Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
gg72
veterán
Rövid kérdés: lehet telepíteni Win7-et XP mellé ugyanarra a vinyóra, de természetesen külön partícióra, vagy jobb megoldás a különálló vinyóra való telepítés?
-
gg72
veterán
A 64bites Win7 mennyivel nagyobb helyet foglal el a vinyón, mint a 32bites?
-
gg72
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #17958 üzenetére
OK, kösz szépen!
-
gg72
veterán
Sziasztok!
A héten akarok telepíteni egy vadiúj szűz 320 gigás vinyóra egy 64bites Win7-et, amin csak a rendszer és a programok lennének, az adataim/dokumentumok külön vinyón vannak. Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e felosztanom két részre a vinyót (rendszer és programok), a későbbi kisebb töredezettség miatt, vagy hagyjam meg az egész vinyót egyben? Milyen előnyei/hátrányai vannak a két megoldásnak?
Más. Érdemes lenne a lapozófájlt egy másik vinyóra, vagy partícióra tennem, mint ez most van a Vista rendszerem esetében, vagy mindegy?
Kösz előre is! -
gg72
veterán
válasz negyedes #25638 üzenetére
OK, kösz mindkettőtöknek!
Akkor marad egyben a vinyó, mert bőven elférek rajta, a lapozófájllel együtt is.Érdemes még valamit tudni telepítés előtt? Van arra valahol egy leírás tippekkel, hogy pl. mit érdemes letiltani, engedélyezni, stb. az optimális működéshez, sebességhez?
-
gg72
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #25640 üzenetére
Eddig én is ezt a nézetet osztottam, de eddig soha nem kellett partíciót mentenem, az adataim (dokumentumok, képek, egyebek) pedig amúgy is egy külön vinyón vannak. Most úgy néz ki a rendszer HDD-m, hogy az egyik partíción van a rendszer (Vista), a másikon pedig a programok, de ezt is csak azért csináltam, hogy ne legyen olyan gyorsan töredezett a rendszer pl. a sok telepítés miatt.
A mostani rendszeremet amúgy 1-1,5 évesre tervezem, utána váltani akarok SSD-re.
Van a rendszer sebességére kihatással az, ha a Win7 egy külön partícióról megy, vagy együtt van egy olyan vinyón a programokkal, amely csak egyetlen partícióból áll?
-
gg72
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #25642 üzenetére
Aham, értem, hát az elég kicsi...
-
gg72
veterán
A Win7-ben be lehet azt állítani valahol, hogy a gép bekapcsolása után automatikusan felmenjen a hálózatra/internetre ADSL kapcsolat (T-Home) esetén?
-
gg72
veterán
A következő kérdésem lenne: szeretnék a gépembe egy olyan pci-s sata/esata bővítőkártyát tenni, amelyben egy SiI3132 chip van és ez nem támogatja az AHCI módot, de az én rendszerem ilyen. Ettől függetlenül működne a dolog, a rendszer felismerné a rákötött vinyókat?
[link] -
gg72
veterán
Szerintetek egy HP ProBook 4520s notebookra (Celeron P4500 processzor, Intel HM57 Express lapkakészlet, 2 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM) érdemes feltenni a 64bites Win7-et, vagy elég a 32-es? A proci támogatja az Intel 64 architektúrát.
-
gg72
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #28440 üzenetére
Nem az enyém lesz a gép, csak én teszem majd fel rá a rendszert, RAM-bővítés nem lesz szerintem, így akkor marad a 32bit/x86. Kösz szépen!
-
gg72
veterán
Tudja valaki hogyan lehetne visszahozni/visszaállítani a személyes mappába a videók mappát?
Miután beállítottam az alapértelmezett helyeket, minden mappa (dokumentumok, képek, zenék, stb.) rendben van, kivéve a videókat, ami eltűnt innen. A Könyvtárak-ból elérhető továbbra is, így nem nagy gond, csak gondolom ezért nem tudom aktiválni a Médiaadatfolyam-továbbítás-t, hiába kattintok az OK-ra, nem történik semmi...
A laptopomon ugyanezekkel a beállításokkal működik a dolog, egyedül annyi a különsbég, hogy ott látszódik a videók mappa a személyes mappákon belül, így gondolom ez lehet a gond.
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősöm gépével van egy olyan gond, hogy CD/DVD íráskor iszonyúan belassul a rendszer, szinte nem reagál semmire, az írás mellett gyakorlatilag használhatatlan... A 64bites Win7 pár hónapja van fent, előtte XP-je volt, azzal nem jelentkezett ez a probléma. Intel ICH7 chipsetes az alaplap dula core-os Intel procival és 2GB RAM-mal. Külön van egy rendszervinyó és külön másik kettő adatoknak.
Szerintetek mi okozhatja a belassulást? (Amúgy az írás megy rendesen.)
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest