Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz Roachy #1961 üzenetére

    Tettem pár kisebb kör sétát Debrecen belvárosában.

    GPS Status and Tools lebegőben, alatta GMaps.

    GPS Status and Tools szerint olyan 3..4.5m pontosan volt jele (ami szerintem (is) normális), a séta közben a sétálóutcán átmentem egyik oldalból a másikba (sokszor, oda-vissza) meg átmentem árkádok alatt is meg épületek mögé is és annyira volt pontos amennyire maga a térkép az volt, mivel jól ismerem a helyet meg a térképet is így láttam és tudtam hogy jó helyen vagyok de a térkép szerint fura volt, ahogy nálad is, mondjuk ennyire talán nem. De a második körben a Maps.Me-vel ahogy néztem azon sokkal "pontosabban"látszott hogy hol megyek, vagyis úgy értem ha ház mellett mentem akkor a térképen is ház mellett mutatott (és nem benne és nem a tér közepén) mentem, de azért a GMaps se volt nagyon off-the-map csak amennyira aránytalan volt maga a rajz is.

    Reggel GMaps ment a kocsiban míg vezettem és - hacsak nem zoom-oltam bele max-ra - teljesen jól és pontosan mutatta a helyzetemet, figyeltem mitől mennyire vagyok arányosan térben és a térképen és még az orientáció indikálás is pontos volt. Max-ra zoom-olva persze fura volt hogy nem haladok az úton, de az nyilvánvalóan abból eredt hogy a térképen az út se pontosan van rajzolva (négysávoson szembe jövő sávok elválasztására gondolok pl.) és belső sávban úgy látszódott mintha a felüljáró középső elválasztójában haladnék, de ez szerintem a pontosság miatt is normális (3..4.5m pontosság mellett ugye teljesen belefér egy "sávváltás", szóval ezt én nem tekintem hibának, szerintem nem lényeges a jobb pontosság mint a 3..4.5m meg nem is igen lehetséges, csak kis segítséggel, lentebb említem majd).

    Ami nekem fura ahhoz képest amit a videódon láttam, hogy én a kezemben a készülékkel sétálva (és kocsival is) egyenletes volt a GMaps-en a haladásom, nem voltak benne torpanások / megállások. Nem tudom van-e / lehet-e köze hozzá, de én használom a Google féle pozíció segítést (fused location - Google location accuracy a beállításokban) és ilyet, mint amit nálad láttam nem tapasztalok. Nem tudom ez segít-e neked, ha nem akkor tényleg nem tudok többet mondani mint hogy verd a tamtamot a szervízben meg vidd el őket "tesztkörre" meg add le valahogy a videót is esetleg a garanciáztatáshoz ):

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés