Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz Tomi_78 #10242 üzenetére

Ahogy mások is utaltak rá: semmi értelme öreg verziókat és vacak toolingot használni.

Mindig az aktuális szupportált NET verziót és olyan csomagokat és toolingot érdemes használni ami szupportált, stabil, jól dokumentált és a fejlesztők nagy része is azt használja így a problémáiddal már mások is találkoztak. Az alternatívkodás szerintem abszolút kontraproduktív.

• quailstorm

félisten

válasz Tomi_78 #10242 üzenetére

Tegnap éjfélkor behalt az oldal így nem tudtam elküldeni, így elküldöm most.
    Amúgy nem, az a kék nagyon nem szemnyugtató.

Komoly nosztalgia trip volt az oldal meg a sok GameMaker, DarkBasic csoda.

Kis code review:
    Ez inkább hasonlít valami 90-es évek eleji TurboPascal kódra, mint C#-ra. Lényegében semmit sem használsz a C#-ból. 30 millió mélységű ifek, szörnyű.
    Szét kéne bontani függvényekre mert ez így átláthatatlan. OOP pattern, fájlokra bontás, rendes szerializálás a mentésre, pálya reprezentációra.

A játékról: a fehér körvonalát el kéne tüntetni a talajnak, csúnya. Ez a Hold gravitáció meg nagyon lelassítja a mozgást, nem túl kellemes. 2 pálya után meguntam. Azt értem hogy ugrás után csak valamennyit lehet mozogni oldalra, bár egyet nem értek vele. De a felugrás és leesés sebessége nagyon lassú.

Biztos jó volt a SharpDevelop valamikor, de nagyon bekorlátozod vele magad. Ha áttérnél Visual Studio Code-ra, vagy Visual Studio Community-re vagy JetBrains Rider Communityre akkor sokat segítene az IDE is, meg hozzáférnél a modern nyelvi funkciókhoz. .NET 4.5 óta sok minden változott, ahhoz nem férsz hozzá. Ugyanúgy külső könyvtárakból is csak ősi verziókat tudnál behúzni.

Azt a kérdést tenném fel, hogy programozni szeretsz, vagy játékot csinálni? Lehet csúnya kóddal is jó játékot csinálni, ilyen például a VVVVVV.
    Ha programozni akarsz tanulni, akkor ezt a meglévő kódbázist kalapálnám át a paradigmáknak megfelelően meg még optimalizálnám a játékmenetet kicsit. Azzal talán többet tanulsz mint egy új projecttel.

Új hozzászólás Aktív témák