Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hibavissza
    veterán

nem gyári alkatrész

Bocsánat ezen átsiklottam. Szifonban szívás az utángyártott, valóban nem mindent lehet utángyártottra cserélni. Mac mini 4-en is gyári SSD cserealkatrészre gondoltam. Megkotlik, veszek egy másikat egy store-ban és otthon kicserélem. Elvileg. Mivel a gyári alkatrészen is át kell írni az ID-t, ha mondjuk használt volt. Nem tudom egy új Apple alkatrésznél is kell ez az átírós művelet. Nyilván az erre szolgáló hardvert nem fogom megvenni és nem lesz háztáji a process.

• Stauffenberg
    nagyúr

"ha maradnék apple vonalon.a csere esetén a legfájóbb pont a tárhely szűkössége vagy borzalmas felára."

Nekem még fájóbb, hogy most, hogy már 16 GB RAM-ról indul az összes Mac eszköz (visszamenőleg is, már piacon lévő MacBook modellek is), gondoltam megnézem miből jönne ki egy M4-es MBP konfig, elvégre csak egy lépcsőre vagyunk így már a 32 GB RAM-tól.

Hát a nagy faszt. Az első lépcső csak 24 GB-ra upgrade +100 ezer forintért és újabb +100 ezer forint a 32 GB, miközben eddig ez csak egy lépcső volt. Én szeretem ezt a rohadalom MacOS-t használni, de annyira fel tud kúrni az Apple. Persze tök jó, hogy 2024-re eljutottunk odáig, hogy már nincsenek 8 GB-os gépek, de eddig 16-ról 32-re lépni 100 ezer forint volt (ami már akkor is arcpirító lehúzás volt), de most duplájára emelték, ami olyan variálás, amiről nekem a hátranyalt hajú, melegítő nadrághoz bőrcipőt és arany Rolex Submariner másolatot hordó murvás autónepperek jutnak eszembe.

Mindegy, majd tavasszal jön az M4 Air, ha a közben elszaródott forintunk ellenére az is tartja a nagyjából 500k indulóárat, akkor talán lecserélem rá az M1-est, ha lesz Media Marktban kicsit jobb áron 24/512-es modell (bár nekem egy 24/256-os is elég lenne, de Mac Miniből sincs olyan kész konfig, nekem nem fontos a nagy belső tárhely).

• hibavissza
    veterán

Nem tudok a 11-es szifon tapasztalással vitatkozni, de elég valószínűtlen, hogy nem lehet cserélni valamit egy iphone-ban. Apple fan ismerőseim sokszor, sokmindent javíttattak már szifonon. Kijelző, akku, mikrofon, stb. A face id szenzor és komplett alaplap a problémás, mert drága, nem éri meg.
    A NAND csere nem bonyolultabb mint egy videókártya javítás. Inkább az lehet a gond, honnan szerzel 100% kompatibilis modult. De ez is csak találgatás a részemről. Sok panelt javítottak már nekem, szerencsére Macem még nem romlott el.
    Jó kérdés, ha a garis, 2,5 éves macem ssd-je megkotlik akkor adnak egy újat vagy kicserélik? Szerintem javítás lesz. Garancia idő után is törvény kötelezi a gyártót az alkatrészellátásra. Nyilván a kínaiak tojnak erre.

Új hozzászólás Aktív témák