Új hozzászólás Aktív témák

• beeeeerka

tag

válasz #65675776 #1415 üzenetére

Szia,

TV@nywhere Plus ( SW-es ) TVkari gyári PVR - a legfrisseb verzió, nem VDub. Ennyire vacak lenne ?

DVD/PAL formátumban tudok vele tűrhetően digizni, majd a cuccot DVD-re írni, de ez nem mindig elég, csak ha egy-egy film rámegy egy lemezre ( vagy kettévágva kettőre ). De ha sorozatokat tennék fel ( ~ 30/40p epizódok ) többet is egy lemezre, akkor bosszantó, hogy a következő rész már nem fér rá 1-2p híjján, ezért gondoltam vmi jobban/másképp tömörítettre.

A DVDPlayám „tud” Mpeg4-et, de ez csak egy konténer, azon belül mire van még szükség, hogy fenti célból használható is legyen ?

GSpot-tal megnéztem a telepített kodekeket: [link], hát ledöbbentem, amikor 222 darabot jezett ki ( X-kodekpakk és XP-kodekpakk van telepítve, meg a Microsoft Mpeg4 ), de a TVkari mégsem találja az Mpeg4-et közvetlenül telepítés után újraindítással sem ( #1408 ).

Itt [link] mik azok a tételek, amiket figyelni kell, ami fontos ?

Meglévők kodekek listája ( kell ez mind, nem fognak összeakadni ? ):
    [link],
    [link],
    [link],
    [link],
    [link].

Ez az egész aVDub-ról szól, én végigolvastam valamennyi hsz-t, de nem sok eredménnyel, nagyon láma vagyok hozzá.

Amit eddig megértettem: A VDub csak *.avi fájlokat tud kezelni. Na ez máris problémás, mert a TVkari gyári PVR-jével nem tudok hibátlan felvételt készíteni, a hang mindig elcsúszik, míg a DVD/PAL formátum elfogadható.

A VDub-hoz próbálok most tutorialokat keresni, hogy ne csak a hsz-okban jelzett problémákat lássam. Legutóbb találtam egyet az „ebookz.hu”-n, amit elolvastam, de abban csak a keret körülvágása, a film átméretezése, valamint a tömörítés van leírva, pl. a felvételkészítésről semmi. Szükségem lenne egy teljesen átfogó tutorialra, ha tudsz ilyet, küldd el a linkjét lécci. Annyira részletes/bonyolult a prg beállítása, hogy másképp nem fogok vele boldogulni, hiába a legjobb szándékú tanács. Kicsit hosszadalmas lenne a menüpontok beállításainak tételes leegyeztetése, nem is akarok senkit ilyesmivel zaklatni. Én még azt sem tudom igazán, hogy mit is kérdezzek, így elég nehéz válaszolni.

Üdv: B.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés