Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
a satec rf 5 kábelről mi a véleményetek? milyen a minősége? csak ilyet találtam egy boltban, és sürgősen kellett. a google annyira nem barátom, egyetlen magyar nyelvű találtatot se adott ki. egy német nyelvű oldal szerint a csillapítása hajszálnyival alacsonyabb, mint a Belden H155-nek (0.47 0.49 helyett).mondjuk merevebb is, ami nem feltétlen hátrány...
-
ngabor2
nagyúr
válasz jogyerek001 #1011 üzenetére
a beállítás idejére tedd fixre a saját ip-det, pl. 192.168.0.2 legyen, 255.255.255.0 maszkkal. átjáró 192.168.0.1
-
ngabor2
nagyúr
begyűjtöttem 10m rf5 kábelt, meg a végére csatlakozókat (N, SMA). ezeket kellene összepakolnom. elsőre nem tűnik vészesnek, de azért 1500ft-ot nem szívesen szórnék ki megint, ha elszúrom... valahol találok értelmes leírást az összeszerelésről? a google eddig nem segített, vagy nem jól kérdeztem (assembling sma plug).
-
ngabor2
nagyúr
közben megcsináltam, és működik. mondjuk érdekes módon, ha nem teszem rá az antennát, akkor is 66%-nak írja a jelet, antennával 96% körülinek (biquad). házon belül, pár méter, és egy vékony téglafal van a router és a gép között. kifele viszont egyelőre nem lát, valami hosszabb cucc fog ahoz kelleni.
köszi a linkeket, ezeket én is meg találtam, de az pont nem volt benne (vagy nem találtam), ami nekem van. -
ngabor2
nagyúr
van ap, vagy wlan kártya, 1 sma csatlakozóval. erre kellene 2 antennát ráaggatni... megoldható valahogy (elágazás), vagy nem igazán?
-
ngabor2
nagyúr
van nekem egy linksys wet11v2 ap-m, pontosabban ethernet bridge. keresgéltem a neten, de túl sokmindent nem találtam róla. lehet ezt valahogy okosítani? pl. új fw, wpa, vagy wpa2, kimenő teljesítmény növelés, háttértár, torentkliens, mosogatás, táncoktatás, mittoménmi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz shamanix #2865 üzenetére
első körben valóban csak annyi, hogy mi a csatlakozása. mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. a pcmcia-osra általában lehet külső antennát tenni, az usb-sre a burkolat megbontása nélkül nem. ugyanakkor az usb-set valóban lehet használni desktop gépben is.
de az antenna nem minden, a teljesítmény is számít. valszeg ezeknél nincs nagy különbség benne, és nem hinném, hogy lehetne őket tulságosan feltornászni, hogy nagyobb legyen a hatótávolság. -
ngabor2
nagyúr
nekem intel 3945abg hálókártya van a notiban, gond nélkül szalad a net.
a ralink is elég jól támogatott, a gigabyte kártyátkon az van. kettőt is használok, megy rendesen. 3-4k környékén már lehet kapni. az acx100/111 chipet kerüld, nekem legalábbis nem sikerült életre kelteni.
Reiko: ha van egy kis kézügyességed, akkor csinálj 2 biquad antennát, kapd szét az usb sticket, vagy gyűjts be egy pci-os wlan-kártyát, és arra tedd rá. ha a 2 antennát sikerül pontosan egymásra fordítani, és a köztetek levő tetőben nincs fémfólia (pl. hővisszaverő szigetelés a tető alatt), akkor simán átviszi.
igazából úgy volna jó, hogy a géphez minél rövidebb rf-kábel menjen, vagy ne is oda menjen közvetlenül.
nálam úgy van megoldva, hogy a padláson fenn van egy ap, onnan 3m kábellel egy biquad, az nézi a tornyot, az ap-ból meg 17m utp-kábel megy egy sima hálókártyába. a routerrel ez megoldható, a stickkel... nehezen. -
ngabor2
nagyúr
ajánljatok nekem wlan-eszközöket, kn. árral és elérhetőséggel. 2 típus érdekel:
- egyszerű, 54Mbites ap
- wlan router usb-s nyomtatószerverrel és vinyócsatlakoztatási lehetőséggel.árhatárt egyelőre nem írok, majd kialakul. eik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz compu01 #3747 üzenetére
ha a gép közel van a tetőhöz (pl. padlás), akkor 1 wlan-kártya, rövid koaxszal ki a tetőre, oda egy biquad. ha messze, akkor egy ap, arra antenna, és le a géphez cat5-ön vezetni a netet. ha a túloldalt több gép van, de a router lehet magasan, akkor egy wlan-routerre egy másik biquad, az első felé fordítva, és onnan vezetéken le a net. ennél olcsóbbat nem tudok.
-
ngabor2
nagyúr
válasz odrobinam #3764 üzenetére
nem sértésnek szánom, de tanárom mindig azt mondta: a hozzánemértőt onnan lehet megismerni, hogy rettegve fél mindenféle sugárzástól. mikor a pároddal összebújsz, nagyobb sugárdózist kaptok egymástól, mintha a paksi atomerőmű kerítése mellett mászkálnál. ráadásul sugárzás és sugárzás között óóóriási a különbség. felkapcsolod a villanyt, és csak úgy árad feléd a sok hν... az is sugárzás.
megsúgom, hogy a mai világban, ha városban vagy, akkor 7/24-ben ki vagy téve mindenféle sugárzásnak, 900MHz, 1800MHz, 2.4GHz, 5GHz, uv, infra, α, β, γ-sugarak... nem tudsz előlük elmenekülni.
-
ngabor2
nagyúr
a linksys router topikjában le van írva, hogy a 2 antenna a helyi zavarok, visszaverődés kiküszöbölésére (pontosabban hatásuk gyengítésére) van, egyszerre csak az egyik megy. tehát ha az egyikre irányított antennát teszel, akkor nem igazán fog menni mindenhova a jel.
a másik, hogy olyat nem tud, hogy kapja wifin az adást, ő meg ugyan úgy, wifin szórja tovább. ha magatoknál is, és a szomszédnak is wlanon kell a jel, akkor min. még egy wlan-eszköz kell (legalább egy ap).
-
-
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
legutóbbi infóim szerint elég kevés router tudja a wlan repeater módot. márpedig ha egyik oldalról a másikra lannal akarod átlőni és tovább osztani a netet, akkor az kell. olcsó megoldásnak sajnos csak vezetékeset tudok javasolni, vagy meglehetősen bonyolultat. remélem valakinek eszébe jut valami értelmesebb is.
Jano_023: gondolom win alatt vagy. ott a csatlakozásnál van egy 5-oszlopos akármi, amiből minél több zöld, annál erősebb a jel. általában ha lejjebb veszed a sebességet (ahol autora állítottad, ott valszeg voltak konkrét értékek is, nincs winem, hogy megnézzem), akkor stabilabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz vanpeta777 #4421 üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
tehát kell egy access point, vagy egy wlan-router a net osztójához. kell hozzá egy olyan antenna, ami a másik 2 félnek megfelelő erősséggel tudja a jelet szórni, ez a besugárzandó szögtől függően lehet yagi (15°-nál kisebb), szektor (30-40°-nál kisebb) esetleg körsugárzó (360°), zárójelben a szög van, amibe a jelet szórni kell.
minél nagyobb szögben kell szórni, annál jobban "kenődik" a jelerősség, tehát annál nagyobb teljesítmény és nyereség kell a jó vételhez.a túloldalra csak egy wlan-kártya, és egy irányított antenna kell az adó felé.
a jelet más is tudja venni, de titkosítással (WPA-PSK) meg lehet oldani, hogy a vételen kívül semmit ne tudjon vele kezdeni, leginkább meg ne értse. de ezt majd ha előrébb jutunk.
-
ngabor2
nagyúr
körülbeblüli távolságokat tudsz írni (légvonalban) a 3 pont között? csak hogy lehessen tudni, mekkora szögben kell a routernek szórni. vagy ha egy körülbelüli szöget tudsz mondani, aminek a csúcsa a router, a 2 szár vége meg a 2 szomszéd. nem percre pontosan, de azért lehessen tudni, hogy 15, vagy 45°
-
ngabor2
nagyúr
feltételezem, hogy valamilyen módon a nem-vezetékes (mikrós?) netből a szolgáltató vezetékest csinál neked helyben (egy access pointtal), és ez megy be a lakásba. ha így van, akkor kell neked egy router, vagy egy másik ap, illetve a 3 gépbe 1-1 hálókártya (wlan esetén wlan-kártya, vagy adapter) megfelelő antennával. ha mindezen készülékeket lakáson belül akarod használni, és nincs nagy árnyékolás (vastag vasbeton, sok fal, stb), akkor elég kisebb antenna. ha zavartabb a környezet, akkor érdemes erősebb.
ha olyan helyen laksz, ahol sokan vannak körülötted, érdemes titkosítani, pl. wpa2-vel, azt jelenleg elég nehéz feltörni értelmes időn belül.
én a helyedben, ha megoldható, a pc-hez kábelen vinném a netet, az egyszerűbb, gyorsabb, megbízhatóbb, a 2 notihoz marad a wlan.
-
-
ngabor2
nagyúr
tehát akkor router kell, nem elég egy ap. pontosabban ha már esetleg van egy vezetékes routere, akkor elég lenne, de valszeg nincs. délután utánanézek az áraknak, és ajánlok valamit, ami a keretbe belefér.
rossz hír... nem bírok 20k alatt maradni
router: TP-Link TL-WR543G Br. 9.840 Ft
antenna: Körsugárzó antenna 2.4GHz 8dBi (TW) Br. 10.608 Ft
a router és az antenna közé szerelt kábel (kb. 400ft/m, csatlakozók: 576+480, szerelés 1200Ft, 3m esetén tehát kb. 3500Ft)
2 db wlan-kártya: TP-Link TL-WN551G 802.11b/g PCI kártya Br. 4.020 Ft x2=8040akkor lehetne egy kicsivel olcsóbban kihozni, ha az osztó gépe állandóan be lenne kapcsolva, mert akkor a router helyett oda is csak egy wlan-kártya kellene. de az is csak valami 6k-t csökkentene az áron. nem olcsó dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz burgatshow #4454 üzenetére
a probléma egyik része, hogy az antenna "laposan" szór, felfele nem. így nem csoda, hogy oda nem igazán jut jel. ha megdöntöd kicsit az antennát, akkor fent talán javulni fog a helyzet, de lent lesz rosszabb.egyszerű megoldást nem tudok, a bonyolult meg drága, és szerintem nem is érdemes megcsinálni.
Olasza: Asus WL500g premium 17-18k körül van, abban van usb. külső vinyót is rá lehet tenni, vagy ha barkácshajlamod van, akkor be is lehet fordítani a házába, van neki hely.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz lorant80 #4460 üzenetére
első megközelítésben: router nélkül sehogy. legalább még egy hálókártya, vagy router kell a rendszerhez, ami oszja a netet. az más kérdés, hogy amennyiben a szerződésben kifejezetten egy gépre szól a dolog, akkor ez szerződésszegés. ha egy mac-re, akkor máshogy is lehet értelmezni, mert egy routerrel utána szét lehet osztani, amennyiben nincs más megkötés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam topic
- Proxmox VE
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest