Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Geth #140170 üzenetére

Nincs.
    Kb. 3 hónapja kotorásztam a biosába.
    Mert bár fel tudtam pakolni a W10 mellé egy Ubuntut, nagyon makacsul ragaszkodik a Winhez, azaz az Ubuntut csak 8-10 próbálkozás után volt hajlandó bebootolni. Akkor viszont napokig hibátlanul ment.
    Mondom körülnézek a biosba, napokig állítgattam mindent amit értelmesnek éreztem.
    Mivel az usb telepítő pendrivéről ugyanilyen szívás volt a boot, ki-be dugdosás és 10. "elkapta" és akkor lefutott hiba nélkül a telepítés.
    Mondom az usb lehet a ludas, kikapcsoltam az XHCI-t, és amikor az entert megnyomtam, akkor villant be hogy az AHCI mode meg alapból disable.
    És snitt, ezzel bios szinten letiltottam az összes usb-t.
    És nincs rajta semmi más csk usb. Így nincs bill, egér, egyáltalán semmi sincs. A gép elérhetetlen kívülről.

A 3 hónap alatt mindent amit felleltem a neten megpróbáltam, semmi nem vezetett eredményre. Ezt a biost nem lehet resetelni sehogy, csak a teljes uefi firm újraírásával.
    Ami meg is történt , a gép hibátlan de azóta a 4G ramból csak 2-t lát. Mivel a neten ez az egy bios van fennt és az a 2 gigás változathoz való.
    Ki lehetne olvasni az eredeti bios dumpot, le is van mentve de ember a talpán aki abba megtalálja azt a sort amivel vissza lehet kapcsolni az usb-t.

Új hozzászólás Aktív témák