Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi_78

aktív tag

válasz quailstorm #10243 üzenetére

"Komoly nosztalgia trip volt az oldal meg a sok GameMaker, DarkBasic csoda."

Örülök, hogy ez tetszett (de nem DarkBasic-et, hanem FreeBasic-et használok).

"Azt értem hogy ugrás után csak valamennyit lehet mozogni oldalra, bár egyet nem értek vele. De a felugrás és leesés sebessége nagyon lassú."

Direkt csináltam úgy, hogy esésnél ne lehessen az irányt módosítani, mert így tűnik természetesnek a mozgás. A sebességen persze tudok majd módosítani.

"Biztos jó volt a SharpDevelop valamikor, de nagyon bekorlátozod vele magad."

Egyszerű de nagyszerű. Az én eddigi C#-os igényeimet legalábbis kielégítette. Sokat puskáztam hozzá a világhálóról keresgélve, hogy mire milyen utasítás a jó, és azt mind lehetett alkalmazni benne. De biztos van sok új lehetőség, amit csak egy korszerűbb fejlesztőeszközzel lehet megvalósítani, ahogy írod is.

"programozni szeretsz, vagy játékot csinálni?"

Célom a programozással a teljes világuralom megszerzése! (Hoppá, elszóltam magam, így kénytelen leszek e sorok minden olvasójára ráküldeni a gyilkos robotnindzsáimat...) :D
    De a viccet félretéve: mindkettőt szeretem. Ahogy írva is van a honlapom nyitóoldalán, keresgélem a nekem leginkább megfelelő programozási nyelvet ezek halmazából, és főleg játékok készítése által igyekszem elsajátítani azokat. Bár megmondom őszintén, nagyon "kocaprogramozó" vagyok, mert az ilyetén tudásom nagyjából kimerül a feltételes elágazások, ciklusok és tömbök ismeretében és használatában.

Új hozzászólás Aktív témák