Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nem fogod megbánni
Én még egy korai verzióján tanultam meg a C# alapokat (úgy, hogy már egyéb programnyelvből - delphi, php - voltak alapjaim).
Bár nem vagyok programozó, sőt, de C#-ban egy komplett kis utazási irodai rendszert készítettem úgy 5-6 év alatt, webes szinkronnal, mögöttes MySQL adatbázissal, 3-4 alkalmazott egyidejű használatára. Működött, de azóta lettek jobbak a piacon, különben még ma is működne, és ha én is ott dolgoznék
Az jó, ha a konzolos alapok már megvannak, sőt, az is, ha esetleg korábbról más programozási nyelvi alapok is vannak, hisz akkor sokkal könnyebb egy új nyelvet elsajátítani.
Nézd, csak hogy tudd, nem vicceltem
-
Keem1
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Ez esetben nem ártana egy C# alapok könyvet forgatni, ugyanis a *.designer.cs fájlokat az editor módosítja, nyilván a form vizuális módosításakor felülírja amit kézzel bele szerkesztesz.
Ez [link] egy elég jó alapot adó könyv, ha magyarul kellene ajánlani valamit.
Ja, és még egy jó tanács: egy új nyelv elsajátítását nem GUI programmal kezdjük, hanem konzolossal. Ha már mennek az alapok, alap programozási dolgok, objektumok, iterációk, öröklődés, streamek, stb, jöhet a gui

Ez azért is fontos, mivel akkor érsz el jó eredményt, ha tudod, mit csinál a vizuális editor egy gomb felhelyezésekor. Hisz mögötte az is kód. Akkor tanultad meg jól, ha már megy akár notepadból is egy form és a rajta lévő controlok felrakása kódból. -
martonx
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Évtizedek óta nem winforms-oztam, de szvsz a *.designer.cs fileokat nem szabadna módosítani. Szóval rosszul álltál neki, rossz helyen módosítasz.
-
cigam
titán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Ezt a sort pontosan hova írod be?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nem biztos, hogy értem a problémát.
Csak a designer-ben van gond?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Linux Mint
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Viccrovat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én még egy korai verzióján tanultam meg a C# alapokat (úgy, hogy már egyéb programnyelvből - delphi, php - voltak alapjaim).