Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám és azt mondták itt minden bizonnyal tudtok segíteni. Nah szóval: felraktam egy Ubuntut a Win XP mellé. De valamiért nem indult el. Majd gondoltam,h törlöm az ubuntu particióját. Meg is tettem. De azóta amikor bebootol a gép, kiír egy linux hibát és megáll a gép. Hogyan tudnám eltüntetni ezt és elérni, h az XP-t bootolja be? Előre is köszi a segítséget.
-
n00n
őstag
Sziastok!
Lehet, h oltári nagy baromság amit kérdezek, de USB pendrive-ról lehet Windowst telepíteni vagy csak cd-ről? És ha igen, akkor hogyan? Betöltöm az iso file-t deamon toolsba és a virtuális meghajtó tartalmát másolom az USB-re?
-
n00n
őstag
válasz Sk8erPeter #8763 üzenetére
Ha rádugom a pendrive-ot a gépre és belemegyek a biosba a boot sorrendben felismeri az USB-t, akkor csak annyi a dolgom, h rámásolom a pendrivera a win telepítőt rádúgom és újraindítom a gépet?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Ismét segítségre lenne szükségem. Mert nem sikerült a problémám megoldani. Vázolom az esetet:
Felraktam egy Ubuntu-t a már fenn lév Win XP mellé. De valami nem sikerült az installnál és nem indult el. Ezért újra indítottam a gépet és ott az "OS választóból" kiválasztottam a Win XP-t. Majd kezdő létemre gondolotam ha törlöm a linux particióját az megoldja a problémám eltünik az ubuntu és majd másnap megpróbálom újra felrakni. Csakhogy azóta ha újra indítom a gépet a Grub rögtön hibát jelezz, az OS választó be se jön, ha az XP-t választhassam. USBre felraktam egy Bart Pe nevü OS-t (Windows 5.1) és azzal sikerült bebootolnom, most is onnan írok. Próbáltam a javasolt Fdisk-et a parancs sorba írni, de azt írja nincs ilyen parancs. (másik gépen is próbáltam, ott se megy) Sajna nincs jelenleg semmi telepítő cd nálam. Üres cd-m meg nincs h kiírjam. Tudtok valami megoldást amivel eltüntethetem a Grubot?
-
n00n
őstag
lúzer: Nem tudom, h ez most konkrétan mi, mert Bart Pe a neve, de konkrétan egy Windows 5.1. A mérete kb 160 mega. Linket nem tudok adni, mert már nagyon régen szedtem le a netről és nem emlékszem, h honnét.
VIC20: Köszi, de már megoldottam.
@lbert VLC Player, szinte mindent visz !codec-ek nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Próbáltam felrakni egy win XP-t de hibás volt a telepítő cd és nem jött össze mindig ugyanott megállt. Aztán kaptam egy másik cd-t felraktam arról az XP-t minden klappol, csak annyi nem h bootoláskor elődob két választható windows-t is. Gondolom a másik a hibás lehet, mert nem indul el. Mondjuk azt nem értem, h mit keres ott mikor előtte formáztam a particiót. De azt hiszem rájöttem. Egy másik partición lehet de nem tudok vele mit csinálni, itt egy kép a helyzetről:
Valakinek valami ötlet, mert elég zavaró a dolog? :
-
n00n
őstag
Sziasztok!
A héten valamelyik nap lefagyott az XP netezés közben. A következő újraindításkor már nem indult el. Egyszerűen megállt. Újratelepítettem a Windowst, de azóta folyamat 10 percnénként kék halált dobál. Nincs vmi ötletetek, h miért?
-
n00n
őstag
Nincs semmi tuningolva.
Kivetem a kisebb (256) ramot. Lefutattam az 512 mb rammal 4x (2 óra)a memtestet és semmi hibát nem talált, ellenben mikor mindkettő benn volt kb 20-30 perc után már hibákat jelzett. Gondoltam meg van a hiba. Büszkén indítom az XP-t, de 20 perc netezés után újra jelentkezett a kék halál. Ilyenkor mi van? Valami ötlet?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van 2 gépem, az egyiken újraraktam a WinXP-t és véletlen ugyanazt a nevet adtam meg ami a másik gépé, ennek hála a két gép nem találja meg egymást, hiába írom át a nevet semmi. Nem szeretném újra rakni a WIN-t, valakinek van valami ötlete?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Internetes TVknél "túl színes a kép". Nehéz megfogalmazni. Össze-vissza színek vannak, kék piros, sárga. Túl exponált talán a neve nem tudom. Az a baj, h nem tudom le printscreenelni mert ha bezárom a lejátszót eltűnik a képről is.
Videóknál, youtube-on nincs ilyen probléma. Valakinek van valami ötlete mi lehet a megoldás?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Szeretném egy ismerős (kis) cégénél helyrerakni a gépeket, mert az előző rendszergazda igen csak kontár munkát végzett. Van 8 gép (Win XP), a szekrényben találtam 6 db OEM Windows XP-t (csak két gépre van felragasztva a matrica). Szóval még 2 kettő OEM WinXP-t biztos kell venni (8 gép 6 XP). A többinél Belarc Advisorral megállapítottam, hogy melyik gépen melyik seriallal van regisztrálva a Windows, a hiányzó matricákat felragasztottam. Viszont van két gép, ahol a két matrica alapból rá van ragasztva, viszont a CD-k össze vannak keverve, megállapítható egy CD-ről, telepítés nélkül a széria szám?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a rendszer indításakor véletlenszerűen egyszer 800*600-as, egyszer 1024*768-as felbontás fogad?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy gép Windows XP-t telepítettem rá. Viszont install után nincs net, pedig rá van dugva a kábel. De még sincs. Szerintem talán nincs fenn a hálókártya driverre. Viszont a géphez kapott cd már nincs meg (nem az enyém). Gondoltam felrakom az Everestet az majd megállapítja a hálókártya és a videokártya (mert ahhoz is kéne driver) típusát. De az égvilágon semmi utalást nem találok a porgramban rájuk, pedig nem egyszer használtam már. Valakinek valami ötlet?
-
n00n
őstag
válasz kételkedem #27124 üzenetére
Azóta megoldodott. Leírom hátha más is járna hasonló cipőben:
Hiányzott a SM busz drivere, enélkül pedig a rendszer nem tudja megállapítani a hardvereket!
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy laptop Satas vinyóval. Raktam rá egy XP-t, de nem indul el mert azt írja, hogy nincs bootolhataó eszköz. Találtam Sata Drivert de hogyan rakom fel xp nélkül?
Megoldva: Biosban át kell rakni a Satat ahci-ról ide-re.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Tegnap este rendesen lekapcsoltam a gépemet, ma reggel pedig már nem tudom bekapcsolni. Csak bevillan a power led és ennyi. Kábeleket néztem. Következő dolog? Előre is köszi a tanácsokat.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Ha a Windows XP már a betöltés közben elszáll kék halállal, akkor az XP probléma vagy RAM hiba lehet? Már régebben is csinálta, hogy elszállt így netezgetés közben, és egyre gyakrabb lett. Esek neki és teszteljem a memóriát vagy húzzam újra az egészet?
-
n00n
őstag
válasz Hasaggymeg #33327 üzenetére
Köszi. Akkor majd meglesem a kékhalál hibakódját. Ezt a listát nem is vágtam.
Elindítom csökkentett módban, hogy megbizonyosodjak róla, hogy nem memória hiba és akkor újrahúzom. Mindenképp telepítenem kell, mert szeretném már régóta újraparticionálni a vinyót és ez egy remek alkalom. Egyébként, hogy tudok bemenni csökkentett módba windows induláskor?
-
n00n
őstag
válasz Hasaggymeg #33333 üzenetére
Köszi.
"Particionálni meg nem csak újratelepítéssel lehet,vannak erre szoftverek is."
Persze tudom, de azért 2 terrás vinyót átméretezni nem éppen a leggyorsabb, sokkal gyorsabb, ha tisztalappal kezdek. Az adataim nagy része ki van írva DVD-re, illetve külső vinyóra lementettem.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Adott egy Packard-Bell laptop. Ismerős megkér, hogy telepítsek rá Windows 7 (alapból Vista volt rajta) helyett XP-t. Mondom persze. CD berak, 3 partíció (1 recovery) 1 rendszer és 1 adatok. Rendszer partíció töröl, majd újraformáz. Telepítés elindul, majd mikor ahhoz a részhez ér, hogy újraindul egyszerűen megáll a Bios előtt. Látszik a Packard-Bell felirat, alulírja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik, viszont az is meg áll még betöltés előtt. Olvastam, hogy a Packard Bellnek van valami digitális tetoválásos védelme. Kérdésem, hogy tudok telepíteni rá XP-t, mert még a biosba se tudok bemenni?
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35419 üzenetére
Helló!
Köszi a gyors választ. Egy óra múlva otthon leszek, akkor meglesem. Kérdésem Ubuntu Linux LiveCD is jó? Van rajta gparted (partíciókezelő).
"2. Ha ezt a 100 megás partíciót letörlöd, onnantól a recovery partíciót sem lehet elérni a dell recovery menüjéből (legalábbis nagy valószínűséggel)"
Ha a Recovery partíciót letörlöm akkor az ismerősöm miben látja kárát? Eltűnik az eredeti Vistaja és nem tudja visszaállítani. Mert, ha ennyi akkor mehet a fenébe, mert már az első héten folyamatos kék halált dobált, azért is került W7 a helyére (nem általam).
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
További kérdés: Biztos, hogy más LiveCD bebootol? Mert az XP telepítőt hiába rakom be, semmi nem történik, csak ugyanaz.
"XP esetén GParted-el törölj le minden partíciót, aztán majd az XP telepítővel létrehozod, továbbá (bár ez nem valószínű, hogy most ez a helyzet) de ellenőrizd, a noti BIOS-ában, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva, ne AHCI-re (már ha van a BIOS-ban ilyen opció)""
Ezzel a Satas dologgal már megszívtam egyszer. Ezért szeretek ismerősöknek segíteni, mindig tanul valamit az ember.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35423 üzenetére
Igen. Mint írtam bekapcsolom a gépet, fekete képernyő majd látszik a Packard-Bell felirat, alul írja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik (de az is csak az első pár másodpercben), viszont az is meg áll még mielőtt bemenne a biosba. Kipróbáltam másik XP cd-vel (eredeti) ugyanez a szitu.
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35426 üzenetére
Packard Bell MX37 T003 a típus.
Egyébként nem lehet, hogy ez a szitu:
"
Üdv Minidenkinek!
Mielőtt bárki szétbombázná a kedvenc notbookjának rendszerét, mindenki vegye figyelembe az alábbi dolgokat.Egyes gyártók (pl.: Hewlett-Packard, Packard Bell, Acer) számítógépei esetén ez problematikus lehet, ha meg akarjuk őrizni a Microsoft®Windows® egy működőképes példányát.) Ezeknek a számítógépeknek módosított bootloader-e van, ami meg fogja akadályozni a Windows újratelepítését, ha a MBR-t módosították : ezt a módszert digitális tetoválásnak (digital tattoo, watermark) nevezik. Hogyan kell tehát eljárni a Linux telepítésekor, hogy megőrizzük a Windows későbbi újratelepítésének lehetőségét ? A megoldás : a már az MBR-ben lévő bootloader használata.
Mi az a digitális tetoválás ?
A digitális tetoválás egy - sajnos egyre jobban elterjedt - eszköz, amit számos gyártó elhelyez a számítógépeiben. Ez az eszköz megakadályozza a számítógépünkkel együtt eladott Windows verzió telepítését egy másik számítógépre. Konkrétan néhány byte-ról van szó, amit az alaplapon, a merevlemezen (egészen pontosan a MBR-ban), a Windows restore-partíciójában, a telepító CD-re, sőt a BIOS-ban is elhelyeznek és ezek kommunikálnak egymás között.. Ha ezen elemek egyike megváltozik, akkor a Windows-másolatunkat nem lehet újratelepíteni, sőt még újra sem lehet indítani. Ezt az eszközt alkalmazza pl.: a Packard Bell, Hewlett-Packard, Acer, Compaq, Gericom és számos más gyártó.Én egy EASYNOTE SW51-009D notebookban cseréltem winchestert,
az alábbiakat tapasztaltam:
1. Az új wincsit csak slave-ként volt hajlandó felismerni a BIOS-a
2. A rendszer nem tudott a winchesterről bootolni, a telepítő cd-vel lehet indítaniNem értem mire jó ez az egész baromság, de ha lehet mindenki kerülje a felül felsorolt gyártók gépeit, ha jót akar magának.
Na további szép napokat. "
-
n00n
őstag
Ha ez segítség F2-re itt áll meg:
Entering Setup...
Press ESC for BBS POPUP
The MCH is operating with DDR2 533/cl4 in Dual-Channel Interleaved Mode
Initializing USB Controllers ... Done.
2048MB OKAuto-Detecting Pri Master..IDE Hard Disk
Auto-Detecting Sec Master...ATAPI CDROM
Pri Master: ST9160821AS 3.ALB
Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OkÉs innentől semmi. Ha nyomok egy ESC-et, akkor a "Press ESC..." kezdetű sor átalakul ezzé: "Boot selection popup menu has been selected" De semmi nem történik
-
n00n
őstag
Kicsit Google-zva több topik is van angolul ami megegyezik az én problémámmal, sajnos egyikben sincs semmi megoldás:
http://forums.windrivers.com/showthread.php?t=74384
Most már egyre jobban nem értem:
"Hi Kram I got a similar problem and I noticed that this happens whenever my display settings is set to 32 bit. One morning I simply couldn't logged in and all it showed was the Packard Bell welcome screen. Tried booting to Bios but didn;t work. But funny thing was left the pc off for a few hours and eventually I could logged in again. Also occasionally whenever I start up my display will have vertical lines running across the screen. Only way was to off/on manually. Had scan with Norton AV which is my installed AV and also third party such as Trend and Panda. Nothing malicous was found. "
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Tesóm egyetemen tanul és ugye így hozzájutott az MSNDNAA-n keresztül Windows 7 op.rendszerhez. Kérdésem az ilyenkor kapott lincencek csak addig érvényesek még tanul vagy utána is használhatja a Windowsát? A serial kódról meg lehet állapítani, hogy ez nem boltban vett Windows? Mert még nem volt telepítve (van neki másik) és én akkor szívesen használnám. Ez így legális?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
A Windows XP-men megszűnt működni a Cannon CanoScan LIDE 100-as szkennerem. Hiába telepítettem újra többször, nem jó. Az eszközkelőben írja, hogy az eszköz megfelelően működik, de alkalmazásokból (4ből is próbáltam) nem tudok szkennelni vele, csak, ha vezérlőpultnál kiválasztom a fényképezők / képolvasók menüpontból és jobb gomb "beolvas" lehetőség.
Találtam az USB-vezérlők alatt egy ismeretlen eszközt:
Lehet, hogy ennek köze lehet hozzá? Hiába próbálom telepíteni, nem akarja. Leszedtem a SlimDrivers-et (nagyon jó ingyenes driver telepítő program), de ő se lát semmi olyat ami ne lenne telepítve. Szerintetek?
-
n00n
őstag
válasz Csontikka #37350 üzenetére
0: A hardveres vagy szoftveres beolvasó gomb? Hardveresen felhoz egy menüt, hogy miből akarok szkennelni (egyik sem megy). Szoftveres gombnál nem.
1: Ha ez alatt azt érted, hogy magából az eszközből (vezérlőpult, fényképező/képolvasó/ Lide100/ beolvasás) indítom, akkor ott szépen szkennel.
2: Másikakon is próbáltam semmi. (Egyedül még nem néztem, a mai nap folyamán kipróbálom)
3: Nem tűnik el, ha kihúzom!
4: Ezt is kipróbálom a mai nap folyamán, kezdem azt hinni, hogy valószínű elromlott.
5: Nincs visszaállítási pontom.
Köszönöm a segítséget, a kettő tesztel (csak az van rádugva USB-vel, másik gépen kipróbálni) pedig jelentkezem vagy ma vagy holnap.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Érdemes XP alá feltenni valami folyamatos töredezettségmentesítőt? Nem fogja meg a gépet? Vagy jobb, ha 1-2 havonta manuálisan futtatom le?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Elég lassú a munkahelyem egy XP, valószínű nem volt jól karbantartva. Lemez töredezettségmentesítést csináltam, illetve felraktam az eddig elmulasztott SP3-mat. Szerintetek telepítsem újra vagy valamivel próbáljam megtisztítani?
-
n00n
őstag
tárgytalan
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest