Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4788) TillaT válasza FattyDove (#4769) üzenetére


TillaT
junior tag

Nálunk is előfordult már ez a jelenség.
A háttérben az is állhat, hogy a kazán utáni melegvíz vezetékeknél, csatlakozásoknál vízkőszennyeződés miatt leszűkült az átfolyási keresztmetszet, és a kazánban az átfolyásérzékelő nem érzékel olyan mértékű térfogatáramot (átfolyást), aminél a vezérlésnek kapcsolnia és modulálnia kellene az égőt, hogy meginduljon a program szerinti vízmelegítés.

Én ilyenkor ki szoktam tekerni a csapoknál a perlátorokat, és megtisztítom, vízkőmentesítem* őket. Aztán miután átöblítettem és visszatekerem a helyükre, már problémamentesen jön rajtuk keresztül a melegvíz. Jó ideje már havonta egyszer megcsinálom ezt mindegyik perlátorral és már régóta (több éve) nem is tapasztaltam az általad is jelzett problémát.
Egy próbát neked is megér. Remélhetőleg nálad is csak ez áll a háttérben.

*Én úgy szoktam ezt csinálni, hogy egy kicsi pohárba, vagy egy nagyobbacska tusfürdős flakon kupakjába beleteszem a perlátort, aztán öntök rá annyi vízkőoldót, amennyi éppen ellepi. Hagyom 15-20 percig, hogy dolgozzon a vízkőoldó, aztán egy öblítés után mehet vissza a helyére a perlátor. Általában citromsavas vízkőoldót használok, és egymás után több perlátort is ugyanabba a löttybe teszek bele.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.