- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wikings2
őstag
A megoldásokat általában tanulmányozás után feldolgozza az agyam, de néha olyan parancsrészleteket használ, hogy magamtól megírni ilyeneket kevésnek érzem magam. Utolsó évre hagyta az infótanár a programozást, és kb nem ért hozzá semmit sem. A már kész megoldásokat szedi le és felkommentelve magyaráz nekünk...
Sajna nincs meg a rutinom ami nagyon kellene :\Néha még azt sem tudom eldönteni hogy mennyi dolgot kell deklarálnom hiszen nem látom előre hogy hova, mit, meddig kell pakolnom egy egyszerű kereséshez vagy sorba tételhez.
Vagyis menne... de az emelt szintű 9 feladatából az első 5 höz kellett kb 3 óra hogy magamtól megírjam mindenféle segítség nélkül.Doksi.hu-n még nem jártam de felnézek, hátha találok valami okosságot
Köszi szépen mindenesetre -
Messss
csendes tag
Köszönöm az infókat. Létrehoztam már a kapcsolatot az excelem és a grid között, szépen meg is jelenik.
Belevetem magam a dokumentációknak, lehet-e olyat, hogy online legyen a kapcsolat a grid és az excel között, tehát ha elemet adok az excelhez, akkor az megjelenjen a grid-en is.Köszi mégegyszer.
-
mezis
félisten
A Cirill betűs támogatás rendben van, az intéző is ezért tudja megjeleníteni. Cirill betűs billentyűzetet is tudtam készíteni. (Ezt a Win7 még akkor rendezte, amikor az Opera böngésző szembetalálta magát egy orosz WEB oldallal.)
Az MS táblázatkezelőjével és a LibreOffice-el is be tudom másolni a táblázatba ezt a Cirill betűs file nevet.
Most már biztos vagyok benne, hogy ez a "DOS közeli" szoftverek (VBS, Notepad2) problémája, amivel bizonyára az MS sem óhajt foglalkozni. Nekem sikerült úgy megoldanom, hogy a listázásból kimaradt alkönyvtárakra egyesével lefuttattam a programomat és az eredményeket "hozzászerkesztettem" félbemaradt lista file-hoz. A jövőben kerülni fogom a problémát okozó file nevek használatát.
-
Messss
csendes tag
Köszi, akkor ezt benéztem a MultiColumn-al....
Viszont a grid sem lesz jó nekem, mivel ahogy látom ehhez kellene access, akiknek pedig készülne az alkalmazás, azoknak nincsen.
Épp ezért én excel-el akartam megoldani. Tehát a Form1_Load-be betölteni az excel-ből az adatokat ebbe a ListBox-ba, az adatok felvitelekor pedig bekerülne excel-be is és a ListBox-ba is. Excel nyilvántartásra is szükség van, így ezt tartom logikusnak. Azonban sehogy sem tudom táblázatos megjelenítésre bírni a ListBox-ot.
-
mezis
félisten
Még mielőtt bármi bekerülhetne a file névbe, ledöglik. Az alkönyvtárban a legutolsó helyen van a névsorban a Cirill betűs file. Az összes többi file neve bekerül a listába.
(MsgBox esetén is file-ba kerül egy ugyanolyan lista. Valószínű, hogy csiki/csuki-t kellene játszanom a lista file-lal, de nem hiszem, hogy a monitorra más karakter, illetve egyáltalán kerülne valami is a Cirill betűkből.)
A DOS dir parancsa a cirill betűk helyett ? jeleket tesz. Most vettem észre, hogy a file nevének a vége latin karakterekből áll ! A DOS dir ezeket helyesen jeleníti meg a kérdőjelek után. Ugyanígy jártam, amikor a Win vágólapról a Notepad2-vel szerkesztett szövegfile-ba "kézzel" másoltam be a cirill betűs file nevet
Hibakezelést hol lehet nézni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged