Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Syl: UPS - te áldott!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
ööö, így hírtelen felindulásból: RDP - non secure, RemoteAPP - secure. végignyálaztam most pár thread-et, és elég sokan szívnak ezzel.
ma nemnagyon leszek már online. hogy Yoda-t idézzem: majd meditálok rajta
valami eventlog entry van, vagy csak eldobja a kilincset és ennyi?
-
anulu
félisten
csúnya workarounddal, de úgy tűnik sikerült jó helyen 2-t belerúgni.

volt itt komplett Hyper-V role reinstall, integration services újrapakolás minden gépen... most mind2 hálókártya bekötve routerbe, LAN1-et csak a 2008 használja, LAN2-n van a virtual network. LAN1-nél DNS a router, LAN2-n 1. VM-re rakott DC, 2. a router.
szóval hegesztés volt a javából, de kopp-kopp-kopp úgy tűnik most rendben megy.
fúúúúdejóvagyok

-
anulu
félisten
na. amint leszedtem a rendszerből a hyper-v networköt és visszaállt a 2k8 alap kapcsolatára minden megy gyorsan, stabilan. amint új virtual networköt létrehozok, azonnal meghülyül. most épp leszedem az összes integration cuccot a VM-ekről, uninstall hyper-v role, reinstall, újra felrak.
azt meglátom mi lesz.
-
anulu
félisten
driverből volt egy, amit elég régóta használtam (64bites Vista driver), tegnap lehúztam gyártó oldaláról este a legfrissebbet. valamitől egyik napról a másikra jött ki a dolog, csak semmihez nem tudom kötni
és pontosan azt sem tudom mikor, hogy nekiálljak eventlogot túrnialaplapi hálókártyát nehezen cserélek

-
anulu
félisten
megnéztem a többi virtual gép event logját is, és mindegyikben benne van ez a bejegyzés. nem értem a dolgot

-
anulu
félisten
némi update:
legacy controller van már a DNS virtual gépen. blizzard updater-t elindítottam a 2008-on, p2p szedi le a cuccost, ami kell neki, és simán lerohadt megint a kapcsolat. event log bejegyzés nem készült a miniport restartról a virtuális gépen. -
anulu
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
fent. virtual PC 2007 (sima) lett átrakva. migrálás előtt VPC components uninstall, server lelő, 2008 R2 fel, hyper-v alá bepakolás (új settings generálás), bottup, intr comp install. MAC addressek maradtak automaticon, ugyanazon a háló csatolón keresztül megy, mint anno Vista alatt. (dual-lan alaplap, 2. csatoló disabled)
-
anulu
félisten
felmerült egy bajom a Hyper-V-vel.
adott egy 2008 R2 alap, rajta 2003 serverek, ezek közül az egyik AD, DNS, gateway. namost:
ha bármelyik másik serverről nyitok meg browserben oldalakat, teljesen jó, ám ha a 2008-on akkor az van, hogy lelővi a hyper-v network miniport drivert, és minden kapcsolat megszakad pár másodpercre.eventlog bejegyzés:
Event Type: Information
Event Source: netvsc
Event Category: None
Event ID: 4
Date: 10/7/2009
Time: 11:44:42 AM
User: N/A
Computer: xxxxxxx
Description:
The miniport 'Microsoft Virtual Machine Bus Network Adapter' reset.For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 00 00 00 00 02 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 04 00 00 40 .......@
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........némi fórumozás után azt találtam, h hyper-v lan helyett a legaly LAN-t kéne használni, az megoldja. átvariáltam, de úgyanúgy szakad. valami ötlet?
-
anulu
félisten
ha jól értem, akkor teljesen másik vasról van szó. amit én tennék:
- join az új szervert a domainbe, AD, DNS minden felhúz, replikáljon át a 2008-ra 100%-ban. ha ez megvan, akkor elméletileg a 2003 lelőhető.
profilok a 2003 szerveren vannak vagy egy 3. kiszolgálón? ha a 2003-on, akkor a komplett AD-ben át kell vésni a user adatokat. hogy ezt hogy lehet lescriptelni az passz -
anulu
félisten
víruskergetővel kapcsolatban van bajom. sima 2008-on elmegy a McAfee 8.5 Ent, de R2-re nem lehet telepíteni, mert compatibility issue-val leáll a telepítő, és nem lehet behergelni. van valami tapasztalatotok, hogy pici és gyors vírusírtók közül melyik az, amelyik felmegy R2-re?
-
anulu
félisten
egy olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy tervezem otthon az atallast win vista-rol win 2008 server-re (a "miert"-re van jopar indokom, nem puszta "sok idom van, es el akarom tolteni valamivel"
)a vas megvan ala, azonban van egy olyan problemam, hogy nehanapjan szeretnek kikapcsolodni is, jatekokkal. eselyes, hogy ami vista alatt fut, az menni fog 2k8 alatt is, vagy necces a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bittorrent topik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- 127db TV/Monitor Bazár (Samsung, LG, Philips, Sony)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Samsung Galaxy Watch8 44mm (SM-L330) - új
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
amúgy a dynamic memory mappingért a fele királyságom, de megvárom a végleges változatot.

) 
és pontosan azt sem tudom mikor, hogy nekiálljak eventlogot túrni
)