Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Bolevácz #596 üzenetére
Szia,
A fotós képességei hardveres oldalról az elérhető legjobb, amit ma kapni lehet, viszont mindenki tudja, hogy ma már a szoftveres támogatás nélkül a tuti hardver is csak egy sánta kacsa. Nah a 14 Ultránál is előállt az a helyzet, hogy a Xiaomi képtelen szoftveresen kihozni a hardverből a maximumot. Emiatt csak simán jó lesz, ami bizonyos helyzetekben megdöbbentően jó képeket képes csinálni, de van amikor meg nagyon nem jön össze neki..
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
a telefon tényleg tudja a kétirányú műholdas kapcsolatot? Az eu verzió is?
-
Pug
veterán
válasz
light1994012 #591 üzenetére
Global
-
Pug
veterán
-
tamaswilhelm
csendes tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy eladó Photography Kitje?
-
zoli8814
aktív tag
EEA-ra érkezett egy 70 megas biztonsági csomag, a novemberi sec. patch.
Idén már szerintem ne is várjon senki EEA-n HyperOs2-t. -
válasz
chabychecker #570 üzenetére
Egyikkel sem tudsz mellé lőni..
Samsungnak erősebb a szoftveres támogatása, bár ez android 15 esetében pont nem így van ahogy nézegetem.
S24 ultra egy nagyon jó mindenes, erősebb egy kicsit az aksi idő, bár a 14 ultrát meg pont gyorsabb feltölteni.
One UI vs Hyperos ezt neked kell tudni melyik tetszik jobban.
Kamerában az s24 ultra is elég jó szerintem, van egy két gyengesége mint pl a gyenge fényben mozgó dolgokat fényképezni, de összességében elég jó szinte minden tekintetben, nem rossz a zoom, videó..stb.
A 14 ultra hardveresen sokkal előrébb jár, és ez meg is látszik, jobb a zoom kamera és tudnak telemakrót is, nagyobb fő szenzor változtatható rekesszel..stb.
De ha pl az kell az S pen, akkor nincs kérdés.
Én a 14 ultrát választanám a számomra jobb kamera miatt, de az s24 ultra nagyon jó választás, az egy igazi mindenes. -
VicKing
tag
Kiírta, hogy sikeresen frissítette a " Mi AI transletet", de hol találom magát az alkalmazást?
-
Juliuska
senior tag
A rejtett beállítások közt akadtam rá erre:
(amikor elindítottam, meglepődve keresgéltem, hogy vajon merre van a Batmobile - Batman mindent is tudó autója 😳🤪)
-
xabolcsy
aktív tag
Sziasztok a Gmail miért nem küld értesítést? Nektek jó? A beállítások rendben vannak, elvileg.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
chabychecker #572 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de kicsit jobban utána olvas az ember mind két oldalon lehet jó és és kevésbé jó dolgokat találni, sajnos Samsung esetén még mindig előnyben van a szerviz háttér, és a dinamikusabb szoftver ellátás, Xiaomi esetén a hardver erősebb bizonyos téren, szóval kinek mi a fontos, no meg mennyi időre is vesz telefont.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
chabychecker #570 üzenetére
Mind két telefonnak megvan a nyűgje baja, igazán neked kell mérlegelni hogy neked mi a prioritás egy készülékben és mi az amit még el tudsz viselni mint nyűgjét egy készüléknek, mert bizony lehet találni mindkettőnél kisebb nagyobb előnyöket és hátrányokat is.
Nem várható el senkitől hogy megmondja a tutit, pláne úgy hogy nem tudni nálad mik a fontossági szempontok. -
chabychecker
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi 14 Ultra vagy Samsung Galaxy S24 Ultra? Melyiket érdemesebb megvenni?
Előre is köszönöm! -
ArN!
csendes tag
Sajnos elkeveredett a csomagom, 1.5 hónapja várok rá ..
Felajánlottak egy "cserét"pedig állítólag el sem küldték... Pedig az órát is onnét rendeltem, azzal semmi gond nem volt!
A lényeg, hogy egy UK verziót küldenének, de EU-s adapterrel, mert állítólag más különbség nincs. Ez tényleg így van ?! Nem kell aggódnom?! -
cannibalform
csendes tag
Sziasztok. Elkezdte eldobálni a hálózatot. SIM1 Yettel , SIM2 Vodafone. Ha mind kettő aktív akkor nincs hálózat egyiken se. Ha kikapcsolom a SIM1-et , akkor van SIM2 van hálózat. És ez visza . Múltkor egy kártya ki és be javított rajta egy hétig. Softwares bug lehet vagy hardver? Bár most a legújabb van fent de azt tegnap raktam fel.
-
Juliuska
senior tag
válasz
zoli8814 #565 üzenetére
Az 1.0.11.0.UNAEUXM-ra gondolsz?
-
zoli8814
aktív tag
A legutolsó frissítés után úgy veszem észre, hogy merül a telefon, mint az állat. Másnak is feltűnt?
-
hito
nagyúr
Részvétem
Viszont azt hogy állíthatod ilyen magabiztossággal, hogy ez teljesült? => "a víz és a termék közötti hőmérsékleti delta legfeljebb 5K"
Nyilván nem hőmérőzted le előtte a készüléket és a közeget, tehát ezt nem tudhatod. Ha pedig nem tudhatod, erre máris hivatkozhatnak szerintem.
-
Aryon87
félisten
Barmelyiknel elofordulhat.
De eleg egy leeses is a telefonnak, hogy a vizallosag menjen a levesbe.
Ha ennek is a TMX a szervize, akkor a vizallosag igyisugyis bukni fog, mert amint azok szetszedtek, mar nem ugy rakjak ossze. Es akkoris a felhasznalora haritjak, ha ok a hibasak. Huaweivel megjartam. Szerencsemre a beazott telefon 2 eve meg mindig mukodik, pedig ette a korrozio -
subset
senior tag
Elhiszem, hogy nem történt olyasmi ami meghaladná az idézett szövegben leírtakat.
Nem tudom milyen a Mo.-i xiaomi szervíz hozzáállása, de az indikátor-t biztosan megnézik még ha nem is lenne egyértelmű.Esetleg felkészült szerviz-t keresni aki rendesen kitakarítja...ha még nem lett "zárlatos" benne valami.
Panaszkodtatok már itt is, hogy párásodik a kamera, valamit elcseszhetett a gyártó...
Redditen és máshol is olvasni hasonló beázásós esetet.Nyilvánvaló, hogy nagyon csalódott vagy, sajnálom
.
-
Hobbbyt
őstag
A Xiaomi oldalán ezt találtam: "*A készülék az IEC 60529:1989+A1:1999+A2:2013 szabvány alapján IP68-as besorolású bejutás elleni védettségi osztályba sorolt, fröccsenés-, víz- és porállóságát speciális laboratóriumi körülmények között tesztelték és tanúsították.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vízállóság vizsgálati feltételei a következők: statikus (nem sós) vízbe merítés 1,5 méteres mélységig, legfeljebb 30 percig, a víz és a termék közötti hőmérsékleti delta legfeljebb 5K. Ezek a vízállósági jellemzők csak a laboratóriumi környezetben tesztelt speciális körülményekre vonatkoznak, amelyek nem felelnek meg a fogyasztók által szokásos használati körülményeknek. Ezért a behatolás elleni védelem nem biztosított, ha a termék a vizsgálati feltételeken túli környezetnek van kitéve."
A garancia nem terjed ki az IP68-as vizsgálati feltételeken túli környezetben okozott folyadékkárokra.Határozottan állítom, hogy az IP68 határain belül történt a dolog, lényegében az én telefonom ezt semmilyen formában nem tudta, ezt gyári hibának érzem.
Amúgy sajnos a vízcseppeket csak akkor vettem észre, amikor már kerestem a hibát, hogy miérd dobálja a hálózatot és miért nem tudom rendesen tölteni..
Eddig nagyon szerettem ezt a telefont, de ez most hatalmas csalódás.. alig fél éves. -
subset
senior tag
Sz@rul hangzik
Amikor megláttad a vízcseppet ki kellett volna kapcsolni, nem még a gyorstöltést és egyebeket próbálgatni !
Szét kell darabokra szedni, ultrahangos tisztítóval minden elektronikát (amit csak lehet) megtisztítani és/vagy denaturált szesszel átmosni.
Megszárítani és lehet megússza a dolgot...Garinál az LDI (liquid demage indicator) matrica sajnos le fog buktatni.
-
Hobbbyt
őstag
Pfúú srácok...
Élete első vízbe merülése elég csúfos kudarca fulladt. Eddig nem volt okom/lehetőségem rá, de most az itthoni medencébe behoztam magammal. ~20mp-es merüléssel úgy beázott, hogy a vakuknál vízcsep van belül, eldobja a SIM kártyákat, nem megy a gyorstöltés és random kikapcsol..Az S10-el végig fürödtem, strandoltam 6 évet és kibírta.. hát ez most nagy csalódás. Gondolom a garanciával kitörölhetem a fenekem...
-
-
jilian
addikt
válasz
Black&White #553 üzenetére
Heh?
Valamit nagyon benéztem.
A fent említett rom-ban van minden nyelv (asszem) magyar tuti.
Twrp fent van.
Melyik a legutolsó "global/weekly/stabil" amit simán rá tudok a jelenlegire telepíteni? (Teljes törléssel) -
jilian
addikt
Hello,
adott egy Mi 10 Ultra ( Miui 12.6/21.11.3 / (weekly)
Igen előkerült a fiókból szeretném beállítani 2. telefonnak.
Tudnátok linket adni a legfrissebb Global Rom-hoz? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Black&White #549 üzenetére
Pontos számokat nem lehet mondani, nyilván valamennyivel rövidebb az üzemidő. Hasraütésszerűen legyen 30p.
De, ha muszáj 2 SIM, akkor muszáj.
Én a fele napot vodafone nettel, fele napot telenor nettel oldom meg. Gondoltam leredukálni 1 SIM-re, de kint a semmi közepén meg lennék lőve.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Black&White #546 üzenetére
Milyen helyzet lesz rossz vele?
-
Black&White
addikt
Dual SIM-el használja itt valaki?
Mennyire rossz a helyzet? -
zoli8814
aktív tag
Xiaomi.eu telepítéshez egy tutorialt tud valaki dobni? Vagy egy topik is jó lenne ahol le van írva, mert én nem találtam.
-
brainticket
aktív tag
Olvastam valahol hogy a CUKTECH Powerbank-ek max sebességgel töltik a Xiaomi telefonokat, rendeltem egy CUKTECH 10-est, és tényleg megy a 90W gyorstöltés is, ugyanolyan gyorsan tölt mint az eredeti töltővel, ki is írja a kijelzőn.
A laptopomat is tölti 100W-al.
Most 34 euró körül van német amazonon.
[link] -
hito
nagyúr
Én mostanában azt a funkciót keresem (de nem találom), ami 13U-ban automatikusan be volt kapcsolva...nevezetesen ha néztem a képernyőt, nem kapcsolt ki. Itt valamiért sehol nem találom.
-
Juliuska
senior tag
Jött egy frissítés nekünk:
(ami akár lehet... 960MB-tól kevesebb is...) -
zoli8814
aktív tag
1.0.9.0 frissítés Júniusi biztonsági csomaggal kint van, már töltöm. 960mb
-
Juliuska
senior tag
válasz
Elit3Zotya #529 üzenetére
Köszönjük
-
kbadam83
senior tag
Tudtok esetleg, olyan sötét témát vagy használ valaki, ami minden nem gyári alkalmazás ikon színét is megváltoztatja az adott témához?
-
kbadam83
senior tag
Sziasztok, valaki használ a készüléken üvefóliát? Ha igen melyik típust, az ujjlenyomat érzékelő miatt kérdezném
Köszönöm -
hito
nagyúr
válasz
zoli8814 #518 üzenetére
Köszi ha küldesz majd róla infót
Mondjuk azért furcsaságot produkált eddig is. Volt pl. hogy magától repülő módba váltott és csak órákkal később vettem észre. Meg egyszer önálló életre kelt a zsebemben, úgy hogy hozzá se nyúltam, mindenfélét megnyitogatott. Nem tulajdonítottam ezeknek nagy jelentőséget.
-
-
kbadam83
senior tag
Most jött meg a telefon, bekapcsolás után egyből tölti is le a 1.0.7.0. frissítést
-
ArN!
csendes tag
Sziasztok!
Leadtam én is a rendelést, kb. 2 hét mivel Gshopperen vettem (385e Ft volt). Alig várom!! -
Atomgeszi
nagyúr
Hát én pl. abból indultam ki, hogy eddig csak kínai piacos készüléked volt, most pedig global.
Sajnos az EU-s piacra más szabályok vonatkoznak, mint a kínaira.Ezáltal jóval később kapnak frissítést is, mint pl a kínai készülékek
És a ROM is tele van korlátozásokkal.Én pl alapból nyitom a BL-t, mert nem tudom elviselni a global korlátjait.
Más módja sajnos nincs.Nincs ilyen készülékem, de szinte ugyanaz a kettő.
Nekem nagyon megfelel a 13U.
-
hito
nagyúr
válasz
Atomgeszi #507 üzenetére
Őőő...ezzel kapcsolatban mégis hogy tájékozódjak?
Ha nem tudom, hogy nem az van rajta, utána se tudok nézni. Illetve ha tudom is, de csak használat során derül ki, hogy ez a tárcsázó szégyenletes, megint csak nem vagyok előrébb vásárlás előtt.
Biztos, hogy nem nyitom ennek a BL-ét (az ezzel járó nyűg se hiányzik, ráadásul nem akarom kockáztatni a 3 év magyar garit sem), de köszi a tippet
Van egy rakat tárcsázó app Playben, csak jó lesz az egyik
Neked mióta van meg?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! 13 Ultráról váltottam 14 Ultrára, de sajnos ezen tök más a tárcsázó és az sms app. Kérdésem az lenne, hogy valahogy rá lehet varrni erre a Xiaomi Phone és Messaging appokat? Előbbit már próbáltam apkmirror-ról, de hiába telepíti, nem jelenik meg az alkalmazások között.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Idén szinte minden összeállt, és ez a Xiaomi kameratelefon itthon is kapható.
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest