- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Szívesen!
Érdekes, és marhára elcseszett egy architektúra az, amit ti használtok. A .hta kvázi vastag kliensnek számít, ennek ellenére úgy próbáljátok meg használni, mintha egy IIS-ről futó klasszikus ASP alkalmazás lenne. Aztán megy a nagy csodálkozás, hogy ez miért nem működik, miközben mindent úgy csinálunk, mint a tutorialokban.
Azért kell a külön vbs hogy átláthatóbb legyen az egész??? Ezen betegre röhögtem magam, annak alapján, ahogy leírtad az architektúrátokat.
HIHETETLEN
Tudom nem te tehetsz róla, ehhez kell alkalmazkodnod, de röhejesen béna ez az egész
Veszünk egy kicsit innen - aztán onnan, végül megfűszerezzük ezzel - azzal. Amikor nem működik megpatkoljuk, buheráljuk, végül agyonbonyolítjuk az átláthatóság jegyében.
VÁÁÁÁ -
martonx
veterán
Naponta használok javascript framework-öket, bár én a jquery-re esküszök (mondjuk tagadhatatlan, hogy a dojo és a dhtmlx nagyon látványos dolgokat tud). jquery + dhtmlx kombó a kedvencem.
Megoldási javaslatom:
1. használj jquery-t. Igen, lehet a kettőt párhuzamosan is használni. Jquery játszva kiolvassa neked a textarea értékét.
2. egyúttal jqueryvel a gombodhoz hozzáadnék egy mailto href-et, amit jqueryvel szépen előre összeállítok, és tartalmazná a textarea értékét a bodyban.
3. öröm, boldogságMihez kell itt vbscript? Ha tudsz egy kicsit html-ezni, akkor tudod, hogy a mailto elindítja az alapértelmezett levelezőt, ráadásul szépen lehet paraméterezni.
Vagy az email küldést a háttérben akarod, a felhasználó interakciója nélkül futtatni? Ha már .hta-ról beszélünk, akkor erre is van lehetőséged, de még ekkor sem értem miért kell külön vbs fájl ehhez. -
ArchElf
addikt
VBS-t nem gazán lehet úgy meghívni, mint fuattatható fájlt htmlből (legalábbis értelme sok nincs). A Wscript.Arguments-be amúgy a futtatott fájl argumentumai kerülnek át - pl.:
a popupmessage.vbs "user" "üzenet" esetén az első argumentum a "user", a második az "üzenet".
Egyrészt ez azért problémás, mert a commandline hossza korlátos (255 körül, így az átadható adatmennyiség is korlátos), másrész egy HTML kódnál van meghívható függvény opció, így felesleges trükközni és hackelni, hogy a href mezőbe az ember valahogy belepaszírozza a textarea tartalmát is (ami nem mellesleg lehet, hogy bele sem fér).AE
-
martonx
veterán
Nem kell ide fájl küldés, ennyi az egész:
</head>
<SCRIPT Language="VBScript">
Sub RunScript
Msgbox comments.innerhtml
End Sub
</SCRIPT>
<body>
<TEXTAREA NAME="comments" COLS=40 ROWS=6></TEXTAREA>
<input id=runbutton class="button" type="button" value="Run Button" name="run_button" onClick="RunScript">
</body>Egyszerű, mint egy faék.
-
martonx
veterán
Szia!
Elvileg működnie kellene az alábbi módszernek (csak .hta-val próbáltam ki, ott működik):
1. adj name attribútumot a textarea-dnak mondjuk name="teszt"
2. ezután a name objektumot már meg kellene, hogy találja a vbscript:strMernemMukodsz = teszt.innerhtml
msgbox(strMernemMukodsz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házi hangfal építés
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- BMW topik
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- Ps 5 Slim digital megkímélt 1 hónap jótállás
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest