Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Na közben kiokoskodtam, hogy váltószelep lesz, vagy annak a környéke. Gyakorlatilag fűtés módban is a HMV tartályba nyomja a melegvizet. A kazán menüjében kiolvasható a szelep státusza, az szépen változik ahogy átkapcsol HMV készítésről fűtésre (bár gondolom ez csak a szelepvezérlés állapota, hogy a szelep valójában hogy áll, azt nem tudja a kazán). A váltásnál egy hosszabb és két rövidebb kerregő hang hallatszik.
Viszont beszéltem egy szerelővel, mert én nem állnék neki kicserélni, vázoltam a helyzetet, a végleges döntést rábíznám (lehet hogy csak koszos, és attól szorult meg, más baja van, stb...). Közben azt is megtudtam, hogy utoljára 5 éve lett átmosva a rendszer, szóval eléggé időszerű lenne, ezt is kértem a szerelőtől. Jövő héten tudna jönni, a következő dolgokat mondta:
- tisztítófolyadékot töltene a rendszerbe, 3 litert (ezt a radiátorok száma alapján (16db) határozta meg)
- a termék nevét nem tudja, idézem: "valalmi cleaner van a nevében..."
- 50eFt lenne csak a folyadék (tehát ebben nincs munkadíj)
- szerinte nem kell utána kiöblíteni, elég csak beletölteni a rendszerbeEz így nekem egy kicsit meredeken hangzik, rövid keresgélés után úgy tippelem hogy valamelyik Fernox termék lehet, de ha jól látom mindegyiknél kifejezett előírás a kimosás, sőt, máshogy nincs is értelme, mert nagyobb kárt csinál mint hasznot, hiszen a leoldott dzsuva/iszap/darabok ott fognak keringeni. De gondolom ez az összes többi gyártó termékeire is igaz.
Szerintem keresnem kellene valaki mást, de kérlek erősítsétek meg vagy cáfoljatok rá.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1980
senior tag
Van több féle rendszettisztító folyadék. Én használtam a fernoxnak is és a sentinelnek is termékét. Mind a két gyártónak van olyan folyadéka amit a rendszerben lehet hagyni és van olyan amit ki kell mosni. A fémdarabokat azt a mágneses iszapleválasztónak kell megfogni amit a visszatérőbe kell beépíteni hogy a kazánt védje. Az mágneses iszapleválasztónál fontos hogy jó erős mágnese legyen benne. A fernox tf1 az egy igen jó minőség. 16 radiátorra reális a 3 liter folyadék de az ár amit mobdott az egy kicsit sok.
-
Intel fan11
őstag
De ha full ugyanolyan kazánt felrakatok ki mondja meg, hogy nem az volt fenn eredetileg? Mondhatom azt is, hogy szerviz alatt minden alkatrész cserélve volt
Amúgy is most vettük a házat semmilyen papírt nem kaptam ami igazolja, hogy ezzel a kazánnal lett eredetileg felszerelve. Ergo ha vennék 1 másik kazánt felrakatom. mondhatom, hogy én így vettem át a házat.
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
De abban a mondatban, hogy én ezt így vettem. Nincs tudomásom semmiről! illetve a mostani kazánról sincs semmi papírom, hogy ki mikor mennyiért szerelte fel és, hogy hivatalos-e! Igazából régi házunknál is csak úgy fel lett rakva egy gázos tárolós bojler a régi átfolyós vízmelegítő melett. Volt kinn éves vizsgálaton kéményes és nem kérdezett semmit. Megnézte a kéményt rendben volt és már ment is. Más ki jönne ki bármiért is?
-
gery2123
őstag
Szeretnék valami én is, ha más bemegy dugó vagy kapcsoló.
Van itthon egy sonoff wifi relém, már csak az lenne a kérdés, hogy hogyan olvasom ki azt, hogy mikor fűt a kazán. Onnan már könnyű lenne kapcsolni a sonoff akar home assisst vagy openhab...
gerisz23: Ma még megnézem az állását ha tudom.
-- PSN_ID: GerY2123
-
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
-
Intel fan11
őstag
Értem amit mondasz, de én egy ariston x clas sima kéményes kombi kazánt rendeltem a netkazánról. Nem kondenzációsat. + ezt a computerm q7-es termosztátot. Itt fórumba ajánlották, ezt. Fontos volt az ár is! Meg jókat írtak róla. Meg már megrendeltem ki is fizettem. Szóval már mind1.
-
Real_Necro
veterán
-
4D4M
aktív tag
Továbbmennék a túlsó fal irányában egy Honeywell FF06-3/4AA beépítésével utána a felfelé könyök már lehet külmenetes KPE idom is. Visszacsapó van valahol a nem látható szakaszon? Mert akár az is elférne.
Megjegyzem, hogy az ürítő és elzáró helyett helytakarékosabb lenne 1 db mofém főelzáró, bár az elzáró nem biztos, hogy megspórolható attól függően, hogy mi nem látszik.[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
aktív tag
A Honeywellből, nem 1"-es kellene?
~
Nem tudhatom, hogy mit üzemeltetsz róla mekkora bejövő nyomással, de természetesen tehetsz 5/4"-est is:A vízóra után illik betenni a visszacsapót, de lehetséges, hogy az egyes szolgáltatók között vannak eltérések.
-
4D4M
aktív tag
ha teszek be utána visszacsapót, akkor nem tudom üríteni az általad is kifigyelt szelepen
~
Ezért praktikusabb a visszacsapó után a főelzáró, amit linkeltem. Illetve ha megbontod a sort, akkor a leeresztő T-idomját is át tudod tenni akárhová.1"-es méretnél azt látom, hogy 3.2m3/óra a térfogatáram
~
Amit ott látsz az a kvs érték, ami azt jelzi, hogy 1 bar nyomáseséshez milyen térfogatáram tartozik. Ezt a bejövő hálózati nyomás és az öntöző fejeknél szükséges kifolyási nyomás tükrében lehet értékelni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest