Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz pc360 #71879 üzenetére

ha nincs vírus, akkor nincs vírus:) egyrészt van víruskereső, másrészt nem utalt rá semmi.

a bloatware-ek max a helyet foglalták, de nem befolyásolták a működést. az elején leszedtem őket, azóta se volt gond a géppel.

azért frissítettem a display drivert, mert régi volt már, és kijött azóta vagy 5. az asus viszont egyiket se hozta ki "sajátként", maradt az utolsó támogatott a 2016-11 havi.

a probléma egyelőre úgy tűnik, megszűnt, tehát valószínűleg az a driver okozta. még inkább arra gyanakszom, hogy nem önmagában a driver, mivel azzal nem volt gond hetekig, hanem a később rátelepülő alkotói frissítés kavarta össze a dolgokat.

a probléma mindenesetre úgy tűnik, megszűnt. most 10p lefutott az sfc /scannow és nincs hiba (előző körben 1 óra után lőttem le 30%-nál).

(#71880) Csupingo: ez a szaggatás, mikrolag, vagy nevezzük aminek akarjuk, nem a cpu-t eszi meg, hanem egyszerűen baromi lassan reagált a gép. amikor megfagyott, vele fagyott az egérkurzor, és minden más. a netes letöltés, miközben magas sebességet mutatott, és vele együtt minden. azért gondoltam, hogy a display driver lehet a bűnös, mert egyrészt 5-10mp-enként 100% gpu usage-ot mutatott, másrészt néha fekete képernyő után helyreállt az asztal, mint amikor átkapcsolsz pl. külső kijelzőre. valószínű az újabb driver valamelyik windows frissítéssel előhozta ezt a kombót. most, a régi (szerinte utolsó) driverrel gond nélkül megy. remélem, hogy fog is menni.

Új hozzászólás Aktív témák