Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geth

veterán

válasz Doky586 #22529 üzenetére

Na, feldobtam VM-re egy 24H2 Home-ot, 1 darab local accounttal.
    Csak Device encryption van, azaz Recovery Key-en és TPM protectoron kívül semmit nem lehet hozzáadni (ez hamar kiderült), viszont el is kezdte automatikusan a titkosítást.
    (De nem kapcsolta be, mert nincs MS fiók.)
    Ezután néhány manage-bde hívás, és láss csodát, Protection On, ott a lakat meghajtón, és a Device encryption-nél eltűnt a felhívás, hogy a "folytatáshoz lépj be MS fiókkal".

Megjegyzem rendkívül zavaró, hogy egyféle lemez titkosítás van, aminek a neve BitLocker.
    A Device encryption (ami az eszköz titkosítás) lényegében ugyanez, csak limitált protector halmazzal. Emiatt persze jóval gyengébb is, de a semminél mindenképpen több. Ha a TPM + Secure Boot integritás sérül, nem fogja kinyitni automatikusan a titkosítást.

Tehát MS account nem kötelező. Utólag találtam leírást is, ami teljesen megegyezik a fentiekkel, csak éppen 2019-ből van és Win10 Home-ra.
    Ami 24H2 Home esetén történt az a Modern Standby követelmény relaxálása az automatikus titkosításhoz. Manuálisan ezek szerint eddig is lehetett (MS account nélkül).

(Első Home telepítésem volt, nekem is újdonságok voltak a fentiek, a jövőben továbbra is kerülni fogom ezt az SKU-t.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés