Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz Tomi_78 #10027 üzenetére

Tehát ha mindennek van egy közös szülőobjektuma
    Amúgy c#-ban mindennek van egy közös szülőtípusa, úgy hívják object

Akkor hozzak létre egy Listát is, amelybe belekerülnek az osztályobjektumok, és ennek a Listának a nevét adjam meg a foreach-ben az egyik JatekElemei helyett?

Igen. Foreachel, de igazából, while, for, tökmindegy mivel gyűjteményeken iterálsz végig, nem típuson.

lassanként elvész az egyszerűség, mert ezesetben ugyanúgy gondoskodni kell a Lista kezeléséről, amikor elemeket adok hozzá vagy törlök belőle.

De valakinek csak gondoskodni kell róla nem? Vagy nem teljesen értem az elképzelésed, honnan tudja az alkalmazás hogy min akarsz végigmenni, mi legyen benne vagy nem? Az hogy van egy szülőtípus az nem azt jelenti hogy ő tisztában van minden leszármazott példányáról, ez csak a típus meghatározásban segít neked.

#10026 quailstorm : igen, én is írtam hogy reflectionnel meg lehet csinálni, csak 90%-ban ha felmerül hogy reflectionnel menne, az egy rossz gondolat :) Kezdőknél pedig 100%-ban rossz gondolat, kizárt hogy egy kezdőnek bármilyen szempontból _tényleg_ szüksége legyen rá.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés