Hirdetés
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Tomi_78
üzenetére
Ahogy mások is utaltak rá: semmi értelme öreg verziókat és vacak toolingot használni.
Mindig az aktuális szupportált NET verziót és olyan csomagokat és toolingot érdemes használni ami szupportált, stabil, jól dokumentált és a fejlesztők nagy része is azt használja így a problémáiddal már mások is találkoztak. Az alternatívkodás szerintem abszolút kontraproduktív.
-
quailstorm
félisten
válasz
Tomi_78
üzenetére
Tegnap éjfélkor behalt az oldal így nem tudtam elküldeni, így elküldöm most.
Amúgy nem, az a kék nagyon nem szemnyugtató.Komoly nosztalgia trip volt az oldal meg a sok GameMaker, DarkBasic csoda.
Kis code review:
Ez inkább hasonlít valami 90-es évek eleji TurboPascal kódra, mint C#-ra. Lényegében semmit sem használsz a C#-ból. 30 millió mélységű ifek, szörnyű.
Szét kéne bontani függvényekre mert ez így átláthatatlan. OOP pattern, fájlokra bontás, rendes szerializálás a mentésre, pálya reprezentációra.A játékról: a fehér körvonalát el kéne tüntetni a talajnak, csúnya. Ez a Hold gravitáció meg nagyon lelassítja a mozgást, nem túl kellemes. 2 pálya után meguntam. Azt értem hogy ugrás után csak valamennyit lehet mozogni oldalra, bár egyet nem értek vele. De a felugrás és leesés sebessége nagyon lassú.
Biztos jó volt a SharpDevelop valamikor, de nagyon bekorlátozod vele magad. Ha áttérnél Visual Studio Code-ra, vagy Visual Studio Community-re vagy JetBrains Rider Communityre akkor sokat segítene az IDE is, meg hozzáférnél a modern nyelvi funkciókhoz. .NET 4.5 óta sok minden változott, ahhoz nem férsz hozzá. Ugyanúgy külső könyvtárakból is csak ősi verziókat tudnál behúzni.
Azt a kérdést tenném fel, hogy programozni szeretsz, vagy játékot csinálni? Lehet csúnya kóddal is jó játékot csinálni, ilyen például a VVVVVV.
Ha programozni akarsz tanulni, akkor ezt a meglévő kódbázist kalapálnám át a paradigmáknak megfelelően meg még optimalizálnám a játékmenetet kicsit. Azzal talán többet tanulsz mint egy új projecttel.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Hogwarts Legacy teszt
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Thermalright Assassin X 120 V2
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi