Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
hehey all
ötleteket várnék, ki találkozott már ilyenell:
system nevü progi amit a system indit 99% ban eszi a procit, kilöni nem lehet
virusirtok semmit nem találnak
xp sp2 es system
regisztirben keresem honann indul de eddig nem sikerült megtalálni![[kép] [kép]](http://titirii.uw.hu/system.jpg)
-
törölt tag
Sziasztok!
Újra szeretném tenni az Xp-t, de van egy kis problémám:
A 80 gigás lemezem félig van adatokkal, de annak idején botor módón csak egy particiót hoztam létre. Adatvesztés nélkül meg lehet azt oldani, hogy PQMagic-el létrehozok egy 6 gigás particiót, azt elnevezem C-nek, s erre felhúzom az új Win-t, majd a régi particióról letörlöm az előző rendszer maradványait?
A lemez S-ATA-s.
Még egy kérdésem lenne: Hogyan kell a gépet ''Standard PC''-ként felismertetve Xp-t telepiteni? Hallottam olyat, hogy F5-öt kell nyomni a setup elején. Igaz ez? -
moonman
titán
-
Fecdzo
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
Valami ilyesmi (próbálom fejből idézni metr most a másik viny nélkül nyomom, és csak egy pillanatra villan fel mert máris újraindul):
A számítógép károsodásának elkerülése végett a ''valami'' nem folytatódhat(talán boot).
Ha ez a probléma először fordul elő akkor a számítógép újra indítása megoldhatja a problémát.
Ha nem kövesse a következő utasításokat:
Feltett minden drivert pontosan?Ha nem tegye meg ill frissítse a windowst.
Távolítson el minden újonnan feltelepített eszközt.
Ha így sem akkor a biosban kapcsoljon ki minden memória késleltetéssel(vagy mi, nem emlékszempontosan) kapcsolatos beállításokat és más milyen mem beállításokat.és akkor még kiír technikai információkat is
tecshnikai információ:*** stop: 0x0000009c (0x00000004, 0x8054da70, 0xb2000000, 0x00070f0f)
És ennyi a hibaüzenet és mindíg csak újraindul ez után.A vinyó nélkül persze megy. -
MUŁĐER
addikt
hi
átálítottam a start menüt klasszikusra hogy az indítópultban berakjak egy progit automatikus indulásra, de istennek nem találom az indítópultot
Amúgy a run registry részbe nem lehet berakni valahogy? -
Ghost Dog
csendes tag
Bocs lehet lama kérdés de mi az a c'n'q ?
-
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!!
Nem tudom még h hardveres vagy szoftveres gond, de ha vkinek van 5lete a köv problémával kapcsban akkor segítsen!!!
Van két vinyóm.Egy sata(eredeti rendszer) és egy pata.A sata tartalmazza a rendszert(xp), de hibakeresés miatt feltettem egy másik xp-t a pata-ra is...formáztam a sata vinyót és feltettem rá az xp-t úgy h nem volt benne a pata(mert valami ntldr hibára hivatkozott a rendszer mikor úgy akartam telepíteni az xp-t a satára h benne volt a patás rendszer).Felment a korábbi probléma megszűnt ugyhogy töröltem a patáról az xp-t.Kb 2szer volt azóta beindítva a gép és semmi baj nem volt aztán egyszerscak nem akart beindulni.Kidobott egy kék hátteret(boot megállt) és azt írta h a gép bootolása megállt a gép sérülésének elkerülése érdekében.Egyszer beindult és mikor másolni akartam volna a patáról kifagyott és megint arra a képernyőre dobott és azóta nem indult be.Arra gondoltam h vinyó hiba, de átvittem haverhoz(kapásból lefutott a chkdsk, aminél nálam szintén kifagyott mind win alatt mind boot előtt, de nem talált semmi hibát.Másolt is róla meg minden.Már megpróbáltam más kábelre tenni meg jumperekkel is játszottam, de kifogytam az ötletekbőkl.Ennyire betett volna h leszedtem az xp-t róla, vagy mi a helyzet.Csökkentett módban sem indul be.
Előre is köszi!Már kissé fel vagyok pörögve ez végett(új gép sok problem,adataimnál minden)

-
Vangelis
félisten
válasz
moonman
üzenetére
Szia , kerestelek msn-en, de minegy
Volna egy olyan gondom a laptopon a nyavajás win mindig boot menüvel indul el, vagy mi a fene a bontos neve.
tehát: csökkentett mód..stb, legutolsó helyes konfig, szokásos indítás.
csak azt nem tudom, hogy pontosan miért, mert ha elindítom a win-t és ujraindítom vagy valmi akkor ismét megkérdi az elején hogy hogyan induljon?!
Mi lehet a gond, és még annyi van, hogy amikor betölti az asztalt, akkor pár percnek el kell telni amíg megszólal a hang kari, vagyis valamit nagyon pepecsel.
És nagyon idegesítő, vajon mi lehet a gond, az Adware lefutott nem talált semit, vírus elméletileg nincs legfrissebb anti vir állandóan fut.
.....ja és az msn-is kb 5perc mulva kezd csak el bejelentkezni...minek neki most ennyi idő. -
Daniel
tag
Sziasztok!
A problema a kovetkezo lenne: Amikor futtatok egy applikaciot (barmelyiket, lehet meg solitare is), nem jelenik meg a talcan es ha le szeretnem tenni a talcara (ahol a start van), akkor sem nem jelenik meg.
Futtatam regclean-t, regfix, regsupreme, ad-aware, spykiller, es sajna a problema maradt.
Mi lehet az oka? -
Ghost Dog
csendes tag
válasz
Ghost Dog
üzenetére
Szevasztok
Bios frissítve ugyanúgy fagy
Próbáltam egy 256 333MHz memóriát ugyanúgy fagy
Viszont az alaplapi háló kártyát az istenért se tudom frissíteni, mindig a 7.2-es verzió marad fenn és mindig megjegyzi a kapcsolatot . Ha letörlöm a drivert újraindulásnál az XP kapásból felismeri a hálókártyát és már működik is.
Esetleg vmit még le kell törölnöm? -
-
X-COM
nagyúr
válasz
moonman
üzenetére
xcopy-val az a baj, hogy a változásokat nem viszi, magyarán ha mozgatsz, vagy direkt törölsz valamit, akkor a mentésben ott marad aztán egy idő múlva.
robocopy ebből a szempontból jobb, mert tudja tükrözni a forrást meg a célt, csak tanácsos, hét minden napján külön menteni vele, mert ha véletlenül töröltél valamit, akkor ugye azt is áttükrözi. -
-
Fecdzo
senior tag
Tényleg nem tud valaki egy progit(linkkel) amisokkal jobb töredezettség mentesít mint az xp progija???Kafa lenne...

-
Fecdzo
senior tag
Ha valamilyen hibás állományt talál az xp vagy éppen nem talál egy fájlt akkor vedd ki a vinyót és vidd át ehy haverhoz akinél xp van!Tegyétek be és bootoljon be a srác!Az ő rendszere úgy fogja érzékelni h rosszul lett leállítva vagy valami hasonló hibát fog érzékelni és elkezdi a hibaellőrzést(chdsk).Hagyd h fusson le és ha legközelebb visszateszed a gépedbe, láss csodát, menni fog minden!!!

Ez nálam előfordult ugyanezzel a fájlal meg boot.ini-vel is meg még mittom és...de megy!!!! -
Seci
tag
Sziasztok!
Megosztottam egy mappát LAN-on XP alatt (Home és Prof-on is próbáltam) utánna ez történt: ''Ezzel a távoli számítógéppel jelenleg több kapcsolat nem létesíthető,
mivel már létrejött annyi kapcsolat, amennyit az fogadni tud.'' Hol lehet beállítani, hogy több kapcsolatot tudjon fogadni?
Köszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
-
Ghost Dog
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
És találtál rá vmi megoldást?
-
Ghost Dog
csendes tag
Köszi a segítséget.
1.hálókártya frissítés
2. megpróbálok szerezni másik memóriát azt megnézem azzal
3.Bios frissítésbe nem merek belevágni hátha elcseszek vmit de ha az első kettő nem orvosolja a problémát akkor lehet keresek vkit . -
Ghost Dog
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Most nézem nekem is Kingmaxom van ,és a tápunk is megegyezik.
Lehet vmi típushiba? -
Ghost Dog
csendes tag
Memtest nem talált semmit bár attól még lehet rossz a mem
Milyen drivert frissítsek? Próbáltam sp1 sp2 régi új xp és ugyan az.
Húzni nem húztam a gépet.
Viszont mikor a GA-t bekapcsolom F1-re vagy Streetracer-ra akkor nem indul a gép. -
Ghost Dog
csendes tag
Nem tudom hogy ez XP probléma -e hátha tud vki segíteni.
A gépem fagy főleg explorer használata közben de már volt példa pl win commander használatakor is .
A fagyás: 1. kék képernyő és elkezd visszaszámolni (a fizikai memória listázása) fölötte ilyet ír:
Driver_irql_not_less_or_equal => ez van a képernyő tetején.
Az alján pedig:
Technikai információ:
*** STOP: 0X00000001 (0X00000000,0X00000002,0X00000001,0XBAE90B8B)
*** afd.sys - AddressBAE90B8B base at bae84000, dateStamp 41107eb5
2. egyszerűen újraindul a gép mintha resetelnék
3. win commander használatakor: '' cant read 0x0000000A''
Én memória problémára gyanakszom.Futtattam memtestet de 13óra után sem talált semmit és leálítottam .
configom :IC-7 g 3GHz proci 2x512 kingmax hardcore gexcube 9600pro
Van vkinek ötlete?
Elég idegesítő mindig a legrosszabb pillanatban indul újra.
-
Csipi
aktív tag
Megkérnék valakit magyarázza el nekem a backup-ot hogyan kell használni. Mármint csináltam backup-ot az aznapi file-okból, de hogyan nézhetem öket meg? Vagy nem lehetséges? Nekem arra kéne, hogy az aznapi munkámat megmentsem, de láthassak minden file-t azután. Köszi
-
X-COM
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát az te vagy, én spec. inkább melózom vele 2napot, minthogy újrarakjam
-
X-COM
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
kérem kapcsojja ki magát
-
X-COM
nagyúr
-
traver
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy a winxp-m sajnos nem találja a \windows\system32\config\system
file-t, vagy hibás. => Nem is bootol.
Kis utánajárás után megtudtam, hogy a \window\repair\-ban megvannak ezek a file-ok, de nem egyezik a méretük.
Nem tudom, hogy milyen információk tárolódnak ebben a fileban, de ha a repairban lévővel felülírom a hibás ''system'' filet, akkor odáig már eljutok, hogy a fehér csík végigfut, de utána a gép ujraindul.
Ha valaki tudna ennek a problémának a megoldásában segíteni, akkor előre is köszönöm! -
Fecdzo
senior tag
Hi, All!!!
Azt hallottam h nem nagyon jó az xp-nek a beépített töredezettség-mentesítője.(pedig korábban épp az ellenkezőjét hallottam...
)
Szóval ha mégsem lenne jó akkor tudna nekem valaki ajánlani egy fajin töredezettség mentesítőt??(linknek nagyon örülnék...
)
Előre is köszi!! -
gfarkas
tag
Üdv. Adott egy win2003-as szerveren egy felhasználói csoport. Adott egy user ami tagja a csoportnak. Egy mappára meg van adva, hogy a user belenézhet, írhat bele viszont ugyanerre a mappára megtagadtam a CSOPORTNAK mindent!
Most énnálam ez azt jelentené, hogy ugye a tagadás erősebb és nem enged a usernek semmit se. Ennek ellenére simán beengedi a mappába a usert...
Mit szúrok el?
Előre is köszönöm! -
X-COM
nagyúr
-
MUŁĐER
addikt
helló
vettem a tesóm gépébe egy pci-os usb vezérlőt, a win szépen felismeri, bedugom az mp3 lejátszót, jelzi új ezköz blabla, de nem jelenik meg új meghajtó....miért nem? -
dane
senior tag
Hi all!
Tudja valaki hogy a microsoft.com-ról hogy lehet letölteni a windows xp update-jeit?
Arra gondolok hogy mindig megjelennek kisebb nagyobb frissitések, pendrive-on szeretném haza vinni mindig a legfrissebbet. Meg nem árt ha meg vannak vinyón, mert minden windows reinstall-nál ujra kell update-elnem az SP2-t!
Van 5letetek?
[Szerkesztve] -
SP1 (de SP2 még jobb) nélkűl nem is szabadna netre menni! Azonnal tedd fel, bár nem hiszem, hogy ebben az esetben utólag segítene. De egy alapvető dolgot jygezzen meg a haverod. Soha ne engedélyezzen automatikus tárcsázást! Azonnal vegye ki a pipát a tárcsázás beállításainál, mert fog jönni neki a telefonszámla több tízezer Ft-ról. Könnyne lehet, hogy valami dialer progi telepűlt a gépére.
SP nélküli XP + internet + 56k modem = anyagi leégés -
Akee
tag
Csao!
Egy kis segítségre lenne szükségem: az egyik barátom gépe egy régebbi konfig,és olyan XP van rajta amin nincs SP. Az internet egy sima betárcsázós analóg vonalon elérhető. A probléma az, hogy az automatikusan felcsatlakozik az internetre naponta legalább 4x (semmilyen oldara nem navigál rá). A gépet megvizsgáltam online virus scan-el (Trend Micro, Panda AV) feltelepítettem a Norton 2004-et, lefuttattam a Spybot, Adaware és CWS shredder, Spywareblaster progikat, átálítottam a nincs automatikus tárcsázást a kontrol panelben,és még midig ugyanúgy betárcsázik a rohadék. Egyébként ZA tűzfal van rajta, és a röhely az hogy semmilyen progi nem kér hozzáférést az Internethez. Szerintetek egy SP2 megoldás lenne, vagy esetleg vmi más ötlet?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kem
addikt
válasz
Mahinátor
üzenetére
Helyettesíts be a képletbe

C:\Documents and Settings\Felhasználói fiókod neve\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\ ebben a mappában hozz létre egy ''Asztal megjelenítése.scf'' nevű és kiterjesztésű fájlt, és ez álljon benne:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop -
Mahinátor
tag
Sziasztok!
A tálcán a gyorsindítóból törlésre került sajna az asztal megjelentítése ikon, ezt hogyan tudnám újra elöhozni?
Köszi
Bye -
Gizmo_joe
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy feltettem a Sp2-t a gépemre, és elötte letöltött asztal témámnál visszaállította az eredeti windows témát. Na már most minden rendben, gondoltam majd visszaállítom, de nem megy, mert mindig kiír valami olyasmit, hogy a theme nem telepíthető, mert az egyik fájl nem található....
Már patcheltem is az uxtheme.dll fájlt, de így is fennáll a probléma.
Tudna nekem valaki segíteni?
Köcci -
Fecdzo
senior tag
Hali srácok!
Van valami ötletetek h mi okozhatja azt h majdnem a felére csökkent xp-n a letöltési sávszélességem??nVRirewall+norton antiv.2005.Ha kikapcsolom őket akkorsem változik semmi...vírus ellenőrzés+spybot+adaware is le lett futtatva, mégsem változott semmit.A rendszer SATA vinyón van mellette van még egy sima PATA.Ez csinálhat ilyen gondot?Az előbb tettem fel egy zsír windowst a PATA vinyóra és ott meg minden rendben van!!!nVfirewall ''maxra''állítva+norton internet security 2005 is és teljes sávszélen tzudok letölteni.Valami szoftveres gondra gyanakszom.Mi okozhat a xp-ben ilyet??Letöltés vezérlő?Riva tuner?Mondjuk minden egyes leállásnál kiabál a windows h egy ''Hidden window'' nevű progi még fut és h megállítom-e?Ha igen akkor hajlandó kikapcsolni vagy újraindulni.Ugyanezt csinálta mellette més a nortonnal is...lehet h a norton 2005 kavarna be??
Nem nagyon akarnám újratenni a rendszert őgyhogy ha van vkinek vmi ötkete nagyon örülnék neki!!!!
Előre is köszi minden segítséget!! -
Dumb
senior tag
Helló!
Számomra rejtélyes problémával állok szemben. Mitől van az, hogy ha winamp-al mp3-at hallgatok és közben leütöm a billentyűket, kb 3 másodpercenként megakad a hang. Vagy játék közben is, LFS, COD, AKAD a játék, ha billentyűzök, tehát játszanék. Mitől lehet? Valamiféle zárlat vagy porosodás? Integrált hang NF7-en.
Köszi!
Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jövedelem
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- BestBuy topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Filmgyűjtés
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Zotac / Inno3D RTX 3080 Ti // Számla // Garancia //
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nincs külön win xp-hez mass storage device driver?