Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• baly81

aktív tag

válasz vaakuum #15347 üzenetére

Lehet, nem tudom. Bár nem hiszem, hogy olyan egyszerű lenne ezeket zavarni. Szerintem tudni kellene hozzá a pontos átviteli frekvenciát és a küldött jelet is. Van egy olyan eszközöm, amivel tudom mérni a frekit és a tesztelt kb. hat szenzor eltért egymástól pár század Hz-el. Bár a betörők nagyrésze nem hiszem, hogy vinne magával olyan eszközt, amivel zavart tudna okozni egy normálisabb rendszerben.
    Az én riasztómnál kétirányú kommunikáció van az érzékelők és a központ között. A központom pl akkor is küldi az értesítést, ha valamelyik egységemben (víz-, füst-, mozgás-, nyitásérzékelő) merül az elem. Sajnos a bejárati ajtómnál lévő RFID-s billentyűzet elemének merülését nem jelzi, de arról meg az jelez. Ha kiriasztok, akkor pár percig pittyeg és villog.
    Mire egy családiháznál kiépítesz egy rejtett vezetékes rendszert a tulajok megőrülnek. Vésés vagy kábelcsatornázás, (utóbbi azért a középosztály aljánál sem nagyon jöhet szóba), festés, egyebek.

csabuka:
    Bár nekem is van olyan ami nem, de a szenzorjaim nagy része micro usb betáppal is rendelkezik, így az elemeket csak áramszünet idején használja. A korábban belinkelt függönyérzékelő is ilyen.
    Persze kiépített vezetékeléssel már más a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés