Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zuzu000
üzenetére
"Char tömbben hogy keresem meg az első nem \0 elem indexét?
Tehát ami valamilyen karaktert jelöl, nem üres."Legegyszerűbben egy for ciklussal.
Ha általánosabban meg akarod oldani, akkor célszerű írni egy extension methodot a feladathoz. Álljon itt egy példa StackOverflowról:
public static class EnumerableExtension
{
public static int FirstIndexMatch<TItem>(this IEnumerable<TItem> items, Func<TItem,bool> matchCondition)
{
var index = 0;
foreach (var item in items)
{
if(matchCondition.Invoke(item))
{
return index;
}
index++;
}
return -1;
}
}Ezzel a metódussal a feladatod így néz ki:
var array = new [] { '\0', '\0', '\0', '4' };
Console.WriteLine(array.FirstIndexMatch(ch => ch != '\0'));"Illetve a \0 space-t jelöl?"
Nem, dehogy is. Az Unicode NULL karaktert jelöli, aminek nyolc bites testvére C-ben ugyebár a string végét jelölte, viszont C#-ban nincs ilyen jelentősége, mert a char tömb tudja magáról a saját hosszát.
"Vagyis ha ezt beillesztem egy string-be, akkor ott szóköz lesz?"
Nem. Bekerül a stringbe, foglalja a helyet, de ha kiírod, nem jelenik meg semmi.
Szerintem nem szabadna, de most csak .NET fiddle-ön tudtam kipróbálni, ott tényleg nem jelent meg semmi. Lehet, hogy konzolon máshogy megy.Az biztos, hogy a szóköz helyes jelölése: ' '
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi