai tudnak kapcsolódni?
-
tsandor1
csendes tag
Sziasztok!
Biztos nagyon láma vagyok, de nem találom az eredeti ios app-ban, hogy hol tudok helyiséget törölni! Felvettem egyet, de nincs rá szükségem és szeretném kitörölni. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! -
nemethsza
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest