- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
Gregorius #1627 üzenetére
"Akár úgy, hogy egy extra metódushívást beleiktatsz a kontraktba, ami periodikusan küld egy dummy üzenetet"
igen, a PingRequest()/PingReply() kb. ezt csinálja
"A kódhoz kellene még a konfig is. Nagyon sok mindent jobbá lehet tenni vagy katasztrofálisan el lehet rontani egy WCF szolgáltatás konfigurációjával."
az a gond, hogy Silverlight vs. IIS duplex kommunikáció van (amit hát mégegyszer nem biztos, hogy így csinálnék, de most már ez van...), tehát muszáj pollingduplexhttpbinding-et használni (vagy még nettcpbinding-ot lehetne, de szerintem az én esetemben a clients lista konkurrens hozzáférésével lesz valami gond, nem a szolgáltatás konfigurációjával)
egyébként itt a konfig, semmi extra nincs benne (maxOutputDelay="00:00:01" - a kliens 1 mp-enként pollozzon, hogy jött-e neki üzenet)"Az mindenesetre már látszik, hogy ha void aszinkron hívásokat akarsz csinálni, akkor ajánlott az interfészen az OperationContract-ban megjelölni IsOneWay=true-ként és akkor nem kell külön szálat indítani minden ilyen híváshoz."
na ez egy érdekes dolog, ezt így is a csináltam, a kliens (callback channel) összes metódusa
[OperationContract(IsOneWay=true)]
void ... (...)alakú
ha nem így csináltam, akkor amikor a klienshez hozzáadtam a referenciát a szolgáltatáshoz (és feldolgozta a wsdl-t és generálta a megfelelő dolgokat), akkor dobott is egy warning-ot hogy ez így nem fog működni Silverlighttal - tehát ez megvan
ennek ellenére, ha szerver oldalon hívok egy ilyen függvényt, és közben már nincs is kliens - akkor ha lejár a bindingban megadott timeout (2 perc, default 1 perc) kivételt dob, sőt addig a 2 percig még blokkol is (ezért indítottam még ennek is külön threadet és raktam try..catch blokkba
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest