Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Arra egyszerűbb a shared folders-t használni, ha a guestre felraktad a virtualboxos drivereket (Guest Additions)
Kijelölöd, hogy mely foldert akarod elérni az adott virtuális gépen, ott meg úgy férsz hozzá, mint egy network share-hez. (sajnos XP-n nem tudom, hogy működik, én csak linuxot futtatok virtualboxban)Egyébként ha ragaszkodsz a hálózathoz, akkor host only esetében oda kell figyelni, hogy ne legyen letiltva a DHCP vagy adnod kell fix IP-t az interface-nek a host és a guest oldalán is.
A bridge erre nem igazán nyerő szerintem. -
beleszólok
senior tag
-
beleszólok
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Milyen virtualbox? (feltéve, hogy a host rendszered 64bites, akkor a virtualbox-nak is engednie kellene a 64 bites guesteket)
Milyen számolásokat látsz úgy egyébként? Rég telepítettem már linuxot, lehet, hogy csak a memóriámmal van gond, de nem emlékszem ilyesmire.
Most elindítottam (igaz, 64bites) egy ubuntu netinstallert, de az azzal indít, hogy bekéri, milyen nyelven akarom a telepítést intézni. Számokat nem látok... -
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Senki?

-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Pontosítok: minden egyes guest három VirtualBox.exe process-t indít... kicsit sokallom, ahogy a VBoxNetDHCP.exe-k számát is...

-
beleszólok
senior tag
windows host-on normális, ha egyetlen guest indításakor három VirtualBox.exe indul?
(legfrissebb verzió, win7 64bit host)
Én nem emlékszem rá, hogy valaha is ilyet láttam volna tőle...
Ahogy arra sem, hogy egyetlen DHCP szerver tartozik a Virtualbox-hoz, mégis három VBoxNetDHCP.exe futott volna korábban.Ha netán valaki szintén win7-n futtat virtualboxot, megnézné, hány processz indul el nála?
-
beleszólok
senior tag
Hát jól tippeltem, most is megmaradt a hiba.
Nem azt javították, ami nekem gondot okoz. Már amennyire gond, hogy át kell húzni az egeret a toolbar fölött, hogy eltűnjön.
-
beleszólok
senior tag
Okt.10-én új verzió jelent meg.
Szép hosszú changelog van mellette, ahhoz képest, hogy milyen rövid idő után jött ki.
Talán végre javították a full screen módban megjelenő toolbart, hogy ne ragadjon a képernyőn?
-
beleszólok
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Melyik verzió? A 4.1.12 volt az utolsó megbízható, azóta kijött két olyan, amik bizonyos esetekben (driverek, patch-ek, szoftverek jelenléte) nem működnek. Ezeknél ha hibát tapasztalsz, tényleg nincs más megoldás, csak a downgrade.
VHD: én vmware formátumot próbáltam, de csak a vmware-> virtuslbox irány működött, a vmware nem ette meg a virtualbox által kreált fájlt.
-
beleszólok
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Szerintem maga a virtualbox funkcionál sandboxként, de mindegy.

Viszont nem jelent 100% biztonságot, ezekből is (ahogy mondani szokták) ki lehet törni.
Szóval én virtualboxban sem kísérleteznék vírusos szoftverekkel, lyukasra konfigurált publikus szerverekkel. -
beleszólok
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Pl. meg tudja kerülni a host I/O cache-t. (ez késztetett keresgélésre, kérdezésre egyébként)
De oda lehet neki adni fizikai eszközt is, nem csak .vdi-t. Igaz, ehhez már cli-ből kell matatni, GUI úgy tudom, nem támogatja és azt sem tudom, hogy windows-on is megy-e vagy csak linuxon. -
beleszólok
senior tag
Csekély az esély, hogy valaki itt válaszolni tud, de hátha: egyetlen SSD van a gépemben. Win7 a host op.rendszer.
Kell-e valamit "trükközni" a virtualbox beállításaival, hogy ne amortizálja túl hamar az SSD-t?
(google eddig nem sokat segített, de még keresgélek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)