- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- sziku69: Szólánc.
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Megpróbálom.
Memóriák úgyis "furcsák". Valamiért ezeket nem lehet 1Ghz-re húzni. A régi Kingston ramokat meg simán. Persze ez még nem feltétlenül a ram hibája.Amúgy lehetséges. Én is ezen gondolkodtam. Mivel 7 végén jóval többet megy a gép, kb 2x többet, mint 7köznap.
Az a gond, hogy abszolút nem melegszik a gép. 4db Coolink swif 2-es venti hűti keresztbe + a Hyper TX 3-as a procit. Alapon 26 fokos a proci, 38 fokos a GPU, 28 fokos a HDD, a ház belső hője pedig 23 fokos. Namármost ez terhelés mellett kb 5-6 fokot megy feljebb max...De mondom, az nekem is feltűnt, hogy hétvégén nagyobb a gyakoriság. Főleg az első 3 alkalom péntekre esett... Szal nem értem továbbra sem.
Most telepítem épp a frissítéseket a winhez.Az áramingadozást az az egy tény támaszthatja alá, hogy a restartok igen rendszertelenül és relatíve nagy időközzel jönnek elő. A fórum amit olvastam, hogy napi szinten több restartot is észleltek.
Amúgy most néztem Windows 7 Ultimate (Build: 7600)@lsc:
Szerintem próbáld te is a vinyó beállításokat, illetve az energiagazdálkodást. Hátha valamelyik beállítás segít. Nekem Xp-n volt olyan, hogy hibernációból nem akart felkelni az istenért se...
-
Dany007
veterán
Nézz be ide: [link]
Hátha írtak valamit a problémádra.
Én is most böngészem. Még csak kb az ötödénél tartok a topicnak, de már legalább 15-20 embernél olvastam ezt a bizonyos "Spontaneous reboots" spontán újraindulást.
De persze lehet, hogy mindenkinél ingadozik az áram miután felrakta a Win7-et...
-
Dany007
veterán
A vinyót nekem is ajánlották, hogy próbáljam ki. De szerintem alapértelmezetten van az energiagazdálkodás.
@bobsys:
Az áramingadozásos dologhoz még annyit, hogy én ezt azért nem tartom lehetőségnek, mivel Win 7 telepítése előtt nem volt ilyen probléma.
Ha ilyen gyakori áramingadozás lenne, mint ahogy a naptárban bejelöltem, akkor valószínű, hogy előtte is volt, hasonló gyakorisággal. De előtte semmi ilyet nem tapasztaltam.
Sajnos vagy sem, de elég sokat ülök a gép előtt, főleg most tavasszal / nyáron. Szerintem akkor is feltűnt volna ez a sorozatos restartolás, ahogy most is feltűnik.Persze, azért kipróbálom a szünetmentes' megoldást, de kizártnak tartom, hogy ez legyen az oka.
Mért pont a Win7 telepítését követő 1 hónapon belül indul újra a gép látszólag ok nélkül? Majd utána megint, aztán megint, aztán sorozatosan is...
Előtte meg mért nem volt ilyen egyszer sem!?
Szerintem a két dolog üti egymást. Több, mint 2-2,5 éve ez a gépem van. Először Xp, majd Vista, és most nemrég Win7. Csak a Win7-nél csinálta ezt az újraindítgatást, máskor más op.rendszernél nem. -
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Elsőre nekem is egyből az áramingadozás jutott eszembe.
Aztán azt vettem észre, hogy egyik alkalommal se lesz "baja" másnak, a lámpák se rezzennek meg.
Ezt szinte kizártnak tartom, főként azért, mert Win7 előtt nem volt ilyen probléma.
Ezt a gépet nagyjából 3 éve "nyúzom". Eleinte Xp-vel, aztán Vistával, majd Április 14-e óta Win7-tel. Azelőtt sose volt ilyen probléma.Töltöttem fel egy kis naptárat, ahol bejelöltem mikortól használok Win7-et, meg kis karikákkal azokat az időpontokat is bejelöltem amikor újraindulás volt, valamint a tápcsere idejét is.
Azt észrevettem, hogy az esetek 70%-ban hétvégén történik a gubanc. P-Sz-V. De nem hinném, hogy van tényleges összefüggés.
Amúgy én erőteljesen valami Win 7 problémára gyanakszom. Esetleg egy kis bug az én verziómnál. Fejből most nemtom melyik, amint hazaérek megnézem.
-
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Sajnos az lenne a legegyszerűbb és legjobb megoldás : )
Azért vagyok benne ennyire biztos, mert egyrészt van más (elég sok) elektronikai berendezés ami érzékeny az áramingadozásra. Pl házomozi, digitális óra, mikró stb... amik mind elszállnak ha áramingadozás van. Óra nullára vált, házimozi standby-ra stb... De az újraindulás idején ilyenek nem voltak!
Viszont régebben, amikor volt az a szeles esős idő, volt áramingadozás, a lámpák villództak egyet-kettőt és kész. A gép akkoris ment és semmi baja nem lett, nem indult újra.
Szal érted, az akkori egyszeri áramingadozás érzékelhető volt a lámpákon, illetve, hogy az óra nullára váltott, de a gép akkor se kapcsolt ki, nem indult újra se semmi.
Ergo, ha lenne is olyan áramingadozás megint, amit most nem észlelek más készüléken, akkor se lenne semmi a géppel, mivel már volt ilyen és nem indult újra.Itt a cégnél amúgy elég gyakori az áramingadozás. Viszont az esetek 90%-ban a gép nem indul újra tőle, csakis akkor ha kivételesen sokáig tart, mondjuk egy tized másodperc vagy hasonló. Tehát ez alapból nem okozhat gondot. Ha már akkor a kiesés, akkor azt viszont a lámpákon is észre kellene, hogy vegyem otthon.
Mondjuk ezt a problémát még ki tudnám szűrni relatíve egyszerűen, teszek be egy szünetmentes tápot azt kész...
-
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ahogy mondtam áramingadozás nincs, nem volt.
A táp szinte biztos, hogy kifogástalanul működik, főleg azért, mert az előző táppal is volt ilyen probléma.
Nem sok esélyt látok rá, hogy két különböző táp - régi Chieftek 550, mostani Seasonic 500 - ugyan azt a hibát produkálja. Ezért is néztem biosban a feszültségeket, amik jóformán atom stabilak és tizedre megegyeznek a referencia értékkel.Ha ilyen feszültségből adódó hiba lenne, akkor az jellemzően nagy terhelés alatt jönne ki leginkább. Mivel játék vagy hasonló alatt jóval nagyobb teljesítményt vesz fel a gép, mint alaphelyzetben. Tehát ha nem ad le elég kraftot akkor játék alatt biztos kijött volna már a probléma. De legtöbbször kb semmittevés közben indult újra, CPU 0%-os kihasználtság és hasonló mellett.
Semmiféle külső vinyó vagy usb nincs rajta. A további tesztelgetés azért necces, mert mint ahogy az a képen is látszik megjósolhatatlan, hogy mikor következik be egy véletlen újraindítás megint.
Látni, hogy pl. 10. hó 24.-e után 11.20-n volt a következő, majd 12.19-én. Majdnem pont havonta egyszer.
Tehát 1-1 tesztidőszaknak min. 1,5 hónaposnak kellene lennie ahhoz, hogy kiszűrjem az adott hardvert.Na mind1, azért majd megpróbálok egy Update-et otthon, meg megnézem melyik Build verzió van meg.
Azért köszönöm az ötletet!

-
Dany007
veterán
Hello!
Lenne egy problémám. Hátha tudtok rá megoldást.
Végigkerestem a fórumot, egy hsz-ben találtam hasonló jelenséget, mint ami nálam is van, de konkrét megoldást nem írt rá senki =/
Vagy ha esetleg elnéztem volna valamit, akkor sorry.Szal a probléma az, hogy a Win7 teljesen véletlenszerűen újraindul.
Eseménynapló olyan hibaüzenetet ad, hogy "Kernel - Power low". "A rendszer összeomlott vagy hirtelen megszűnt az energiaellátása."
Itt egy kép:Szóval innen is látszik, hogy teljesen random az egész. Van amikor egy nap többször egymás után újraindul, de van amikor 1-1,5 hónapon át semmi.
Nem kékhalál. Az egész teljesen olyan, mintha megnyomnám a reset gombot.Már abszolút nem tudom mi lehet az oka. Szinte mindent végiggondoltam:
- tápegység nemrég lett cserélve. Régivel és a mostanival is ezt csinálta.
- a feszültség értékek a bios szerint tökéletesek.
- a reset gombot kikötöttem, hátha mégis az a ludas
- rendszerbeállításokban az automatikus újraindítás természetesen ki van kapcsolva (Computer>Properties>Advanced tab>Startup and recovery Settings>uncheck "Automatically restart" under "System Failure")
- túlmelegedés nincs
- áramingadozás / kimaradás nincs.
- tuning sincs. Semmi sincs túlhúzva, minden érték alapon van.
- nincs vírus és / vagy spyware a gépen.
- a gép minden alkatrésze legalább 2-3 éves, és XP ill. Vista alatt nem volt ilyen probléma.Az egész teljesen random. Van amikor tévézés közben restartol, van amikor filmezés közben, de volt olyan is, hogy csak simán egy mappa volt megnyitva és akkor.
A terhelést bírja. Játékok közben még sosem indult újra.Nézegettem a google-t. Külföldi fórumokon olvastam, hogy másnál is előfordult már ez a jelenség -> [link] [link] de konkrét megoldás ott sem született.
Már egyedül a win updatere tudok gondolni. Hátha az megoldja a problémát, mert elég rég töltöttem le frissítést a Win-hez.Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném!

Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Diablo IV
- Asztrofotózás
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Macrodroid
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest