- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
Ma ismét foglalkoztam a témával, és arra jutottam, hogy az implicit konverzió, amiről a könyv ír a for ciklusban szereplő c++ művelet során történik? Ezt én jónak találom.
Aki tudja, hogy ez-e az implicit konverzió, az légyszi írja már meg.
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
A msdn-es példában pl. a double num = dig; részben az értékadó operátor jobb oldalán egy Digit típus, a bal oldalán egy double típus van, és a Digit osztályban megírt operátor implicit elvégzi a konverziót.
Ezt értem.Az általam írt példában a char c = 'A' ennek mintájára az 'A' karaktert egy számmá konvertálja, amit mint egy karaktert jelelő számot tárol el a c változóban?
Tehát a char egy numerikus típus? (azt tudom, hogy a számítógép csak számokkal dolgozik, és a legmélyebb szinteken a betűk is számok.)Ez a megoldás?
-
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Egy könyvből tanulom a c# nyelvi elemeit és sajátosságait, és ehhez a példához jutottam el:
for (char c = 'A'; c <= 'Z'; c++)
{
Console.WriteLine((int)c);
}A könyv ezt írja róla:
A char típust implicit módon tudjuk numerikus típusra konvertálni, ekkor a karakter Unicode értékét kapjuk vissza.Itt mi az implicit konverzió?
Az cw paraméterlistájába írt (int)c tudtommal egy explicit konverzió.
Az író a char c = 'A' értékadásról írhatta ezt a magyarázatot? -
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5693 üzenetére
Jó tudni
Ez a namespace dolog még sötét folt nekemEttől függetlenül meg lehet oldani, hogy a "Console." elé írása nélkül is működjön a WriteLine/ReadLine metódus?
Lehet ilyet egyáltalán? -
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell usingolni ahhoz, hogy a WriteLine metódus anélkül is működjön, hogy a Console.-t elé írnám?
Már próbáltam a Console-t, a System.Console-t is, és mindkettőre azt írta a VS, hogy nem léteznek.Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- DJI Mavic 3 drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest