- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Csak azért igyekszem lehetőleg mindig így írni, hogy eloszlassam a félreértéseket.
A Linux csak a kernelt jelenti (a memória-, diszk-, IO-kezelő rendszert), ezt írta Linus Torvalds.
Ehhez programok is kellettek (pl. hogy be lehessen lépni), ezt jórészt a GNU (GNU is Not Unix) alapítvány készítette. Ezért illik inkább GNU/Linuxnak nevezni a teljes rendszert, hiszen a többezer programot nem Linus írta. :)
Az UHU teljesen magyar fejlesztésű, grafikusan kezelhető rendszer, főleg asztali gépnek.
Az ingyenes SuSE-ban nincsenek fizetős programok, papíralapú dokumentáció, kevesebb a support. De egy CD-n minden lényeges dolog elfér. Ha pedig kell még valami, letöltöd. :)
Személy szerint inkább az UHU-t ajánlanám, a SuSE elég elvadult mára. (Szerintem ők a Microsoft előtt sikeresen megvalúsították a szöveges alapú registry-t.) A Mandrake sem rossz, ez már szerver célra is jó. Nekem jobban tetszik, de az UHU magyar nyelvű. Viszont ezt egyszer próbáltam és voltak vele gubancok.
Sipi -
Sipi
addikt
Lényegében mindegyik. :)
A GNU/Linuxoknak nincs egységes képe. Olyanra alakítod, ami Neked tetszik. Ha Windows-szerűre akarod a kinézetét állítani, akkor olyan lesz.
Egyszerűbben kezelhető a SuSE, Mandrake, UHU (magyar).
(A SuSE-nak is van ingyenes, 1 CD-s verziója.)
Nagyobb leírásokat találhatsz még a fórumon, a Linuxos témákban.
Sipi
Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest